Протокол № 112 засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків


від 24.07.2020 року
м. Івано-Франківськ

 

Всього членів комісії: 12 чол.
Присутні: М.Палійчук, Б.Кобилянський, М.Кузьма, І.Данів, В.Дудкевич, Г.Макота, В.Попович, Б.Соляник

Запрошені:
О.Сич – голова обласної ради;
В.Гладій – перший заступник голови обласної ради;
С.Басараб – заступник голови обласної ради;
І.Мацькевич – директор департаменту фінансів облдержадміністрації;
Г.Магулій – директор департаменту розвитку громад, територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації;
А.Пліхтяк – начальник управління екології та природніх ресурсів облдержадміністрації;
А.Сташків – заступник директора департаменту – начальник управління соціально-економічного розвитку та молодіжної політики департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації;
В.Федорак – начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації;
К.Лисейко – заступник начальника управління спорту облдержадміністрації;
В.Корженьовський – директор департаменту соціальної політики облдержадміністрації;
В.Якубчак – головний бухгалтер Івано-Франківського обласного телебачення “Галичина”;
В.Артим – заступник начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації;
О.Олійник – Івано-Франківського обласного комунального агролісогосподарського підприємства “Івано-Франківськоблагроліс”;
В.Сенів – директор Івано-Франківського обласного навчально-курсового комбінату житлово-комунального господарства;
В.Сарахман – начальник управління фінансового контролю та забезпечення діяльності – головний бухгалтер департаменту розвитку громад, територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації.

Брали участь у роботі комісії:
Н.Косаревич – начальник відділу з питань бюджету та обласних програм виконавчого апарату обласної ради;
С.Водвуд – консультант відділу з питань бюджету та обласних програм виконавчого апарату обласної ради;
Д.Сех – радник голови обласної ради.

Голова постійної комісії: М.Палійчук

Секретар постійної комісії: М. Кузьма

 

Порядок денний:

1. Про проєкт рішення обласної ради “Про звіт постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків”.
2. Про проєкт рішення обласної ради “Про виконання обласного бюджету за І квартал 2020 року”.
3. Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік.
4. Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік.
5. Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік.
6. Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік.
7. Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік.
8. Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік.
9. Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік.
10. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік”.
11. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 20.12.2019. № 1332-33/2019 “Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2020 рік” (зі змінами)”.
12. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 20.12.2019. № 1333-33/2019 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2020 році” (зі змінами)”.
13. Про погодження розпорядження облдержадміністрації та обласної ради від 09.07.2020. № 355/427-р.
14. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки”.
15. Про перерозподіл бюджетних призначень по департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.
16. Про перерозподіл бюджетних призначень по департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.
17. Про врахування субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам.
18. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до регіональної цільової програми “Відзначення в області 150-річчя від дня народження Василя Стефаника у 2021 році” на 2018-2021 роки (зі змінами)”.
19. Про перерозподіл бюджетних призначень по управлінню культури, національностей та релігій облдержадміністрації.
20. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до обласної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2021 роки (зі змінами)”.
21. Про перерозподіл бюджетних призначень управлінню спорту облдержадміністрації.
22. Про спрямування коштів, передбачених на фінансову підтримку організацій, які здійснюють фізкультурно-спортивну діяльність в регіоні.
23. Про перерозподіл видатків, передбачених в обласному бюджеті на фінансову підтримку громадських організацій фізкультурно-спортивного спрямування.
24. Про перерозподіл бюджетних призначень по департаменту соціальної політики облдержадміністрації.
25. Про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деякий категорій осіб, які брали участь у Революції Гідності…..
26. Про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деякий категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України…
27. Про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей учасників бойових дій на території інших держав…
28. Про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб…
29. Про зміни до календарного плану заходів на 2020 рік обласної комплексної програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2017-2021 роки.
30. Про внесення змін до календарного плану заходів на 2020 рік обласної програми розвитку та оновлення матеріально-технічного забезпечення ОТБ “Галичина” на 2018-2022 роки.
31. Про перерозподіл видатків по управлінню інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.
32. Про погодження календарного плану заходів на 2020 рік Програми соціально-економічного та культурного розвитку області (п.2.10).
33. Про погодження календарного плану заходів на 2020 рік Програми соціально-економічного та культурного розвитку області (п.2.11).
34. Про погодження календарного плану заходів на 2020 рік обласної комплексної програми “Вшанування в області Року пам’яті депортацій українців у ХХ столітті” на 2020 рік.
35. Про лист генерального директора Івано-Франківського ОКП “Івано-Франківськоблагроліс”.
36. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до Програми для забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів на 2018-2020 роки”.
37. Різне.

1. Слухали: М.Палійчука про проєкт рішення обласної ради “Про звіт постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків”.
Виступив: М.Палійчук.
Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про звіт постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків” на розгляд чергової сесії обласної ради.

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

2. Слухали: І.Мацькевич про проєкт рішення обласної ради “Про виконання обласного бюджету за І квартал 2020 року”.
Виступили: В.Попович, М.Палійчук.
Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про виконання обласного бюджету за І квартал 2020 року” на розгляд чергової сесії обласної ради.

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

3. Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік.
Виступили: М.Палійчук.

Г.Макота з пропозицією у додатку 2 до листа по розпоряднику коштів “Богородчанський районний бюджет” вилучити позицію “Реконструкція будинку культури під дитячий садок в с. Пороги Богородчанського району, Івано-Франківської області – 151,0 тис. гривень” розпорядником коштів по цьому об’єкту визначити департамент розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області).

Голосували за пропозицію Г.Макоти:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

Б.Кобилянський з пропозицією у додатку 2 до листа по розпоряднику коштів “Городенківський районний бюджет” назву об’єкта “На виконання заходів регіональної цільової програми “Духовне життя” на 2016-2020 роки (придбання матеріалів для виконання ремонтних робіт церкви Різдва Пресвятої Богородиці с. Городниця Городенківського району Івано-Франківської області)” замінити на “На виконання заходів регіональної цільової програми “Духовне життя” на 2016-2020 роки (для проведення ремонтних робіт та робіт по благоустрою церкви і прилеглої території церкви Пресвятої Богородиці с. Прикмище Городенківського району Івано-Франківської області)”.

Голосували за пропозицію Б.Кобилянського:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

Б.Кобилянський з пропозицією у додатку 2 до листа по розпоряднику коштів “Галицький районний бюджет” позицію “На виконання заходів регіональної цільової програми “Духовне життя” на 2016-2020 роки (капітальний ремонт церкви святих Апостолів Петра і Павла в с. Бринь Галицького району)” замінити на “Придбання будівельних матеріалів для дзвіниці церкви святих Апостолів Петра і Павла в с. Бринь Галицького району” в рамках цієї ж Програми”, а кошти в сумі 50,0 тис. гривень спрямувати по загальному фонду.

Голосували за пропозицію Б.Кобилянського:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

Б.Кобилянського з пропозицією у додатку 3 до листа по розпоряднику коштів “Галицький районний бюджет” позицію “Капітальний ремонт дзвіниці церкви Св. Івана Богослова с. Дорогів Галицького району” замінити на “Придбання будівельних матеріалів для дзвіниці церкви Св. Івана Богослова с. Дорогів Галицького району”, а кошти в сумі 20,0 тис. гривень спрямувати по загальному фонду.

Голосували за пропозицію Б.Кобилянського:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 22.07.2020 року № 913/0/2-20/01-132 та пропозицій депутатів Г.Макоти і Б.Кобилянського:
1. Погодити спрямування залишку коштів спеціального фонду обласного бюджету, який склався станом на 01.01.2020 року в сумі 4 748,4 тис. гривень головним розпорядникам коштів обласного бюджету по спеціальному фонду (видатки розвитку) згідно з додатком 1, а саме:
управлінню культури, національностей та релігій облдержадміністрації – 310,0 тис. гривень;
департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області) – 2 460,2 тис. гривень;
департаменту фінансів облдержадміністрації для надання субвенцій з обласного бюджету – 1 978,2 тис. гривень.
2. Зменшити бюджетні призначення департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації по спеціальному фонду (видатки розвитку) в сумі 10 927,0 тис. гривень за кодом бюджетної програми 1917442 “Утримання та розвиток інших об`єктів транспортної інфраструктури”, передбачених на виконання заходів регіональної програми будівництва, реконструкції та модернізації об`єктів дорожньо-транспортної інфраструктури Івано-Франківської області до 2020 року.
3. Зменшити бюджетні призначення департаменту фінансів облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 3719150 “Інші дотації з місцевого бюджету” на суму 4 824,6 тис. гривень.
4. Збільшити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів обласного бюджету згідно з додатком 2, а саме:
управлінню інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) – 49,0 тис. гривень;
управлінню культури, національностей та релігій облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) – 50,0 тис. гривень;
управлінню спорту облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) – 77,0 тис. гривень;
департаменту охорони здоров`я облдержадміністрації по спеціальному фонду (видатки розвитку) – 150,0 тис. гривень.
обласній раді по загальному фонду (видатки споживання) – 203,706 тис. гривень;
департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації:
– для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області по спеціальному фонду (видатки розвитку) – 4 006,8 тис. гривень;
– для ДП “Дороги Прикарпаття” – 211,0 тис. гривень, з них по загальному фонду (видатки споживання) – 45,0 тис. гривень, по спеціальному фонду (видатки розвитку) – 166,0 тис. гривень.
департаменту фінансів облдержадміністрації для надання субвенцій з обласного бюджету – 11 004,094 тис. гривень, з них по загальному фонду (видатки споживання) – 1 619,2 тис. гривень, по спеціальному фонду (видатки розвитку) – 9 384,894 тис. гривень.
При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 2 780,694 тис. гривень.
5. Зменшити бюджетні призначення управлінню культури, національностей та релігій облдержадміністрації по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 1014082 “Інші заходи в галузі культури і мистецтва” в сумі 2 500,0 тис. гривень, передбачених на виконання заходів регіональної цільової програми “Духовне життя” на 2016-2020 роки та відповідно збільшити їх департаменту фінансів облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 3719770 “Інші субвенції місцевим бюджетам” в сумі 2 500,0 тис. гривень для надання субвенцій з обласного бюджету місцевим бюджетам на виконання заходів зазначеної програми, з них по загальному фонду (видатки споживання) – 1 465,0 тис. гривень, по спеціальному фонду (видатки розвитку) – 1 035,0 тис. гривень, згідно з додатком 3.
При цьому зменшити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 1 465,0 тис. гривень.

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

4. Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік.
Виступив: М.Палійчук.
Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 25.06.2020 року № 777/0/2-20/01-132:
1. Врахувати у доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенцію з бюджету Переріслянської сільської ради об’єднаної територіальної громади за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” в сумі 1071,580 тис. гривень та спрямувати її департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області) по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 1917361 “Співфінансування інвестиційних проєктів, що реалізуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку” для співфінансування проєкту “Капітальний ремонт будівель Гаврилівського ліцею (енергозберігаючі заходи – утеплення фасадів, ремонт даху, заміна вікон, дверей та підлоги) на вул. Українська, 78 в с. Гаврилівка Надвірнянського району Івано-Франківської області”.
2. Врахувати у доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенцію з Косівського районного бюджету за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” в сумі 200,0 тис. гривень, та спрямувати її департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області) по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 1917322 “Будівництво медичних установ та закладів” для співфінансування проєктів:
– “Амбулаторія монопрактики сімейної медицини участок Село-2 с. Річка Косівського району – нове будівництво”, в сумі 9,168 тис. гривень”;
– “Амбулаторія групової практики сімейної медицини присілок Царинка в с. Середній Березів Косівського району – нове будівництво” в сумі 190,832 тис. гривень.
3. Врахувати у доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенцію з бюджету Івано-Франківської міської об’єднаної територіальної громади за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” в сумі 1200,0 тис. гривень, та спрямувати її департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області) по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 1917361 “Співфінансування інвестиційних проєктів, що реалізуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку” для співфінансування проєкту “Навчально-виховний комплекс з використанням незавершеної будівництвом середньої школи на 11 класів у с. Чукалівка Тисменицького району – нове будівництво”.
4. Спрямувати частину залишку коштів загального фонду обласного бюджету, який склався станом на 01.01.2020 року за рахунок іншої субвенції з місцевих бюджетів, в сумі 100,0 тис. гривень Рожнівському сільському бюджету об’єднаної територіальної громади по загальному фонду за кодом бюджетної програми 3719770 “Інші субвенції місцевим бюджетам” для поточного ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення Вербовець – Рожнів через Хімчин Рожнівської ОТГ Косівського району Івано-Франківської області.
5. Спрямувати частину залишку коштів спеціального фонду обласного бюджету, який склався станом на 01.01.2020 року за рахунок іншої субвенції з місцевих бюджетів, в сумі 207,0 тис. грн. департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області) по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 1917330 “Будівництво інших об`єктів комунальної власності”, а саме для проведення робіт на об’єктах:
капітальний ремонт водопроводу по вул. Д. Галицького в м. Болехів Івано-Франківської області – 187,0 тис. гривень;
капітальний ремонт мостового переходу через р. Сівка по вул. Залізнична в с. Креховичі Рожнятівського району Івано-Франківської області (коригування) – 20,0 тис. гривень.
6. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 29.05.2020. № 1438-35/2020 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік”, а саме:
1) у підпункті 5 пункту 1.1 слова “для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області” і замінити на “для Служби автомобільних доріг в області”;
2) підпункт 5.6 пункту 5 доповнити абзацом наступного змісту “При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 100,0 тис. гривень”.
7. Спрямувати кошти з резервного фонду обласного бюджету, як субвенцію Калуському районному бюджету в сумі 253,858 тис. гривень на здійснення заходів із запобігання виникненню надзвичайної ситуації техногенного характеру (відновлення покрівлі будівлі Народного дому – с. Копанки Калуського району Івано-Франківської області (капітальний ремонт), пошкодженої внаслідок буревію 11.06.2020 року (розпорядження облдержадміністрації та обласної ради від 21.07.2020 року № 374/445-р).
При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на суму 253,858 тис. гривень.
8. Врахувати в доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенцію з бюджету Івано-Франківської міської об’єднаної територіальної громади в сумі 1200,0 тис. гривень за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” та спрямувати її департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області) за кодом бюджетної програми 1917361 “Співфінансування інвестиційних проєктів, що реалізуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку” для співфінансування проєкту “Нове будівництво навчально-виховного комплексу з використанням незавершеної будівництвом середньої школи на 11 класів у с. Чукалівка Тисменицького району Івано-Франківської області”.
9. Врахувати в доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенцію з бюджету Нижньовербізької сільської ради об’єднаної територіальної громади в сумі 455,0 тис. гривень за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” та спрямувати її департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області) за кодом бюджетної програми 1917361 “Співфінансування інвестиційних проєктів, що реалізуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку” для співфінансування проєкту “Капітальний ремонт Нижньовербізького ліцею вул. Українська, 113а в с. Нижній Вербіж Нижньовербізької сільської ради об’єднаної територіальної громади Івано-Франківської області (впровадження заходів із енергозбереження)”.
10. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 21.02.2020. № 1385-34/2020 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік” (зі змінами), а саме:
у додатку 2:
по головному розпоряднику коштів “Департамент фінансів облдержадміністрації” по Рожнятівському районному бюджету:
позицію “Капітальний ремонт огорожі Вільхівської ЗОШ І-ІІ ступенів Рожнятівської районної ради – 100,000 тис. гривень” вилучити.
доповнити позицією:
“Капітальний ремонт даху Вільхівської ЗОШ І-ІІ ступенів Рожнятівської районної ради – 100,000 тис. гривень”.

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

5. Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік.
Виступив: М.Палійчук.
Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 07.07.2020 року № 826/0/2-20/01-132:
1. Врахувати в доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенції з місцевих бюджетів за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету”, а саме з:
– Болехівського міського бюджету в сумі 129,2 тис. гривень,
– Богородчанського районного бюджету – 93,1 тис. гривень,
– Долинського районного бюджету – 42,5 тис. гривень,
– Коломийського районного бюджету – 108,4 тис. гривень,
– Косівського районного бюджету – 96,7 тис. гривень,
– Рогатинського районного бюджету – 109,6 тис. гривень,
– Рожнятівського районного бюджету – 80,3 тис. гривень,
– Тисменицького районного бюджету – 140,7 тис. гривень,
– Тлумацького районного бюджету – 56,1 тис. гривень,
– бюджету Верхнянської сільської ради об’єднаної територіальної громади – 25,8 тис. гривень,
– бюджету Печеніжинської селищної ради об’єднаної територіальної громади – 24,1 тис. гривень,
– бюджету Старобогородчанської сільської ради об’єднаної територіальної громади – 15,3 тис. гривень,
– бюджету Білоберізької сільської ради об’єднаної територіальної громади – 4,1 тис. гривень,
– бюджету Тлумацької міської ради об’єднаної територіальної громади – 46,5 тис. гривень,
– бюджету Більшівцівської селищної ради об’єднаної територіальної громади – 15,2 тис. гривень,
– бюджету Витвицької сільської ради об’єднаної територіальної громади – 10,8 тис. гривень,
– бюджету Космацької сільської ради об’єднаної територіальної громади – 17,2 тис. гривень,
– бюджету П’ядицької сільської ради об’єднаної територіальної громади – 21.7 тис. гривень,
– бюджету Дзвиняцької сільської ради об’єднаної територіальної громади – 8,8 тис. гривень,
– бюджету Рожнівської сільської ради об’єднаної територіальної громади – 23,9 тис. гривень,
– бюджету Яблунівської селищної ради об’єднаної територіальної громади – 12,7 тис. гривень,
– бюджету Переріслянської сільської ради об’єднаної територіальної громади – 20,5 тис. гривень,
– бюджету Ланчинської селищної ради об’єднаної територіальної громади – 16,8 тис. гривень,
– бюджету Заболотівської селищної ради об’єднаної територіальної громади – 42,9 тис. гривень,
– бюджету Ямницької сільської ради об’єднаної територіальної громади – 17,9 тис. гривень,
– бюджету Брошнів-Осадської селищної ради об’єднаної територіальної громади – 18,2 тис. гривень,
– бюджету Войнилівської селищної ради об’єднаної територіальної громади – 12,9 тис. гривень,
– бюджету Делятинської селищної ради об’єднаної територіальної громади – 19,3 тис. гривень,
– бюджету Спаської сільської ради об’єднаної територіальної громади –5,6 тис. гривень,
– бюджету Угринівської сільської ради об’єднаної територіальної громади – 10,4 тис. гривень,
– бюджету Вигодської селищної ради об’єднаної територіальної громади – 16,7 тис. гривень,
– бюджету Коршівської сільської ради об’єднаної територіальної громади – 15,8 тис. гривень,
– бюджету Новицької сільської ради об’єднаної територіальної громади – 21,6 тис. гривень,
– бюджету Коломийської міської об’єднаної територіальної громади – 357,8 тис. гривень,
– бюджету Калуської міської об’єднаної територіальної громади – 334,5 тис. гривень,
– бюджету Івано-Франківської міської об’єднаної територіальної громади – 1100,5 тис. гривень,
та спрямувати їх департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 0611162 “Інші програми та заходи у сфері освіти” для співфінансування видатків на закупівлю сучасних меблів та комп’ютерного обладнання на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти “Нова українська школа”.
2. Врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету:
2.1. Субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей учасників бойових дій на території інших держав, визначених у абзаці першому пункту 1 статті 10 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, для осіб з інвалідністю І-ІІ групи з числа учасників бойових дій на території інших держав, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, пов’язаних з перебуванням у цих державах, визначених пунктом 7 частини другої статті 7 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, та які потребують поліпшення житлових умов, на 2020 рік за КБКД 41036400 в сумі 1 728,052 тис. гривень та спрямувати її департаменту соціальної політики облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0819243.
2.2. Субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей осіб, визначених абзацами 5-8 пункту 1 статті 10 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, для осіб з інвалідністю І-ІІ групи, яка настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, визначених пунктами 11-14 частини другої статті 7 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, та які потребують поліпшення житлових умов, на 2020 рік за КБКД 41036100 в сумі 4 371,098 тис. гривень та спрямувати її департаменту соціальної політики облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0819241.
2.3. Субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей осіб, визначених у абзаці чотирнадцятому пункту 1 статті 10 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, для осіб з інвалідністю І-ІІ групи, які стали особами з інвалідністю внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у Революції Гідності, визначених пунктом 10 частини другої статті 7 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, та які потребують поліпшення житлових умов, на 2020 рік за КБКД 41031300 в сумі 1 309,934 тис. гривень та спрямувати її департаменту соціальної політики облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0819244.

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

6. Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік.
Виступив: М.Палійчук.
Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 14.07.2020 року № 863/0/2-20/01-132:
1. Зменшити бюджетні призначення департаменту фінансів облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 3719150 “Інші дотації з місцевого бюджету” на суму 7712,3 тис. гривень та відповідно збільшити їх:
департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) – на суму 6410,0 тис. гривень, в тому числі за кодами бюджетних програм: 0712040 “Санаторно-курортна допомога населенню” – 4500,0 тис. гривень, 0712152 “Інші програми та заходи у сфері охорони здоров’я” (на виконання заходів комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття на 2013-2020 роки” для забезпечення імунодепресантами хворих з трансплантованими органами) – 1000,0 тис. гривень, 0714030 “Забезпечення діяльності бібліотек” – 793,0 тис. гривень (в тому числі оплата праці – 583,8 тис. гривень, оплата комунальних послуг та енергоносіїв – 78,4 тис. гривень), 0712151 “Забезпечення діяльності інших закладів у сфері охорони здоров’я” – 117,0 тис. гривень (в тому числі оплата праці – 95,8 тис. гривень);
департаменту фінансів облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 3719770 “Інші субвенції з місцевого бюджету” для надання субвенції з обласного бюджету міському бюджету Коломийської міської об’єднаної територіальної громади в сумі 1302,3 тис. гривень на фінансову підтримку КНП “Коломийська інфекційна лікарня Коломийської міської ради Івано-Франківської області”.
2. Здійснити перерозподіл обсягу видатків субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я, а саме:
зменшити бюджетні призначення департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0712144 “Централізовані заходи з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет” на суму 8405,6 тис. гривень та відповідно збільшити їх департаменту фінансів облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 3719430 “Субвенція з місцевого бюджету на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету” на суму 8405,6 тис. гривень для спрямування їх місцевим бюджетам на лікування хворих на цукровий діабет інсуліном та нецукровий діабет – десмопресином згідно з додатком 4;
зменшити бюджетні призначення департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 0712100 “Стоматологічна допомога населенню” на суму 6,0 тис. гривень та відповідно збільшити їх за кодом бюджетної програми 0712020 “Спеціалізована стаціонарна медична допомога населенню” на 6,0 тис. гривень для оплати праці медичного персоналу обласної військово-лікарської комісії обласного збірного пункту.
3. Погодити розподіл частини коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я, передбачених департаменту фінансів облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 3719430 “Субвенція з місцевого бюджету на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету” на суму 2314,3 тис. гривень та спрямувати їх департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, а саме:
– на оплату поточних видатків закладів охорони здоров’я – 1034,3 тис. гривень за кодами бюджетних програм: 0712010 “Багатопрофільна стаціонарна медична допомога населенню” – 109,8 тис. гривень; 0712020 “Спеціалізована стаціонарна медична допомога населенню” (на забезпечення діяльності, пов’язаної з проведенням судово-психіатричної експертизи) – 32,5 тис. гривень; 0712060 Створення банків крові та її компонентів” – 892,0 тис. гривень;
– на підтримку окремих закладів охорони здоров’я, які надають первинну, вторинну (спеціалізовану), третинну (високоспеціалізовану) та екстрену медичну допомогу за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, та закладів, які передбачено передати з державного бюджету у комунальну власність – 1280,0 тис. гривень, в тому числі за кодом бюджетної програми 0712020 “Спеціалізована стаціонарна медична допомога населенню” – 780,0 тис. гривень, 0712100 “Стоматологічна допомога населенню” – 500,0 тис. гривень;

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

7. Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік.
Виступив: М.Палійчук.

Г.Макота з пропозицією внести зміни до рішення обласної ради від 20.12.2019. № 1332-33/2019 “Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2020 рік” (зі змінами), а саме:
по розпоряднику коштів “Департамент розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області)”:
у позиції “Капітальний ремонт освітлення пішохідних переходів в м. Болехів (на вул. Данила Галицького, вул. Січових Стрільців, вул. Стрийська)” обсяг фінансування “207 000,00 гривень” замінити на “195 000,00 гривень”;
доповнити позицією:
“Капітальний ремонт освітлення пішохідних переходів в м. Болехів – 12 000,00 гривень”;

Голосували за пропозицію Г.Макоти:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 15.07.2020 року № 871/0/2-20/01-132 та пропозиції Г.Макоти:
1. Врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів, та визнані особами з інвалідністю внаслідок війни ІІІ групи відповідно до пунктів 11-14 частини другої статті 7 або учасниками бойових дій відповідно до пунктів 19-20 частини першої статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, та які потребують поліпшення житлових умов, на 2020 рік за КБКД 41030500 в сумі 879,824 тис. гривень та спрямувати її департаменту соціальної політики облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0819242.
2. Врахувати в доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенцію з Городенківського міського бюджету за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” в сумі 125,764 тис.грн, та спрямувати її департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області) по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 1917330 “Будівництво інших об’єктів комунальної власності” для співфінансування проєкту “Капітальний ремонт приймального відділення КНП “Городенківська ЦРЛ” в м. Городенка Городенківського району Івано-Франківської області”.
3. Врахувати в доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенцію з Яремчанського міського бюджету в сумі 424,226 тис. гривень за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” та спрямувати її департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області) за кодом бюджетної програми 1917361 “Співфінансування інвестиційних проєктів, що реалізуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку” для співфінансування проєкту “Яремчанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня № 1 – реконструкція з добудовою”.
4. Врахувати в доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенції з місцевих бюджетів за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету”, а саме з:
– Яремчанського міського бюджету в сумі 158,0 тис. гривень,
– Городенківського районного бюджету – 137,2 тис. гривень,
– Снятинського районного бюджету – 135,1 тис. гривень,
– бюджету Нижньовербізької сільської ради об’єднаної територіальної громади – 16,5 тис. гривень,
– бюджету Олешанської сільської ради об’єднаної територіальної громади – 20,0 тис. гривень,
– бюджету Долинської міської ради об’єднаної територіальної громади – 53,0 тис. гривень,
та спрямувати їх департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 0611162 “Інші програми та заходи у сфері освіти” для співфінансування видатків на закупівлю сучасних меблів та комп’ютерного обладнання на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти “Нова українська школа”.
5. Зменшити бюджетні призначення департаменту фінансів облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 3719150 “Інші дотації з місцевого бюджету” на суму 500,0 тис. гривень.
6. Збільшити бюджетні призначення департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області) по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 1917330 “Будівництво інших об`єктів комунальної власності” на суму 500,0 тис. гривень для виготовлення і коректури проектно-кошторисної документації та витрат, пов`язаних із введенням об`єктів в експлуатацію, поновленням технічних умов на об`єкти будівництва тощо.
При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на суму 500,0 тис. гривень.
7. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 21.02.2020. № 1385-34/2020 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік” (зі змінами), а саме:
у додатку 2:
по головному розпоряднику коштів “Департамент розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області):
виключити позиції:
“Будівництво дитячого садка на 40 місць в с. Верхній Ясенів Верховинського району Івано-Франківської області (у т. ч. виготовлення проектно-кошторисної документації) – 5,000 тис. гривень”;
“Реконструкція майстерні Марківської гімназії з добудовою приміщень дошкільної групи по вул. Січових Стрільців, 124 в с. Марківка Коломийського району Івано-Франківської області – 5,000 тис. гривень”;
доповнити позиціями:
“Реконструкція приміщення приймального відділення КНП “Бурштинська центральна міська лікарня” під приймальне відділення екстреної (невідкладної допомоги) на вул. Шухевича, 15 в місті Бурштин Івано-Франківської області – 5,000 тис. гривень”;
“Реконструкція приміщення приймального відділення КНП “Надвірнянської ЦРЛ” під приймальне відділення екстреної (невідкладної) допомоги та реєстрації хворих” на вул. Грушевського, 12б в м. Надвірна – 5,000 тис. гривень”.
по головному розпоряднику коштів “Департамент фінансів облдержадміністрації” по Рожнятівському районному бюджету:
позицію “Виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво дошкільного навчального закладу в селі Ясень Рожнятівського району Івано-Франківської області – 200,000 тис. гривень” вилучити.
доповнити позиціями:
“Капітальний ремонт приміщень закладу дошкільної освіти “Веселка” смт. Перегінське Рожнятівського району Івано-Франківської області – 100,000 тис. гривень”;
“Капітальний ремонт приміщень Ясенської ЗОШ І-ІІІ ступенів Рожнятівської районної ради – 100,000 тис. гривень.
у додатку 3:
по розпоряднику коштів “Департамент розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області):
у позиції “Капітальний ремонт приміщення відділення стаціонарного догляду в с. Данильче, територіального центру соціального обслуговування Рогатинського району, Івано-Франківської області” обсяг фінансування “100,000” замінити на “85,000”;
доповнити позиціями:
“Реконструкція приймального відділення (відділення екстреної медичної допомоги) Долинської багатопрофільної лікарні на вул. Оксани Грицей, 15 в м. Долина Івано-Франківської області” – 5,000 тис. гривень”;
“Капітальний ремонт відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги (приміщення під ангеографічну систему, цифровий рентгенапарат, приймальний бокс для автомобілів невідкладної допомоги та фасадного рішення) за адресою по вул. Медична, 6 в м. Калуш Івано-Франківської області” – 5,000 тис. гривень”;
“Капітальний ремонт відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги (приміщення під КТ, МРТ, приймальний бокс для автомобілів невідкладної допомоги та фасадного рішення) за адресою м. Коломия, вул. Родини Крушельницьких, 26, в т. ч. виготовлення документації)” – 5,000 тис. гривень”.
8. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 29.05.2020. № 1438-35/2020 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік”, а саме у підпункті 8.1 пункту 8 по Рожнятівському районному бюджету назву об’єкта “Поточний ремонт приміщень Вільхівської ЗОШ І-ІІ ступенів Рожнятівської районної ради” замінити на “Капітальний ремонт приміщень Вільхівської ЗОШ І-ІІ ступенів Рожнятівської районної ради”.
При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на суму 300,0 тис. гривень.

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

8. Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік.
Виступили: В.Попович, І.Данів, М.Палійчук.

М.Палійчук з пропозицією внести зміни до рішення обласної ради від 21.02.2020. № 1385-34/2020 “Про внесення змін до обласного бюджету”, а саме у додатку 2 до рішення по Тлумацькій ОТГ:
у назві об’єкта “Реконструкція зовнішньої каналізаційної мережі в Тлумацькому відділенні поліції Коломийського відділу ГУНП в Івано-Франківські області (в т. ч. виготовлення ПКД) слово “Реконструкція” замінити на “капітальний ремонт”.

Голосували за пропозицію М.Палійчука:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 22.07.2020 року № 912/0/2-20/01-132:
1. Врахувати в доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенцію з Тисменицького районного бюджету в сумі 300,0 тис. гривень за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” та спрямувати її департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області) за кодом бюджетної програми 1917361 “Співфінансування інвестиційних проєктів, що реалізуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку” для співфінансування проєктів: “Будівництво дитячого садка в с. Чорнолізці Тисменицького району” – 150,0 тис. гривень;
“Народний дім на 80 місць по вул. Б.Хмельницького в с. Пшеничники Тисменицького району – нове будівництво” – 150,0 тис. гривень.
2. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 29.05.2020. № 1438-35/2020 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік”, а саме: у підпункті 1 пункту 1.2 по Боднарівському сільському бюджету Калуського району цифру “1000,0” замінити на цифру “400,0”.
3. Здійснити перерозподіл бюджетних призначень, передбачених департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 1917330 “Будівництво інших об`єктів комунальної власності”, а саме:
– по об’єкту “Реконструкція будівлі обласного збірного пункту для спільного розташування обласного військового комісаріату на вул. Довженка, 21 в м. Івано-Франківську” обсяг фінансування “500,0” замінити на “250,0”;
– доповнити позицією “Капітальний ремонт даху (існуючої основної покрівлі) лівого та центрального крила будівлі по вул. Тихого, 8 в м. Калуші Івано-Франківської області” – 250,0 тис. гривень.
4. Врахувати в доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенції з місцевих бюджетів за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету”, а саме з:
– Галицького районного бюджету в сумі 108,4 тис. гривень,
– бюджету Загвіздянської сільської ради об’єднаної територіальної громади – 11,6 тис. гривень,
– бюджету Букачівської селищної ради об’єднаної територіальної громади – 10,7 тис. гривень,
– бюджету Пасічнянської сільської ради Надвірнянського району – 117,0 тис. гривень,
та спрямувати їх департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 0611162 “Інші програми та заходи у сфері освіти” для співфінансування видатків на закупівлю сучасних меблів та комп’ютерного обладнання на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти “Нова українська школа”.
5. Врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету субвенцію з міського бюджету Івано-Франківської міської об’єднаної територіальної громади в сумі 200,0 тис. гривень за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” та спрямувати її департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0712020 “Спеціалізована стаціонарна медична допомога населенню” на придбання медикаментів для КНП “Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня”.
6. Врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету субвенцію з міського бюджету Івано-Франківської міської об’єднаної територіальної громади в сумі 179,2 тис. гривень за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” та спрямувати її управлінню культури, національностей та релігій облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 1014040 “Забезпечення діяльності музеїв і виставок” на роботи по благоустрою на території Дем’яного лазу.

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

9. Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік.
Виступив: М.Палійчук.
Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 23.07.2020 року № 917/0/2-20/01-132:
1. Зменшити бюджетні призначення департаменту фінансів облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 3719150 “Інші дотації з місцевого бюджету” на суму 6420,0 тис. гривень.
2. Збільшити бюджетні призначення департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації по спеціальному фонду (видатки розвитку) в сумі 20,0 тис. гривень за кодом бюджетної програми 1917330 “Будівництво інших об’єктів комунальної власності”, а саме:
“Добудова незавершеного будівництва загальноосвітньої школи в смт. Солотвин Богородчанського району (корпус №3, нове будівництво)” – 5,0 тис. гривень;
“Нове будівництво “Добудова шкільної їдальні, виробничих майстерень та класних кімнат по вул.Грушевського,27 в с. Чернятин Городенківського району Івано-Франківської області” Коригування” – 5,0 тис. гривень;
“Загальноосвітня школа I—III ступеня в с. Крилос Галицького району Івано-Франківської області — будівництво” – 5,0 тис. гривень;
“Будівництво загальноосвітньої школи в с. Угорники, Коломийського району, Івано-Франківської області (І-й пусковий комплекс)” – 5,0 тис. гривень.
При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 20,0 тис. гривень.
3. Збільшити бюджетні призначення службі у справах дітей облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0913241 “Забезпечення діяльності інших закладів у сфері соціального захисту і соціального забезпечення” на суму 6400,0 тис. гривень, у тому числі: оплата праці – 3318,0 тис. гривень; оплата комунальних послуг та енергоносіїв – 682,7 тис. гривень ( для Івано-Франківського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей Івано-Франківської обласної ради на суму 2000,0 тис. гривень, в тому числі: оплата праці – 1200,0 тис. гривень; оплата комунальних послуг та енергоносіїв – 300,0 тис. гривень; для Долинського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей “Теплий дім” Івано-Франківської обласної ради на суму 4400,0 тис. гривень, в тому числі: оплата праці – 2118,0 тис. гривень; оплата комунальних послуг та енергоносіїв – 382,7 тис. гривень ).

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

10. Слухали: І.Мацькевич про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік”.
Виступив: М.Палійчук.
Вирішили:
1) департаменту фінансів доопрацювати проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік” врахувавши усі прийняті пропозиції постійною комісією обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків;
2) рекомендувати внести проєкт рішення “Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік” на розгляд чергової сесії обласної ради з врахуванням пропозицій, прийнятих постійною комісією обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків.

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

11. Слухали: Г.Магулій про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 20.12.2019. № 1332-33/2019 “Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2020 рік” (зі змінами)”.
Виступив: М.Палійчук.
Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про внесення змін до рішення обласної ради від 20.12.2019. № 1332-33/2019 “Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2020 рік” (зі змінами)” на розгляд чергової сесії обласної ради з врахуванням пропозицій, прийнятих постійних комісій з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу і з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства.

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

12. Слухали: А.Пліхтяка про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 20.12.2019. № 1333-33/2019 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2020 році” (зі змінами)”.
Виступив: М.Палійчук.
Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про внесення змін до рішення обласної ради від 20.12.2019. № 1333-33/2019 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2020 році” (зі змінами)” на розгляд чергової сесії обласної ради.

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

13. Слухали: А.Пліхтяка про погодження розпорядження облдержадміністрації та обласної ради від 09.07.2020. № 355/427-р.
Виступив: М.Палійчук.
Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 17.07.2020 року № 880/0/2-20/01-132 погодити розпорядження облдержадміністрації та обласної ради від 09.07.2020. № 355/427-р “Про внесення змін до розпорядження облдержадміністрації та обласної ради від 17.02.2020 року № 97/95-р (зі змінами)”.

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

14. Слухали: А.Сташківа про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки”.
Виступив: М.Палійчук.
Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про внесення змін до Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки” на розгляд чергової сесії обласної ради.

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

15. Слухали: А.Сташківа про перерозподіл бюджетних призначень по департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.
Виступив: М.Палійчук.
Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 15.06.2020 року № 732/0/2-20/01-132:
1. Здійснити у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених у 2020 році департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, перерозподіл видатків, а саме:
1.1. Зменшити бюджетні призначення за кодом бюджетної програми 0611070 “Надання загальної середньої освіти навчально-реабілітаційними центрами для дітей з особливими освітніми потребами, зумовленими складними порушеннями розвитку” на суму 13 753,2 тис. гривень, зокрема:
по загальному фонду (видатки споживання) на суму 13 664,2 тис. гривень (в т. ч. за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти “Нова українська школа” – 30,0 тис. гривень), з них: оплата праці – 9 336,0 тис. гривень, оплата комунальних послуг та енергоносіїв – 1 149,7 тис. гривень;
по спеціальному фонду (видатки розвитку) на суму 89,0 тис. гривень за рахунок залишку коштів освітньої субвенції, який склався станом на 01.01.2020 року, та відповідно збільшити їх за кодом бюджетної програми 0611030 “Надання загальної середньої освіти спеціальними закладами загальної середньої освіти для дітей, які потребують корекції фізичного та/або розумового розвитку” на суму 13 753,2 тис. гривень, зокрема:
по загальному фонду (видатки споживання) – на суму 13 664,2 тис. гривень, в т. ч. оплата праці – 9 336,0 тис. гривень, оплата комунальних послуг та енергоносіїв – 1 149,7 тис. гривень;
по спеціальному фонду (видатки розвитку) – на суму 89,0 тис. гривень.
На момент передачі здійснити передачу касових видатків та залишків коштів на реєстраційних рахунках, відкритих розпорядником коштів (Калуська спеціальна школа Івано-Франківської обласної ради) в органах Державної казначейської служби України, та непогашених бюджетних зобов’язань.
1.2. Зменшити бюджетні призначення за кодом бюджетної програми 0611162 “Інші програми та заходи у сфері освіти” на виконання заходів обласної цільової соціальної програми “Розвиток пластового руху Прикарпаття” на 2018-2022 роки по загальному фонду (видатки споживання) на суму 100,0 тис. гривень та відповідно збільшити їх за кодом бюджетної програми 0611090 “Надання позашкільної освіти позашкільними закладами освіти, заходи із позашкільної роботи з дітьми” по загальному фонду (видатки споживання) на суму 100,0 тис. гривень.
2. Здійснити у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених у 2020 році департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації за рахунок залишку коштів освітньої субвенції, який склався станом на 01.01.2020 року, перерозподіл видатків шляхом зменшення бюджетних призначень по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 0611162 “Інші програми та заходи у сфері освіти” на суму 480,0 тис. гривень на виконання заходів ” Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки” (для зміцнення матеріально-технічної бази закладів загальної середньої освіти) та відповідно збільшення їх обсягу по загальному фонду (видатки споживання).
При цьому зменшити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на суму 480,0 тис. гривень.
3. Врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за КБКД 41035400 в сумі 1202,6 тис. гривень та спрямувати її департаменту фінансів облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 3719330 “Субвенція з місцевого бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету” по загальному фонду (видатки споживання).
4. Здійснити перерозподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, передбаченої департаменту фінансів облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 3719330 “Субвенція з місцевого бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету” по загальному фонду, зменшивши видатки розвитку на суму 448,7 тис. гривень та відповідно збільшивши видатки споживання на суму 448,7 тис. гривень.
5. Затвердити розподіл та перерозподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами між місцевими бюджетами (додаток 5, 6).
6. Внести зміни до переліку заходів на 2020 рік Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки (додаток 7).
7. Внести зміни до переліку заходів на 2020 рік обласної цільової соціальної програми “Розвиток пластового руху Прикарпаття” на 2018-2022 роки (додаток 8).

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

16. Слухали: А.Сташківа про перерозподіл бюджетних призначень по департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.
Виступив: М.Палійчук.
Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 15.07.2020 року № 870/0/2-20/01-132:
1. Здійснити передачу бюджетних призначень, передбачених на 2020 рік, а саме: зменшити бюджетні призначення департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0611030 “Надання загальної середньої освіти спеціальними закладами загальної середньої освіти для дітей, які потребують корекції фізичного та/або розумового розвитку” на суму
2400,0 тис. гривень (в т. ч. оплата комунальних послуг та енергоносіїв –
1721,5 тис. гривень) та відповідно збільшити їх департаменту фінансів облдержадміністрації по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 3719770 “Інші субвенції з місцевого бюджету” для надання субвенції з обласного бюджету Косівському районному бюджету по спеціальному фонду (видатки розвитку) для будівництва Космацької ЗОШ
І-ІІІ ступенів в с. Космач Косівського району Івано-Франківської області на суму 2400,0 тис. гривень.
При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на суму 2400,0 тис. гривень.
2. Здійснити у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених у 2020 році департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, перерозподіл видатків шляхом:
зменшення їх обсягу по загальному фонду (видатки споживання) за:
кодом бюджетної програми 0611030 “Надання загальної середньої освіти спеціальними закладами загальної середньої освіти для дітей, які потребують корекції фізичного та/або розумового розвитку” на суму 360,4 тис. гривень;
кодом бюджетної програми 0611040 “Надання загальної середньої освіти санаторними закладами загальної середньої освіти з відповідним профілем для дітей, які потребують тривалого лікування” на суму 850,9 тис. гривень (в т. ч. оплата комунальних послуг та енергоносіїв – 539,0 тис. гривень);
кодом бюджетної програми 0611050 “Надання загальної середньої освіти спеціалізованими закладами загальної середньої освіти” на суму 2722,6 тис. гривень (в т. ч. оплата комунальних послуг та енергоносіїв – 1027,8 тис. гривень);
кодом бюджетної програми 0611070 “Надання загальної середньої освіти навчально-реабілітаційними центрами для дітей з особливими освітніми потребами, зумовленими складними порушеннями розвитку” на суму 1280,3 тис. гривень (в т. ч. оплата комунальних послуг та енергоносіїв – 1134,5 тис. гривень);
кодом бюджетної програми 0611090 “Надання позашкільної освіти закладами позашкільної освіти, заходи із позашкільної роботи з дітьми” на суму 257,1 тис. гривень (оплата комунальних послуг та енергоносіїв);
кодом бюджетної програми 0611110 “Підготовка кадрів закладами професійної (професійно-технічної) освіти та іншими закладами освіти” на суму 3683,1 тис. гривень (в т. ч. оплата комунальних послуг та енергоносіїв – 3509,1 тис. гривень);
кодом бюджетної програми 0611120 “Підготовка кадрів закладами фахової передвищої освіти” на суму 1965,0 тис. гривень;
кодом бюджетної програми 0611140 “Підвищення кваліфікації, перепідготовка кадрів закладами післядипломної освіти” на суму 189,8 тис. гривень (оплата комунальних послуг та енергоносіїв);
кодом бюджетної програми 0611162 “Інші програми та заходи у сфері освіти” на суму 276,2 тис. гривень (в т. ч. оплата праці-24,2 тис. гривень);
кодом бюджетної програми 0613131 “Здійснення заходів та реалізація проектів на виконання Державної цільової програми “Молодь України” на суму 261,0 тис. гривень;
кодом бюджетної програми 0613140 “Оздоровлення та відпочинок дітей (крім заходів з оздоровлення дітей, що здійснюються за рахунок коштів на оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи)” на суму 475,0 тис. гривень;
кодом бюджетної програми 0615031 “Утримання та навчально-тренувальна робота комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл” на суму 338,6 тис. гривень (оплата комунальних послуг та енергоносіїв);
збільшення їх обсягу по загальному фонду (видатки споживання) за:
кодом бюджетної програми 0611060 “Забезпечення належних умов для виховання та розвитку дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, в дитячих будинках” на суму 475,0 тис. гривень (в т. ч. оплата праці – 266,0 тис. гривень);
збільшення їх обсягу по спеціальному фонду (видатки розвитку) за:
кодом бюджетної програми 0611050 “Надання загальної середньої освіти спеціалізованими закладами загальної середньої освіти” на суму 4185,0 тис. гривень;
кодом бюджетної програми 0611110 “Підготовка кадрів закладами професійної (професійно-технічної) освіти та іншими закладами освіти” на суму 900,0 тис. гривень;
кодом бюджетної програми 0611162 “Інші програми та заходи у сфері освіти” на суму 7100,0 тис. гривень.
При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на суму 12185,0 тис. гривень.
3. Внести зміни до переліку заходів на 2020 рік Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки (додаток 9).
4. Внести зміни до переліку заходів на 2020 рік обласної цільової соціальної програми “Молодь Прикарпаття” на 2016-2020 роки (додаток 10).
5. Внести зміни до переліку заходів на 2020 рік обласної цільової соціальної програми “Розвиток пластового руху Прикарпаття” на 2018-2022 роки (додаток 11).

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

17. Слухали: А.Сташківа про врахування субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам.
Виступив: М.Палійчук.
Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 07.07.2020 року № 831/0/2-20/01-132:
1. Врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію програми “Спроможна школа для кращих результатів” за КБКД 41032700 в сумі 20 000,0 тис. гривень та спрямувати її:
– департаменту фінансів облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 3719360 “Субвенція з місцевого бюджету на реалізацію програми “Спроможна школа для кращих результатів” за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету” по загальному фонду (видатки розвитку) в сумі 10 000,0 тис. гривень, а саме: Верховинському районному бюджету – 10 000,0 тис. гривень (“Капітальний ремонт Красноїльської ЗОШ І-ІІІ ступенів в с. Красноїлля Верховинського району Івано-Франківської області”);
– департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області) за кодом бюджетної програми 1911180 “Виконання заходів в рамках реалізації програми “Спроможна школа для кращих результатів” по спеціальному фонду (видатки розвитку) в сумі 10 000,0 тис. гривень (“Реконструкція ЗОШ І-ІІІ ступенів з будівництвом корпусу на 14 учбових класів, котельні та адміністративних приміщень в с. Чорний Потік Надвірнянського району. Коригування”).
При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на суму 10 000,0 тис. гривень.
2. Врахувати в доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію програми “Спроможна школа для кращих результатів” за КБКД 41032700 в сумі 80 000,0 тис. гривень та спрямувати її департаменту фінансів облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 3719360 “Субвенція з місцевого бюджету на реалізацію програми “Спроможна школа для кращих результатів” за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету” по спеціальному фонду (видатки розвитку) в сумі 80 000,0 тис. гривень.
3. Внести зміни до переліку заходів на 2020 рік Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки (додаток 12).

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

18. Слухали: В.Федорака про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до регіональної цільової програми “Відзначення в області
150-річчя від дня народження Василя Стефаника у 2021 році” на 2018-2021 роки (зі змінами)”.
Виступив: М.Палійчук.
Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про внесення змін до регіональної цільової програми “Відзначення в області 150-річчя від дня народження Василя Стефаника у 2021 році” на 2018-2021 роки (зі змінами)” на розгляд чергової сесії обласної ради.

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

19. Слухали: В.Федорака про перерозподіл бюджетних призначень по управлінню культури, національностей та релігій облдержадміністрації.
Виступив: М.Палійчук.
Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 21.07.2020 року № 887/0/2-20/01-132:
1. Здійснити у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених у 2020 році управлінню культури, національностей та релігій облдержадміністрації, перерозподіл видатків шляхом зменшення бюджетних призначень по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 1014082 “Інші заходи в галузі культури і мистецтва” на суму 200,0 тис. гривень на виконання заходів регіональної цільової програми “Духовне життя” на 2016-2020 роки та відповідно збільшення їх обсягу по спеціальному фонду (видатки розвитку) на виконання регіональної цільової програми “Культура Івано-Франківщини” на 2016-2020 роки (для зміцнення матеріально-технічної бази Івано-Франківського музичного училища імені Дениса Січинського).
При цьому передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду збільшити на суму 200,0 тис. гривень.
2. Внести зміни до календарного плану заходів по управлінню культури, національностей та релігій облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 1014020 “Фінансова підтримка філармоній, художніх і музичних колективів, ансамблів, концертних та циркових організацій” на проведення культурно-мистецьких заходів, на виконання регіональної цільової програми “Культура Івано-Франківщини” на 2016-2020 роки:

Назва заходуЧас проведенняВідповідальні за проведення заходуСума,

тис. грн.

Всеукраїнський проект “Пісні народжені в АТО”січеньУправління культури, національностей та релігій облдержадміністрації, театр фольклору, народних свят і видовищ-30,0
Відзначення 75-річчя Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок
ім. Марійки Підгірянки
березеньУправління культури, національностей та релігій облдержадміністрації, театр фольклору, народних свят і видовищ+20,0
Урочистості з нагоди відзначення 75-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 75-ї річниці завершення Другої світової війнитравеньУправління культури, національностей та релігій облдержадміністрації, театр фольклору, народних свят і видовищ-10,0
День пам’яті та примиреннятравеньУправління культури, національностей та релігій облдержадміністрації, театр фольклору, народних свят і видовищ-3,0
Міжнародний етнокультурний фестиваль країн Карпатського Єврорегіону “Карпатський простір” (п. 7.2.)травеньУправління культури, національностей та релігій облдержадміністрації, театр фольклору, народних свят і видовищ-150,0
Обласний відкритий фестиваль сучасних сценічних мистецтв “Час театру/time of theater”травеньУправління культури, національностей та релігій облдержадміністрації, Івано-Франківський академічний обласний український музично-драматичний театр ім.І.Франка-80,0
Проведення гастрольного туру з виставою “Гуцулка Ксеня” в м. Київ та м. Львівлютий-березеньУправління культури, національностей та релігій облдержадміністрації, Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім.І.Франка+80,0
Урочистості з нагоди відзначення 24-ї річниці Конституції УкраїничервеньУправління культури, національностей та релігій облдержадміністрації, театр фольклору, народних свят і видовищ-20,0
Духовно-мистецький проект “Вірую”серпеньУправління культури, національностей та релігій облдержадміністрації, навчально-методичний центр культури і туризму Прикарпаття+50,0
Непередбачені видаткиупродовж рокуУправління культури, національностей та релігій облдержадміністрації, театр фольклору, народних свят і видовищ 

-20,0

Всього:  -163,0

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

20. Слухали: К.Лисейка про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до обласної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2021 роки (зі змінами)”.
Виступив: М.Палійчук.
Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про внесення змін до обласної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2021 роки (зі змінами)” на розгляд чергової сесії обласної ради.

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

21. Слухали: К.Лисейка про перерозподіл бюджетних призначень управлінню спорту облдержадміністрації.
Виступив: М.Палійчук.
Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 24.06.2020 року № 773/0/2-20/01-132 погодити перерозподіл бюджетних призначень, в межах загального обсягу коштів, передбачених управлінню спорту облдержадміністрації на 2020 рік шляхом:
зменшення їх обсягу по загальному фонду (видатки споживання) в сумі 3240,964 тис. гривень:
– за кодом бюджетної програми 1115031 “Утримання та навчально-тренувальна робота комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл” в сумі 1209,264 тис. гривень, у тому числі на оплату праці – 1000,0 тис. гривень;
– за кодом бюджетної програми 1115062 “Підтримка спорту вищих досягнень та організацій, які здійснюють фізкультурно-спортивну діяльність в регіоні” в сумі 2031,7 тис. гривень;
збільшення їх обсягу по загальному фонду (видатки споживання) в сумі 1114,7 тис. гривень:
– за кодом бюджетної програми 1115031 “Утримання та навчально-тренувальна робота комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл” в сумі 59,7 тис. гривень;
– за кодом бюджетної програми 1115021 “Утримання центрів фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю і реабілітаційних шкіл” в сумі 36,0 тис. гривень, у тому числі на оплату праці – 30,0 тис. гривень;
– за кодом бюджетної програми 1115032 “Фінансова підтримка дитячо-юнацьких спортивних шкіл фізкультурно-спортивних товариств” в сумі 400,0 тис. гривень;
– за кодом бюджетної програми 1115041 “Утримання та фінансова підтримка спортивних споруд” в сумі 619,0 тис. гривень;
збільшення їх обсягу по спеціальному фонду (видатки розвитку) в сумі 2126,264 тис. гривень:
– за кодом бюджетної програми 1115031 “Утримання та навчально-тренувальна робота комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл” в сумі 2026,264 тис. гривень;
– за кодом бюджетної програми 1115033 “Забезпечення підготовки спортсменів школами вищої спортивної майстерності” в сумі 100,0 тис. гривень.
При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на суму 2126,264 гривень.

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

22. Слухали: К.Лисейка про спрямування коштів, передбачених на фінансову підтримку організацій, які здійснюють фізкультурно-спортивну діяльність в регіоні.
Виступив: М.Палійчук.
Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 22.06.2020 року № 750/0/2-20/01-132 погодити спрямування коштів, передбачених за кодом бюджетної програми 1115062 “Підтримка спорту вищих досягнень та організацій, які здійснюють фізкультурно-спортивну діяльність в регіоні”, на фінансову підтримку громадської організації “Івано-Франківське фізкультурно-спортивне товариство учасників АТО/ООС” в сумі 300,0 тис. гривень.

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

23. Слухали: К.Лисейка про перерозподіл видатків, передбачених в обласному бюджеті на фінансову підтримку громадських організацій фізкультурно-спортивного спрямування.
Виступив: М.Палійчук.
Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 06.07.2020 року № 821/0/2-20/01-132 погодити внести зміни у додаток 6 до протоколу засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків від 17.02.2020 року № 102, а саме назву “Громадська організація “Футбольний клуб “Надія Прикарпаття” замінити на “Громадська організація “Футбольний клуб “Ліцей-Вікторія”.

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

24. Слухали: С.Микицея про перерозподіл бюджетних призначень по департаменту соціальної політики облдержадміністрації.
Виступив: М.Палійчук.
Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 07.07.2020 року № 836/0/2-20/01-132 погодити перерозподіл бюджетних призначень по департаменту соціальної політики облдержадміністрації, а саме:
1) зменшити бюджетні призначення по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0813140 “Оздоровлення та відпочинок дітей (крім заходів з оздоровлення дітей, що здійснюються за рахунок коштів на оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи)” на суму 15,5 тис. гривень та відповідно збільшити їх по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0813111 “Утримання закладів, що надають соціальні послуги дітям, які опинились у складних життєвих обставинах, підтримка функціонування дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей” на суму 15,5 тис. гривень на оплату праці;
2) зменшити бюджетні призначення по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0813102 “Забезпечення соціальними послугами стаціонарного догляду з наданням місця для проживання, всебічної підтримки, захисту та безпеки осіб, які не можуть вести самостійний спосіб життя через похилий вік, фізичні та розумові вади, психічні захворювання” на суму 180,0 тис. гривень, а саме на оплату комунальних послуг та енергоносіїв та відповідно збільшити їх на придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;
3) зменшити бюджетні призначення по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0813241 “Забезпечення діяльності інших закладів у сфері соціального захисту і соціального забезпечення” на суму 39,5 тис. гривень, а саме на оплату комунальних послуг та енергоносіїв та відповідно збільшити їх на придбання продуктів харчування.

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

25. Слухали: С.Микицея про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деякий категорій осіб, які брали участь у Революції Гідності…..
Виступили: В.Попович, М.Палійчук.
Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 06.07.2020 року № 5180/1/1-20/01-007 погодити розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей осіб, визначених у абзаці чотирнадцятому пункту 1 статті 10 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, для осіб з інвалідністю І-ІІ групи, які стали особами з інвалідністю внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у Революції Гідності, визначених пунктом 10 частини другої статті 7 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, та які потребують поліпшення житлових умов, на 2020 рік, передбаченої департаменту соціальної політики облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0819244, в сумі 1 309,934 тис. гривень та спрямувати її як субвенцію з обласного бюджету Долинському районному бюджету в сумі 1 309,934 тис. гривень.

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

26. Слухали: С.Микицея про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деякий категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України…
Виступили: В.Попович, М.Палійчук.
Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 07.07.2020 року № 5331/1/1-20/01-007 погодити розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей осіб, визначених абзацами 5-8 пункту 1 статті 10 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, для осіб з інвалідністю І-ІІ групи, яка настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, визначених пунктами 11-14 частини другої статті 7 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, та які потребують поліпшення житлових умов, на 2020 рік, передбаченої департаменту соціальної політики облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0819241, в сумі 4371,098 тис. гривень та спрямувати її як субвенцію з обласного бюджету Тлумацькому районному бюджету в сумі 680,33586 тис. гривень, міському бюджету Коломийської об’єднаної територіальної громади в сумі 879,824 тис. гривень, міському бюджету Івано-Франківської об’єднаної територіальної громади в сумі 2810,93814 тис. гривень.

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

27. Слухали: С.Микицея про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей учасників бойових дій на території інших держав…
Виступили: В.Попович, В.Дудкевич, М.Палійчук.
Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 08.07.2020 року № 5333/1/1-20/01-007 погодити розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей учасників бойових дій на території інших держав, визначених у абзаці першому пункту 1 статті 10 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, для осіб з інвалідністю І-ІІ групи з числа учасників бойових дій на території інших держав, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, пов’язаних з перебуванням у цих державах, визначених пунктом 7 частини другої статті 7 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, та які потребують поліпшення житлових умов, на 2020 рік, передбаченої департаменту соціальної політики облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0819243, в сумі 1728,052 тис. гривень та спрямувати її як субвенцію з обласного бюджету міському бюджету Івано-Франківської об’єднаної територіальної громади в сумі 1728,052 тис. гривень.

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

28. Слухали: С.Микицея про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб…
Виступили: В.Попович, М.Палійчук.
Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 23.07.2020 року № 918/0/2-20/01-132 погодити розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів, та визнані особами з інвалідністю внаслідок війни ІІІ групи відповідно до пунктів 11-14 частини другої статті 7 або учасниками бойових дій відповідно до пунктів 19-20 частини першої статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, та які потребують поліпшення житлових умов, на 2020 рік, передбаченої департаменту соціальної політики облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0819242, в сумі 879,824 тис. гривень та спрямувати її як субвенцію з обласного бюджету Снятинському районному бюджету в сумі 879,824 тис. гривень.

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

29. Слухали: С.Микицея про зміни до календарного плану заходів на 2020 рік обласної комплексної програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2017-2021 роки.
Виступив: М.Палійчук.
Вирішили:
1) відповідно до листа обласної державної адміністрації від 09.07.2020 року № 847/0/2-20/01-132 погодити внесення змін до календарного плану заходів на 2020 рік обласної комплексної програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2017-2021 роки (додаток 13);
2) департаменту соціальної політики облдержадміністрації надати постійній комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків інформацію щодо потреби регіональних органів соціального захисту населення у наданні грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деякий категорій осіб (зазначивши, прізвище, ім’я та по батькові, статус та категорію заявника):
– які брали участь у Революції Гідності;
– які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України;
– для сімей учасників бойових дій на території інших держав;
– для внутрішньо переміщених осіб.

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

30. Слухали: В.Якубчака про внесення змін до календарного плану заходів на 2020 рік обласної програми розвитку та оновлення матеріально-технічного забезпечення ОТБ “Галичина” на 2018-2022 роки.
Виступив: М.Палійчук.
Вирішили: відповідно до листа Івано-Франківського обласного телебачення “Галичина” погодити внесення змін до календарного плану заходів на 2020 рік обласної програми розвитку та оновлення матеріально-технічного забезпечення ОТБ “Галичина” на 2018-2022 роки (додаток 14).

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

31. Слухали: В.Артима про перерозподіл видатків по управлінню інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.
Виступили: В.Попович, М.Палійчук.
Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 16.07.2020 року № 2430/3/1-20/01-132 погодити перерозподіл бюджетних призначень по управлінню інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, передбачених за кодом бюджетної програми 2318420 “Інші заходи у сфері засобів масової інформації” по загальному фонду (видатки споживання), а саме зменшити бюджетні призначення, передбачені на виконання підрозділу 2.10. “Розбудова громадянського суспільства” розділу ІІІ “Розвиток гуманітарної та соціальної сфери” Програми соціально-економічного та культурного розвитку на 2020 рік, на суму 25,0 тис. гривень та відповідно збільшити бюджетні призначення на виконання обласної комплексної програми “Вшанування в області Року пам’яті депортацій українців у ХХ столітті” на 2020 рік.

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

32. Слухали: В.Артима про погодження календарного плану заходів на 2020 рік Програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2020 рік (п.2.10).
Виступив: М.Палійчук.
Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 06.07.2020 року № 819/0/2-20/01-132 погодити календарний план заходів на 2020 рік Програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2020 рік (п.2.10) (додаток 15).

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

33. Слухали: В.Артима про погодження календарного плану заходів на 2020 рік Програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2020 рік (п.2.11).
Виступив: М.Палійчук.
Вирішили:
1) відповідно до листа обласної державної адміністрації від 06.07.2020 року № 819/0/2-20/01-132 погодити календарний план заходів на 2020 рік Програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2020 рік (п.2.11) (додаток 16);
2) управлінню інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації надати постійній комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків звіт про використання коштів Програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2020 рік (п. 2.11), зокрема про вартість розміщення інформації на білбордах, сіті-лайтах, плакатах, листівках, також вказати інформацію про проведені прес тури та їх кошторис.

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

34. Слухали: В.Артима про погодження календарного плану заходів на 2020 рік обласної комплексної програми “Вшанування в області Року пам’яті депортацій українців у ХХ столітті” на 2020 рік.
Виступив: М.Палійчук.
Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 06.07.2020 року № 820/0/2-20/01-132 погодити календарний план заходів на 2020 рік обласної комплексної програми “Вшанування в області Року пам’яті депортацій українців у ХХ столітті” на 2020 рік (додаток 17).

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

35. Слухали: О.Олійника про лист генерального директора Івано-Франківського ОКП “Івано-Франківськоблагроліс”.
Виступив: М.Палійчук.
Вирішили: відповідно до листа Івано-франківського обласного комунального агролісогосподарського підприємства “Івано-Франківськоблагроліс” від 22.07.2020 року № 103 погодити перерозподіл бюджетних призначень по обласній раді, а саме за кодом бюджетної програми 0110180 “Інша діяльність у сфері державного управління” зменшити бюджетні призначення по Програмі з виконання робіт із землеустрою для забезпечення оформлення права на землі лісового фонду на 2018-2022 роки в сумі 606,0 тис. гривень та відповідно збільшити їх на виконання Регіональної цільової програми забезпечення діяльності Івано-Франківського обласного комунального агролісогосподарського підприємства “Івано-Франківськоблагроліс” на 2020-2024 роки в сумі 606,0 тис. гривень.

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

36. Слухали: В.Сарахмана про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до Програми для забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів на 2018-2020 роки”.
Виступив: М.Палійчук.
Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про внесення змін до Програми для забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів на 2018-2020 роки” на розгляд чергової сесії обласної ради.

Голосували:
“за” – 8
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

Голова постійної комісії                                        Микола Палійчук

Секретар постійної комісії                                     Микола Кузьма


Додатки


 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]