Прикарпаття та Краків готують спільні заходи на відзначення 150-річчя Василя Стефаника

Делегація Івано-Франківської області у складі першого заступника голови обласної ради Василя Гладія та ректора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігоря Цепенди з робочим візитом перебуває в місті Кракові Республіки Польща. Його метою є підготовка заходів з нагоди відзначення 150-річчя з дня народження видатного українського новеліста Василя Стефаника на міжнародному рівні.

В рамках програми робочого візиту делегати зустрілися з президентом Кракова Яцеком Майхровським та обговорили питання участі муніципалітету Кракова у відзначенні 150-річчя Василя Стефаника. Як розповів перший заступник голови обласної ради Василь Гладій, йдеться про відновлення пам’ятної дошки на будинку, в якому проживав з 1892 по 1901 рік новеліст, а також про можливе встановлення барельєфу на даній будівлі.

Окрім цього, відбулася зустріч делегатів Прикарпаття з головою Краківського осередку Об’єднання українців Польщі Андрієм Олійником, під час якої сторони обговорили шляхи співпраці та взаємодопомоги громади Прикарпаття українцям, які проживають у Кракові.

Ми запланували провести 14 травня в день народження Василя Стефаника телеміст між селом Русовом, де народився Василь Стефаник, та Краковом, де жив і навчався наш видатний новеліст, і в такий спосіб вшанувати його пам’ять“, – розповів Василь Гладій.

Відзначимо, що в рамках робочого візиту делегацію Івано-Франківської області супроводжує Генеральний консул України в Кракові Вячеслав Войнаровським, який всіляко сприяє і допомагає Івано-Франківщині в тому, аби 150-а річниця від дня народження Василя Стефаника була відзначена на належному рівні.