Підписано меморандум між обласною радою, обласною державною адміністрацією та Програмою USAID DOBRE

Голова обласної ради Олександр Сич, голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук та Керівник Програми USAID DOBRE Брайан Кемпл підписали меморандум про співпрацю.

Вітаючи керівника Програми USAID DOBRE на Прикарпатті, голова обласної ради Олександр Сич подякував за співпрацю Програми з територіальними громадами області у попередні роки.

Сподіваюся, що не менш результативною співпраця буде і в наступному періоді. Тим більше в час, коли Україна переживає агресію московщини і ресурси наших громад обмежені. В особі обласної ради ви маєте надійного партнера. Ми виняток в Україні, адже Івано-Франківська обласна рада єдина надала співфінансування громадам на реалізацію проектів DOBRE у розмірі 1,8 мільйонів гривень. Ми завжди керуємося простим, але ефективним принципом: громади, які залучають кошти, можуть розраховувати на добру співпрацю з нами і на співфінансування з обласного бюджету. Реалізація тих цілей, які визначає Програма, вибудовує добру перспективу для місцевого самоврядування на території Прикарпаття“, – сказав Олександр Сич.

Відзначимо, що упродовж 2016-2022 років Програма USAID DOBRE співпрацювала з 11-а територіальними громадами. За цей період було реалізовано 76 проєктів. Упродовж другого етапу співпраця продовжиться з трьома територіальними громадами області: Тлумацькою, Нижньовербізькою та П’ядицькою.