Протокол № 2


Протокол № 2

 засідання постійної комісії обласної ради
з питань бюджету, фінансів та податків

 

від 23.12.2015 року

м. Івано-Франківськ

 

Всього членів комісії: 12 чол.

Присутні:  М.Палійчук, Б.Кобилянський, М.Кузьма, І.Данів, В.Дудкевич, Г.Карп, П.Книшук, Г.Макота, О.Мельниченко, Д.Сіреджук, Б.Соляник

 

Запрошені:

О.Сич – голова обласної ради;

В.Гладій – перший заступник голови обласної ради;

О.Галабала – заступник голови обласної ради;

М.Якимчук – голова постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування;

М.Піцуряк – голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики;

І.Приймак – голова постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин;

С.Федорців – заступник голови постійної комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, люстрації та боротьби з корупцією;

І.Дебенко – директор департаменту інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, голова постійної комісії обласної ради з питань європейської інтеграції, міжнародного співробітництва, інвестицій та розвитку туризму;

О.Книшук – депутат обласної ради;

Л.Балагура – заступник директора департаменту фінансів облдержадміністрації;

В.Кімакович – директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації;

І.Будзак – заступник директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації;

В.Федорак – начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації;

Л.Бурдяк – директор департаменту соціальної політики облдержадміністрації;

В.Перевізник – директор комунального підприємства обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів “Пам’ять”;

М.Савка – директор департаменту агропромислового комплексу облдержадміністрації;

Р.Микитюк – начальник управління молоді і спорту облдержадміністрації;

Н.Павлів – заступник начальника управління молоді і спорту облдержадміністрації;

В.Попович – директор департаменту економіки облдержадміністрації;

І.Ковалик – начальник служби у справах дітей облдержадміністрації;

М.Паламарчук – начальник мобільно-оперативної служби – заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації;

Р.Пацак – начальник управління капітального будівництва департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації;

І.Гаркот – начальник служби містобудівного кадастру управління містобудування та архітектури департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації;

П.Лисаківський – начальник Державного науково-реставраційного управління Івано-Франківської області;

Т.Гаврилко – голова обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі;

Ю.Басараб – начальник управління житлово-комунального господарства департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації;

В.Антоняк – начальник господарського підрозділу управління з питань ресурсного забезпечення облдержадміністрації;

Р.Пилюк – директор комунального підприємства “Автопідприємтсво Івано-Франківської обласної ради”

Р.Гасимов – начальник управління екології
та природних ресурсів  облдержадміністрації.

 

Брали участь у роботі комісії:

Н. Косаревич – начальник відділу забезпечення моніторингу обласних програм та аналізу бюджету виконавчого апарату обласної ради;

Р.Микитин – консультант відділу забезпечення моніторингу обласних програм та аналізу бюджету виконавчого апарату обласної ради;

М.Вань – консультант відділу забезпечення моніторингу обласних програм та аналізу бюджету виконавчого апарату обласної ради.

 

 

Голова постійної комісії: М.Палійчук

 

Секретар постійної комісії: М. Кузьма

 

Порядок денний:

 

  1. Про внесення змін до переліку культурно-мистецьких заходів на 2015 рік.
  2. Про проект рішення обласної ради “Про обласну програму “Теплий заклад культури Прикарпаття” на 2016-2020 роки”.
  3. Про перерозподіл бюджетних призначень по департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

4. Про проект рішення обласної ради “Про затвердження Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки”.

  1. Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до регіональної цільової програми підтримки книговидання на 2016-2020 роки”.
  2. Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області у 2012-2016 роках, затвердженої рішенням обласної ради від 23.11.2012 № 718-19/2012 (зі змінами)”.
  3. Про проект рішення обласної ради “Про обласну Програму пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів на 2016-2018 роки”.
  4. Про проект рішення обласної ради “Про регіональну цільову програму фінансової підтримки комунального підприємства обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів “Пам’ять” на 2016-2018 роки”.
  5. Про проект рішення обласної ради “Про регіональну цільову програму проведення лабораторно-діагностичних та лікувально-профілактичних робіт у сфері ветеринарної медицини в Івано-Франківській області на 2016 рік”.
  6. Про проект рішення обласної ради “Про обласну цільову соціальну програму з оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2020 роки”.
  7. Про проект рішення обласної ради “Про затвердження обласної цільової соціальної програми “Молодь Прикарпаття” на 2016-2020 роки”.
  8. Про проект рішення обласної ради “Про програму розвитку науково-технічної та інноваційної діяльності області до 2020 року”.
  9. Про проект рішення обласної ради “Про регіональну цільову програму діяльності господарського підрозділу управління облдержадміністрації з питань ресурсного забезпечення на 2016 рік”.
  10. Про проект рішення обласної ради “Про регіональну цільову програму соціального захисту і підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захисту їх житлових прав, попередження дитячої бездоглядності та безпритульності на 2016-2020 роки”.
  11. Про проект рішення обласної ради “Про цільову програму фінансування мобілізаційних заходів і цивільного захисту населення та заходів з територіальної обороноздатності на 2016 рік”.
  12. Про проект рішення обласної ради “Про затвердження Регіональної програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури Івано-Франківської області до 2020 року.
  13. Про проект рішення обласної ради “Про регіональну цільову Програму паспортизації пам’яток містобудування та архітектури місцевого значення Івано-Франківської області на 2016-2020 роки”.
  14. Про проект рішення обласної ради “Про регіональну цільову програму зовнішнього освітлення селищних та сільських населених пунктів області до 2020 року”.
  15. Про проект рішення обласної ради “Про регіональну цільову програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та поліпшення житлово-побутових умов сільського населення “Власний дім” на 2016-2020 роки”.
  16. Про проект рішення обласної ради “Про Програму забезпечення діяльності Івано-Франківської обласної ради на 2016-2018 роки”.
  17. Про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік.
  18. Про проект рішення обласної ради “Про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2015 року”.
  19. 23. Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2016-2012 роки”.
  20. Про проект рішення обласної ради “Про Регіональну цільову програму сприяння розвитку громадянського суспільства в Івано-Франківській області на 2016-2020 роки”.
  21. Про проект рішення обласної ради “Про Програму контролю за якістю газу, що постачається споживачам Івано-Франківської області, на 2016 рік.
  22. Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до регіональної цільової програми розвитку молодіжного житлового будівництва в області на 2013-2017 роки”.
  23. Про проект рішення обласної ради “Про Обласну програму охорони навколишнього природного середовища до 2020 року”.
  24. Про перерозподіл обсягів освітньої і медичної субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам.
  25. Про проект рішення обласної ради “Про обласний бюджет на 2016 рік”.
  26. Різне.

 

  1. Слухали: В.Федорака про внесення змін до переліку культурно-мистецьких заходів на 2015 рік.

Виступили: О.Галабала, М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації від 04.12.2015 року № 475/01-008/013 погодити внесення змін до переліку культурно-мистецьких заходів на 2015 рік, зокрема за:

– КФКВ 110103 “Філармонії, музичні колективи і ансамблі та інші мистецькі заклади та заходи” на проведення культурно-мистецьких заходів, на виконання регіональної цільової програми “Культура Івано-Франківщини” на 2011-2015 роки а саме:

 

Назва заходуЧас проведенняВідповідальні за проведення заходуСума,

тис.грн.

І. Заходи загальнообласного та державного значення

Урочистості з нагоди відзначення 19-ї річниці Конституції України28 червняУправління  культури, національностей та релігій облдержадміністрації, театр фольклору, народних свят і видовищ-0,534
Урочисте зібрання та марш-парад духових оркестрів з нагоди відзначення Дня захисника України та Дня українського козацтва14 жовтняУправління  культури, національностей та релігій облдержадміністрації, театр фольклору, народних свят і видовищ+4,0
Святочна академія з відзначення 150-річчя від дня народження митрополита Андрея ШептицькоголистопадУправління  культури, національностей та релігій облдержадміністрації, театр фольклору, народних свят і видовищ+20,0
Урочистості з нагоди відзначення 75-річчя створення Івано-Франківської обласної філармоніїлистопадУправління культури, національностей та релігій облдержадміністрації,

навчально-методичний центр культури і туризму Прикарпаття

+15,0
Урочистості з нагоди відзначення Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва9 листопадаУправління культури, національностей та релігій облдержадміністрації, навчально-методичний центр культури і туризму Прикарпаття+5,0
Урочистості з нагоди вручення премії імені Володимира Полєка в галузі краєзнавства21 грудняУправління  культури, національностей та релігій облдержадміністрації, театр фольклору, народних свят і видовищ+5,0
День Збройних Сил УкраїнигруденьУправління  культури, національностей та релігій облдержадміністрації, театр фольклору, народних свят і видовищ+10,0

ІІ. Фестивалі, конкурси, виставки

Обласний відкритий фестиваль “Золотий тік” (м.Галич)серпеньУправління культури, національностей та релігій облдержадміністрації,

навчально-методичний центр культури і туризму Прикарпаття

-5,0

 

 Назва заходуЧас проведенняВідповідальні за проведення заходуСума,

тис.грн.

Обласний відкритий етап Всеукраїнського фестивалю “Червона рута” (м. Івано-Франківськ)вересеньУправління  культури, національностей та релігій облдержадміністрації, театр фольклору, народних свят і видовищ-1,832 
XXII Міжнародний Гуцульський фестиваль (м.Надвірна)вересеньУправління культури, національностей та релігій облдержадміністрації,

навчально-методичний центр культури і туризму Прикарпаття

-26,14 
IV Всеукраїнський пісенний фестиваль “Дзвони Прикарпаття”жовтеньУправління культури, національностей та релігій облдержадміністрації,

навчально-методичний центр культури і туризму Прикарпаття

+10,0 
 Обласний фестиваль чоловічих хорів та вокальних ансамблів “Вознесись Україно”

(с. Рожнів, Косівського р-ну)

жовтеньУправління культури, національностей та релігій облдержадміністрації,

навчально-методичний центр культури і туризму Прикарпаття

-5,0
 Обласний огляд-конкурс клубних закладів у сільській місцевостіквітень-жовтеньУправління культури, національностей та релігій облдержадміністрації, навчально-методичний центр культури і туризму Прикарпаття+4,14
 Обласний конкурс обрядів різдвяно-новорічного циклу “Дідух-2015”

(м. Івано-Франківськ)

груденьУправління культури, національностей та релігій облдержадміністрації,

навчально-методичний центр культури і туризму Прикарпаття

+5,0
 Обласний конкурс обрядів різдвяно-новорічного циклу Вертепів та Меланок

(м. Івано-Франківськ)

груденьУправління культури, національностей та релігій облдержадміністрації,

навчально-методичний центр культури і туризму Прикарпаття

+10,0
 ІІІ. Інші мистецькі заходи
 Поїздка мистецьких колективів від Івано-Франківської області для участі в концерті “Музика заради миру” з нагоди відзначення 70-ї річниці ООНжовтеньУправління культури, національностей та релігій облдержадміністрації,

навчально-методичний центр культури і туризму Прикарпаття

+10,0
 Непередбачені витратиУпродовж рокуУправління  культури, національностей та релігій облдержадміністрації, театр фольклору, народних свят і видовищ, навчально-методичний центр культури і туризму Прикарпаття+41,0
 Мистецькі заходи, які сприяють міжнародному культурно-мистецькому співробітництвуУпродовж рокуУправління  культури, національностей та релігій облдержадміністрації, театр фольклору, народних свят і видовищ, навчально-методичний центр культури і туризму Прикарпаття 

-0,634

 Всього:  +100,0

 

– КФКВ 110104 “Видатки на заходи, передбачені державними і місцевими програмами розвитку культури і мистецтва” на виконання регіональної цільової програми “Культура Івано-Франківщини” на 2011-2015 роки, а саме:

 

№ з/пНазва заходуСума,

тис. грн.

1.Зміцнення матеріально-технічної бази та проведення капітальних ремонтів закладів культури області+86,37

 

№ з/пНазва заходуСума,

тис. грн.

9.Фінансова підтримка науково-редакційного відділу “Звід пам’яток історії та культури. Івано-Франківська область”+15,0
 Всього по програмі:+101,37

 

– КФКВ 110104 “Видатки на заходи, передбачені державними і місцевими програмами розвитку культури і мистецтва” на виконання обласної програми “Теплий заклад культури Прикарпаття” на 2011-2015 роки, а саме:

 

№ з/пНазва заходуСума,

тис. грн.

1.Реконструкція систем опалення, встановлення автономного та альтернативного опалення, заміна котлів в закладах культури області-86,0
 Всього по програмі:-86,0

 

– КФКВ 110502 “Інші культурно-освітні заклади та заходи” на виконання регіональної цільової програми “Просвіта: ХХІ століття” на 2013-2016 роки, а саме:

 

№ з/пНазва заходуСума,

тис. грн.

1.Проведення заходів та фінансова підтримка Івано-Франківського обласного об’єднання ВУТ “Просвіта” ім. Т.Г. Шевченка+31,6
 Всього по програмі:+31,6

 

Голосували:

“за” – 11

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В.Федорака про проект рішення обласної ради “Про обласну програму “Теплий заклад культури Прикарпаття” на 2016-2020 роки”.

Виступили: М.Палійчук.

Вирішили: погодити внесення проекту рішення “Про обласну програму “Теплий заклад культури Прикарпаття” на 2016-2020 роки” на розгляд другої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 11

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В.Кімаковича про перерозподіл бюджетних призначень по департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 16.12.2015 року № 1724/0/2-15/01-132 погодити передачу бюджетних призначень, передбачених у 2015 році департаменту освіти і науки облдержадміністрації за КФКВ 070807 “Інші освітні програми” по загальному фонду в сумі 816 619,56 гривень (в т. ч. КЕКВ 2730) та по спеціальному фонду (видатки розвитку) обласного бюджету в сумі 200 000,0 гривень, за КФКВ 091108 “Заходи з оздоровлення та відпочинку дітей, крім заходів з оздоровлення дітей, що здійснюється за рахунок коштів на оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” по загальному фонду обласного бюджету в сумі 60 580,44 гривень (КЕКВ 2730), департаменту фінансів облдержадміністрації за КФКВ 250380 “Інші субвенції” для надання субвенцій з обласного бюджету місцевим бюджетам по загальному фонду в сумі 312 200,0 гривень та спеціальному фонду (видатки розвитку) в сумі 765 000,0 гривень, а саме:

по загальному фонду:

– в сумі 187 200 гривень для зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів, зокрема:

Богородчанському районному бюджету – 55 000 гривень (Горохолинська ЗОШ І-ІІІ ступенів – 25 000 гривень, Заберезький навчально-виховний комплекс – 30 000 гривень);

Галицькому районному бюджету – 82 200 гривень (вікторівська ЗОШ І-ІІІ ступенів – 7 000 гривень, Комарівський дошкільний навчальний заклад ясла-садок “Сонечко” – 34 200 гривень, Мединський навчально-виховний комплекс – 41 000 гривень);

Надвірнянському районному бюджету – 50 000 гривень (Надвірнянський ліцей);

– Богородчанському районному бюджету в сумі 25 000 гривень для проведення поточного ремонту Жураківського дошкільного навчального закладу – дошкільного садка “Світлячок”;

– Івано-Франківському міському бюджету в сумі 100 000 гривень для здійснення фінансової підтримки організації навчально-виховного процесу загальноосвітніх навчальних закладів приватної форми власності (Івано0Франківська приватна ЗОШ І-ІІІ ступенів “Католицька школа святого Василыя Великого”;

по спеціальному фонду:

Надвірнянському районному бюджету в сумі 50 000 гривень для заміни дерев’яних віконних блоків на метало пластикові у Надвірнянській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2;

– в сумі 245 000 гривень для зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів, а саме:

Долинському районному бюджету – 60 000 гривень (Церківнянська ЗОШ
І-ІІ ступенів – 20 000 гривень, Гошівська ЗОШ І-ІІІ ступенів – 20 000 гривень, Долинська спеціалізована загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів – 20 000 гривень);

Косівському районному бюджету – 40 000 гривень (Космацька ЗОШ І-ІІІ ступенів – 20 000 гривень, Текучанська ЗОШ І-ІІ ступенів –20 000 гривень);

Рогатинському районному бюджету – 40 000 гривень (Пуківська ЗОШ І-ІІІ ступнів – 20 000 гривень, Липівська ЗОШ І-ІІ ступенів – 20 000 гривень);

Рожнятівському районному бюджету – 60 000 гривень (Спаська ЗОШ І-ІІІ ступенів – 20 000 гривень, Липовицька ЗОШ І-ІІІ ступенів – 20 000 гривень, Улешнянська ЗОШ І-ІІІ ступенів – 20 000 гривень);

Івано-Франківському міському бюджету – 45 000 гривень (Івано-Франківський ДНЗ №27 “Карпатська казка” – 5 000 гривень, Івано-Франківський ДНЗ № 12 “Струмочок” – 20 000 гривень, Івано-Франківська ЗОШ І ступеня № 26 – 20 000 гривень);

в сумі 470 000 гривень для придбання комп’ютерної техніки для навчальних закладів, а саме:

Верховинському районному бюджету – 80 000 ­­гривень (Головівська ЗОШ І-ІІ ступенів – 10 000 гривень, Хороцівський НВК –10 000 гривень, Пробійнівська ЗОШ І-ІІ ступенів – 10 000 гривень, Черемошнянська ЗОШ І-ІІІ ступенів – 10 000 гривень, Стебнівська ЗОШ І-ІІ ступенів, Довгопільська ЗОШ І-ІІІ ступенів – 10 000 гривень, Устеріківська ЗОШ І-ІІ ступенів –10 000 гривень, Перехреснянська ЗОШ І-ІІ ступенів – 10 000 гривень);

Галицькому районному бюджету – 80 000 гривень (Маріямпільська ЗОШ
І-ІІІ ступенів);

Долинському районному бюджету – 80 000 гривень (Долинська ЗОШ
І-ІІІ ступенів № 5);

Надвірнянському районному бюджету – 70 000 гривень (Переріслянська ЗОШ І-ІІІ ступенів);

Снятинському районному бюджету – 80 000 гривень (Прутівська ЗОШ
І-ІІІ ступенів);

Коломийському міському бюджету – 80 000 гривень (Коломийський навчально-виховний комплекс № 9 “Школа природничо-математичний ліцей”).

При цьому збільшити передачу бюджетних призначень із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду обласного бюджету на суму 565 000 гривень.

В зв’язку з проведенням вищезазначеної передачі та здійснених перерозподілів видатків обласного бюджету просимо внести зміни до переліку заходів на 2015 рік Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2008-2015 роки (додаток 1).

 

Голосували:

“за” – 11

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Будзака про проект рішення обласної ради “Про затвердження Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки”.

Виступили: Г.Карп, О.Сич, В.Гладій, М.Палійчук.

Вирішили: погодити внесення проекту рішення “Про затвердження Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки” на розгляд другої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 11

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Дебенка про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до регіональної цільової програми підтримки книговидання на 2016-2020 роки”.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: погодити внесення проекту рішення “Про внесення змін до регіональної цільової програми підтримки книговидання на 2016-2020 роки” на розгляд другої сесії обласної ради.

 

 

Голосували:

“за” – 11

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Л.Бурдяк про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області у 2012-2016 роках, затвердженої рішенням обласної ради від 23.11.2012 № 718-19/2012 (зі змінами)”.

Виступили: О.Сич, Г.Карп, М.Палійчук.

Вирішили: погодити внесення проекту рішення “Про внесення змін до обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області у 2012-2016 роках, затвердженої рішенням обласної ради від 23.11.2012 № 718-19/2012 (зі змінами)” на розгляд другої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 11

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В.Перевізника про проект рішення обласної ради “Про обласну Програму пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів на 2016-2018 роки”.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: погодити внесення проекту рішення “Про обласну Програму пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів на 2016-2018 роки” на розгляд другої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 11

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В.Перевізника про проект рішення обласної ради “Про регіональну цільову програму фінансової підтримки комунального підприємства обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів “Пам’ять” на 2016-2018 роки”.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: погодити внесення проекту рішення “Про регіональну цільову програму фінансової підтримки комунального підприємства обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів “Пам’ять” на 2016-2018 роки” на розгляд другої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 11

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: М.Савку про проект рішення обласної ради “Про регіональну цільову програму проведення лабораторно-діагностичних та лікувально-профілактичних робіт у сфері ветеринарної медицини в Івано-Франківській області на 2016 рік”.

Виступили: Г.Карп, О.Сич, О.Галабала, М.Палійчук.

Вирішили:

– підтримати пропозицію постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин, а саме, пункт 3 проекту рішення викласти у новій редакції:

“3. Департаменту фінансів облдержадміністрації (Г. Карп) при формуванні проекту обласного бюджету на 2016 рік передбачити кошти на виконання заходів програми.”;

– пункт 1 проекту рішення викласти в новій редакції: “Затвердити регіональну цільову програму проведення лабораторно-діагностичних та лікувально-профілактичних робіт у сфері ветеринарної медицини в Івано-Франківській області на 2016 рік (додається).”;

– вилучити із проекту рішення пункти 2 та 4;

– погодити внесення проекту рішення “Про регіональну цільову програму проведення лабораторно-діагностичних та лікувально-профілактичних робіт у сфері ветеринарної медицини в Івано-Франківській області на 2016 рік” на розгляд другої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 11

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Р.Микитюка про проект рішення обласної ради “Про обласну цільову соціальну програму з оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2020 роки”.

Виступили: О.Сич, М.Палійчук.

Вирішили: погодити внесення проекту рішення “Про обласну цільову соціальну програму з оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2020 роки” на розгляд другої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 11

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Р.Микитюка про проект рішення обласної ради “Про затвердження обласної цільової соціальної програми “Молодь Прикарпаття” на 2016-2020 роки”.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: погодити внесення проекту рішення “Про затвердження обласної цільової соціальної програми “Молодь Прикарпаття” на 2016-2020 роки” на розгляд другої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 11

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В.Поповича про проект рішення обласної ради “Про програму розвитку науково-технічної та інноваційної діяльності області до 2020 року”.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: погодити внесення проекту рішення “Про програму розвитку науково-технічної та інноваційної діяльності  області до 2020 року” на розгляд другої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 10

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В.Антоняка про проект рішення обласної ради “Про регіональну цільову програму діяльності господарського підрозділу управління облдержадміністрації з питань ресурсного забезпечення на 2016 рік”.

Виступили: О.Сич, І.Данів, Г.Карп, В.Гладій, Б.Кобилянський, М.Палійчук.

Вирішили: погодити внесення проекту рішення “Про регіональну цільову програму діяльності господарського підрозділу управління облдержадміністрації з питань ресурсного забезпечення на 2016 рік” на розгляд другої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 11

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Ковалика про проект рішення обласної ради “Про регіональну цільову програму соціального захисту і підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захисту їх житлових прав, попередження дитячої бездоглядності та безпритульності на 2016-2020 роки”.

Виступили: В.Гладій, М.Піцуряк, О.Сич, М.Палійчук.

Вирішили: погодити внесення проекту рішення “Про регіональну цільову програму соціального захисту і підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захисту їх житлових прав, попередження  дитячої бездоглядності та безпритульності на 2016-2020 роки” на розгляд другої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 11

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: М.Паламарчука про проект рішення обласної ради “Про цільову програму фінансування мобілізаційних заходів і цивільного захисту населення та заходів з територіальної обороноздатності на 2016 рік”.

Виступили: О.Сич, М.Палійчук.

Вирішили: погодити внесення проекту рішення “Про цільову програму фінансування мобілізаційних заходів і цивільного захисту населення та заходів з територіальної обороноздатності на 2016 рік” на розгляд другої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 11

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Р.Пацака про проект рішення обласної ради “Про затвердження Регіональної програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури Івано-Франківської області до 2020 року”.

Виступили: О.Сич, Г.Карп, М.Піцуряк, М.Палійчук.

Вирішили:

– підтримати пропозицію постійної комісії обласної ради з питань промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства щодо збільшення у паспорті програми на 2016 рік прогнозних обсягів фінансування з обласного бюджету до 50000,0 тис. гривень;

– департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури надати членам постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу:

  • інформацію про пооб’єктний розподіл коштів, який планувався на 2015 рік на будівництво, реконструкцію, модернізацію об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури області та фактичні витрати, що були проведені у 2015 року;
  • проект пооб’єктного розподілу коштів на будівництво, реконструкцію, модернізацію об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури області на 2016 рік та інформацію про хід виконання Програми протягом 2016 року;

– у преамбулі проекту рішення слова “З метою розв’язання соціально-економічних проблем області та забезпечення динамічності розвитку економіки” замінити словами “З метою впорядкування дорожнього покриття на території області”;

– погодити внесення проекту рішення “Про затвердження Регіональної програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури Івано-Франківської області до 2020 року” на розгляд другої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 11

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Гаркота про проект рішення обласної ради “Про регіональну цільову Програму паспортизації пам’яток містобудування та архітектури місцевого значення Івано-Франківської області на 2016-2020 роки”.

Виступили: С.Федорців, М.Палійчук.

Вирішили: погодити внесення проекту рішення “Про регіональну цільову Програму паспортизації пам’яток містобудування та архітектури місцевого значення Івано-Франківської області на 2016-2020 роки” на розгляд другої сесії обласної ради.

 

 

Голосували:

“за” – 11

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Ю.Басараба про проект рішення обласної ради “Про регіональну цільову програму зовнішнього освітлення селищних та сільських населених пунктів області до 2020 року”.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: погодити внесення проекту рішення “Про регіональну цільову програму зовнішнього освітлення селищних та сільських населених пунктів області до 2020 року” на розгляд другої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 11

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Т.Гаврилка про проект рішення обласної ради “Про регіональну цільову програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та поліпшення житлово-побутових умов сільського населення “Власний дім” на 2016-2020 роки”.

Виступили: О.Сич, М.Палійчук.

Вирішили: погодити внесення проекту рішення “Про регіональну цільову програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та поліпшення житлово-побутових умов сільського населення “Власний дім” на 2016-2020 роки” на розгляд другої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 11

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Р.Пилюка про проект рішення обласної ради “Про Програму забезпечення діяльності Івано-Франківської обласної ради на 2016-2018 роки”.

Виступили: Г.Карп, О.Сич, М.Палійчук.

Вирішили: погодити внесення проекту рішення “Про Програму забезпечення діяльності Івано-Франківської обласної ради на 2016-2018 роки” на розгляд другої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 11

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Г.Карп про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили:

1) відповідно до листа обласної державної адміністрації від 16.12.2015 року № 1726/0/2-15/01-132:

  1. Погодити перерозподіл видатків по:

1.1. Управлінню молоді і спорту облдержадміністрації на 2015 рік по загальному фонду (видатки споживання) обласного бюджету, шляхом зменшення бюджетних призначень за КФКВ 091103 “Соціальні програми і заходи державних органів у справах молоді” на суму 100,0 тис. гривень, за КФКВ 130102 “Проведення навчально-тренувальних зборів та змагань” на суму 5,46 тис. гривень та відповідно збільшення їх обсягу за КФКВ 130102 “Проведення навчально-тренувальних зборів та змагань” на суму 105,46 тис. гривень.

1.2 Департаменту соціальної політики облдержадміністрації на 2015 рік по загальному фонду (видатки споживання), а саме: зменшити бюджетні призначення за КФКВ 091303 “Компенсаційні виплати інвалідам на бензин, ремонт, техобслуговування автотранспорту та транспортне обслуговування” на суму 54,0 тис. грн. та збільшити їх:

– за КФКВ 090700 “Утримання закладів, що надають соціальні послуги дітям, які опинились в складних життєвих обставинах (соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування)” в сумі 20,0 тис. гривень;

– за КФКВ 091214 “Інші установи та заклади (Івано-Франківський обласний контактний центр)” в сумі 4,3 тис. гривень;

– за КФКВ 091206 “Центри соціальної реабілітації дітей-інвалідів; центри професійної реабілітації інвалідів” в сумі 29,7 тис. гривень.

1.3. Департаменту соціальної політики облдержадміністрації на 2015 рік за КФКВ 090412 “Інші видатки на соціальний захист населення” зменшити призначення на виконання обласної програми соціального захисту працівників, зайнятих на роботах із шкідливими і важкими умовами праці по спеціальному фонду (видатки розвитку) в сумі 280,0 тис. гривень та збільшити їх на виконання заходів обласної програми підтримки сімей загиблих і постраждалих під час масових акцій громадського протесту в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення по загальному фонду (видатки споживання) в сумі 280,0 тис. гривень.

При цьому зменшити передачу бюджетних призначень із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду) на суму 280,0 тис. гривень.

1.4. Управлінню культури, національностей та релігій облдержадміністрації на 2015 рік:

– зменшити бюджетні призначення по спеціальному фонду (видатки розвитку) за КФКВ 110104 “Видатки на заходи, передбачені державними і місцевими програмами розвитку культури і мистецтва” на виконання регіональної цільової програми “Культура Івано-Франківщини” на 2011-2015 роки на суму 387,0 тис. гривень  та збільшити бюджетні призначення по загальному фонду (видатки споживання) на оплату комунальних послуг та енергоносіїв за:

КФКВ 110102 “Театри” – 260,0 тис. гривень;

КФКВ 110103 “Філармонії, музичні колективи і ансамблі та інші мистецькі заклади та заходи” – 50,0 тис. гривень;

КФКВ 110201 “Бібліотеки” – 77,0 тис. гривень.

При цьому зменшити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду) на суму 387,0 тис. гривень.

– зменшити бюджетні призначення по загальному фонду (видатки споживання) за КФКВ 110202 “Музеї і виставки” на суму 70,0 тис. гривень та відповідно збільшити їх по спеціальному фонду (видатки розвитку) для зміцнення матеріально-технічної бази Музею мистецтв Прикарпаття.

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду) на суму 70,0 тис. гривень.

  1. Зменшити обсяг освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2015 році в сумі 2700,0 тис. гривень та зменшити бюджетні призначення, передбачені департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації по загальному фонду (видатки споживання) обласного бюджету, у сумі 1108,3 тис. гривень та по спеціальному фонду (видатки розвитку) у сумі 1591,7 тис. гривень, а саме:

за КФКВ 070301 “Загальноосвітні школи-інтернати, загальноосвітні санаторні школи-інтернати” по загальному фонду (видатки споживання) у сумі 334,8 тис. гривень, у тому числі на оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 334,8 тис. гривень, та по спеціальному фонду (видатки розвитку) у сумі 550,0 тис. гривень;

за КФКВ 070303 “Дитячі будинки (в т. ч. сімейного типу, прийомні сім’ї)” по загальному фонду (видатки споживання) у сумі 212,3 тис. гривень, у тому числі на оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 84,2 тис. гривень, та по спеціальному фонду (видатки розвитку) у сумі  55,0 тис. гривень;

за КФКВ 070304 “Спеціальні загальноосвітні школи-інтернати, школи та інші заклади освіти для дітей з вадами у фізичному чи розумовому розвитку” по загальному фонду (видатки споживання) у сумі 403,8 тис. гривень, у тому числі на оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 261,1 тис. гривень, та по спеціальному фонду (видатки розвитку) у сумі 846,7 тис. гривень;

за КФКВ 070307 “Загальноосвітні та спеціалізовані школи-інтернати з поглибленим вивченням окремих предметів і курсів для поглибленої підготовки дітей у галузі науки і мистецтв, фізичної культури і спорту, інших галузях, ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою” по загальному фонду (видатки споживання) у сумі 157,4 тис. гривень, у тому числі на оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 101,7 тис. гривень, та по спеціальному фонду (видатки розвитку) у сумі 140,0 тис. гривень.

При цьому зменшити передачу коштів із загального фонду  до бюджету розвитку спеціального фонду обласного бюджету на суму 1591,7 тис. гривень.

  1. Врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету субвенцію з Івано-Франківського міського бюджету по коду 41035000 “Інші субвенції” в сумі 51,7 тис. гривень на утримання дошкільних груп на базі Івано-Франківської обласної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів та спрямувати їх департаменту освіти і науки облдержадміністрації по КФКВ 070302 “Загальноосвітні школи-інтернати для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків”.
  2. Врахувати у доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенцію з Долинського районного бюджету в сумі 150,0 тис. гривень та спрямувати її департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації за КФКВ 150101 “Капітальні вкладення” для будівництва підвідного газопроводу до с. Кропивник Долинського району.
  3. Зменшити бюджетні призначення департаменту фінансів облдержадміністрації на 2015 рік по загальному фонду (видатки споживання) за КФКВ 250323 “Субвенція на утримання об’єктів спільного користування чи ліквідацію негативних наслідків діяльності об’єктів спільного користування” на надання субвенції Львівському обласному бюджету для Львівської лікарні відновного лікування № 2 “Центр реабілітації ветеранів ОУН-УПА “Говерла” в сумі 180,0 тис. гривень та збільшити бюджетні призначення департаменту соцполітики облдержадміністрації на 2015 рік по загальному фонду (видатки споживання) в сумі 180,0 тис. гривень, а саме за:

– КФКВ 090901 “Будинки-інтернати (пансіонати) для літніх людей та інвалідів системи соціального захисту” в сумі 90,0 тис. гривень;

– КФКВ 090601 “Будинки-інтернати для малолітніх інвалідів” в сумі 90,0 тис. гривень.

  1. Погодити спрямування коштів з резервного фонду обласного бюджету, як субвенцію:

– Верховинському районному бюджету в сумі 4,0 тис. гривень для:

надання допомоги жительці села Грамотне Верховинського району Дроняк Н. П. на відбудову житлового будинку, пошкодженого пожежею 10 жовтня 2015 року – 2,0 тис. гривень;

надання допомоги жителю села Красник Верховинського району Зеленчуку М. Д. на відбудову житлового будинку, пошкодженого пожежею 28 серпня 2015 року – 2,0 тис. гривень;

– Тисменицькому районному бюджету в сумі 6,0 тис. гривень для:

надання допомоги жительці села Угринів Тименицького району Пілецькій П. В. на відновлення житлового будинку,  пошкодженого пожежею 9 вересня 2015 року – 2,0 тис. гривень;

надання допомоги жителю села Загвіздя Тисменицького району Кудлі О. В. на відбудову господарської будівлі, пошкодженої пожежею 11 жовтня 2015 року – 1,0 тис. гривень;

надання допомоги мешканці села Стриганці Тисменицького району Кузенко М. І. на відбудову господарської будівлі, пошкодженої  пожежею 16 вересня 2015 року – 1,0 тис. гривень;

надання допомоги мешканці села Угринів Тисменицького району Гунчак Є. М. на відбудову житлового будинку, пошкодженого пожежею 16 листопада 2015 року – 2,0 тис. гривень.

– Калуському районному бюджету в сумі 2,0 тис. гривень для надання допомоги жителю села Добровляни Калуського району Жовніровичу Р. М. на відбудову житлового будинку,  пошкодженого сильним вітром 13 квітня 2015 року (розпорядження облдержадміністрації та обласної ради від 23.11.2015 року № 798/787-р).

– Коломийському районному бюджету в сумі 120,0 тис. гривень для:

відновлення покрівлі будинку культури в селі Велика Кам’янка Коломийського району, пошкодженої внаслідок сильних поривів вітру 1 грудня 2015 року – 30,0 тис. гривень;

відновлення покрівлі Отинійської ДНЗ (ясел-садка) “Веселка”, пошкодженої  внаслідок сильних поривів вітру 1 грудня 2015 року – 90,0 тис. гривень. При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду) в сумі 90,0 тис. гривень.

  1. Внести зміни до пункту 7 протоколу засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів, податків та інвестицій від 22.10.2015 року № 127, а саме абзаци 6-9 та 11 позиції 8 підпункту 1 викласти у новій редакції:

“у абзаці 2 цифри “201,0” замінити цифрами “295,5” та доповнити позицією:

“Галицькому районному бюджету – 94,5 тис. гривень для зміцнення матеріально-технічної бази Бринської ЗОШ І-ІІ ступенів”;

– у абзаці 5 цифри “5381,996” замінити цифрами “5287,496”;

– у абзаці 10 слова та цифри “Бринської ЗОШ І-ІІ ступенів – 100,0 тис. гривень” замінити на “Бринської ЗОШ І-ІІ ступенів – 5,5 тис. гривень”;

– у абзаці 42 цифри “5381,996” замінити на цифри “5287,496”.”

 

2) погодити внесення проекту рішення “Про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік” на розгляд другої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 11

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Г.Карп про проект рішення обласної ради “Про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2015 року”.

Виступили: М.Піцуряк, І.Данів, О.Галабала, О.Сич, М.Палійчук.

Вирішили: погодити внесення проекту рішення “Про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2015 року” на розгляд другої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 11

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В.Гладія про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2016-2020 роки”.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: погодити внесення проекту рішення “Про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2016-2020 роки” на розгляд другої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 10

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В.Гладія про проект рішення обласної ради “Про Регіональну цільову програму сприяння розвитку громадянського суспільства в Івано-Франківській області на 2016-2020 роки”.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: погодити внесення проекту рішення “Про Регіональну цільову програму сприяння розвитку громадянського суспільства в Івано-Франківській області на 2016-2020 роки” на розгляд другої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 10

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: О.Галабалу про проект рішення обласної ради “Про Програму контролю за якістю газу, що постачається споживачам Івано-Франківської області, на 2016 рік”.

Виступили: Г.Карп, М.Піцуряк, О.Сич, М.Палійчук.

Вирішили: погодити внесення проекту рішення “Про Програму контролю за якістю газу, що постачається споживачам Івано-Франківської області, на 2016 рік” на розгляд другої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 11

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Р.Пацака про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до регіональної цільової програми розвитку молодіжного житлового будівництва в області на 2013-2017 роки”.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: погодити внесення проекту рішення “Про внесення змін до регіональної цільової програми розвитку молодіжного житлового будівництва в області на 2013-2017 роки” на розгляд другої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 11

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Р.Гасимова про проект рішення обласної ради “Про Обласну програму охорони навколишнього природного середовища до 2020 року”.

Виступили: О.Галабала, М.Якимчук, М.Палійчук.

Вирішили: погодити внесення проекту рішення “Про Обласну програму охорони навколишнього природного середовища до 2020 року” на розгляд другої сесії обласної ради з доповненнями постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування.

 

Голосували:

“за” – 11

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Г.Карп про перерозподіл обсягів освітньої і медичної субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 23.12.2015 року № 1759/0/2-15/01-132 погодити розподіл обсяги збільшення освітньої і медичної субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам (додаток 2).

 

Голосували:

“за” – 10

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Г.Карп про проект рішення обласної ради “Про обласний бюджет на 2016 рік”.

Виступили: М.Піцуряк, О.Сич, Р.Микитюк, О.Мельниченко, І.Дебенко, В.Гладій, Г.Макота, М.Палійчук.

Вирішили:

  1. Викласти в такій редакції:

Преамбулу проекту рішення:

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та керуючись Бюджетним кодексом України, обласна рада

пункт 5 проекту рішення:

Встановити обсяг резервного фонду обласного бюджету на 2016 рік в сумі 6383,5 тис. гривень.

Обласній державній адміністрації спільно з обласною радою виділяти кошти з резервного фонду обласного бюджету на здійснення заходів згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 29.03.2002 р. № 415 “Про затвердження Порядку використання коштів резервного фонду бюджету”, а у обсягах більше 100,0 тис. гривень – після погодження з постійною комісією обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків (М.Палійчук), крім заходів, пов’язаних з обороноздатністю держави.

Спрямовувати інші субвенції місцевим бюджетам на такі заходи за погодженням з постійною комісією обласної ради з питань бюджету, фінансів та  податків (М.Палійчук) з подальшим затвердженням на сесії обласної ради.

пункт 10 проекту рішення:

Головним розпорядникам коштів обласного бюджету забезпечити в першочерговому порядку оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати; проведення розрахунків за продукти харчування, придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів, за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв’язку, які надаються бюджетним установам, не допускаючи будь-якої простроченої заборгованості. Затвердити ліміти споживання енергоносіїв у натуральних показниках для кожної бюджетної установи, виходячи з обсягів відповідних бюджетних асигнувань.

пункт 13 проекту рішення:

Обласній державній адміністрації до 01.03.2016 року подати обласній раді для погодження:

–  постійними комісіями обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу (О. Дзеса), з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури,  дорожнього та житлово-комунального господарства (В. Шевченко), з питань охорони здоров’я та соціальної політики (М. Піцуряк), з питань бюджету, фінансів та податків (М.Палійчук) пропозиції щодо пооб’єктного розподілу бюджету розвитку обласного бюджету.

– постійними комісіями з питань екології та раціонального природокористування (М. Якимчук) та з питань бюджету, фінансів та податків (М.Палійчук) пропозиції щодо переліку природоохоронних заходів, що будуть фінансуватися за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища та переліку природоохоронних заходів, що будуть фінансуватися за рахунок залишку коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, що склався станом на 01.01.2016 року.

пункт 14 проекту рішення:

Надати право обласній державній адміністрації (О. Гончарук)  за погодженням з обласною радою (О. Сич) та відповідно до рішення постійної  комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків (М.Палійчук) у міжсесійний період здійснювати внесення змін до доходів та видатків обласного бюджету за рахунок міжбюджетних трансфертів з державного та інших бюджетів, розподіл і перерозподіл обсягів субвенцій та додаткових дотацій між місцевими бюджетами з подальшим затвердженням на сесії обласної ради.

Уповноважити голову обласної ради О.Сича у випадках, передбачених першим абзацом цього пункту, укладати договори про міжбюджетні трансферти з відповідними місцевими радами.

пункт 16 проекту рішення:

Обласній державній адміністрації вжити заходів щодо повернення обласним комунальним підприємством “Торговий дім (об’єднання) “Галичина” у 2016 році до обласного бюджету коштів, виділених для придбання зерна, продуктів його переробки та цукру, в сумі 917,0 тис. гривень.

доповнити проект рішення пунктом 16 такого змісту:

Дозволити департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації (М. Матейко) як головному розпоряднику бюджетних коштів у разі неможливості забезпечення необхідного рівня спеціалізованої медичної допомоги у лікувально-профілактичних закладах області здійснювати видатки на лікування хворих за її межами у рамках відповідних призначень, передбачених на виконання відповідних регіональних цільових програм.

доповнити проект рішення пунктом 17 такого змісту:

Встановити, що розподіл вільного залишку коштів загального фонду та залишку коштів спеціального фонду, які склалися станом на 01.01.2016 року, у міжсесійний період здійснюється за погодженням із постійною комісією обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків (М.Палійчук) з подальшим затвердженням розпорядженнями голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради, а також на сесії обласної ради.

Вільний залишок коштів загального фонду та залишок коштів спеціального фонду обласного бюджету, які склалися станом на 01.01.2016 року в першу чергу спрямовується на дофінансування проектів-переможців обласних конкурсів проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, переможців обласних конкурсів “Краща спортивна громада”, “Громада кращого довкілля”, “Краща етнокультурна громада”.

доповнити проект рішення пунктом 18 такого змісту:

Управлінню молоді та спорту обласної державної адміністрації (Р. Микитюк):

– погодити з постійними комісіями обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова (Ю. Черневий) і з питань бюджету, фінансів та податків (М.Палійчук) розподіл видатків, передбачених за КФКВ 130112;

– видатки, передбачені за КФКВ 130204 “Утримання апарату управління громадських фізкультурно-спортивних організацій” спрямовувати на проведення спортивних заходів та оплату праці працівників тренерсько-викладацького складу і спеціалістів з організації спортивної роботи.

доповнити проект рішення пунктом 19 такого змісту:

Управлінню культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації (В. Федорак) погодити з постійними комісіями обласної ради з питань національного та духовного розвитку, культури, засобів масової інформації, гуманітарної політики і свободи слова (Ю. Черневий) і з питань бюджету, фінансів та податків (М.Палійчук) розподіл видатків, передбачених за  КФКВ 110103 “Філармонії, музичні колективи і ансамблі та інші мистецькі заклади та заходи”.

доповнити проект рішення пунктом 20 такого змісту:

Департаменту соціальної політики облдержадміністрації погодити з постійними комісіями обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики (М. Піцуряк), з питань бюджету, фінансів та податків (М.Палійчук) розподіл видатків, передбачених за КФКВ 091209 “Фінансова підтримка громадських організацій інвалідів і ветеранів”.

доповнити проект рішення пунктом 21 такого змісту:

Головним розпорядникам коштів (виконавцям програм) підготувати та подати до обласної ради для розгляду відповідними постійними комісіями обласної ради та постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків (М.Палійчук) переліки заходів щодо реалізації галузевих регіональних цільових програм на 2016 рік, які проводитимуться в межах коштів, передбачених цим рішенням.

Департаменту фінансів обласної державної адміністрації (Г. Карп) здійснювати фінансування програм, кошти на виконання яких передбачені в обласному бюджеті на 2016 рік, після погодження переліків заходів постійними комісіями обласної ради.

доповнити проект рішення пунктом 22 такого змісту:

Головним розпорядникам коштів:

– щотижнево після оплати товарів, робіт і послуг за бюджетні кошти оприлюднювати на офіційних інтернет-сторінках інформацію про постачальника із зазначенням ціни за одиницю товару та вартості робіт і послуг в розрізі підвідомчих закладів та установ;

– до 1 лютого 2016 року опублікувати в газеті “Галичина”, на інтернет-сторінках обласної державної адміністрації та обласної ради адреси інтернет-сторінок на яких буде розміщена вказана вище інформація.

Рекомендувати підприємствам, які виконують будівельно-монтажні роботи на об’єктах соціально-культурної сфери області за бюджетні кошти, на офіційних інтернет-сторінках оприлюднювати інформацію про детальну калькуляцію витрат таких робіт та ціни на будівельні матеріали, що використані для їх виконання.

доповнити проект рішення пунктом 23 такого змісту:

Департаменту фінансів обласної державної адміністрації (Г. Карп) після затвердження місцевих бюджетів на 2016 рік провести їх аналіз, зокрема щодо забезпеченості в повному обсязі потреби в асигнуваннях на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених чинним законодавством умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати; проведення розрахунків за продукти харчування, придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів, за енергоносії, які споживаються бюджетними установами, не допускаючи будь-якої простроченої заборгованості із зазначених видатків, та подати його обласній раді до 01.04.2016 року.

доповнити проект рішення пунктом 24 такого змісту:

Обласній державній адміністрації щоквартально подавати інформацію обласній раді про виконання обласного бюджету у 2016 році за доходами і видатками за формою, встановленою постійною комісією обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків.

У зв’язку з цим, пункти 16, 17, 18 проекту рішення вважати відповідно пунктами 25, 26, 27.

 

  1. Департаменту фінансів облдержадміністрації внести зміни до проекту обласного бюджету на 2016 рік, в частині видатків головних розпорядників коштів, зокрема по:

1) обласній раді:

– зменшити бюджетні призначення по загальному фонду на суму 140,0 тис. гривень за КФКВ 250404 “Програма з реєстрації речових прав на земельні ділянки, виконання робіт із землеустрою та погодження меж земельних ділянок, щодо яких обласній раді видано державні акти на право їх постійного користування (витяги з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності) на 2015-2016 роки”;

– збільшити бюджетні призначення по загальному фонду на суму 300,0 тис. гривень за КФКВ 250404 “Обласна Програма пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів на 2016-2018 роки”;

– збільшити бюджетні призначення по загальному фонду на суму 250,0 тис. гривень за КФКВ 250404 “Регіональна цільова програма фінансової підтримки комунального підприємства обласної ради з питань  пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів “Пам’ять” на 2016-2018 роки”;

– збільшити бюджетні призначення по загальному фонду за КФКВ 250404 “Програма розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2016-2020 роки” на суму 588,0 тис. гривень;

– збільшити бюджетні призначення по загальному фонду на суму 275,0 тис. гривень за КФКВ 250404 “Регіональна цільова програма сприяння розвитку громадянського суспільства в Івано-Франківській області на 2016-2020 роки”;

– збільшити бюджетні призначення по загальному фонду за КФКВ 010116 “Органи місцевого самоврядування” в т.ч. “Утримання апарату обласної ради”  на суму 347,0 тис. гривень, зокрема за КЕКВ 2111 “Оплата праці” – 254,6 тис. гривень, КЕКВ 2120 “Нарахування на оплату праці” – 92,4 тис. гривень;

2) департаменту фінансів облдержадміністрації:

– збільшити бюджетні призначення по загальному фонду на суму 1479,0 тис. гривень за КФКВ 250380 “Обласна комплексна Програма соціального захисту населення Івано-Франківської області у 2012-2016 роках (на додаткові виплати ветеранам ОУН-УПА)”;

3) департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації збільшити бюджетні призначення на:

– придбання медикаментів для обласної дитячої клінічної лікарні – 1100,0 тис. гривень;

– придбання обладнання для обласної дитячої клінічної лікарні – 5185,0 тис. гривень;

– придбання медикаментів для обласного онкологічного диспансеру – 375,0 тис гривень;

– придбання обладнання для обласного онкологічного диспансеру – 400,0 тис. гривень;

– виконання Обласної програми підтримки сімей загиблих і постраждалих під час масових акцій громадського протесту в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення – 1000,0 тис. гривень;

4) департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації збільшити видатки на виконання регіональної цільової програми розвитку молодіжного житлового будівництва в області на 2013-2017 роки – 1180,0 тис. гривень.

5) департаменту агропромислового комплексу облдержадміністрації збільшити видатки на суму 500,0 тис. гривень для виконання Комплексної програми розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Івано-Франківської області на 2016- 2020 роки;

6) департаменту міжнародного співробітництва, євроінтеграції та розвитку туристичної інфраструктури облдержадміністрації збільшити видатки на суму 235,0 тис. гривень на виконання регіональної цільової програми сприяння залученню інвестицій в економіку Івано-Франківської області на 2016-2020 роки.

 

  1. Департаменту фінансів облдержадміністрації при черговому внесенні змін до обласного бюджету опрацювати питання щодо виділення коштів на придбання дороговартісного медичного обладнання для обласних закладів охорони здоров’я в сумі 3000,0 тис. гривень на реконструкцію сесійної зали (встановлення електронної системи голосування) в сумі 1500,0 тис. гривень.

 

  1. Погодити внесення проекту рішення “Про обласний бюджет на 2016 рік” на розгляд другої сесії обласної ради з врахуванням пропозицій постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків.

 

Голосували:

“за” – 10

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

 

 

Голова постійної комісії                                                                    Микола Палійчук

  

Секретар постійної комісії                                                               Микола Кузьма


Додаток

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]