ПРОТОКОЛ № 17


засідання постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку гірських територій

 

Від 03.11.2022. № 17

м. Івано-Франківськ

Всього членів комісії – 7 чол.

Присутніх членів комісії – 6 чол. (О. Книшук, Д. Лащук, І. Приймак, О. Ганиш, А. Сивак, В. Князевич)

 

Відсутні: М. Іваночко – поважна причина.

 

Головувала – голова постійної комісії Орися Книшук

 

У засіданні комісії брали участь:

Дейдей Ігор Іванович – юрисконсульт Івано-Франківського обласного комунального агролісогосподарського підприємства “Івано-Франківськоблагроліс”;

Прокопів Анатолій Іванович –  начальник відділу з питань земельних відносин та природних ресурсів виконавчого апарату обласної ради;

Романюк Ігор Богданович – головний лісничий Коломийського САЛГ;

Геник Дмитро Миколайович – начальник відділу лісового господарства Коломийського САЛГ.

Головатюк Людмила Дмитрівна – начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції виконавчого апарату обласної ради

 

Запропонований наступний проєкт порядку денного засідання комісії.

  1. Про проєкт рішення обласної ради “Про надання Івано-Франківському обласному державному центру туризму і краєзнавства учнівської молоді в постійне користування земельної ділянки на вул. Козацькій, 1 в м. Коломиї”.
  2. Про проєкт рішення обласної радиПро безоплатну передачу майна (лісопродукції) Івано-Франківського обласного комунального агролісогосподарського підприємства “Івано-Франківськоблагроліс”.
  3. Про звернення Коломийської міської ради щодо заборони санітарної рубки дерев на горі Юріїв в с. Воскресинці.
  4. Різне

 

Виступив: І. Приймак запропонував включити до проєкту порядку денного додаткове питання “Про звернення до голови Національного банку України А. Пишного щодо внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18”.

Виступила: О. Книшук запропонувала схвалити за основу запропонований проєкт порядку денного засідання постійної  комісії.

Голосували: «За» – 5, «Проти» – 0, «Утримались» – 0.

За результатами голосування рішення прийнято.

Виступила: О. Книшук запропонувала проголосувати за пропозицію Івана Васильовича Приймака.

Вирішили: внести до проєкту порядку денного засідання постійної  комісії питання “Про звернення до голови Національного банку України А. Пишного щодо внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18”.

Голосували: «За» – 4, «Проти» – 0, «Утримались» – 0.

За результатами голосування рішення прийнято.

 

Вирішили: Схвалити проєкт порядку денного засідання постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку гірських територій за основу та в цілому.

Голосували: «За» – 5, «Проти» – 0, «Утримались» – 0.

За результатами голосування рішення прийнято.

 

Питання № 1.

Слухали: Про проєкт рішення обласної ради “Про надання Івано-Франківському обласному державному центру туризму і краєзнавства учнівської молоді в постійне користування земельної ділянки на вул. Козацькій, 1 в м. Коломиї”.

Доповідав: Прокопів Анатолій Іванович – начальник відділу з питань земельних відносин та природних ресурсів виконавчого апарату обласної ради.

В обговоренні взяли участь: О. Книшук.

Вирішили: Погодити проєкт рішення обласної ради “Про надання Івано-Франківському обласному державному центру туризму і краєзнавства учнівської молоді в постійне користування земельної ділянки на вул. Козацькій, 1 в м. Коломиї” та рекомендувати до розгляду на сесії обласної ради.

Голосували: «За» – 5, «Проти» – 0, «Утримались» – 0.

За результатами голосування рішення прийнято.

 

До роботи комісії долучилась депутатка обласної ради Ольга Ганиш.

 

Питання № 2.

Слухали: Про проєкт рішення обласної радиПро безоплатну передачу майна (лісопродукції) Івано-Франківського обласного комунального агролісогосподарського підприємства “Івано-Франківськоблагроліс”.

Доповідав: Прокопів Анатолій Іванович – начальник відділу з питань земельних відносин та природних ресурсів виконавчого апарату обласної ради.

Співдоповідач: Дейдей Ігор Іванович – юрисконсульт Івано-Франківського обласного комунального агролісогосподарського підприємства “Івано-Франківськоблагроліс”.

В обговоренні взяли участь: О. Книшук, Д. Лащук, А. Сивак.

Вирішили: Погодити проєкт рішення обласної ради Про безоплатну передачу майна (лісопродукції) Івано-Франківського обласного комунального агролісогосподарського підприємства “Івано-Франківськоблагроліс” та рекомендувати до розгляду на сесії обласної ради.

Голосували: «За» – 6, «Проти» – 0, «Утримались» – 0.

За результатами голосування рішення прийнято.

 

Питання № 3.

Слухали: Про звернення Коломийської міської ради щодо заборони санітарної рубки дерев на горі Юріїв в с. Воскресинці.

Доповідав: Дейдей Ігор Іванович – юрисконсульт Івано-Франківського обласного комунального агролісогосподарського підприємства “Івано-Франківськоблагроліс”.

В обговоренні взяли участь: О. Книшук, Д. Лащук, А. Сивак, О. Ганиш, І. Приймак, І. Романюк, Д. Геник, А. Прокопів.

Вирішили: взяти до відома інформацію Коломийської міської ради щодо зупинення проведення санітарної рубки дерев на горі Юріїв в с. Воскресинці.  Рекомендувати Івано-Франківському обласному комунальному агролісогосподарському підприємству “Івано-Франківськоблагроліс” врахувати пропозиції громади та надати Коломийській міській раді відповідь та роз’яснення.

Голосували: «За» – 6, «Проти» – 0, «Утримались» – 0.

За результатами голосування рішення прийнято.

 

Питання № 4.

Слухали:  Про звернення до голови Національного банку України А. Пишного щодо внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18.

Доповідав: Приймак Іван Васильович – депутат обласної ради, секретар комісії.

В обговоренні взяли участь: О. Книшук, Д. Лащук, А. Сивак, І. Приймак.

Вирішили: Погодити проєкт рішення обласної ради “Про звернення до голови Національного банку України А. Пишного щодо внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18” та рекомендувати до розгляду на сесії обласної ради із доопрацюванням тексту звернення.

 

Різне.

Виступив: І. Приймак запропонував в питанні “Різне” розглянути питання щодо інформування департаментом агропромислового розвитку обласної державної адміністрації членів постійної комісії про стан розвитку агропромислового комплексу в регіоні, в тому числі про стан виплати орендної плати, збір врожаю, виконання діючої обласної програми тощо.

 В обговоренні взяли участь: О. Книшук, Д. Лащук, А. Сивак, О. Ганиш, І. Приймак.

Вирішили: доручити департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації на чергове засідання постійної комісії обласної ради підготувати інформацію про стан розвитку агропромислового комплексу в області.

Голосували: «За» – 6, «Проти» – 0, «Утримались» – 0.

За результатами голосування рішення прийнято.

 

 

 

Голова постійної комісії                                                                       Орися КНИШУК

 

 

 

Секретар комісії          Іван ПРИЙМАК

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]