Рада обласного конкурсу провела виїзне засідання на території Верховинської селищної та Косівської міської громад

Рада обласного конкурсу проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування очолювана першим заступником голови обласної ради Василем Гладієм та за участі голови обласної ради Олександра Сича провела виїзне засідання на території Верховинської селищної та Косівської міської територіальних громад. Під час перебування на Верховинщині та Косівщині вони ознайомилися з реалізацією проєктів-переможців обласних конкурсів, які впроваджувалися упродовж останніх чотирьох років та були спрямовані на розвиток територій.

В ході робочої поїздки депутати побували в селі Красник Верховинського району, де реалізовувався проєкт-переможець десятого Конкурсу “Будівництво рекреаційно-оздоровчого об’єкту (купальні) “Джерело Святого Пантелеймона”. Опісля спільно з керівниками Верховинської селищної ради обговорили результати реалізації одинадцяти проєктів, які ставали переможцями обласних конкурсів упродовж останніх чотирьох років.

Чимало проєктів, які були реалізовані на території Верховинської селищної територіальної громади, спрямовані на розвиток туризму, сільського господарства, а ще екологічні проєкти та генеральне планування населених пунктів. Це все є вагомою допомогою для розвитку територій Верховинського району. Власне упродовж останніх чотирьох років в нас реалізовуються такі розвиткові проєкти і ми бачимо позитивні результати для громад. І саме такий напрямок у діяльності спостерігаємо в транскордонному співробітництві – не просто ремонт, а розвиток територій. Це найголовніше і це для нас є пріоритетом“, – розповів перший заступник голови обласної ради Василь Гладій.

На Косівщині члени ради Конкурсу ознайомилися з реалізацією проєкту “Створення підприємства з виробництва та переробки органічної екологічно чистої молочної продукції” в селі Снідавка. Також депутати побували у місті Косів, де у 2019 році реалізовано проєкт “Відродження культурного осередку “Урочище водоспад Гук” (відремонтовано зупинку туристичних автобусів та облаштовано оглядовий майданчик) та ознайомилися з результатами реалізації Проєкту Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2021-2020 “Світ карпатських розет – заходи із збереження унікальності культури Карпат”.

Переконаний, що обласний конкурс проєктів, який ми проводимо вже більше десяти років, дуже корисний, адже допомагає нашим громадам розвивати свої території, робити їх привабливими, залучати туристів і, відповідно, залучати кошти й далі розвиватися. На прикладі нашого конкурсу я вчергове переконався, що коли є дефіцит бюджетних ресурсів, їх треба надавати на конкурсній основі. Бо для того, щоб їх отримати, треба докласти сил, а відтак цінність цього збільшується в рази“, – відзначив голова обласної ради Олександр Сич.