Прикарпатців запрошують долучитися до спільної молитви за мир та припинення війни в День Соборності України

У День Соборності України в Івано-Франківську вперше відбудеться Молитва за мир та припинення війни. Організовують її Івано-Франківські єпархії Української Греко-Католицької Церкви, Православної церкви України, деканат Львівської архідієцезії Римсько-Католицької церкви України.

“Така ініціатива церков є надзвичайно важливою, адже історія показує, що завжди коли суспільство внутрішньо слабке і роз’єднане, воно стає жертвою зазіхань чи агресії. Тому заклик до єднання в день Соборності України – надзвичайно вагома річ. Закликаємо всіх мешканців Прикарпаття спільно з ієрархами помолитися за мир в Україні”, – наголосив голова обласної ради Олександр Сич.

Організатори закликають мешканців міста та області у День Соборності України об’єднатися у спільній молитві за майбутнє української нації, а представників влади та політичних лідерів усі зусилля спрямувати на розв’язання військового конфлікту на сході України.

Сьогодні за нашу державу і територію ведеться ідеологічна війна. Ми повинні всі усвідомити, що ворог не дрімає, війна продовжується, наші діти гинуть на Донбасі, кров проливається. Тому ми повинні зосереджуватися на об’єднанні нації, на тому, що нас єднає”, – підкреслив Митрополит Івано-Франківський і Галицький, керуючий Івано-Франківсько-Галицьким єпархіальним управлінням Православної Церкви України Кир Іоасаф.

Спільна молитва за мир та припинення війни відбудеться 22 січня 2020 року на площі Андрея Шептицького в Івано-Франківську. Водночас владики закликають проводити такі молитви у всіх храмах Прикарпаття.