Протокол № 2


Протокол № 2
засідання постійної комісії обласної ради
з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу

 

 

12 січня 2016 року

 

Присутні: Остап Дзеса, Олександр Левицький, Михайло Королик, Іван Візінський, Андрій Іваськів, Богдан Ленігевич, Наталія Чаплинська

 

Запрошені:

Сергій Подошва – директор  департаменту промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації;

Галина Карп – директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації;

Світлана Борушок начальник управління майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області обласної ради;

Віталій Костишин директор комунального підприємства з експлуатації майна;

Василь Антоняк начальник господарського підрозділу управління облдержадміністрації з питань ресурсного забезпечення

 

В роботі комісії беруть участь:

Василь Гладій перший заступник голови обласної ради;

Сергій Федорців депутат обласної ради;

Олександра Чорній начальник відділу документаційного забезпечення та контролю виконавчого апарату обласної ради;

Засоби масової інформації

 

Порядок денний:

 

  1. Про план діяльності обласної ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2016 рік.
  2. Про внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік.
  3. Про програму фінансової підтримки обласного комунального підприємства “Торговий дім (об’єднання) “Галичина”.
  4. Про положення про постійні комісії обласної ради.

5. Про протокольні доручення дані постійній комісії на другому сесійному засіданні  обласної ради щодо вивчення питання доцільності існування господарського підрозділу управління облдержадміністрації з питань ресурсного забезпечення.

  1. Про оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

 

Члени комісії одноголосно прийняли за основу порядок денний засідання комісії.

 

Депутат обласної ради, директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації Галина Карп подала пропозицію додатково внести в порядок денний комісії питання “Про внесення змін до плану заходів з реалізації у 2015-2017 роках Стратегії розвитку Івано-Франківської області на період до 2020 року”.

 

Голосували за внесення у порядок денний засідання комісії питання “Про внесення змін до плану заходів з реалізації у 2015-2017 роках Стратегії розвитку Івано-Франківської області на період до 2020 року”:

За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про план діяльності обласної ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2016 рік.

Доповідає: Сергій Подошва

Виступив: Олександр Левицький

Вирішили: погодити проект рішення “Про план діяльності обласної ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2016 рік” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік.

Доповідає: Галина Карп

Виступили: Михайло Королик, Остап Дзеса, Наталія Чаплинська

Вирішили:

  1. Доповнити проект рішення “Про внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік” пунктом: “Рекомендувати органам місцевого самоврядування при внесенні змін до місцевих бюджетів на 2016 рік передбачити кошти на здійснення компенсаційних виплат за пільгове перевезення окремих категорій громадян на рівні не нижчому ніж у 2015 році” і пропонувати його на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про внесення змін до плану заходів з реалізації у 2015-2017 роках Стратегії розвитку Івано-Франківської області на період до 2020 року.

Доповідає: Галина Карп

Вирішили: погодити проект рішення “Про внесення змін до плану заходів з реалізації у 2015-2017 роках Стратегії розвитку Івано-Франківської області на період до 2020 року” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про програму фінансової підтримки обласного комунального підприємства “Торговий дім (об’єднання) “Галичина”.

Доповідає: Світлана Борушок

Виступили: Остап Дзеса, Михайло Королик, Олександр Левицький

Вирішили:

  1. Погодити проект рішення “Про програму фінансової підтримки обласного комунального підприємства “Торговий дім (об’єднання) “Галичина” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.
  2. Доручити директору комунального підприємства обласної ради з експлуатації майна п. В. Костишину до наступного засідання комісії подати інформацію про орендарів будинку № 62а на вул. Василіянок у м. Івано-Франківську, суми орендної плати, стан оплати, орендовані площі, переукладення договорів оренди.
  3. Доручити департаменту фінансів обласної державної адміністрації до наступного засідання комісії подати інформацію щодо діяльності обласного комунального підприємства “Торговий дім (об’єднання) “Галичина”, рахунків, фінансової дисципліни, стан оплати податків та наданих підприємству послуг, інші дебіторські та кредиторські зобов’язання і т.ін.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про положення про постійні комісії обласної ради.

Інформує: Остап Дзеса

            Виступили: Олександр Левицький, Василь Гладій, Михайло Королик, Сергій Федорців, Андрій Іваськів

            Вирішили:

  1. Подати доопрацьоване на засіданні Положення про постійні комісії обласної ради (додається) на розгляд президії та сесії обласної ради.
  2. На кожному засіданні постійної комісії перед розглядом питань порядку денного розглядати інформацію про хід виконання доручень, пропозицій та зауважень, поданих на попередніх засіданнях.

            Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про протокольні доручення дані комісії щодо вивчення питання доцільності існування господарського підрозділу управління облдержадміністрації з питань ресурсного забезпечення.

Інформують: Віталій Костишин, Василь Антоняк

Виступили: Андрій Іваськів, Олександр Левицький, Сергій Федорців, Василь Гладій

Вирішили:

  1. Прийняти до відома інформацію Віталія Костишина та Василя Антоняка про роботу очолюваних ними управлінь.
  2. Доручити директору комунального підприємства обласної ради з експлуатації майна Віталію Костишину та начальнику управління обласної державної адміністрації Ярославу Буртнику подати на розгляд комісії інформацію про фінансово-господарську діяльність, про доходи та витрати, структуру, штатні розписи, кількість працюючих та функціональні обов’язки очолюваних ними управлінь.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (лист управління майна спільної власності територіальних громад області обласної ради від 12.01.2016. № 2/0804/007).

Доповідає: Світлана Борушок

Виступили: Василь Гладій, Олександр Левицький, Остап Дзеса, Світлана Борушок, Андрій Іваськів, Наталія Чаплинська, Михайло Королик

Вирішили:

  1. Погодити передачу в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, зазначених у пунктах 1, 3 додатку до листа.
  2. Перенести розгляд питання, щодо передачі в оренду приміщення комунального підприємства “Обласний аптечний склад” на вул. Б. Хмельницького, 57 у м. Івано-Франківську загальною площею 364,0 кв.м (пункт 2 додатку до листа).
  3. Доручити управлінню майна спільної власності територіальних громад області обласної ради:
    • подати членам комісії інформацію про

а) стан будинку на вул. Незалежності, 5 у м. Івано-Франківську та орендарів приміщень, займані ними площі та суми орендної плати;

б) приміщення спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області галузі охорони здоров’я, які здаються в оренду для розміщення аптечних пунктів, медичних закладів і т.п. (адреса, площа, дата здачі в оренду, термін дії оренди, сума орендної плати, стан оплати за оренду приміщень і т.п.);

  • підготувати проект рішення про утворення комісії з відбору суб’єктів оціночної    діяльності    (в    склад    комісії    включити   депутата  обласної   ради І. Візінського) та комісії з проведення  конкурсу-аукціону (в склад комісії включити депутата обласної ради  А. Іваськіва). Враховуючи зазначене, вважати таким, що втратив чинність останній абзац пункту 11 протоколу № 1 від 22.12.2015 р.

Голосували: За – одноголосно.

 

 

Голова постійної комісії                                                                      Остап Дзеса

 

Секретар постійної комісії                                                                  Михайло Королик

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]