ПРОТОКОЛ № 12


19

засідання постійної комісії обласної ради

з питань екології та раціонального

природокористування

19 травня 2016 р. 15.00 год.

 

Присутні члени комісії:

Михайло Якимчук, Олександр Матусевич, Андрій Левкович, Ігор Шевчук, Оксана Тебешевська, Олег Токарчук

Беруть участь у засіданні:

Василь Гладій – перший заступник голови обласної ради

Запрошені:

Тарас Виноградник – депутат обласної ради

Сергій Федорців – депутат обласної ради

Володимир Кишенюк – департамент промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації

Андрій Пліхтяк – заступник начальника управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації

Віталій Пернаровський – заступник начальника Івано-Франківського обласного управління водних ресурсів

Юрій Качак –представник громадської спілки “Івано-Франківська обласна асоціація учасників та ветеранів АТО”

Представник юридичний відділ ОДА

Громадські активісти: Степан Левицький, Сергій Чирва, Роман Островський, Тарас Шпук

Головував:

Голова комісії Михайло Якимчук

Порядок денний

1. Про внесення змін до рішення обласної ради від 30.09.2011. №  245-9/2011 «Про Порядок проведення руслоочисних та русло-регулювальних робіт на річках області».

2. Про проект рішення обласної ради “Про погодження надання у користування ділянки надр з метою геологічного вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ, з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) нафти, газу природного, конденсату Гошівської площі, шляхом продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами”.

3. Про проект рішення обласної ради “Про погодження надання ТОВ “Газенергохолдинг” у користування ділянки надр”.

4. Про проект рішення обласної ради “Про погодження надання ТОВ “Наукове виробниче підприємство Магістраль-сервіс” у користування ділянки надр”.

5. Про проект рішення обласної ради “Про виконання Програми охорони навколишнього природного середовища в Івано-Франківській області до 2015 року”

6. Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 18.03.2016. № 119-4/2016 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2016 році”

7. Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 25.12.2015. № 59-2/2015 “Про обласну програму охорони навколишнього природного середовища до 2020 року”

8. Про проект рішення обласної ради “Про переоформлення ТДВ “Рогатинпісок” акта про надання гірничого відводу для розробки Стратинського родовища піску, що знаходиться на території Стратинської сільської ради Рогатинського району Івано-Франківської області”.

9. Про проект рішення обласної ради “Про надання ТДВ “Рогатинпісок” гірничого відводу з метою розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску, яке знаходиться на території Стратинської сільської ради (0,5 км на схід від хутора Москалі) Рогатинського району Івано-Франківської області”.

10. Різне.

Т. Виноградник запропонував розроблений ним проект рішення “Про внесення змін до рішення Івано-Франківської обласної ради № 1187-27/2014
від 03.02.2014 р.” і просив внести його на розгляд постійної комісії.

Голосували: ЗА – 6 Проти – 0 Утримались – 0

1. Слухали: Про внесення змін до рішення обласної ради від 30.09.2011.
№  245-9/2011 “Про Порядок проведення руслоочисних та русло-регулювальних робіт на річках області”.

Доповідав: Віталій Пернаровський

Виступили: Михайло Якимчук, Ігор Шевчук, Олександр Матусевич, Андрій Левкович, Сергій Федорців

Вирішили рекомендувати:

1. Пункт 6 Порядку проведення руслоочисних та руслорегулювальних робіт на річках області викласти в наступній редакції:

“Для організації проведення конкурсу рішенням постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування створюється конкурсна комісія.”

2. Проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 30.09.2011. №  245-9/2011 “Про Порядок проведення руслоочисних та русло-регулювальних робіт на річках області” внести на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: ЗА – 6 Проти – 0 Утримались – 0

2. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про погодження надання у користування ділянки надр з метою геологічного вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ, з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) нафти, газу природного, конденсату Гошівської площі, шляхом продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами”.

Доповідав: Володимир Кишенюк

Виступили: Михайло Якимчук, Олександр Матусевич

Вирішили:

Проект рішення обласної ради “Про погодження надання у користування ділянки надр з метою геологічного вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ, з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) нафти, газу природного, конденсату Гошівської площі, шляхом продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами” внести на розгляд президії та сесії обласної ради з наступними доповненнями.

Доповнити п. 1 проекту рішення наступним:

«…за умови:

– Щорічно, протягом терміну дії спеціального дозволу, укладати з місцевими органами влади угоди на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання на пайових засадах об’єктів соціальної інфраструктури, шляхів місцевого значення та на заходи щодо охорони навколишнього природного середовища, на суму не менше 1% від вартості інвестиційного проекту;

– Своєчасно і в повному обсязі сплачувати обов’язкові платежі до державного та місцевих бюджетів згідно з чинним законодавством;

– Оформити правовідносини щодо користування земельними ділянками згідно з чинним законодавством;

– Після отримання спеціального дозволу на користування надрами надати до обласної ради копії програми робіт та угоди про умови користування надрами.»

Голосували: ЗА – 6 Проти – 0 Утримались – 0

3. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про погодження надання ТОВ “Газенергохолдинг” у користування ділянки надр”.

Доповідав: Володимир Кишенюк

Надійшов лист від заявника не розглядати заяву-клопотання.

Виступили: Михайло Якимчук, Оксана Тебешевська

Вирішили:

Погодити прохання ТОВ “Газенергохолдинг” та рекомендувати зняти питання з проекту порядку денного сесії обласної ради.

Голосували: ЗА – 6 Проти – 0 Утримались – 0

4. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про погодження надання ТОВ “Наукове виробниче підприємство Магістраль-сервіс” у користування ділянки надр”.

Доповідав: Володимир Кишенюк

Виступили: Михайло Якимчук, Ігор Шевчук, Олександр Матусевич, Андрій Левкович, Оксана Тебешевська, Олег Токарчук

Вирішили:

1. Відмовити ТОВ “Наукове виробниче підприємство Магістраль-сервіс” у погодженні надання у користування ділянки надр з метою геологічного вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ, з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) нафти, газу природного Лючківсько-Березівської площі, розташованої на території Косівського району, оскільки комісія розглянула матеріали щодо цієї ж ділянки надр, подані Держгеонадрами, та погодила проект рішення обласної ради “Про погодження надання у користування ділянки надр з метою геологічного вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ, з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) нафти, газу природного, конденсату Лючківсько-Березівської площі, шляхом продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами”.

2. Рекомендувати зняти питання з проекту порядку денного сесії обласної ради.

Голосували: ЗА – 6 Проти – 0 Утримались – 0

Михайло Якимчук до Володимира Кишенюка просимо надати пояснення для чого обласна державна адміністрація подала ще один проект рішення “Про погодження у користування ділянки надр з метою геологічного вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ, з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) нафти, газу природного, конденсату Лючківсько-Березівської площі, шляхом продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами”.

Аналогічний проект рішення був поданий обласною державною адміністрацією та розглянутий на засіданні комісії 29.03.2016 року та внесений до порядку денного на сесії обласної ради 26.05.2016 року.

Лист від Державної служби геології та надр України був скерований в ОДА підготовки комплексної оцінки можливих екологічних та інших ризиків погоджуваного родовища.

Володимир Кишенюк необхідно розібратись.

5. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про виконання Програми охорони навколишнього природного середовища в Івано-Франківській області до 2015 року”

Доповідав: Андрій Пліхтяк

Виступили: Михайло Якимчук, Ігор Шевчук, Олександр Матусевич, Андрій Левкович, Оксана Тебешевська, Олег Токарчук, Тарас Шпук, Сергій Чирва, Роман Островський

Вирішили:

1. Просити обласну раду звернутися до Верховної Ради України щодо надання інформації про результати роботи тимчасової слідчої комісії щодо екологічного лиха в місті Калуші. З проханням чіткого роз’яснення про виконані роботи, головних розпорядників коштів та виконавців робіт і освоєних ними коштів.

2. Про проект рішення обласної ради “Про виконання Програми охорони навколишнього природного середовища в Івано-Франківській області до 2015 року” взяти до уваги та рекомендувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: ЗА – 6 Проти – 0 Утримались – 0

6. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 18.03.2016. № 119-4/2016 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2016 році”

Доповідав: Андрій Пліхтяк

Виступили: Михайло Якимчук, Ігор Шевчук, Олександр Матусевич, Андрій Левкович, Оксана Тебешевська, Олег Токарчук

Вирішили:

Проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 18.03.2016. № 119-4/2016 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2016 році” з поправками та виключеннями рекомендувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

1. Доручити управлінню екології внести зміни до проекту рішення згідно листа Рожнятівської районної ради та районної державної адміністрації:

– “Будівництво берегоукріплюючих споруд на річці Дуба в с. Цінева в районі вул. Шевченка Рожнятівського району Івано-Франківської області” змінити назву об’єкта згідно проектно-кошторисної документації на “Будівництво берегоукріплюючих споруд лівого берега р. Дуба нижче автодорожнього моста в
с. Цінева в районі вул. Шевченка Рожнятівського району Івано-Франківської області”.

2. Абзац 2 підпункту 1.1 пункту1 “у пункті 129 слова “Будівництво каналізаційної мережі від колектора біля ЗОШ № 7 по вул. Трильовського,
вул. Галечко в м. Коломиї” замінити словами “Будівництво каналізаційної мережі по вул. Шарлая в м. Коломиї (перший етап)” та цифри “1500” замінити цифрами “1495” комісією не підтримано.

Голосували: ЗА – 6 Проти – 0 Утримались – 0

7. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 25.12.2015. № 59-2/2015 “Про обласну програму охорони навколишнього природного середовища до 2020 року”.

Доповідав: Андрій Пліхтяк

Виступили: Михайло Якимчук, Оксана Тебешевська, Тарас Виноградник, Роман Островський, Сергій Чирва

Вирішили:

Проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 25.12.2015. № 59-2/2015 “Про обласну програму охорони навколишнього природного середовища до 2020 року” рекомендувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: ЗА – 6 Проти – 0 Утримались – 0

8. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про переоформлення ТДВ “Рогатинпісок” акта про надання гірничого відводу для розробки Стратинського родовища піску, що знаходиться на території Стратинської сільської ради Рогатинського району Івано-Франківської області”.

Доповідав: Володимир Кишенюк

Виступили: Михайло Якимчук, Ігор Шевчук, Олександр Матусевич, Андрій Левкович, Оксана Тебешевська, Сергій Чирва, Роман Островський

Михайло Якимчук – аналогічна ситуація з опрацюванням двох питань по ТДВ “Рогатинпісок”.

Було рекомендовано постійною комісією підготувати комплексну оцінку можливих екологічних та інших ризиків, а також щодо добросовісності ТДВ “Рогатинпісок”, лист такого змісту був скерований на голову ОДА О. Гончарука . за підписом голови обласної ради О. Сича.

Вирішили:

Погодити проект рішення обласної ради “Про переоформлення ТДВ “Рогатинпісок” акта про надання гірничого відводу для розробки Стратинського родовища піску, що знаходиться на території Стратинської сільської ради Рогатинського району Івано-Франківської області” рекомендувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: ЗА – 4 Проти – 1 Утримались – 1

9. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про надання ТДВ “Рогатинпісок” гірничого відводу з метою розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску, яке знаходиться на території Стратинської сільської ради (0,5 км на схід від хутора Москалі) Рогатинського району
Івано-Франківської області”.

Доповідав: Володимир Кишенюк

Виступили: Михайло Якимчук, Ігор Шевчук, Олександр Матусевич, Андрій Левкович, Оксана Тебешевська, Олег Токарчук

Вирішили:

Погодити проект рішення обласної ради “Про надання ТДВ “Рогатинпісок” гірничого відводу з метою розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску, яке знаходиться на території Стратинської сільської ради (0,5 км на схід від хутора Москалі) Рогатинського району Івано-Франківської області”.

Голосували: ЗА – 1 Проти – 0 Утримались – 5

Вирішили: Направити звернення на обласну прокуратуру та поліцію щодо перевірки діяльності ТДВ “Рогатинпісок”.

Голосували: ЗА – 5 Проти – 0 Утримались – 1

10. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення Івано-Франківської обласної ради № 1187-27/2014 від 03.02.2014 р.”

Доповідав: Тарас Виноградник

Виступили: Михайло Якимчук, Василь Гладій, Ігор Шевчук, Олександр Матусевич, Андрій Левкович, Роман Островський, Андрій Пліхтяк

Оксана Тебешевська зазначила, що не всі пропозиції є вірними і можуть призвести до неможливості оперативно виконувати роботи по природоохоронних заходах.

Вирішили: проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення Івано-Франківської обласної ради № 1187-27/2014 від 03.02.2014 р.” на розгляд сесії обласної ради.

Голосували: ЗА – 4 Проти – 0 Утримались – 2

Голова комісії                         Михайло Якимчук

Секретар комісії                        Андрій Левкович

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]