У селі Верхній Майдан на Надвірнянщині урочисто відкрили газопровід

Майже чверть тисячі домоволодінь села Верхній Майдан Надвірнянського району підключено до газопостачання. Це стало можливим завдяки вводу в експлуатацію газопроводу в населеному пункті. Урочисто запалити факел на Надвірнянщину приїхали голова обласної ради Олександр Сич та голова ОДА Олег Гончарук.

Газифікація села Верхній Майдан розпочалася ще у 2006 році, однак через відсутність фінансування протягом 2008-2013 років роботи не проводилися.

Принцип має бути такий: не починати новий проект, не закінчивши попередній. Газифікацію починали за кошти державного бюджету, газових компаній, а закінчуємо місцевими коштами. Не може такого бути, щоби при зміні влади змінювалася стратегія. Так ми ніколи не побудуємо державу. Якщо була програма газифікації населених пунктів, то вона має бути завершена“, – відзначив Олександр Сич.

Відзначимо, що на проведення робіт із газифікації Верхнього Майдану з обласного бюджету упродовж останніх років було спрямовано більше мільйона гривень.

Завершити процес газифікації села Верхній Майдан дозволило введення у 2017 році в експлуатацію газопроводу “Надвірна-Ланчин”. Загалом Надвірнянський район газифікований на 70%, Івано-Франківська область – на 90%.