Прикарпатські депутати створили Обласний пластовий вишкільний центр

На Прикарпатті запрацює Обласний пластовий вишкільний центр. Рішення про його створення прийняла обласна рада на своєму черговому засіданні 10 вересня 2021 року.

Головною метою Центру визначено освітній та методичний супровід залучення і підготовки пластових виховників для соціалізації та самореалізації молоді, сприяння її життєвому самовизначенню, інтелектуальному, моральному, духовному розвитку, реалізації творчого потенціалу, формування у молоді лідерських навичок, впровадження та розвиток неформальної освіти.

Вихованцями Пласту було багато визначних українців. Це зокрема Митрополит Андрей Шептицький, голова Проводу ОУН Степан Бандера, головнокомандувач УПА Роман Шухевич та багато-багато інших громадських діячів. Пластуном і є наш голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич. Заклад виховуватиме дітей та молодь як свідомих і відповідальних громадян шляхом ефективного впровадження пластової виховної системи в громадському житті, освітніх закладах, позашкільних установах та в молодіжних об’єднаннях на території Прикарпаття“, – зауважила у своєму виступі депутат обласної ради Оксана Тебешевська.

Своїм рішенням “Про створення Обласного пластового вишкільного центру Івано-Франківської обласної ради” депутати також затвердили статут закладу та призначили його керівником Ігоря Куця терміном на 5 років.