ПРОТОКОЛ № 2


ПРОТОКОЛ № 2
засідання постійної комісії обласної ради

 

16.02.2016 р. м. Івано-Франківськ

 

Всього членів комісії – 6 осіб.

Присутні: Чаплинська Н. Л., Ткач Р. В., Марійчин А. А., Дякур Д. Д.

Відсутні: Коцюр С. П. – навчання, Озорович В. В. – лікарняний.

Запрошені:

Бігун Олександра Мар’янівна – заступник директора департаменту соціальної політики – начальник управління соціального захисту облдержадміністрації;

Стебницький Володимир Миронович – начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи;

Дембич Іван Іванович – заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи;

Качур Ганна Мирославівна – заступник директора департаменту фінансів облдержадміністрації;

Процик Любомир Васильович заступник головного лікаря – головного експерта обласного бюро медико-соціальної експертизи (МСЕК);

Стовбан Микола Петрович – заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації;

Веркалець Володимир Федорович – керівник інформаційного центру учасників АТО;

Ковальчук Володимир Дмитрович – заступник директора регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області;

Собчук Анатолій Володимирович – начальник управління землеустрою;

Кріль Мирослав Петрович – головний спеціаліст Сектору в Івано-Франківській області Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО.

У засіданні комісії взяли участь:

Сич Олександр Максимович – голова обласної ради;

Гладій Василь Іванович – перший заступник голови обласної ради;

Пасічняк Ігор Михайлович – заступник голови обласної державної адміністрації;

Шпук Тарас Васильович – голова ГО “Обласна асоціація учасників та ветеранів АТО”;

Сербин Наталія Зіновіївна – “Центр по допомозі учасникам АТО”;

Перцович Наталія Святославівна – керівник Центру допомоги учасникам АТО;

Парцей Роман Ярославович – голова правління ГО “Івано-Франківське обласне обєднання воїнів АТО”;

Кузь Тарас Ярославович – заступник голови правління ГО “Обласна спілка учасників АТО”;

Синяк Ігор Васильович – голова правління УБД ВДВ “Вільному воля”;

Андріїв Василь Миколайовч керівник ГО “Спілка добровольців АТО Прикарпаття”;

Кудибін Іван Олексійович – учасник АТО, секретар громадської комісії з питань розподілу земельних ділянок пільговим категоріям громадян;

Кондратенко Григорій Володимирович – учасник АТО, член комісії ОДА з питань захисту прав бійців АТО та їх сімей;

Броніцька Юлія Михайлівна – консультант відділу організаційного забезпечення виконавчого апарату обласної ради;

Представники обласних ЗМІ.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1. Про системний підхід до вирішення проблем учасників антитерористичної операції, членів їх сімей та інших осіб, які мають відношення до антитерористичної операції.

2. Про виконання рішення обласної ради від 09.10.2015. № 1774-39/2015 “Про статус бійців добровольчих батальйонів у зоні проведення антитерористичної операції на Сході України”.

3. Про хід виконання обласної програми підтримки сімей загиблих і постраждалих під час масових акцій громадського протесту в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, затвердженої рішенням обласної ради від 06.06.2014 № 1259-28/2014 (зі змінами)”.

4. Про проект рішення “Про внесення змін до обласної програми підтримки сімей загиблих і постраждалих під час масових акцій громадського протесту в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, затвердженої рішенням обласної ради від 06.06.2014 № 1259-28/2014 (зі змінами)”.

5. Про інформацію Держгеокадастру в області щодо надання земельних ділянок учасникам АТО.

6. Про інформацію щодо:

– порядку оформлення інвалідності та проблеми, які виникають у зв’язку з наданням статусу інваліда учасникам АТО;

– кількості учасників АТО, яким надано статус інваліда;

– кількості учасників АТО, які подали документи на встановлення статусу інваліда війни.

7. Про виконання рішення обласної ради від 05.01.2015 р. №1558-34/2015 “Про цільову програму фінансування мобілізаційних заходів і цивільного захисту населення та заходів з територіальної обороноздатності на 2015 рік”.

8. Про регламент Івано-Франківської обласної ради сьомого демократичного скликання.

9. Про Положення про постійні та тимчасові комісії обласної ради.

10. Різне.

1. СЛУХАЛИ: Бігун О. М. – Про системний підхід до вирішення проблем учасників антитерористичної операції, членів їх сімей та інших осіб, які мають відношення до антитерористичної операції.

ВИСТУПИЛИ: Н. Чаплинська, Р. Ткач, О. Сич, В. Гладій, В. Андріїв, І. Пасічняк, В. Веркалець, Н. Сербин, Н. Перцович, М. Кріль, Т. Кузь, А. Марійчин.

ВИРІШИЛИ: рекомендувати обласній державній адміністрації в правовому полі визначити порядок співпраці між інформаційним центром учасників АТО та ГО “Центр допомоги учасникам АТО”, які б координували свою діяльність за принципом “єдиного вікна”.

Голосували:

За – 4 (чотири) Проти – 0 (нуль) Утрималось – 0 (нуль).

2. СЛУХАЛИ: Бігун О. М. – Про виконання рішення обласної ради від 09.10.2015. № 1774-39/2015 “Про статус бійців добровольчих батальйонів у зоні проведення антитерористичної операції на Сході України”.

ВИСТУПИЛИ: В. Гладій, О. Сич, Т. Кузь, І. Синяк, Р. Ткач, В. Ковальчук, Н. Чаплинська.

ВИРІШИЛИ: рекомендувати обласній державній адміністрації на виконання рішення обласної ради від 09.10.2015. № 1774-39/2015 “Про статус бійців добровольчих батальйонів у зоні проведення антитерористичної операції на Сході України” у тижневий термін створити спеціальну комісію при обласній державній адміністрації та обласній раді, яка буде займатися вирішенням питань по наданню статуса учасника бойових дій бійцям добровольчих збройних формувань. Якщо така комісія не буде створена, то рекомендувати створити таку комісію при обласній раді, внісши зміни до рішення обласної ради від 09.10.2015. № 1774-39/2015 “Про статус бійців добровольчих батальйонів у зоні проведення антитерористичної операції на Сході України”.

Голосували:

За – 4 (чотири) Проти – 0 (нуль) Утрималось – 0 (нуль).

3. СЛУХАЛИ: Бігун О. М. – Про хід виконання обласної програми підтримки сімей загиблих і постраждалих під час масових акцій громадського протесту в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, затвердженої рішенням обласної ради від 06.06.2014 № 1259-28/2014 (зі змінами)”.

ВИСТУПИЛИ: Н. Чаплинська, Р. Ткач.

ВИРІШИЛИ: .заслухану інформацію взяти до уваги.

Голосували:

За – 4 (чотири) Проти – 0 (нуль) Утрималось – 0 (нуль).

4. СЛУХАЛИ: Бігун О. М. – Про проект рішення “Про внесення змін до обласної програми підтримки сімей загиблих і постраждалих під час масових акцій громадського протесту в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, затвердженої рішенням обласної ради від 06.06.2014 № 1259-28/2014 (зі змінами)”.

ВИСТУПИЛИ: Н. Чаплинська, О. Сич, В. Гладій.

ВИРІШИЛИ: департаменту фінансів облдержадміністрації опрацювати редакцію тексту у частині фінансування громадських організацій та рекомендувати на розгляд сесії обласної ради.

Голосували:

За – 4 (чотири) Проти – 0 (нуль) Утрималось – 0 (нуль).

5. СЛУХАЛИ: Собчук А. В. – Про інформацію Держгеокадастру в області щодо надання земельних ділянок учасникам АТО.

ВИСТУПИЛИ: А. Марійчин, Р. Ткач, О. Сич, Т. Кузь, Н. Сербин, В. Гладій.

ВИРІШИЛИ: звернутись до голови обласної державної адміністрації з проханням у десятиденний термін провести першу робочу нараду щодо вирішення проблем, пов’язаних із наданням земельних ділянок учасникам антитерористичної операції в області. На першій нараді розглянути питання про виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції у найпроблемніших населених пунктах – міста, селища та села Івано-Франівської міської ради та Тисменицького району, за участю керівників органів місцевого самоврядування цих населених пунктів.

Голосували:

За – 4 (чотири) Проти – 0 (нуль) Утрималось – 0 (нуль).

6. СЛУХАЛИ: Процик Л. В. – Про інформацію щодо:

– порядку оформлення інвалідності та проблеми, які виникають у зв’язку з наданням статусу інваліда учасникам АТО;

– кількості учасників АТО, яким надано статус інваліда;

– кількості учасників АТО, які подали документи на встановлення статусу інваліда війни.

ВИСТУПИЛИ: Н. Чаплинська, А. Марійчин, Н. Перцович, Н. Сербин, І. Синяк, В. Андріїв, Р. Парцей.

ВИРІШИЛИ: 1) Заслухану інформацію взяти до уваги.

2) Голові ГО “Обласна асоціація учасників та ветеранів АТО” подати кандидатуру (лікаря – учасника АТО), яка буде мати право дорадчого голосу у комісії МСЕ.

Голосували:

За – 4 (чотири) Проти – 0 (нуль) Утрималось – 0 (нуль).

7. СЛУХАЛИ: Стебницького В. М. – Про виконання рішення обласної ради від 05.01.2015 р. №1558-34/2015 “Про цільову програму фінансування мобілізаційних заходів і цивільного захисту населення та заходів з територіальної обороноздатності на 2015 рік”.

ВИСТУПИЛИ: В. Гладій, Н. Чаплинська, Р. Ткач, Н. Сербин, І. Синяк, В.Андріїв, Р. Парцей.

ВИРІШИЛИ: заслухану інформацію взяти до уваги. Від комісії делегувати заступника голови постійної комісії з питань захисту прав учасників і ветеранів антитерористичної операції на Сході України та їх сімей Р. Ткача для перевірки доцільності використання коштів на навчально-тренувальній базі батальйону патрульної служби міліції особливого призначення “Івано-Франківськ”, що знаходить за адресою м. Івано-Франківськ, вул. Січинського, 5б.

Голосували:

За – 4 (чотири) Проти – 0 (нуль) Утрималось – 0 (нуль).

8. СЛУХАЛИ: Чаплинську Н. Л. – Про регламент Івано-Франківської обласної ради сьомого демократичного скликання.

ВИСТУПИЛИ: В. Гладій, Р. Ткач.

ВИРІШИЛИ: рекомендувати на розгляд сесії обласної ради.

Голосували:

За – 4 (чотири) Проти – 0 (нуль) Утрималось – 0 (нуль)

9. СЛУХАЛИ: Чаплинську Н. Л. – Про Положення про постійні та тимчасові комісії обласної ради.

ВИСТУПИЛИ: А. Марійчин, Р. Ткач.

ВИРІШИЛИ: рекомендувати на розгляд сесії обласної ради.

Голосували:

За – 4 (чотири) Проти – 0 (нуль) Утрималось – 0 (нуль).

10. СЛУХАЛИ: Марійчин А. А. – Про передачу оздоровчого комплексу “Прикарпаття” із державної власності у комунальну власність.

ВИСТУПИЛИ: В. Гладій, Р. Ткач.

ВИРІШИЛИ: написати листа у департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації для надання інформації про можливість утримання приміщення оздоровчого комплексу “Прикарпаття”. У разі його передачі із державної власності у спільну власність громад сіл, селищ та міст області. А також, про можливість завершення ремонтних робіт та введення в експлуатацію вказаного приміщення.

Голосували:

За – 4 (чотири) Проти – 0 (нуль) Утрималось – 0 (нуль).

Голова постійної комісії                               Наталія Чаплинська
Секретар комісії                                                Андрій Марійчин
Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]