ПРОТОКОЛ № 16


засідання постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку гірських територій

 

Від 08.09.2022. № 16

м. Івано-Франківськ

Всього членів комісії – 7 чол.

Присутніх членів комісії – 6 чол. (О. Книшук, Д. Лащук, І. Приймак, О. Ганиш, А.Сивак, В. Князевич)

 

Відсутні: М. Іваночко – поважна причина.

 

Головувала – голова постійної комісії Орися Книшук

 

У засіданні комісії брали участь:

Олійник Роман Романович – перший заступник начальника Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства;

Прокопів Анатолій Іванович –  начальник відділу з питань земельних відносин та природних ресурсів виконавчого апарату обласної ради;

Хамчич Алла Олександрівнадиректор департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської обласної державної адміністрації;

Мицканюк Василь Миколайович – Верховинський селищний голова.

 

Запропонований наступний проєкт порядку денного засідання комісії.

  1. Про виконання обласної цільової Програми розвитку лісового та мисливського господарства Івано-Франківської області на 2017-2021 роки.
  2. Про реорганізацію державних лісогосподарських підприємств в Івано-Франківській області та створення унітарного комерційного підприємства «Ліси України».
  3. Різне

 

Виступила: О. Книшук запропонувала розглянути додаткове питання та схвалити за основу запропонований проєкт порядку денного засідання постійної  комісії.

Вирішили: Схвалити проєкт порядку денного засідання постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку гірських територій за основу.

Голосували: «За» – 5, «Проти» – 0, «Утримались» – 0.

За результатами голосування рішення прийнято.

 

Виступила: О. Книшук запропонувала включити до порядку денного питання щодо вирішення проблем з експортом сільськогосподарської продукції сухопутним транспортом через західні кордони України.

Вирішили: Включити питання «Про вирішення проблем з експортом сільськогосподарської продукції сухопутним транспортом через західні кордони України» до порядку денного засідання комісії.

Голосували: «За» – 5, «Проти» – 0, «Утримались» – 0.

За результатами голосування рішення прийнято.

 

Вирішили: Схвалити проєкт порядку денного засідання постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку гірських територій в цілому.

Голосували: «За» – 5, «Проти» – 0, «Утримались» – 0.

За результатами голосування рішення прийнято.

 

До роботи комісії долучилась депутат обласної ради Ольга Ганиш.

 

Питання № 1.

Слухали: Про виконання обласної цільової Програми розвитку лісового та мисливського господарства Івано-Франківської області на 2017-2021 роки.

Доповідав: Олійник Роман Романович – перший заступник начальника Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства

В обговоренні взяли участь: О. Книшук, Р. Олійник.

Вирішили: Погодити проєкт рішення обласної ради “Про виконання обласної цільової Програми розвитку лісового та мисливського господарства Івано-Франківської області на 2017-2021 роки” та рекомендувати до розгляду на сесії обласної ради.

Голосували: «За» – 6, «Проти» – 0, «Утримались» – 0.

За результатами голосування рішення прийнято.

 

Питання № 2.

Слухали: Про реорганізацію державних лісогосподарських підприємств в Івано-Франківській області та створення унітарного комерційного підприємства «Ліси України».

Виступила: О. Книшук проінформувала, що минулого засідання постійна комісія обласної ради проголосувала про відкладення розгляду проєкту рішення обласної ради “Про звернення обласної ради щодо реорганізації державних лісогосподарських підприємств в Івано-Франківській області” щоб заслухати про стан реорганізації нового керівника Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства – Кокоця Сергія Юрійовича.

Однак до обласної ради надійшли звернення від громадських організацій щодо висловлення позиції обласної ради про наміри створення унітарного комерційного підприємства «Ліси України».

Тому доопрацьовано проєкт рішення «Про звернення обласної ради щодо реорганізації державних лісогосподарських підприємств» із додатковою позицією щодо ДП «Ліси України».

Доповідав: Олійник Роман Романович – перший заступник начальника Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства

В обговоренні взяли участь: О. Книшук, Д. Лащук, А. Прокопів, І. Приймак, В. Мицканюк.

Вирішили: Погодити проєкт рішення обласної ради “Про звернення обласної ради щодо реорганізації державних лісогосподарських підприємств та створення державного спеціалізованого господарського підприємства “Ліси України” та рекомендувати до розгляду із редакційними правками на сесії обласної ради.

Голосували: «За» – 6, «Проти» – 0, «Утримались» – 0.

За результатами голосування рішення прийнято.

Питання № 3.

Слухали: Про вирішення проблем з експортом сільськогосподарської продукції сухопутним транспортом через західні кордони України.

Доповідала: Книшук Орися Володимирівна – голова постійної комісії.

В обговоренні взяли участь: О. Книшук, І. Приймак, А. Хамчич.

Виступив: І. Приймак запропонував погодити проєкт рішення із редакційними правками до тексту звернення та його назви.

Вирішили: Погодити проєкт рішення обласної ради “Про звернення обласної ради щодо вирішення проблем з експортом сільськогосподарської продукції через кордони України” та рекомендувати до розгляду із редакційними правками на сесії обласної ради.

Голосували: «За» – 6, «Проти» – 0, «Утримались» – 0.

За результатами голосування рішення прийнято.

 

Різне.

 

 

Голова постійної комісії                                                                       Орися КНИШУК

 

Секретар комісії                                                                                          Іван ПРИЙМАК

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]