Сергій Басараб взяв участь у зустрічі з представниками моніторингової місії Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи

Заступник голови обласної ради Сергій Басараб взяв участь у зустрічі з представниками моніторингової місії Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи в складі української делегації.

Ключовою темою засідання стало формування вичерпної картини стосовно місцевої та регіональної демократії в Україні. У ході зустрічі піднімались питання правового захисту місцевого та регіонального самоврядування і доступу до національних судів, міжмуніципального та міжрегіонального співробітництва, відтік сільського населення, співпраця між різними рівнями влади, питання передачі громадам, окрім повноважень, ще й необхідних ресурсів з державного бюджету.

На сьогодні перед місцевими та регіональними владами в Україні постає багато викликів та проблем. Саме такі зустрічі дають можливість нам обговорити їх, та знайти раціональні рішення. Питання розвитку регіону є найбільш пріоритетним у нашій діяльності“, – зазначив Сергій Басараб.