Прикарпатським митцям вручили обласну премію ім. Патріарха Володимира Романюка та ім. Митрополита Андрея Шептицького

Голова обласної ради Олександр Сич та заступник голови обласної державної адміністрації Євген Фербей вручили премію імені Патріарха Володимира Романюка та імені Митрополита Андрея Шептицького. Ця нагорода в галузі духовної літератури, мистецтва та архітектури – найвища відзнака на Прикарпатті, яку щорічно присуджують обласна державна адміністрація та обласна рада.

Переконаний, що величні особистості як Патріарх Володимир Романюк та Митрополит Андрей Шептицький без надмірного пафосу є прикладами справжньої української еліти, якої нам так бракує. Ті люди, які сьогодні нагороджуються цією премією, власне керуються тими принципами у своїй творчій діяльності, якими свого часу в житті керувалися ці величні особистості. Щиро вітаю переможців цієї премії, бажаю усім творчої наснаги і нових звершень” – привітав переможців голова обласної ради Олександр Сич.

У номінації “Духовне друковане слово” нагородою посмертно відзначили письменника Василя Романюка за книгу “Патріарх Мстислав: призабуті сторінки”. У номінації “Образотворче та народне сакральне мистецтво” премією нагородили художника та іконописця Назара Кульчицького. У номінації “Реставрація сакральних об’єктів” премію отримав отець Андрій Танасійчук. У номінації “Новостворені сакральні об’єкти” нагороду присудили релігійній громаді за храм Святого Духа (м. Івано-Франківськ).

Премією імені Патріарха Володимира Романюка та імені Митрополита Андрея Шептицького відзначають твори духовної літератури, мистецтва і архітектури, виконані на найвищому професійному рівні, які стали мистецьким надбанням, утверджують високі гуманістичні ідеали, збагачують історичну пам’ять народу, його національну свідомість та самобутність і стали видатною подією у мистецькому, духовному житті Прикарпаття.