Працівники виконавчого апарату обласної ради долучилися до екоакції з прибирання берегів Дністра

Упродовж 17-18 серпня в межах Дністровського регіонального ландшафтного парку Івано-Франківської області відбулася екологічна акція з прибирання берегів Дністра. Організували її обласне комунальне підприємство обласної ради “Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича” спільно з громадською організацією “Гірський рятувальний центр” в рамках проекту “Рятувальники для природи”. Він має на меті підвищення розуміння мешканців сільських громад Городенківського та Тлумацького районів щодо доцільності функціонування Дністровського РПЛ, сприяти екологічній обізнаності населення і сталому розвитку території шляхом популяризації еко-туристичного потенціалу та різних видів еко-туризму.

Ми постійно говоримо про те, що Прикарпаття перспективи свого розвитку має в туристично-рекреаційному напрямі, тому питання чистоти навколишнього середовища вкрай важливе. А особливо воно є актуальним для Дністровського регіонального ландшафтного парку. Упродовж декількох років ми міркуємо як розвивати та популяризувати Дністровський каньйон, налагоджувати інфраструктуру та залучати туристів. Переконаний, що перспектива розвитку населених пунктів, які знаходяться в межах Дністровського каньйону, і Прикарпаття загалом за туристичним потенціалом Дністровського регіонального ландшафтного парку“, – зауважив голова обласної ради Олександр Сич.

До екоакції долучилися співробітники виконавчого апарату обласної ради, волонтери та небайдужі прикарпатці. Упродовж двох днів вони прибрали береги Дністра у шести населених пунктах і на територіях поблизу Раковецького та Чернелицького замків.