Протокол № 12


Протокол № 12
 засідання постійної комісії обласної ради
з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій

від 05.07.2021 року

м. Івано-Франківськ

Всього членів комісії: 10 осіб.

Присутні: Н.Іванів, В.Кушнір, О.Левицький, Д.Грицюк, О.Качур, М.Королик, О.Мельниченко, Д.Сіреджук

Запрошені:

О.Сич – голова обласної ради;

В.Гладій – перший заступник голови обласної ради;

М.Палійчук – заступник голови обласної ради;

А.Яворський – голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики;

Є.Бардяк – депутатка обласної ради;

О.Понайда – депутат обласної ради;

І.Мацькевич – директорка департаменту фінансів облдержадміністрації;

В.Чернецький – начальник головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області;

В.Пачків – заступник начальника головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області;

В.Попович – заступник директора департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації;

А.Пліхтяк – начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації;

О.Оклієвич – начальник управління спорту облдержадміністрації;

В.Стебницький – начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації;

В.Рачкевич – заступник директора департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації;

С.Микицей – заступник директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації;

І.Дмитренко – директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації;

В.Федорак – начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації;

М.Іванишин – начальник управління облдержадміністрації з питань ресурсного забезпечення;

І.Олесневич – начальник служби містобудівного кадастру управління містобудування та архітектури департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації;

В.Тимків – директор комунального підприємства обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій те репресій тоталітарних режимів “Пам’ять”.

Брали участь у роботі комісії:

Н.Косаревич – начальник відділу з питань бюджету управління з питань бюджету та контролю за виконанням делегованих повноважень виконавчого апарату обласної ради;

Р.Микитин – заступник начальника відділу з питань бюджету управління з питань бюджету та контролю за виконанням делегованих повноважень виконавчого апарату обласної ради;

Д.Сех – радник голови обласної ради.

Представники засобів масової інформації.

 

Голова постійної комісії: Н. Іванів

Секретар постійної комісії: О. Левицький

Порядок денний:

  1.  
    1. Про проєкт рішення обласної ради “Про програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2021 рік”.
    2. Про проєкт рішення обласної ради “Про здійснення запозичення до обласного бюджету Івано-Франківської області на 2021 рік”.
    3. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 23.04.2021. № 133-6/2021 “Про внесення змін до рішення обласної ради від 19.02.2021. № 68-4/2021 “Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2021 рік”.
    4. Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік.
    5. Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік.
    6. Про розподіл субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам.
    7. Про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.
    8. Про врахування в обласному бюджеті цільової субвенції.
    9. Про внесення змін до бюджету розвитку обласного бюджету на 2021 рік.
    10. Про проєкт рішення обласної ради “Про затвердження Регіональної програми розвитку автомобільних доріг та безпеки дорожнього руху Івано-Франківської області на 2021-2025 роки”.
    11. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до комплексної цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Івано-Франківської області на 2021 рік”.
    12. Про проєкт рішення обласної ради “Про Обласну цільову протипаводкову програму на період до 2025 року”.
    13. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 23.12.2020. № 30-2/2020 “Про Програму охорони навколишнього природного середовища Івано-Франківської області до 2025 року” (зі змінами)”.
    14. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 19.02.2021. № 70-4/2021 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2021 році” (зі змінами)”.
    15. Про проєкт рішення “Про внесення змін до обласної програми підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, затвердженої рішенням обласної ради від 06.06.2014. № 1259-28/2014, (зі змінами)”.
    16. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін обласної Програми пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів на 2019-2021 роки”.
    17. Про перерозподіл бюджетних призначень по управлінню спорту облдержадміністрації.
    18. Про внесення змін до календарного плану заходів на 2021 рік обласної цільової програми розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки.
    19. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття на 2021-2025 роки”.
    20. Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік.
    21. Про перерозподіл обсягу субвенції з державного бюджету обласному бюджету Івано-Франківської області на забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2.
    22. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до регіональної цільової програми “Відродження Галича як давньої столиці України” на
      2018-2021 роки (зі змінами)”.
    23. Про передачу бюджетних призначень на 2021 рік.
    24. Про календарний план заходів на 2021 рік регіональної цільової програми ведення містобудівного кадастру Івано-Франківської області на
      2020-205 роки.
    25. Про внесення змін до календарного плану заходів на 2021 рік обласної Програми підтримки осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей на 2019-2021 роки.
    26. Про перерозподіл бюджетних призначень по департаменту соціальної політики облдержадміністрації.
    27. Про внесення змін до календарного плану заходів на 2021 рік обласної програми підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення.
    28. Різне.

     

    1. Слухали: В.Поповича про проєкт рішення обласної ради “Про програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2021 рік”.

    Виступили: Р.Ткач, Н.Іванів.

    Вирішили: рекомендувати внесення проєкту рішення “Про програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2021 рік” на розгляд сьомої сесії обласної ради.

     

    Голосували:

    “за” – 8

    “утримались” – 0

    “проти” – 0

    Рішення прийнято.

     

    1. Слухали: І.Мацькевич про проєкт рішення обласної ради “Про здійснення запозичення до обласного бюджету Івано-Франківської області на 2021 рік”.

    Виступили: О.Понайда, Н.Іванів.

    Вирішили:

    1) обласній державній адміністрації погодити з постійними комісіями обласної ради з питань промисловості, підприємництва, будівництва та дорожнього господарства і з питань бюджету, соціально-економічного розвитку пооб’єктний розподіл коштів у сумі 300,0 млн. гривень, що будуть запозичені до обласного бюджету шляхом залучення кредиту від АТ “Укрексімбанк”;

    2) рекомендувати внесення проєкту рішення “Про здійснення запозичення до обласного бюджету Івано-Франківської області на 2021 рік” на розгляд сьомої сесії обласної ради.

     

    Голосували:

    “за” – 8

    “утримались” – 0

    “проти” – 0

    Рішення прийнято.

     

    1. Слухали: І.Мацькевич про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 23.04.2021. № 133-6/2021 “Про внесення змін до рішення обласної ради від 19.02.2021. № 68-4/2021 “Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2021 рік”.

    Виступив: Н.Іванів.

     

    Д.Сіреджук з пропозицією внести зміни до рішення обласної ради від 23.04.2021. № 133-6/2021 “Про внесення змін до рішення обласної ради від 19.02.2021. № 68-4/2021 “Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2021 рік”, а саме:

    по головному розпоряднику коштів “Обласна рада (для КП “БУДІНВЕСТ”)” назву об’єкта “Капітальний ремонт системи водопостачання Кутського ліцею вул. Косівська, 6 в смт. Кути Косівського району Івано-Франківської області” замінити на “Нове будівництво системи водопостачання Кутського ліцею вул. Косівська, 6 в смт. Кути Косівського району Івано-Франківської області”.

     

    Голосували за пропозицію Д.Сіреджука:

    “за” – 8

    “утримались” – 0

    “проти” – 0

    Рішення прийнято.

     

    Н.Іванів з пропозицією внести зміни до рішення обласної ради від 23.04.2021. № 133-6/2021 “Про внесення змін до рішення обласної ради від 19.02.2021. № 68-4/2021 “Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2021 рік”, а саме:

    по головному розпоряднику коштів “Обласна рада (для КП “БУДІНВЕСТ”)” назву об’єкта “Капітальний ремонт приміщення дитячого садка “Веселка” в смт. Перегінське Івано-Франківської області” замінити на “Капітальний ремонт приміщення дитячого садка “Едельвейс” в смт. Перегінське Івано-Франківської області.

     

    Голосували за пропозицію Н.Іваніва:

    “за” – 8

    “утримались” – 0

    “проти” – 0

    Рішення прийнято.

     

    Вирішили: рекомендувати внесення проєкту рішення “Про внесення змін до рішення обласної ради від 23.04.2021. № 133-6/2021 “Про внесення змін до рішення обласної ради від 19.02.2021. № 68-4/2021 “Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2021 рік” на розгляд сьомої сесії обласної ради з врахуванням пропозицій, прийнятих постійною комісією обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій.

     

    Голосували:

    “за” – 8

    “утримались” – 0

    “проти” – 0

    Рішення прийнято.

     

    1. Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік.

    Виступив: Н.Іванів.

     

    О.Качур з пропозицією внести зміни до розподілу перевиконання загального фонду обласного бюджету за І півріччя 2021 року, а саме:

    по бюджету Більшівцівської територіальної селищної громади:

    по об’єкту “Капітальний ремонт клубу в с. Хохонів по вул. Франка, 18 Більшівцівської селищної ради Івано-Франківської області обсяг фінансування “49 000,00” замінити на “40 000,00”;

    по бюджету Галицької міської територіальної громади:

    по об’єкту “Капітальний ремонт та облаштування пішохідно/велосипедного маршруту “м. Галич (центр) – Старостинський Замок – оглядовий майданчик”, Івано-Франківської області” обсяг фінансування “201 000,00” замінити на “160 000,00”;

    доповнити позицією “Придбання обладнання для КП “Візит-Центр” Галицької міської ради Івано-Франківської області – 50 000,00 гривень”.

     

    Голосували за пропозицію О.Качура:

    “за” – 8

    “утримались” – 0

    “проти” – 0

    Рішення прийнято.

     

    О.Левицький з препозицією внести зміни до розподілу перевиконання загального фонду обласного бюджету за І півріччя 2021 року, а саме:

    по бюджету Отинійської селищної територіальної громади:

    по об’єкту “Зміцнення матеріально-технічної бази народного дому в с. Струпків” кошти в сумі 50 000,00 гривень спрямувати по загальному фонду.

     

    Голосували за пропозицію О.Левицького:

    “за” – 8

    “утримались” – 0

    “проти” – 0

    Рішення прийнято.

     

    Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 05.07.2021 року № 553/0/2-21/01-132, пропозицій депутатів обласної ради О.Качура та О.Левицького:

    1. Збільшити обсяг доходів загального фонду обласного бюджету на 48 485 400,00 гривень, у тому числі:

    – податок та збір на доходи фізичних осіб – на 24 000 000,00 гривень;

    – податок на прибуток підприємств (крім державної і комунальної власності) – 19 100 000,00 гривень;

    – рентна плата за користування надрами для видобування нафти – 3 000 000,00 гривень;

    – рентна плата за користування надрами для видобування природного газу – 2 385 400,00 гривень.

    1. Збільшити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів обласного бюджету в сумі 48 485 400,00 гривень, з них по загальному фонду (видатки споживання) – 20 821 550,00 гривень, по спеціальному фонду (видатки розвитку) – 27 663 850,00 гривень згідно з додатком 1.

    При цьому, здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 27 663 850,00 гривень.

    1. Збільшити обсяг доходів спеціального фонду обласного бюджету по відчуженню майна, що перебуває у комунальній власності в сумі 11 494 800,00 гривень та відповідно збільшити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів обласного бюджету по спеціальному фонду (видатки розвитку) згідно з додатком 2.

     

    Голосували:

    “за” – 8

    “утримались” – 0

    “проти” – 0

    Рішення прийнято.

     

    1. Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік.

    Виступив: Н.Іванів.

     

    М.Королик з пропозицією внести зміни до рішення обласної ради від 23.04.2021. № 141-6/2021 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік”, а саме у додатку 6 по розпоряднику коштів “Бюджет Гвіздецької селищної територіальної громади” назву об’єкта “Поточний ремонт храму Різдва Пресвятої Богородиці Православної Церкви України в смт. Гвіздець” замінити на “Придбання будівельних матеріалів для ремонту храму Різдва Пресвятої Богородиці Православної Церкви в смт. Гвіздець”.

     

    Голосували за пропозицію М.Королика:

    “за” – 8

    “утримались” – 0

    “проти” – 0

    Рішення прийнято.

     

    Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 02.07.2021 року № 548/0/2-21/01-132 та пропозиції М.Королика:

    1. Врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету за кодом 41030500 субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів, та визнані особами з інвалідністю внаслідок війни III групи відповідно до пунктів 11-14 частини другої статті 7 або учасниками бойових дій відповідно до пунктів 19-20 частини першої статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, та які потребують поліпшення житлових умов, на 2021 рік, в сумі
      1 636 578,00 гривень та спрямувати її департаменту соціальної політики облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0819242.
    2. Врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету за кодом 41036100 субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей осіб, визначених абзацами 5-8 пункту 1 статті 10 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, для осіб з інвалідністю
      I-II групи, яка настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, визначених пунктами 11-14 частини другої статті 7 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, та які потребують поліпшення житлових умов, на 2021 рік, в сумі 2 868 580,00 гривень та спрямувати її департаменту соціальної політики облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0819241.
    3. Погодити внести зміни до рішення обласної ради від 23.04.2021.
      № 141-6/2020 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік” змінами), а саме:

    у додатку 6 по головному розпоряднику коштів “Департамент фінансів облдержадміністрації”:

    по бюджету Дубівської сільської територіальної громади назву об’єкта “Придбання будівельних матеріалів для будівництва нової церкви села Сінева Дубівської ТГ” замінити “Придбання будівельних матеріалів для будівництва нової церкви села Цінева Дубівської ТГ”;

    по розпоряднику коштів “Бюджет Гвіздецької селищної територіальної громади” назву об’єкта “Поточний ремонт храму Різдва Пресвятої Богородиці Православної Церкви України в смт. Гвіздець” замінити на “Придбання будівельних матеріалів для ремонту храму Різдва Пресвятої Богородиці Православної Церкви в смт. Гвіздець”.

    1. Внести зміни до протоколу засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій від 16.04.2021 року № 8, а саме підпункт 1 пункту 32 вилучити.
    2. Врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету субвенцію з бюджету Перегінської селищної територіальної громади за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” в сумі 1 000 000,00 гривень та спрямувати її департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації (для ДП “Дороги Прикарпаття”) за кодом бюджетної програми 2717461 “Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету” для співфінансування об’єкта “Схема організації дорожнього руху по вул. Січових Стрільців (на окремих ділянках) в смт. Перегінське Івано-Франківської області (поточний ремонт)”.
    3. Врахувати в доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенцію з бюджету Перегінської селищної територіальної громади за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” в сумі 1 000 000,00 гривень та спрямувати її департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації (для ДП “Дороги Прикарпаття”) за кодом бюджетної програми 2717461 “Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету” для співфінансування об’єкта “Капітальний ремонт дорожнього покриття вул. Т. Шевченка (від буд. 32 до буд. 58) в с. Закерничне Перегінської селищної ради Івано-Франківської області”.
    4. Внести відповідні зміни у додатки 1, 3 до рішення обласної ради від 23.12.2020. № 42-2/2020 “Про обласний бюджет на 2021 рік”.

     

     Голосували:

    “за” – 8

    “утримались” – 0

    “проти” – 0

    Рішення прийнято.

     

    1. Слухали: І.Мацькевич про розподіл субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам.

    Виступили: О.Левицький, С.Микицей, Н.Іванів.

    Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 29.06.2021 року № 535/0/2-21/01-132 погодити:

    – розподіл субвенції з державного бюджет місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей на 2021 рік, а саме:

     

    № з/пАдміністративно-територіальна одиницяСума,
    тис. грн.
    1м. Івано-Франківськ1073,166
    Всього:1073,166

     

    – розподіл субвенції з державного бюджет місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, які брали участь в Революції Гідності, а також членів їх сімей,
    а саме:

     

    № з/пАдміністративно-територіальна одиницяСума,
    тис. грн.
    1м. Івано-Франківськ1818,618
    2Івано-Франківський район1086,354
    Всього:2904,972

     

    Голосували:

    “за” – 8

    “утримались” – 0

    “проти” – 0

    Рішення прийнято.

     

    1. Слухали: І.Мацькевич про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

    Виступив: Н.Іванів.

    Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 03.07.2021 року № 4593/1/1-21/01-007 погодити розподіл субвенції з державного бюджет місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей на 2021 рік, а саме:

     

    № з/пАдміністративно-територіальна одиницяСума,
    грн.
    1Івано-Франківський район14711,62
    2Коломийський район935228,36
    3м. Івано-Франківськ946417,02
    4м. Калуш972223,00
    Всього:2868580,00

     

    Голосували:

    “за” – 8

    “утримались” – 0

    “проти” – 0

    Рішення прийнято.

     

    1. Слухали: І.Мацькевич про врахування в обласному бюджеті цільової субвенції.

    Виступили: О.Левицький, С.Микицей, Н.Іванів.

    Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 18.06.2021 року № 497/0/2-21/01-132 врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету субвенцію з бюджету Дубовецької сільської територіальної громади за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” в сумі 3 000 000,0 гривень та спрямувати її департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації (для ДП “Дороги Прикарпаття”) за кодом бюджетної програми 2717461 “Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету” для спів фінансування об’єкта “Поточний ремонт дорожнього покриття місцевої автомобільної дороги загального користування районного значення С090302 Тустань – Маріямпіль – Довге км 0+000 – 18+867”.

     

    Голосували:

    “за” – 8

    “утримались” – 0

    “проти” – 0

    Рішення прийнято.

     

    1. Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до бюджету розвитку обласного бюджету на 2021 рік.

    Виступили: О.Левицький, С.Микицей, Н.Іванів.

    Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 18.06.2021 року № 498/2-21/01-132:

    1. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 23.04.2021. № 133-6/2021 “Про внесення змін до рішення обласної ради від 19.02.2021. № 68-4/2021 “Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2021 рік”, а саме:

    по бюджету Калуської міської територіальної громади:

    вилучити позиції :

    “Капітальний ремонт Калуської гімназії № 8 на вул. Івано-Франківській, 78 в м. Калуші Івано-Франківської області (в тому числі виготовлення проєктно-кошторисної документації) – 15 000,00 гривень”;

    “Капітальний ремонт котельні та теплотраси Калуської гімназії № 9 на вул. Й. Сліпого, 30 в м. Калуші Івано-Франківської області (в тому числі виготовлення проєктно-кошторисної документації) – 15 000,00 гривень”;

    по об`єкту “Капітальний ремонт опалювальної системи Калуської гімназії № 9 на вул. Й. Сліпого, 30 в м. Калуші Івано-Франківської області (в тому числі виготовлення проєктно-кошторисної документації)” обсяг фінансування “15 000,00” замінити на “45 000,00” .

    по бюджету Солотвинської селищної територіальної громади:

    у позиції “Капітальний ремонт вуличного освітлення центральної дороги по вул. Шептицького в с. Маркова Солотвинської територіальної громади Івано-Франківської області” обсяг фінансування “250 000,00” замінити на “149 900,00”;

    доповнити позицією “Амбулаторія монопрактики сімейної медицини по вул. Шептицького в с. Маркова – нове будівництво” – 100 100,00 гривень.

    по бюджету Надвірнянської міської територіальної громади назву об’єкта “Реконструкція системи вуличного освітлення в с. Гвізд та с. Лоєва Надвірнянської територіальної громади Надвірнянського району Івано-Франківської області” замінити на “Капітальний ремонт системи вуличного освітлення в с. Гвізд та с. Лоєва Надвірнянської територіальної громади Надвірнянського району Івано-Франківської області”.

    1. Врахувати у доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенцію з бюджету Бурштинської міської територіальної громади в сумі 247 264,00 гривень за КБКД 41053600 “Субвенція з місцевого бюджету на здійснення природоохоронних заходів” та спрямувати її управлінню екології та природних ресурсів облдержадміністрації (для Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області) за кодом бюджетної програми 2818311 “Охорона та раціональне використання природних ресурсів” для влаштування зовнішніх каналізаційних мереж і споруд на них для реалізації проекту “Амбулаторія монопрактики сімейної медицини по вул. Шевченка с. Старий Мартинів Галицького району – нове будівництво”.

     

    Голосували:

    “за” – 8

    “утримались” – 0

    “проти” – 0

    Рішення прийнято.

     

    1. Слухали: В.Рачкевича про проєкт рішення обласної ради “Про затвердження Регіональної програми розвитку автомобільних доріг та безпеки дорожнього руху Івано-Франківської області на 2021- 2025 роки”.

    Виступив: Н. Іванів.

    О.Левицький з пропозиціями внести зміни до проєкту рішення, а саме в переліку заходів, обсягів та джерел фінансування Програми на кожен рік передбачити по 100,0 тис. гривень на виконання пункту 1.5. заходів Програми при цьому зменшивши відповідно видатки по пункту 2.1.

     

    Голосували за пропозицію О.Левицького:

    “за” – 8

    “утримались” – 0

    “проти” – 0

    Рішення прийнято.

     

    Вирішили:

    1) внести зміни до Переліку заходів, обсягів та джерел фінансування Регіональної програми розвитку автомобільних доріг та безпеки дорожнього руху Івано-Франківської області на 2021-2025 роки, а саме:

    – у пункті 2. “Заходи з розвитку автомобільних доріг області” в графі “всього” орієнтовний обсяг фінансування “43200” замінити на “42700”;

    – у пункті 2.1. “Виготовлення проектно-кошторисної документації, проведення експертизи, розробка схеми організації дорожнього руху” в графі “всього” орієнтовний обсяг фінансування “12900” замінити на “12400”, а також по 2021-2025 роках орієнтовний обсяг фінансування зменшити на суму 100,0 тис. гривень по кожному році;

    – у пункті 1.5. “Покращення велосипедної та пішохідної інфраструктури, паркувальних зон з урахуванням потреб маломобільних груп населення” в графі “всього” орієнтовний обсяг фінансування встановити в сумі 500,0 тис. гривень (по 100,0 тис. гривень в рік протягом 2021-2025 років) та відповідно у пункті 1 “Заходи з підвищення безпеки дорожнього руху” в графі “всього” орієнтовний обсяг фінансування “30300” замінити на “30800”.

    2) рекомендувати внести проєкт рішення “Про затвердження Регіональної програми розвитку автомобільних доріг та безпеки дорожнього руху Івано-Франківської області на 2021- 2025 роки” на розгляд сьомої сесії обласної ради з врахуванням пропозиції постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій.

     

    Голосували:

    “за” – 8

    “утримались” – 0

    “проти” – 0

    Рішення прийнято.

     

    1. Слухали: В.Стебницького про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до комплексної цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Івано-Франківської області на 2021 рік”.

    Виступили: О.Сич, О.Левицький, Н. Іванів.

    Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про внесення змін до комплексної цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Івано-Франківської області на 2021 рік” на розгляд сьомої сесії обласної ради.

     

    Голосували:

    “за” – 8

    “утримались” – 0

    “проти” – 0

    Рішення прийнято.

     

    1. Слухали: А. Пліхтяка про проєкт рішення обласної ради “Про Обласну цільову протипаводкову програму на період до 2025 року”.

    Виступили: О.Левицький, Н. Іванів.

    Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про Обласну цільову протипаводкову програму на період до 2025 року” на розгляд сьомої сесії обласної ради.

     

    Голосували:

    “за” – 8

    “утримались” – 0

    “проти” – 0

    Рішення прийнято.

     

    1. Слухали: А.Пліхтяка про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 23.12.2020. № 30-2/2020 “Про Програму охорони навколишнього природного середовища Івано-Франківської області до 2025 року” (зі змінами)”.

    Виступили: О.Левицький, Н. Іванів.

    Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про внесення змін до рішення обласної ради від 23.12.2020. № 30-2/2020 “Про Програму охорони навколишнього природного середовища Івано-Франківської області до 2025 року” (зі змінами)” на розгляд сьомої сесії обласної ради.

     

    Голосували:

    “за” – 8

    “утримались” – 0

    “проти” – 0

    Рішення прийнято.

     

    1. Слухали: А.Пліхтяка про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 19.02.2021. № 70-4/2021 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2021 році” зі змінами”.

    Виступив: Н. Іванів.

    Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про внесення змін до рішення обласної ради від 19.02.2021. № 70-4/2021 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2021 році” зі змінами” на розгляд сьомої сесії обласної ради.

     

    Голосували:

    “за” – 8

    “утримались” – 0

    “проти” – 0

    Рішення прийнято.

     

    1. Слухали: С.Микицея про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до обласної програми підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції районах її проведення, чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, затвердженої рішенням обласної ради від 06.06.2014. № 1259-28/2014 (зі змінами)”.

    Виступив: Н. Іванів.

    Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про внесення змін до обласної програми підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції районах її проведення, чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, затвердженої рішенням обласної ради від 06.06.2014. № 1259-28/2014 (зі змінами)” на розгляд сьомої сесії обласної ради.

     

    Голосували:

    “за” – 8

    “утримались” – 0

    “проти” – 0

    Рішення прийнято.

     

    1. Слухали: В.Тимківа про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до обласної Програми пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів на 2019-2021 роки”.

    Виступив: Н. Іванів.

    Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про внесення змін до обласної Програми пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів на 2019-2021 роки” на розгляд сьомої сесії обласної ради.

     

    Голосували:

    “за” – 8

    “утримались” – 0

    “проти” – 0

    Рішення прийнято.

     

    1. Слухали: О.Оклієвича про перерозподіл бюджетних призначень по управлінню спорту облдержадміністрації.

    Виступили: О.Левицький, Н.Іванів.

    Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 16.06.2021 року № 490/0/2-21/01-132 погодити перерозподіл бюджетних призначень в межах загального обсягу видатків, передбачених управлінню спорту облдержадміністрації на 2021 рік (на виконання заходів обласної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки), а саме:

    1. Зменшити обсяг бюджетних призначень по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 1115031 “Утримання та навчально-тренувальна робота комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл” на суму 1120,13 тис. гривень та відповідно збільшити їх по спеціальному фонду (видатки розвитку).

    При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на суму 1120,13 тис. гривень.

    1. Зменшити обсяг бюджетних призначень по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 1115062 “Підтримка спорту вищих досягнень та організацій, які здійснюють фізкультурно-спортивну діяльність в регіоні” на суму 300,0 тис. гривень та відповідно збільшити їх по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 1115011 “Проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських видів спорту” на суму 300,0 тис. гривень.

    Внести відповідні зміни у додатки 2, 3 та 6 до рішення обласної ради від 23.12.2020 № 42-2/2020 “Про обласний бюджет на 2021 рік”.

     

    Голосували:

    “за” – 8

    “утримались” – 0

    “проти” – 0

    Рішення прийнято.

     

    1. Слухали: О.Оклієвича про внесення змін до календарного плану заходів на 2021 рік обласної цільової програми розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки.

    Виступили: О.Левицький, Н.Іванів.

    Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 15.04.2021 року № 9984/18/1-20/01-132 погодити внесення змін до календарного плану заходів на 2021 рік обласної цільової програми розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки (додаток 3).

     

    Голосували:

    “за” – 8

    “утримались” – 0

    “проти” – 0

    Рішення прийнято.

     

    1. Слухали: І.Дмитренка про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття на 2021-2025 роки”.

    Виступили: О.Левицький, Н.Іванів.

    Вирішили: рекомендувати внесення проєкту рішення “Про програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2021 рік” на розгляд сьомої сесії обласної ради.

     

    Голосували:

    “за” – 8

    “утримались” – 0

    “проти” – 0

    Рішення прийнято.

     

    1. Слухали: С.Микицея, І.Дмитренка про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік.

    Виступили: О.Левицький, О.Сич, В.Гладій, Н.Іванів.

    Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 18.06.2021 року № 502/0/2-21/01-132:

    1) врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету за кодом 410336400 субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей учасників бойових дій на території інших держав, визначених в абзаці першому пункту 1 статті 10 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, для осіб з інвалідністю I-II групи з числа учасників бойових дій на території інших держав, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, пов’язаних з перебуванням у цих державах, визначених пунктом 7 частини другої статті 7 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, та які потребують поліпшення житлових умов, на 2021 рік, в сумі 1 073,166 тис. гривень та спрямувати її департаменту соціальної політики облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0819243;

    2) за умови надання позитивного висновку постійною комісією обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету з субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я за кодом 41033000 в сумі 14 702,6 тис. гривень та спрямувати її департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодами бюджетних програм:

    0719430 “Субвенція з місцевого бюджету на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я” – 12 487,4 тис. гривень для надання субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення лікування хворих на цукровий діабет інсуліном та нецукровий діабет десмопресином (додаток 4);

    0712120 “Інформаційно-методичне та просвітницьке забезпечення в галузі охорони здоров’я” – 2 215,2 тис. гривень.

    3) внести відповідні зміни у додатки 1, 3 до рішення обласної ради від 21.12.2020. № 42-2/2020 “Про обласний бюджет на 2021 рік”.

     

    Голосували:

    “за” – 8

    “утримались” – 0

    “проти” – 0

    Рішення прийнято.

     

    1. Слухали: І.Дмитренка про перерозподіл обсягу субвенції з державного бюджету обласному бюджету Івано-Франківської області на забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2.

    Виступили: О.Левицький, Н.Іванів.

    Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 17.06.2021 року № 494/0/2-21/01-132:

    1) за умови надання позитивного висновку постійною комісією обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики погодити перерозподіл субвенції з державного бюджету обласному бюджету Івано-Франківської області на забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, передбаченої департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації по спеціальному фонду (видатки розвитку), а саме зменшити бюджетні призначення за кодом бюджетної програми 0712152 “Інші програми та заходи у сфері охорони здоров’я” на суму 6 572,0 тис. гривень та відповідно збільшити їх за кодом бюджетної програми 0719414 “Субвенція з місцевого бюджету на забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету” на суму 6 572,0 тис. гривень для надання субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам, а саме:

    – бюджету Богородчанської селищної територіальної громади – 1 845,0 тис. гривень;

    – бюджету Коломийської міської територіальної громади – 1 000,0 тис. гривень;

    – бюджету Івано-Франківської міської територіальної громади – 3 000,0 тис. гривень;

    – бюджету Верховинської селищної територіальної громади – 727,0 тис. гривень;

    2) додаток 2 до протоколу засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій від
    23.04.2021 року № 9 викласти в новій редакції (додаток 5).

     

    Голосували:

    “за” – 7

    “утримались” – 0

    “проти” – 1

    Рішення прийнято.

     

    1. Слухали: В.Федорака про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до регіональної цільової програми “Відродження Галича як давньої столиці України” на 2018-2021 роки (зі змінами)”.

    Виступив: Н. Іванів.

    Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про внесення змін до регіональної цільової програми “Відродження Галича як давньої столиці України” на 2018-2021 роки (зі змінами)” на розгляд сьомої сесії обласної ради.

     

    Голосували:

    “за” – 8

    “утримались” – 0

    “проти” – 0

    Рішення прийнято.

     

    1. Слухали: В.Федорака про передачу бюджетних призначень на 2021 рік.

    Виступив: Н. Іванів.

    Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 29.06.2021 року № 531/0/2-21/01-132 погодити передачу бюджетних призначень на 2021 рік, а саме зменшити бюджетні призначення управлінню культури, національностей та релігій облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 1011101 “Підготовка кадрів закладами фахової передвищої освіти за рахунок місцевого бюджету” на суму 100,0 тис. гривень та відповідно збільшити бюджетні призначення департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області) по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 2717330 “Будівництво інших об’єктів комунальної власності” на суму 100,0 тис. гривень для реалізації проєкту “Реконструкція навчального корпусу музичного училища на вулиці Січових Стрільців, 44-Б в м. Івано-Франківську. Добудова актової зали з навчальними приміщеннями (коригування)”.

    При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 100,0 тис. гривень.

     

    Голосували:

    “за” – 8

    “утримались” – 0

    “проти” – 0

    Рішення прийнято.

     

    1. Слухали: І.Олесневича про календарний план заходів на 2021 рік регіональної цільової програми ведення містобудівного кадастру Івано-Франківської області на 2020-205 роки.

    Виступив: Н. Іванів.

    Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 14.05.2021 року № 9984/21/1-20/01-132 погодити календарний план заходів на 2021 рік регіональної цільової програми ведення містобудівного кадастру Івано-Франківської області на 2020-205 роки (додаток 6).

     

    Голосували:

    “за” – 8

    “утримались” – 0

    “проти” – 0

    Рішення прийнято.

     

    1. Слухали: С.Микицея про внесення змін до календарного плану заходів на 2021 рік обласної Програми підтримки осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей на 2019-2021 роки.

    Виступив: Н. Іванів.

    Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 29.06.2021 року № 532/0/2-21/01-132 погодити внесення змін до календарного плану заходів на 2021 рік обласної Програми підтримки осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей на
    2019-2021 роки (додаток 7).

     

    Голосували:

    “за” – 8

    “утримались” – 0

    “проти” – 0

    Рішення прийнято.

     

    1. Слухали: С.Микицея про перерозподіл бюджетних призначень по департаменту соціальної політики облдержадміністрації.

    Виступив: Н. Іванів.

    Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 29.06.2021 року № 534/0/2-21/01-132 погодити перерозподіл бюджетних призначень по департаменту соціальної політики облдержадміністрації на 2021 рік, а саме:

    1. Зменшити бюджетні призначення по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0813241 “Забезпечення діяльності інших закладів у сфері соціального захисту і соціального забезпечення” на суму 68,5 тис. гривень на оплату комунальних послуг та енергоносіїв та відповідно збільшити їх по загальному фонду (видатки споживання) на суму 12,0 тис. гривень, по спеціальному фонду (видатки розвитку) – 56,5 тис. гривень.

    При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на суму 56,5 тис. гривень.

    1. Зменшити бюджетні призначення по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0813242 “Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення” на суму 10 тис. гривень.
    2. Зменшити бюджетні призначення по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0813140 “Оздоровлення та відпочинок дітей (крім заходів з оздоровлення дітей, що здійснюється за рахунок коштів на оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи)” на суму 19,1 тис. гривень.
    3. Збільшити бюджетні призначення по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0813111 “Утримання закладів, що надають соціальні послуги дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах, підтримка функціонування дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей” на суму 29,1 тис. гривень на оплату праці з нарахуванням.
    4. Внести відповідні зміни у додатки 3, 6 до рішення обласної ради від 23.12.2020. № 42-2/2020 “Про обласний бюджет на 2021 рік”.

     

    Голосували:

    “за” – 8

    “утримались” – 0

    “проти” – 0

    Рішення прийнято.

     

    1. Слухали: С.Микицея про внесення змін до календарного плану заходів на 2021 рік обласної програми підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення.

    Виступив: Н. Іванів.

    Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 29.06.2021 року № 536/0/2-21/01-132 погодити внесення змін до календарного плану заходів на 2021 рік обласної програми підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення (додаток 8).

Голова постійної комісії                                                          Назарій Іванів

  

Секретар постійної комісії                                                      Олександр Левицький


ДОДАТОК


Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]