Івано-Франківська та Волинська обласні ради підписали Меморандум про співпрацю

На запрошення голови Івано-Франківської обласної ради Олександра Сича на Прикарпаття прибула делегація Волинської обласної ради у складі її голови Григорія Недопада, його першого заступника Юрія Поліщука та депутата обласної ради Анатолія Вітіва.

В рамках візиту гості взяли участь у роботі шостої сесії обласної ради. Опісля керівники Івано-Франківської та Волинської обласних рад підписали Меморандум про міжрегіональну співпрацю.

Як відзначив Олександр Сич, підписання Меморандуму – це “зшивання” України, адже рада співпрацює не тільки з сусідніми областями.

Волинська обласна рада зацікавлена в нашій успішній програмі підтримки книговидання. З свого боку, я можу твердо запевнити, що Івано-Франківська обласна рада має найкращу програму і це не залежить від фінансової спроможності області. Це залежить від доброї волі депутатського корпусу і керівництва. Ми щороку виділяємо понад півтора мільйона гривень на ці речі. В свою чергу нас цікавлять інші питання. Волинська обласна рада створила комунальне підприємство для видобутку бурштину. Очевидно, що у нас бурштину немає, але сам факт того, як можна раціонально використовувати надра на території області викликає інтерес. Тож будемо аналізувати цей досвід, можливо, щось запозичимо і для себе“, – розповів Олександр Сич.

В Івано-Франківській області є багато добрих практик, які можна запозичити. Ми зі свого боку теж маємо багато позитивних прикладів в управлінні місцевого самоврядування. Такими меморандумами ми дійсно “зшиваємо” Україну. Коли починають співпрацювати на всіх рівнях органи місцевого самоврядування, тоді є розуміння і Україна єднається“,- наголосив голова Волинської обласної ради Григорій Недопад.