Президія обласної ради рекомендувала на друге пленарне засідання 27-ї сесії більше трьох десятків питань

У п’ятницю, 1 березня 2019 року, продовжить свою роботу 27-а сесія обласної ради сьомого демократичного скликання. До розгляду депутатського корпусу на другому пленарному засіданні президія обласної ради рекомендувала 32 проекти рішень.

Розгляд питань депутати розпочнуть з обговорення звернення щодо врегулювання питання залучення інших суб’єктів господарювання, в тому числі їх матеріально-технічної бази, з метою цільового використання земель сільськогосподарського призначення, закріплених за закладами професійно-технічної освіти. Окрім цього, на розгляд запропоновано звернення обласної ради до краян, посадових осіб органів місцевого самоврядування, голів райдержадміністрацій та відповідальних за дотриманням законодавства органів про небезпеку та шкідливість спалювання сухої трави, стерні, пасовищ, лук, інших ділянок з природною рослинністю або її залишками.

Ключовими питаннями сесійного засідання стануть заслуховування звіту голови обласної державної адміністрації щодо здійснення повноважень, делегованих обласною радою облдержадміністрації та інформації начальника Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області про результати діяльності органів Нацполіції області за 2018 рік.

Водночас пропонується заслухати інформацію про виконання обласного бюджету за 2018 рік, внести зміни до головного фінансового документу Прикарпаття на 2019 рік та до рішення обласної ради “Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2019 рік”.

В ході обговорення питань порядку денного заплановано затвердити регіональний план дій з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей в Івано-Франківській області на 2019-2026 роки. У зв’язку з реформуванням інтернатних закладів на розгляд депутатського корпусу запропоновані проекти рішень щодо припинення діяльності Микуличинської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату та Тлумацької школи-інтернату. Разом з цим, розглядатимуться питання про створення на базі цих шкіл обласного закладу оздоровлення та відпочинку “Карпатські мрії” обласної ради в селі Микуличині та обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей обласної ради в місті Тлумачі.

Також до проекту порядку денного включені питання про виконання шести регіональних програм, які завершилися у 2018 році, внесення змін до чотирьох діючих програм, низка проектів рішень, які регулюють земельні та майнові відносини.