ПРОТОКОЛ № 11


засідання постійної комісії обласної ради
з питань екології, раціонального природокористування
та розвитку туризму

 

18.02.2022 року

 

Присутні члени комісії:

Сергій Басараб, Сергій Саїв, Ігор Шевчук, Євгенія Бардяк, Богдан Книшук, Роман Мошура, Михайло Якимчук

 

Брав участь у засіданні комісії:

Василь Гладій – перший заступник голови обласної ради

 

Запрошені:

Олег Понайда – депутат обласної ради

Віталій Ільчишин – заступник голови обласної державної адміністрації

Андрій Пліхтяк – начальник управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації

Володимир Попович – заступник директора департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації

Галина Макота – в. о. начальника управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій обласної державної адміністрації

 

Головував:

Голова комісії Сергій Басараб

 

Порядок денний

 

  1. Про проєкт рішення обласної ради «Про звіт голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації щодо здійснення повноважень, делегованих
    Івано-Франківською обласною радою Івано-Франківській обласній державній адміністрації».
  2. Про проєкт рішення обласної ради «Про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області за 2021 рік».
  3. Про проєкт рішення обласної ради «Про програму соціально-економічного та культурного розвитку Івано-Франківської області на 2022-2024 роки».
  4. Про проєкт рішення обласної ради «Про внесення змін до рішення обласної ради від 23.12.2020. № 30-2/2020 «Про Програму охорони навколишнього природного середовища Івано-Франківської області до 2025 року» (зі змінами).
  5. Про проєкт рішення обласної ради «Про внесення змін до рішення обласної ради від 24.12.2021. № 355-11/2021 «Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2022 році».
  6. Про проєкт рішення обласної ради «Про обласний фонд охорони навколишнього природного середовища».
  7. Про проєкт рішення обласної ради «Про виконання регіональної цільової програми розвитку туризму в Івано-Франківській області на 2021 рік».
  8. Про проєкт рішення обласної ради «Про звернення обласної ради щодо недопущення екологічної проблеми на території сіл Верхній Струтинь та Нижній Струтинь Калуського району».
  9. Про проєкт рішення обласної ради «Про виконання постанови Верховного Суду у справі № 0940/2394/18 (№ К/9901/26524/19), постанови Восьмого апеляційного адміністративного суду у справі № 857/5629/19
    (№ 0940/2394/18) та рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду у справі № 0940/2394/18 щодо надання товариству з додатковою відповідальністю “Рогатинпісок” гірничого відводу для розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску».
  10. Календарний план заходів на 2022 рік регіональної цільової програми розвитку туризму в Івано-Франківській області на 2022-2026 роки».
  11. Різне.

 

  1. Слухали: Про проєкт рішення обласної ради «Про звіт голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації щодо здійснення повноважень, делегованих Івано-Франківською обласною радою Івано-Франківській обласній державній адміністрації».

 

Доповідав: Віталій Ільчишин – заступник голови обласної державної адміністрації

 

Виступили: Євгенія Бардяк

 

Вирішили: Проєкт рішення обласної ради «Про звіт голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації щодо здійснення повноважень, делегованих Івано-Франківською обласною радою Івано-Франківській обласній державній адміністрації» підтримати та рекомендувати до розгляду на сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 7   Проти –   0  Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проєкт рішення обласної ради «Про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області за 2021 рік».

 

Доповідав: Попович Володимир Васильович – заступник директора департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації

 

Виступили: Василь Гладій, Євгенія Бардяк, Андрій Пліхтяк

 

Вирішили: Проєкт рішення обласної ради «Про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області за 2021 рік» підтримати та рекомендувати до розгляду на сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 7   Проти –   0  Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проєкт рішення обласної ради «Про програму соціально-економічного та культурного розвитку Івано-Франківської області на 2022-2024 роки».

 

Доповідав: Попович Володимир Васильович – заступник директора департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації

Виступили: Сергій Басараб, Василь Гладій

Євгенія Бардяк запропонувала доповнити проєкт рішення:

  1. До пункту «Розвиток туристично-рекреаційної сфери» в основні завдання та заходи на 2022 -2024 роки додати (сторінка 57):
  • підтримка розвитку туристичної інфраструктури гірських громад
  • проектування та візуалізація туристичних локацій та продуктів
  1. До пункту «Стимулювання економічного розвитку громад, сільських та гірських територій, поглиблення процесів децентралізації» в основні завдання та заходи на 2022 -2024 роки додати (сторінка 58):
  • неформальне навчання мешканців сільських та гірських територій
  1. У пункті «Охорона навколишнього середовища та екологічна безпека» в очікуваних результатах видозмінити «вдосконалення системи поводження з побутовими відходами шляхом впровадження роздільної системи їх збирання, утилізації та переробки» на (сторінка 88):
  • удосконалення системи поводження з твердими побутовими відходами шляхом здійснення освітніх заходів, впровадження роздільної системи сміттєзбирання, заготівлі, логістики,  утилізації та переробки

 

Вирішили: Проєкт рішення обласної ради «Про програму соціально-економічного та культурного розвитку Івано-Франківської області на 2022-2024 роки» з пропозиціями Є. Бардяк підтримати та рекомендувати до розгляду на сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 7   Проти –   0  Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проєкт рішення обласної ради «Про внесення змін до рішення обласної ради від 23.12.2020. № 30-2/2020 «Про Програму охорони навколишнього природного середовища Івано-Франківської області до 2025 року» (зі змінами).

 

Доповідав: Пліхтяк Андрій Дмитрович – начальник управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації

 

Виступили: Євгенія Бардяк

 

Вирішили: Проєкт рішення обласної ради «Про внесення змін до рішення обласної ради від 23.12.2020. № 30-2/2020 «Про Програму охорони навколишнього природного середовища Івано-Франківської області до 2025 року» (зі змінами) підтримати та рекомендувати до розгляду на сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 7   Проти –   0  Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проєкт рішення обласної ради «Про внесення змін до рішення обласної ради від 24.12.2021. № 355-11/2021 «Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2022 році».

 

Доповідав: Пліхтяк Андрій Дмитрович – начальник управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації

 

Виступили: Василь Гладій, Євгенія Бардяк, Андрій Пліхтяк

 

Вирішили: Проєкт рішення обласної ради «Про внесення змін до рішення обласної ради від 24.12.2021. № 355-11/2021 «Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2022 році» підтримати та рекомендувати до розгляду на сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 7   Проти –   0  Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проєкт рішення обласної ради «Про обласний фонд охорони навколишнього природного середовища».

 

Доповідав: Пліхтяк Андрій Дмитрович – начальник управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації

 

Виступили: Василь Гладій, Євгенія Бардяк, Андрій Пліхтяк

 

Вирішили: Проєкт рішення обласної ради «Про обласний фонд охорони навколишнього природного середовища» підтримати та рекомендувати до розгляду на сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 7   Проти –   0  Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проєкт рішення обласної ради «Про виконання регіональної цільової програми розвитку туризму в Івано-Франківській області на 2021 рік».

 

Доповідала: Макота Галина Зенонівна – в. о. начальника управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій обласної державної адміністрації

 

Виступили: Василь Гладій, Євгенія Бардяк, Андрій Пліхтяк

 

Вирішили: Проєкт рішення обласної ради «Про виконання регіональної цільової програми розвитку туризму в Івано-Франківській області на 2021 рік» підтримати та рекомендувати до розгляду на сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 7   Проти –   0  Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проєкт рішення обласної ради «Про звернення обласної ради щодо недопущення екологічної проблеми на території сіл Верхній Струтинь та Нижній Струтинь Калуського району».

 

Доповідав: Понайда Олег Володимирович – депутат обласної ради

 

Виступили: Євгенія Бардяк, Андрій Пліхтяк

 

Вирішили: Проєкт рішення обласної ради «Про звернення обласної ради щодо недопущення екологічної проблеми на території сіл Верхній Струтинь та Нижній Струтинь Калуського району» підтримати та рекомендувати до розгляду на сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 7   Проти –   0  Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проєкт рішення обласної ради «Про виконання постанови Верховного Суду у справі № 0940/2394/18 (№ К/9901/26524/19), постанови Восьмого апеляційного адміністративного суду у справі № 857/5629/19 (№ 0940/2394/18) та рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду у справі
    № 0940/2394/18 щодо надання товариству з додатковою відповідальністю «Рогатинпісок» гірничого відводу для розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску».

 

Доповідав: Сергій Михайлович Басараб – голова комісії

 

Вирішили: Проєкт рішення обласної ради «Про виконання постанови Верховного Суду у справі № 0940/2394/18 (№ К/9901/26524/19), постанови Восьмого апеляційного адміністративного суду у справі № 857/5629/19 (№ 0940/2394/18) та рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду у справі
№ 0940/2394/18 щодо надання товариству з додатковою відповідальністю «Рогатинпісок» гірничого відводу для розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску» взяти до відома та рекомендувати до розгляду на сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 4   Проти –   0  Утримались – 0

Не брав участь у голосуванні – 3

РІШЕННЯ НЕ ПРИЙНЯТО

 

  1. Слухали: Про Календарний план заходів на 2022 рік регіональної цільової програми розвитку туризму в Івано-Франківській області на 2022-2026 роки».

 

Доповідала: Макота Галина Зенонівна – в. о. начальника управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій обласної державної адміністрації

 

Вирішили: Погодити Календарний план заходів на 2022 рік регіональної цільової програми розвитку туризму в Івано-Франківській області на 2022-2026 роки».

 

Голосували: За – 7   Проти –   0  Утримались – 0

 

  1. Різне.

 

 

 

 

 

Голова комісії                                                                              Сергій Басараб

 

 

 

 

Секретар  комісії                                                                         Сергій Саїв

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]