Прикарпатські депутати закликали Президента України та народних депутатів  підтримати законопроєкт про визнання і підтримку Пласту

Прикарпатські депутати закликали Президента України та народних депутатів України підтримати законопроєкт “Про державне визнання і підтримку Пласту – Національної скаутської організації України”. Відповідне звернення було прийнято на засіданні 30-ї сесії обласної ради сьомого демократичного скликання, яке відбулося 20 вересня 2019 року.

Зачитуючи текст звернення депутат обласної ради Остап Дзеса акцентував на важливій ролі Пласту у розбудові Української держави та вихованні української нації.

З Пласту вийшло багато борців за незалежність України, державних та релігійних діячів, дипломатів, науковців, митців. Зокрема, вихідцями з “Пласту” були Степан Бандера, Роман Шухевич, Богдан Гаврилишин, Любомир Гузар, інші видатні українці. Сьогодні Пласт є найбільшим рухом української молоді у світі, що, як і раніше, незмінно продовжує докладати зусилля для патріотичного виховання нового покоління молодих українців, гідних синів і дочок нашої держави“, – відзначив Остап Дзеса.

В ході обговорення питання голова обласної ради Олександр Сич закликав депутатів бути максимально аполітичними та неупередженими при прийнятті рішення.

Упродовж всіх років незалежності України Пласт принципово намагається донести меседж, що не буде підпорядковуватися жодній політичній партії і виступає проти того, щоб його втягували в політичні процеси. Тим більше, що Пласт займається виховною діяльністю, а неповнолітніх в політичні процеси втягувати не можна. В той же час дорослі пластуни займаються політикою, бо політика – це мистецтво управління державою. На сьогоднішній день пластуни, які обіймають керівні посади на державному рівні, роблять дуже делікатні кроки, щоб Пласт був визнаний. До речі, пластуни навіть говорять про те, що вони не наполягають на державному фінансуванні, натомість хочуть факту визнання Пласту державою“, – підкреслив Олександр Сич.

Звернення підтримали абсолютна більшість обранців. “За” проголосували 68 депутатів обласної ради.