Івано-Франківська обласна рада підпише Меморандум про співпрацю з Тернопільською обласною радою

Обласна рада підтримала підписання Меморандум про співпрацю з Тернопільською обласною радою. Відповідне рішення “Про затвердження Меморандуму про міжрегіональну співпрацю між Івано-Франківською обласною радою та Тернопільською обласною радою” прикарпатські депутати прийняли на четвертій сесії обласної ради 19 лютого 2021 року.

Меморандум декларує співпрацю в галузях освіти, науки, культури, охорони здоров’я та соціального захисту, розвитку туризму і спорту, інвестицій, у томі числі з питань залучення міжнародної технічної допомоги, екології та раціонального використання природних ресурсів.

Підписання Меморандуму і реальна співпраця між різними регіонами держави в особі обласних рад – це хороший приклад “зшивання” України в одну монолітну цілісність, у тому числі й в різних галузях життя. І я докладаю максимум зусиль, аби ця співпраця була не декларативною, а мала практичний характер”, – зауважив голова обласної ради Олександр Сич.

На важливості такої співпраці наголосив присутній на сесії голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

Тернопільщина і Прикарпаття мають не тільки спільний кордон, ми маємо спільну історію. Я тішуся сьогодні, що ми разом з вами починаємо розбудовувати Україну зі своїх областей на особистому прикладі. В нас є багато спільних інтересів та перспективних планів“, – акцентував голова Михайло Головко.

Участь у сесії обласної ради також взяв голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький. Відзначимо, що Меморандум про співпрацю між Івано-Франківською і Полтавською обласними радами був підписаний ще у попередньому скликанні.

Радію, що підписаний між нашими обласними радами Меморандум має не лише теоретичний характер. Адже ми його практично і сумлінно виконуємо, особливо в галузі спорту. Окрім того, відповідно до підписаного Меморандуму ми реалізовуємо туристичні, інфраструктурні та інші напрямки. Місцеве самоврядування – це основа демократії в Україні“, – зауважив Олександр Біленький.

Відзначимо, що окрім Полтавської обласної ради Меморандуми про співпрацю у минулому скликанні були підписані також із Закарпаттям, Житомирщиною, Кіровоградщиною, Донецькою обласною цивільно-військовою адміністрацією.