Протокол № 12


засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я  та соціальної політики

03 вересня 2021 року

м. Івано-Франківськ

Усього членів комісії  – 8:

Присутні – 7

Яворський Андрій Михайлович – голова постійної комісії;

Члени постійної комісії:

Білик Роман Павлович;

Головатюк Людмила Дмитрівна;

Грищук Остап Іванович;

Дьоміна Наталія Миколаївна;

Слободян Любомир Ярославович;

Пліс Богдан Богданович;

На комісії присутні:

Гладій Василь Іванович  – перший заступник голови обласної ради;

Корженьовський Володимир Михайлович – директор департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації;

Дмитренко Ігор Анатолійович – директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації;

Бойчук Ігор Іванович – заступник генерального директора комунального некомерційного підприємства “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради”;

Бардяк Євгенія Мар’янівна – депутатка обласної ради;

Ковалик Іван Іванович – начальник служби у справах дітей обласної державної адміністрації;

Рудко Ігор Васильович – генеральний директор комунального некомерційного підприємства “Обласна клінічна стоматологічна поліклініка Івано-Франківської обласної ради”;

Слугоцька Ірина Володимирівна – генеральний директор комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний клінічний центр паліативної допомоги Івано-Франківської обласної ради”;

Мулик Мирон Іванович – генеральний директор комунального некомерційного підприємства “Прикарпатський обласний клінічний центр психічного здоров’я Івано-Франківської обласної ради”;

Якимчук Віктор Миколайович – генеральний директор комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний клінічний кардіологічний центр Івано-Франківської обласної ради”;

Андріїшин Людмила-Оксана Іванівна – експерт департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації, Міністерства охорони здоров’я України з напрямку “Паліативна допомога”;

ЗМІ.

Брали участь у роботі комісії:

Пеца-Довбуш Віра Іванівна – консультант відділу електронного забезпечення виконавчого апарату обласної ради

Порядок денний:

1. Про проєкт рішення обласної ради “Про затвердження Статуту комунального некомерційного підприємства “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради” у новій редакції.2. Про проєкт рішення обласної ради “Про зміну найменування та затвердження Статуту комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний центр спортивної медицини та реабілітації Івано-Франківської обласної ради” в новій редакції.

3. Про проєкт рішення обласної ради “Про затвердження у новій редакції Положення про Івано-Франківський обласний центр соціальної підтримки дітей та сімей Івано-Франківської обласної ради”.

4. Про проєкт рішення обласної ради “Про затвердження Положення про Долинський обласний центр соціальної підтримки дітей та сімей “Теплий дім” Івано-Франківської обласної ради у новій редакції.

5. Про проєкт рішення обласної ради “Про звіт генерального директора комунального некомерційного підприємства “Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради” Грищука Остапа Івановича6. Про проєкт рішення обласної ради “Про звіт генерального директора комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний клінічний кардіологічний центр Івано-Франківської обласної ради” Якимчука Віктора Миколайовича.

7. Про проєкт рішення обласної ради “Про призначення генерального
директора комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр Івано-Франківської обласної ради”.
8. Про проєкт рішення обласної ради “Про призначення директора Івано-Франківського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей Івано-Франківської обласної ради”.

9. Про проєкт рішення обласної ради “Про ситуацію та стан надання медичної допомоги хворим на розлади психіки і поведінки ”(відповідно до плану роботи обласної ради).

10. Про проєкт рішення обласної ради “Про стан надання медичної допомоги пацієнтам з туберкульозним захворюванням” (відповідно до плану роботи обласної ради).

11. Про проєкт рішення обласної ради “Про надання дозволу комунальному некомерційному підприємству “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради” на списання майна.

  1. Про проєкт рішення обласної ради “Про передачу іншого окремого індивідуально визначеного майна комунального некомерційного підприємства “Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради”.
  2. Про внесення змін до календарного плану заходів обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2021 рік”.
  3. Про календарний план заходів Програми удосконалення системи соціального захисту населення в Івано-Франківській області на 2021 рік.
  4. Про внесення змін до календарного плану заходів на 2021 рік обласної програми підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, осіб, які перебувають у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення.
  5. Про внесення змін до календарного плану заходів на 2021 рік обласної Програми підтримки осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей на 2019-2021 роки.
  6. Про розподіл субвенції з державного бюджету Івано-Франківської області на забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою Covid-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2.
  7. Про перерозподіл бюджетних призначень на виконання заходів Програми розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я івано-Франківської обласної ради на 2020-2021 роки, комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття

    на 2021-2025 роки та внесення відповідних змін до календарних планів заходів цих програм.

  8. Про лист голови Львівської обласної ради І. Гримак щодо внесення змін до деяких нормативних актів, що стосуються організації освітнього процесу в закладах охорони здоров’я.
  9. Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України, Національної служби здоров’я України щодо фінансування закладів охорони здоров’я вторинного та третинного рівнів.
  10. Про лист Представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини В. Петльованого щодо здійснення моніторингового візиту до комунальної установи “Івано-Франківський геріатричний пансіонат Івано-Франківської обласної ради”.
  11. Про листи Представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини В. Петльованого щодо здійснення моніторингових візитів до комунальних некомерційних підприємств “Прикарпатський обласний клінічний центр психічного здоров’я Івано-Франківської обласної ради”, “Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради” та “Прикарпатський наркологічний центр Івано-Франківської обласної ради”.
  12. Про стан надання паліативної допомоги населенню в області.
  1. Слухали: І. Дмитренка про затвердження Статуту комунального некомерційного підприємства “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради” у новій редакції.

Виступили: А. Яворський, Л. Слободян, О. Грищук.

Вирішили: 1) рекомендувати обласній державній адміністрації:

– звернути увагу на належне подання проєктів рішень обласної ради на розгляд ради відповідно до вимог Регламенту обласної ради з обов’язковим   погодженням  проєктів рішень обласної ради із відділом з питань правового забезпечення та роботи з персоналом виконавчого апарату обласної ради;

– вжити дисциплінарних заходів до працівників структурного підрозділу обласної державної адміністрації, які брали участь у підготовці проєкту рішення обласної ради “Про затвердження Статуту комунального некомерційного підприємства “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради” у новій редакції”;

2) погодити проєкт рішення обласної ради  “Про затвердження Статуту комунального некомерційного підприємства “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради” у новій редакції” та рекомендувати для розгляду на президії і сесії обласної ради.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

2. Слухали: І. Дмитренка про зміну найменування та затвердження Статуту комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний центр спортивної медицини та реабілітації Івано-Франківської обласної ради” в новій редакції.

Виступили: А. Яворський, Л. Слободян.

Вирішили: повернути проєкт рішення обласної ради “Про зміну найменування та затвердження Статуту комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний центр спортивної медицини та реабілітації Івано-Франківської обласної ради” в новій редакції” суб’єкту подання на доопрацювання.

Голосували:  
“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

3. Слухали: І. Ковалика про затвердження Положення про Івано-Франківський обласний центр соціальної підтримки дітей та сімей Івано-Франківської обласної ради у новій редакції.

Виступили: В. Гладій, А. Яворський, Л. Слободян.

Вирішили: повернути проєкт рішення обласної ради “Про затвердження у новій редакції Положення про Івано-Франківський обласний центр соціальної підтримки дітей та сімей Івано-Франківської обласної ради”  суб’єкту подання на доопрацювання.

Голосували:
“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

4. Слухали: І. Ковалика про затвердження Положення про Долинський обласний центр соціальної підтримки дітей та сімей “Теплий дім” Івано-Франківської обласної ради у новій редакції.

Виступили: А. Яворський, Л. Слободян.

Вирішили: повернути проєкт рішення обласної ради “Про затвердження Положення про Долинський обласний центр соціальної підтримки дітей та сімей “Теплий дім” Івано-Франківської обласної ради у новій редакції”  суб’єкту подання на доопрацювання.

Голосували:
“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: О. Грищука про звіт генерального директора комунального некомерційного підприємства “Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради”.

Виступили: В. Гладій, О. Головатюк, А. Яворський.

Вирішили: 1) роботу генерального директора комунального некомерційного підприємства “Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради” Грищука Остапа Івановича визнати задовільною;

2) погодити проєкт рішення обласної ради “Про звіт генерального директора комунального некомерційного підприємства “Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради” Грищука Остапа Івановича” та рекомендувати для розгляду на президії і сесії обласної ради.

Голосували: за основу і в цілому:

“за” – 5

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: В. Якимчука про звіт генерального директора комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний клінічний кардіологічний центр Івано-Франківської обласної ради.

Виступили: В. Гладій, О. Головатюк, А. Яворський, Л. Слободян.

Вирішили: 1) роботу генерального директора комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний клінічний кардіологічний центр Івано-Франківської обласної ради ” Якимчука Віктора Миколайовича визнати задовільною;

2) погодити проєкт рішення обласної ради  “Про звіт генерального директора комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний клінічний кардіологічний центр Івано-Франківської обласної ради” Якимчука Віктора Миколайовича” та рекомендувати для розгляду на президії і сесії обласної ради.

Голосували: за основу і в цілому:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: І. Дмитренка про призначення генерального директора комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр Івано-Франківської обласної ради”.

Виступили: А. Яворський.

Вирішили: 1) підтримати кандидатуру Рудка Ігоря Васильовича на посаду генерального директора комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр Івано-Франківської обласної ради;

 2) погодити проєкт рішення обласної ради “Про призначення генерального директора комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр Івано-Франківської обласної ради” та рекомендувати для розгляду на президії і сесії обласної ради.

Голосували: за основу і в цілому:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: І. Ковалика про призначення директора Івано-Франківського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей Івано-Франківської обласної ради”.

Виступили: В. Гладій, А. Яворський, Б. Пліс.

Вирішили: 1) підтримати кандидатуру Сікирини Лілії Орестівни на посаду генерального директора комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр Івано-Франківської обласної ради”;

2) погодити проєкт рішення обласної ради  “Про призначення генерального директора комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр Івано-Франківської обласної ради” та рекомендувати для розгляду на президії і сесії обласної ради.

Голосували: за основу і в цілому:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: І. Дмитренка про ситуацію та стан надання медичної допомоги хворим на розлади психіки і поведінки.

Виступили: В. Гладій, А. Яворський, Н. Дьоміна.

Вирішили: 1) доповнити проєкт рішення пунктом 2 в такій  редакції:

 “2. Обласній державній адміністрації до чергового засідання сесії обласної ради здійснити заходи з урахуванням наявного стану надання психіатричної медичної допомоги в області, а також враховуючи обмеження фінансових ресурсів у поточному 2021 році, потребу негайного покращення умов перебування пацієнтів у комунальних некомерційних підприємствах “Прикарпатський обласний клінічний центр психічного здоров’я Івано-Франківської обласної ради”, “Івано-Франківський спеціальний заклад надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради”, “Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради”, “Прикарпатський наркологічнимй центр Івано-Франківської обласної ради”, а також зважаючи на недостатність фінансового забезпечення медичних закладів, відповідно до укладених контрактів з Національною Службою здоров’я України, з метою належного надання послуг пацієнтам та недопущення проблеми фінансування розглянути можливість проведення реорганізації медичних закладів шляхом злиття, приєднання, перетворення”;

2) пункт 2 проєкту рішення вважати пунктом 3 відповідно;

3) погодити проєкт рішення обласної ради  “Про ситуацію та стан надання медичної допомоги хворим на розлади психіки і поведінки” та рекомендувати для розгляду на президії і сесії обласної ради

Голосували: за основу і в цілому з врахуванням пропозицій:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: І. Дмитренка про стан надання медичної допомоги пацієнтам з туберкульозним захворюванням.

Виступили: А. Яворський, Н. Дьоміна, Б. Пліс, Л. Слободян.

Вирішили: 1)   доповнити проєкт рішення пунктом 2 в такій  редакції:

“2. Обласній державній адміністрації до 1 листопада 2021 року здійснити комплекс заходів щодо функціонування єдиного регіонального фтизіопульмонологічного центру з віддаленними структурними підрозділами з приведенням ліжкового фонду до нормативів”;

2) пункт 2 проєкту рішення вважати пунктом 3 відповідно;

3) погодити проєкт рішення обласної ради  “Про стан надання медичної допомоги пацієнтам з туберкульозним захворюванням” та рекомендувати для розгляду на президії і сесії обласної ради;

4) рекомендувати обласній державній адміністрації:

– провести аналіз щодо діяльності комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр Івано-Франківської обласної ради”;

–  надати постійній комісії відповідні висновки  до чергового її засідання.

Голосували: за основу і в цілому з врахуванням пропозицій:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: І. Дмитренка про проєкт рішення обласної ради “Про надання дозволу комунальному некомерційному підприємству “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради” на списання майна.

Виступили: А. Яворський.

Вирішили: погодити проєкт рішення обласної ради  “Про надання дозволу комунальному некомерційному підприємству “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради” на списання майна” та рекомендувати для розгляду на президії і сесії обласної ради

Голосували: за основу і в цілому:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: І. Дмитренка про проєкт рішення обласної ради “Про передачу іншого окремого індивідуально визначеного майна комунального некомерційного підприємства “Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради”.

Виступили: А. Яворський.

Вирішили: погодити проєкт рішення обласної ради  “Про передачу іншого окремого індивідуально визначеного майна комунального некомерційного підприємства “Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради” та рекомендувати для розгляду на президії і сесії обласної ради.

Голосували: за основу і в цілому:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: В. Корженьовського про внесення змін до календарного плану заходів обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2021 рік”.

Виступили: А. Яворський.

Вирішили: відповідно до листа облдержадміністрації від 21 липня
2021 року  № 603/0/2-21/01-132  погодити внесення змін до календарного плану заходів обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2021 рік.

Голосували: за основу і в цілому:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: В. Корженьовського про календарний план заходів Програми удосконалення системи соціального захисту населення в Івано-Франківській області на 2021 рік.

Виступили: А. Яворський

Вирішили: відповідно до листа облдержадміністрації від 22 липня
2021 року  № 146-6/2021 погодити календарний план заходів Програми удосконалення системи соціального захисту населення в Івано-Франківській області на 2021 рік.

Голосували: за основу і в цілому:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: В. Корженьовського про внесення змін до календарного плану заходів на 2021 рік обласної програми підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, осіб, які перебувають у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення.

Виступили: А. Яворський

Вирішили: відповідно до листа облдержадміністрації від 16 серпня
2021 року № 686/0/2-21/01-132 погодити  зміни до календарного плану заходів на 2021 рік обласної програми підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, осіб, які перебувають у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення.

Голосували: за основу і в цілому:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: В. Корженьовського про внесення змін до календарного плану заходів на 2021 рік обласної Програми підтримки осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей на 2019-2021 роки.

Виступили: А. Яворський.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації  
від 16 серпня 2021 року № 693/0/2-21/01-132 погодити зміни до календарного плану заходів на 2021 рік обласної Програми підтримки осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей
на 2019-2021 роки.

Голосували: за основу і в цілому:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: І. Дмитренка про розподіл субвенції з державного бюджету Івано-Франківської області на забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою Covid-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2.

Виступили: В. Гладій, А. Яворський, Л. Головатюк, Л. Слободян.

Вирішили: доручити департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації:

– включити до складу комісії з приймання-передачі медичного обладнання до закладів охорони здоров’я одного представника від департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації;

– вишукати кошти в сумі 370,0 тис. грн. для фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства “Заболотівська районна лікарня Заболотівської селищної ради” Коломийського району 

– внести зміни до розподілу субвенції з державного бюджету Івано-Франківської області на забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою Covid-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2 відповідно до додатку до листа облдержадміністрації  від 05.07.2021 року № 555/0/2-21/01-132 між медичними закладами зменшивши видатки для:

– КНП “Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня Івано-Франківської обласної ради” на суму 500,0 тис. гривень;

– КНП “Бурштинська центральна  міська лікарня” Бурштинської міської ради Івано-Франківської області  на суму  330,0 тис. гривень;

– КНП “Коломийська центральна районна лікарня” Коломийської міської 
 ради  на суму 510,0 тис. гривень;

– КНП “Надвірнянська центральна районна лікарня” Надвірнянської міської ради на суму 510,0 тис. гривень

та додатково спрямувати кошти субвенції для:

– КНП “Івано-Франківський міський клінічний перинатальний центр”  в сумі
1 200,0 тис. гривень;

– КНП “Тлумацька центральна міська лікарня” Тлумацької міської ради Івано-Франківського району в сумі 650,0 тис. гривень.

Звернутися до членів постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій з проханням погодити запропоновані  зміни.

Голосували: за основу і в цілому з врахуванням пропозицій:

“за” – 6

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: І. Дмитренка про перерозподіл бюджетних призначень на виконання заходів Програми розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я івано-Франківської обласної ради на 2020-2021 роки, комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття на 2021-2025 роки та внесення відповідних змін до календарних планів заходів цих Програм.

Виступили: А. Яворський, Н. Дьоміна, Б. Пліс, Л. Слободян.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації
від 5 липня № 554/0/2-21/01-132 погодити перерозподіл бюджетних призначень на виконання заходів Програми розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради
на 2020-2021 роки, комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття на 2021-2025 роки та внесення відповідних змін до календарних планів заходів цих Програм.

Голосували: за основу і в цілому:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: А. Яворського про лист голови Львівської обласної ради І. Гримак щодо внесення змін до деяких нормативних актів, що стосуються організації освітнього процесу в закладах охорони здоров’я.

Вирішили: інформацію взяти до відома.

Голосували: за основу і в цілому:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: А. Яворського про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України, Національної служби здоров’я України щодо фінансування закладів охорони здоров’я вторинного та третинного рівнів.

Вирішили: інформацію взяти до відома.

Голосували: за основу і в цілому:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В. Корженьовського про лист Представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини В. Петльованого щодо здійснення моніторингового візиту до комунальної установи “Івано-Франківський геріатричний пансіонат Івано-Франківської обласної ради”.

Виступили: А. Яворський, Н. Дьоміна, Б. Пліс, Л. Слободян.

Вирішили: доручити департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації до 1 грудня 2021 року вжити всіх відповідних заходів реагування для усунення виявлених недоліків під час приписів Представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини В. Петльованого у комунальній установі “Івано-Франківський геріатричний пансіонат Івано-Франківської обласної ради”.

Голосували: за основу і в цілому:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: І. Дмитренка про листи Представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини В. Петльованого щодо здійснення моніторингових візитів до комунальних некомерційних підприємств “Прикарпатський обласний клінічний центр психічного здоров’я Івано-Франківської обласної ради”, “Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради” та “Прикарпатський наркологічний центр Івано-Франківської обласної ради”.

Виступили: А. Яворський, Н. Дьоміна, Б. Пліс, Л. Слободян.

Вирішили: обласній державній адміністрації до 1 грудня 2021 року вжити всіх відповідних заходів реагування для усунення виявлених недоліків під час приписів Представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини В. Петльованого за результатами здійснених моніторингових візитів до комунальних некомерційних підприємств “Прикарпатський обласний клінічний центр психічного здоров’я Івано-Франківської обласної ради”, “Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради” та “Прикарпатський наркологічний центр Івано-Франківської обласної ради;

2) рекомендувати департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації здійснити перевірку щодо виконання приписів Представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини В. Петльованого.

Голосували: за основу і в цілому:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: І. Слугоцьку та Л. Андріїшин про стан надання паліативної допомоги населенню в області.

Виступили: А. Яворський, Н. Дьоміна, Б. Пліс, Л. Слободян.

Вирішили: доручити департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації:

– створити робочу комісію із залученням профільних спеціалістів з метою вивчення стану надання паліативної допомоги у медичних закладах, що уклали договори про надання паліативної допомоги з Національною службою здоров’я України;

– при складанні проєкту обласного бюджету на 2022 рік передбачити кошти на виконання заходів обласної Програми  “Розвиток паліативної допомоги на Прикарпатті на 2018-2022 роки”.

Голосували: за основу і в цілому:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

 

Голова постійної комісії                                                           Андрій Яворський

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]