Протокол № 2


 

засідання постійної комісії обласної ради
з питань комунального майна та житлово-комунального господарства

 

 

11 лютого 2021 року
м. Івано-Франківськ

 

Присутні: Ігор Очкур, Богдан Ленігевич, Сергій Федорців, Андрій Бриндальський, Інна Копильчук, Марія Савка, Олександра Федорук

Запрошені:

Світлана Онищук – заступник голови обласної державної адміністрації;

Сергій Подошва – директор департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації;

Ірина Кобельська – заступник директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації – начальник управління ресурсного і кадрового забезпечення, моніторингу та супроводу державних програм;

Андрій Сташків – заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації;

Мирослава Корнелюк – заступник начальника управління культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації;

Василь Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області;

керівники департаментів та управлінь обласної державної адміністрації

В роботі комісії беруть участь:

Василь Гладій – перший заступник голови обласної ради;

Євгенія Бардяк – депутат обласної ради;

керівники комунальних підприємств обласної ради;

Олександра Чорній – начальник відділу документообігу виконавчого апарату обласної ради;

засоби масової інформації

 

Порядок денний:

 

  1. Про звіт голови обласної державної адміністрації щодо здійснення повноважень, делегованих обласною радою обласній державній адміністрації.
  2. Про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області за 2020 рік.
  3. Про програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2021 рік.
  4. Про план роботи обласної ради на 2021 рік.
  5. Про затвердження статуту комунального закладу фахової передвищої освіти “Коломийський медичний фаховий коледж ім. І. Франка” Івано-Франківської обласної ради у новій редакції.
  6. Про затвердження статуту комунального закладу фахової передвищої освіти “Івано-Франківський медичний фаховий коледж” Івано-Франківської обласної ради у новій редакції.
  7. Про затвердження статуту комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради” у новій редакції.
  8. Про затвердження статуту комунального некомерційного підприємства “Прикарпатський обласний клінічний центр психічного здоров’я Івано-Франківської обласної ради” у новій редакції.
  9. Про затвердження статуту комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський спеціальний заклад надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради” у новій редакції.
  10. Про припинення (реорганізацію) комунального некомерційного підприємства “Тисменицький протитуберкульозний диспансер” Івано-Франківської обласної ради та комунального некомерційного підприємства “Долинський протитуберкульозний диспансер” Івано-Франківської обласної ради шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства ‘Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр Івано-Франківської обласної ради”.
  11. Про затвердження Статуту Коломийського педагогічного фахового коледжу Івано-Франківської обласної ради.
  12. Про передачу іншого окремого індивідуально визначеного майна Гвіздецької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради.
  13. Про затвердження нової редакції Статуту Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського.
  14. Про виконання Програми приватизації майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на 2019-2020 роки.
  15. Про затвердження Програми приватизації майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на 2021-2025 роки.
  16. Про передачу на баланс та в повне господарське відання нежитлової будівлі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на вул. Шевченка, 8 у м. Калуші.
  17. Про наглядову раду обласного комунального підприємства “Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації”.
  18. Про затвердження Статуту обласного комунального підприємства “Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації” у новій редакції.
  19. Про наглядову раду обласного комунального підприємства “Коломийське міжрайонне бюро технічної інвентаризації”.
  20. Про затвердження Статуту обласного комунального підприємства “Коломийське міжрайонне бюро технічної інвентаризації” у новій редакції.
  21. Про наглядову раду комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна.
  22. Про затвердження Статуту комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна у новій редакції.
  23. Про затвердження Статуту обласного комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича” у новій редакції.
  24. Про затвердження Статуту Івано-Франківського обласного комунального агролісогосподарського підприємства “Івано-Франківськоблагроліс” у новій редакції.
  25. Про затвердження Статуту комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Централізована закупівельна організація Івано-Франківської обласної ради” у новій редакції.
  26. Про план діяльності обласної ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2021 рік.

 

 

  1. Слухали: Про звіт голови обласної державної адміністрації щодо здійснення повноважень, делегованих обласною радою обласній державній адміністрації.

Доповідає: Світлана Онищук

Вирішили: погодити проєкт рішення “Про звіт голови обласної державної адміністрації щодо здійснення повноважень, делегованих обласною радою обласній державній адміністрації” і пропонувати його на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області за 2020 рік.

Доповідає: Сергій Подошва

Виступили: Олександра Федорук, Сергій Федорців, Світлана Онищук, Марія Савка

Вирішили: погодити проєкт рішення “Про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області за 2020 рік” і пропонувати його на розгляд президії та сесії обласної ради.

Пропонувати обласній державній адміністрації більше уваги приділяти залученню інвестицій та інвесторів в область.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2021 рік.

Доповідає: Сергій Подошва

Вирішили: погодити проєкт рішення “Про програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2021 рік” і пропонувати його на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про план роботи обласної ради на 2021 рік.

Доповідає: Василь Гладій

Вирішили: погодити проєкт рішення “Про план роботи обласної ради на 2021 рік” і пропонувати його на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про затвердження статуту комунального закладу фахової передвищої освіти “Коломийський медичний фаховий коледж ім. І. Франка” Івано-Франківської обласної ради у новій редакції.

Доповідає: Ірина Кобельська

Виступив: Василь Гладій

Вирішили: погодити проєкт рішення “Про затвердження статуту комунального закладу фахової передвищої освіти “Коломийський медичний фаховий коледж ім. І. Франка” Івано-Франківської обласної ради у новій редакції” і пропонувати його на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про затвердження статуту комунального закладу фахової передвищої освіти “Івано-Франківський медичний фаховий коледж” Івано-Франківської обласної ради у новій редакції.

Доповідає: Ірина Кобельська

Вирішили: погодити проєкт рішення “Про затвердження статуту комунального закладу фахової передвищої освіти “Івано-Франківський медичний фаховий коледж” Івано-Франківської обласної ради у новій редакції” і пропонувати його на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про затвердження статуту комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради” у новій редакції.

Доповідає: Ірина Кобельська

Вирішили: погодити проєкт рішення “Про затвердження статуту комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради” у новій редакції” і пропонувати його на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про затвердження статуту комунального некомерційного підприємства “Прикарпатський обласний клінічний центр психічного здоров’я Івано-Франківської обласної ради” у новій редакції.

Доповідає: Ірина Кобельська

Вирішили: погодити проєкт рішення “Про затвердження статуту комунального некомерційного підприємства “Прикарпатський обласний клінічний центр психічного здоров’я Івано-Франківської обласної ради” у новій редакції” і пропонувати його на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про затвердження статуту комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський спеціальний заклад надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради” у новій редакції.

Доповідає: Ірина Кобельська

Вирішили: погодити проєкт рішення “Про затвердження статуту комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський спеціальний заклад надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради” у новій редакції” і пропонувати його на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про припинення (реорганізацію) комунального некомерційного підприємства “Тисменицький протитуберкульозний диспансер” Івано-Франківської обласної ради та комунального некомерційного підприємства “Долинський протитуберкульозний диспансер” Івано-Франківської обласної ради шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства ‘Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр Івано-Франківської обласної ради”.

Доповідає: Ірина Кобельська

Виступили: Богдан Ленігевич, Ігор Очкур, Василь Гладій, Євгенія Бардяк

Вирішили: погодити проєкт рішення “Про припинення (реорганізацію) комунального некомерційного підприємства “Тисменицький протитуберкульозний диспансер” Івано-Франківської обласної ради та комунального некомерційного підприємства “Долинський протитуберкульозний диспансер” Івано-Франківської обласної ради шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства ‘Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр Івано-Франківської обласної ради” і пропонувати його на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – 6, утримався – 1 (Богдан Ленігевич).

 

  1. Слухали: Про затвердження Статуту Коломийського педагогічного фахового коледжу Івано-Франківської обласної ради.

Доповідає: Андрій Сташків

Вирішили: погодити проєкт рішення “Про затвердження Статуту Коломийського педагогічного фахового коледжу Івано-Франківської обласної ради” і пропонувати його на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про передачу іншого окремого індивідуально визначеного майна Гвіздецької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради.

Доповідає: Андрій Сташків

Виступив: Ігор Очкур

Вирішили: погодити проєкт рішення “Про передачу іншого окремого індивідуально визначеного майна Гвіздецької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради” і пропонувати його на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про затвердження нової редакції Статуту Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського.

Доповідає: Мирослава Корнелюк

Вирішили: погодити проєкт рішення “Про затвердження нової редакції Статуту Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського” і пропонувати його на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про виконання Програми приватизації майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на 2019-2020 роки.

Доповідає: Василь Даниш

Вирішили: погодити проєкт рішення “Про виконання Програми приватизації майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на 2019-2020 роки” і пропонувати його на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про затвердження Програми приватизації майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на 2021-2025 роки.

Доповідає: Василь Даниш

Виступив: Сергій Федорців – запропонував у пункті 1.5. Програми слова “Прикарпатську універсальну товарну біржу” замінити словом “біржу” або словами “відповідний суб’єкт”.

Голосували: За пропозицію С. Федорціва:

За – 3; утрималось – 7.

Рішення не прийнято.

Вирішили: погодити проєкт рішення “Про затвердження Програми приватизації майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на 2021-2025 роки” і пропонувати його на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – 5, утрималось – 2 (С. Федорців, Б. Ленігевич).

 

  1. Слухали: Про передачу на баланс та в повне господарське відання нежитлової будівлі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на вул. Шевченка, 8 у м. Калуші.

Доповідає: Василь Даниш

Вирішили: погодити проєкт рішення “Про передачу на баланс та в повне господарське відання нежитлової будівлі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на вул. Шевченка, 8 у м. Калуші” і пропонувати його на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про наглядову раду обласного комунального підприємства “Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації”.

Доповідає: Василь Даниш

Виступили: Сергій Федорців, Василь Гладій.

Сергій Федорців запропонував:

  1. Вилучити з проєкту рішення пункт

“3. Рішення обласної ради від 24.03.2017. № 460-13/2017 “Про наглядову раду обласного комунального підприємства “Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації” визнати таким, що втратило чинність”.

  1. Пункт 4 проєкту рішення відповідно стає пунктом 3.
  2. У Положенні про наглядову раду доповнити:

– пункт 3.3. підпунктом:

– затверджувати розмір премії начальнику.

Голосували: За пропозиції С. Федорціва:

За – одноголосно.

Вирішили: погодити проєкт рішення “Про наглядову раду обласного комунального підприємства “Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації” з врахуванням проголосованих пропозицій і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про затвердження Статуту обласного комунального підприємства “Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації” у новій редакції.

Доповідає: Василь Даниш

Виступили: Сергій Федорців, Василь Гладій, Василь Бегей

Вирішили: повернути проєкт рішення “Про затвердження Статуту обласного комунального підприємства “Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації” у новій редакції” на доопрацювання.

Доручити управлінню об’єктами спільної власності територіальних громад області спільно з відділом правової та кадрової роботи виконавчого апарату обласної ради доопрацювати проєкт рішення, врахувавши зауваження депутата обласної ради, секретаря постійної комісії Сергія Федорціва, і доопрацьований проєкт рішення подати на наступне засідання постійної комісії.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про наглядову раду обласного комунального підприємства “Коломийське міжрайонне бюро технічної інвентаризації”.

Доповідає: Василь Даниш

Виступив: Сергій Федорців з пропозиціями:

  1. Вилучити з проєкту рішення пункт

“3. Рішення обласної ради від 24.03.2017. № 461-13/2017 “Про наглядову раду обласного комунального підприємства “Коломийське міжрайонне бюро технічної інвентаризації” визнати таким, що втратило чинність”.

  1. Пункт 4 проєкту рішення відповідно стає пунктом 3.
  2. Пункт 3.3. Положення про наглядову раду доповнити підпунктом:

– затверджувати розмір премій начальнику.

Голосували: За пропозиції С. Федорціва:

За – одноголосно.

Вирішили: погодити проєкт рішення “Про наглядову раду обласного комунального підприємства “Коломийське міжрайонне бюро технічної інвентаризації” з врахуванням проголосованих пропозицій і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про затвердження Статуту обласного комунального підприємства “Коломийське міжрайонне бюро технічної інвентаризації” у новій редакції.

Доповідає: Василь Даниш

Виступив: Сергій Федорців

Вирішили: повернути проєкт рішення “Про затвердження Статуту обласного комунального підприємства “Коломийське міжрайонне бюро технічної інвентаризації” у новій редакції” на доопрацювання.

Доручити управлінню об’єктами спільної власності територіальних громад області спільно з відділом правової та кадрової роботи виконавчого апарату обласної ради доопрацювати проєкт рішення, врахувавши зауваження депутата обласної ради, секретаря постійної комісії Сергія Федорціва, і доопрацьований проєкт рішення подати на наступне засідання постійної комісії.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про наглядову раду комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна.

Доповідає: Василь Даниш

Вирішили: погодити проєкт рішення “Про наглядову раду комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна” і пропонувати його на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про затвердження Статуту комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна у новій редакції.

Доповідає: Василь Даниш

Вирішили: погодити проєкт рішення “Про затвердження Статуту комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна у новій редакції” і пропонувати його на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про затвердження Статуту обласного комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича” у новій редакції.

Доповідає: Василь Даниш

Виступив: Сергій Федорців

Вирішили: доручити управлінню об’єктами спільної власності територіальних громад області спільно з відділом правової та кадрової роботи виконавчого апарату обласної ради доопрацювати проєкт рішення “Про затвердження Статуту обласного комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича” у новій редакції”, врахувавши зауваження депутата обласної ради, секретаря постійної комісії Сергія Федорціва, і подати на наступне засідання постійної комісії пропозиції до проєкту рішення.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про затвердження Статуту Івано-Франківського обласного комунального агролісогосподарського підприємства “Івано-Франківськоблагроліс” у новій редакції.

Доповідає: Василь Даниш

Виступив: Сергій Федорців

Вирішили: доручити управлінню об’єктами спільної власності територіальних громад області спільно з відділом правової та кадрової роботи виконавчого апарату обласної ради доопрацювати проєкт рішення “Про затвердження Статуту Івано-Франківського обласного комунального агролісогосподарського підприємства “Івано-Франківськоблагроліс” у новій редакції”, врахувавши зауваження депутата обласної ради, секретаря постійної комісії Сергія Федорціва, і подати на наступне засідання постійної комісії пропозиції до проєкту рішення.

Голосували: За – одноголосно.

 

25.Слухали: Про затвердження Статуту комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Централізована закупівельна організація Івано-Франківської обласної ради” у новій редакції.

Доповідає: Василь Даниш

Виступив: Сергій Федорців

Вирішили: доручити управлінню об’єктами спільної власності територіальних громад області спільно з відділом правової та кадрової роботи виконавчого апарату обласної ради доопрацювати проєкт рішення “Про затвердження Статуту комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Централізована закупівельна організація Івано-Франківської обласної ради” у новій редакції”, врахувавши зауваження депутата обласної ради, секретаря постійної комісії Сергія Федорціва, і подати на наступне засідання постійної комісії пропозиції до проєкту рішення.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про план діяльності обласної ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2021 рік.

Доповідає: Василь Даниш

Вирішили: погодити проєкт рішення “Про план діяльності обласної ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2021 рік” і пропонувати його на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

 

 

 

 

 

 

 

Голова постійної комісії                                                                      Ігор Очкур

 

 

 

 

 

 

Секретар постійної комісії                                                                  Сергій Федорців

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]