Прикарпатців закликають долучатися до бойових підрозділів та до батальйонів територіальної оборони

Жителів Прикарпаття, які мають бойовий досвід, закликають звернутися до центрів комплектації для поповнення бойових частин. Ті ж, хто з тих чи інших причин не можуть брати участь у бойових діях, можуть долучатися до формування батальйонів територіальної оборони області. На цьому акцентував голова обласної ради Олександр Сич під час брифінгу керівників області та міста щодо ситуації на Прикарпатті.

Сьогодні вже значно покращився стан набрання людей до бойових частин і до територіальної оборони. Однак, попри те, що багато людей зголосилися, цього замало. Насамперед нам потрібно поповнювати бойові частини, які воюють на фронті. Тому вчергове закликаю всіх тих, хто має бойовий досвід, звернутися до центрів комплектації і запропонувати свої послуги для оборони Української держави. Всі інші можуть звернутися до батальйонів територіальної оборони“, – наголосив голова обласної ради.

Олександр Сич також закликав жителів Прикарпаття не вдаватися до формування самовільних оборонних сил, непідконтрольних офіційним силовим структурам.

Це може призвести до непорозумінь, адже не відомо чи це озброєні люди є офіційними формуваннями, чи диверсійними групами. Тому величезне прохання до всіх, хто має бажання служити в територіальній обороні звертатися до центрів комплектації. В той же час звертаюся до голів громад: якщо у вас люди, які не можуть з тих чи інших причин вступити до територіальної оборони, але обороняти свій населений пункт, то можна формувати самооборонну групу і обов’язково координувати її поліцейськими офіцерами, які, в свою чергу, координуватимуть такі дії з районними батальйонами територіальної оборони. Якщо в якомусь населеному пункті відсутній такий дільничний офіцер поліції, відповідальність на себе може взяти голова територіальної громади. Останній зобов’язаний скоординувати свої дії з місцевим батальйоном територіальної оборони. Прошу це врахувати і максимально робити так, аби наші дії по відсічі ворога була злагоджена і не допускалися жодні прояви хаосу“, – сказав керівник депутатського корпусу.