Привітання голови обласної ради Олександра Сича з Воскресінням Христовим!

Шановні мешканці Прикарпаття!

Дорогі брати і сестри українці!

В умовах війни цьогоріч зустрічаємо ми величний день Воскресіння Христового.

Нам боляче і сумно!

Але чи вперше так?! Хіба не з такою ж біллю і сумом наші батьки, дідусі і бабусі зустрічали щороку цей день в 40-х – 50-х?!

Переглядаю українські великодні листівки того часу. Вони такі сучасні! Виписаний сюжет ніби один до одного із сьогоднішнім днем – українські захисники і діти, що дарують їм писанки!

Той же московський ворог і з тою ж ціллю позбавити нас нашої ідентичності і нашого права на власну державу знущався над нами тут, в Карпатах – вбивав і катував наших батьків, руйнував наші оселі, викрадав наших дітей, десятками тисяч вивозив наших краян на Сибір.

Якось маленький біженець із Маріуполя, оглядаючи в Погоні прострілені більшовиками ікони, зронив із здивуванням: «То і в вас була війна!? І в вас були руські?!».

Так, синку, вони спочатку вбивали нас. А потім прийшли убивати вас.

Всього лиш і різниця, що ми живемо на заході України, а ви на сході.

Але від вас ближче до ворожої берлоги. Тож скоро війна прийде до них. Й так, як вони тримали в облозі наш древній стольний Київ, ми візьмемо в облогу їхню Москву!

А поки що війна руйнує Україну. І наша скорбота від Христових страждань на Голгофі поєднується зі скорботою за тисячами полеглих й зранених захисників України, за помордованими українцями і українками, за безневинно пролитою кров’ю українських дітей, за вщент зруйнованими українськими містами!

У нас, українців, тепер своя Голгофа! А тому ми, як ніколи, аж до гострого болю в серці, відчуваємо Голгофу Христову.

Але, щороку сумуючи за страченим Ісусом, ми знаємо, що обов’язково настане час Його Воскресіння й зі світлою надією очікуємо на цей Великий День.

Так само, з надією і впевненістю ми очікуємо на той Великий День, коли з вогню московських Градів, Ураганів і Смерчів, з попелу зруйнованих Бородянок, Буч і Маріуполів воскресне переможна Україна!

В такій вірі і надії бажаю всім вам, дорогі краяни, цей світлий Великдень святкувати! Й на рік кращого дочекати – в мирі, спокої і благодаті на благословенній Українській Землі!

Христос Воскрес!