У жовтні 2021 року Прикарпаття святкуватиме 20-річчя партнерства з Опольським воєводством

Під головуванням першого заступника голови обласної ради Василя Гладія та за участі членів постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, міжрегіонального та міжнародного співробітництва відбулася онлайн-зустріч з представниками Опольського воєводства (Республіка Польща). Участь у розмові з польської сторони взяли голова комісії співпраці із закордоном, туризму та промоції регіону Хуберт Колоджєй, почесний консул України в місті Ополє Ірена Порджік, заступник директора департаменту з питань співпраці із закордоном та промоції регіону Матеуш Фігель.

Метою зустрічі стало обговорення заходів на відзначення 20-літньої співпраці Опольського воєводства з Івано-Франківською областю. Серед пропозицій, які були озвучені під час розмови, йшлося про можливість проведення спільного засідання Комісії з міжнародного співробітництва та сприяння розвитку регіону і Постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, міжрегіонального та міжнародного співробітництва. Окрім цього, розглядається можливість проведення тематично конференції та гала-концерту, присвяченого 20-й річниці співпраці.

Нагадаємо, Угода про міжрегіональне співробітництво між Опольським воєводством та Івано-Франківською областю підписана 5 жовтня 2001 року.