Протокол № 21


Засідання постійної комісії обласної ради
з питань охорони здоров’я  та соціальної політики

17 лютого 2022 року
м. Івано-Франківськ

Усього членів комісії  – 8:

Присутні – 8

Яворський Андрій Михайлович – голова постійної комісії;

Члени постійної комісії:

Білик Роман Павлович;

Грищук Остап Іванович;

Головатюк Людмила Дмитрівна;

Дьоміна Наталія Миколаївна

Пліс Богдан Богданович;

Слободян Любомир Ярославович;

Семенюк Володимир Петрович

На комісії присутні:

Гладій Василь Іванович  – перший заступник голови обласної ради;

Сірко Людмила Іванівна – заступник  голови обласної державної адміністрації;

Ільчишин Віталій Васильович – заступник  голови обласної державної адміністрації;

Мацькевич Ірина Богданівна – директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації;

Дмитренко Ігор Анатолійович – директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації;

Сеник Галина Степанівна – в. о. директора департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації;

Попович Володимир Васильович заступник директора департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації;

Сташків Андрій Борисович – заступник директора департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації;

Матейко Мирон Федорович – директор комунального некомерційного підприємства “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради”;

Стовбан Микола Петрович – в.о. генерального директора комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня Івано-Франківської обласної ради”;

Туркін Володимир Георгійович – заступник  Голови правління ГО “Волонтерський Сектор”;

Мальованчук Наталія Валеріївна – заступник директора з виховної роботи комунального закладу фахової передвищої освіти
“Івано-Франківський медичний фаховий коледж”
Івано-Франківської обласної ради;

Мельник Наталія Михайлівна – голова об’єднаного профкому працівників та студентів комунального закладу фахової передвищої освіти “Івано-Франківський медичний фаховий коледж” Івано-Франківської обласної ради.

ЗМІ.

Брали участь у роботі комісії:

Пеца-Довбуш Віра  – консультант відділу електронного  забезпечення  виконавчого апарату обласної ради

Порядок денний:

  1. Про виконання пункту 1 протокольного доручення постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики 
    від 24 грудня 2021 року № 19 щодо придбання медичного препарату “Рісдіплам” на лікування Чорнюк Соломії Іванівни, яка має захворювання “Спінальна м’язова атрофія”.
  2. Про виконання пункту 1 протокольного доручення постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики
    від 12.2021. №16 щодо надання інформації про початок введення в експлуатацію кисневих ємностей та кисневих генераторів.
  3. Про лист директора комунального закладу фахової передвищої освіти “Івано-Франківський медичний фаховий коледж” Івано-Франківської обласної ради В. Стасюка щодо бюджетних призначень на утримання зазначеного закладу
    у 2022 році.
  • лист департаменту фінансів обласної державної адміністрації від 11.02.2022 р.
  • лист департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації від 11.02.2022 р.
  • лист департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації від 14.02.2022 р.
  1. Про проєкт рішення обласної ради “Про призначення на посаду генерального директора комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківська обласна клінічна  інфекційна лікарня Івано-Франківської обласної ради” М. Стовбана:
  • концепція стратегічного розвитку КНП “Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня Івано-Франківської обласної ради”;
  • звернення ГО “Волонтерський Сектор” щодо порушень чинного законодавства при проведенні конкурсу та подання Івано-Франківською ОДА, як органом управління, кандидатури на призначення генеральним директором КНП “Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня” для укладення контракту.
  1. Про проєкт рішення обласної ради “Про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області за 2021 рік”.
  2. Про проєкт рішення обласної ради “Про програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2022-2024 роки”.
  3. Про проєкт рішення обласної ради “Про звіт голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації щодо здійснення повноважень, делегованих Івано-Франківською обласною радою Івано-Франківській обласній державній адміністрації”.
  4. Про проєкт рішення обласної ради “Про стан надання паліативної допомоги населенню області”.
  5. Про проєкт рішення обласної ради “Про стан та перспективи розвитку санаторно-курортного лікування в області”.
  6. Про проєкт рішення обласної ради “Про виконання обласної програми підтримки осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей на 2019-2021 роки”.
  7. Про проєкт рішення обласної ради “Про виконання Програми удосконалення системи соціального захисту населення в Івано-Франківській області на 2021 рік”.
  8. Про проєкт рішення обласної ради “Про виконання обласної комплексної програми соціального захисту населення Івано-Франківської області
    на 2017-2021 роки”.
  9. Про проєкт рішення обласної ради “Про хід виконання Програми розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради на 2020-2021 роки”.
  10. Про проєкт рішення обласної ради “Про виконання Програми фінансової підтримки комунального підприємства “Обласний аптечний склад”
    на 2020-2021 роки.
  11. Про проєкт рішення обласної ради “Про передачу іншого окремого
    індивідуально визначеного майна комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр  Івано-Франківської обласної  ради”.
  12. Про проєкт рішення обласної ради “Про передачу іншого окремого індивідуально визначеного майна комунального некомерційного підприємства  “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради” Снятинській міській територіальній громаді”.
  13. Про погодження календарного плану заходів на виконання обласної програми підтримки осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей на 2022 рік.
  14. Про погодження календарного плану заходів на виконання обласної комплексної програми соціального захисту населення Івано-Франківської області
    на 2022 рік.
  15. Про погодження календарного плану заходів на виконання обласної програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2022 рік.
  16. Про погодження календарного плану заходів на виконання регіональної цільової програми соціального захисту працівників, зайнятих на роботах із шкідливими і важкими умовами праці на 2022 рік.
  17. Про погодження календарних планів заходів на 2022 рік галузі “Охорона здоров’я”:
  • програми розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради на 2022-2023 роки (Додаток 1 до листа Івано-Франківської облдержадміністрації від 03.02.2022
    № 58/0/2-22/01-132);
  • регіональної програми розвитку донорства крові, її компонентів та виготовлення препаратів з них на 2021-2025 роки (Додаток 2 до листа Івано-Франківської облдержадміністрації від 03.02.2022 № 58/0/2-22/01-132);
  • обласної програми підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганських областях, забезпеченні їх здійснення на 2022-2026 роки (Додаток 3 до листа Івано-Франківської облдержадміністрації від 03.02.2022 № 58/0/2-22/01-132).
  1. Про забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю медичними виробами для використання в амбулаторних умовах.
  2. Про звернення Болехівської міської ради про врахування в пакетах медичних послуг на надання вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги коригувального коефіцієнту 1,25 (надбавка за роботу в гірському населеному пункті).
  3. Про лист генерального директора КНП “Прикарпатський обласний клінічний центр психічного здоров’я Івано-Франківської обласної ради” Мулика Мирона щодо виділення коштів з обласного бюджету на встановлення  протипожежної сигналізації у зазначеному закладі.
  4. Про висновки комісії за результатами розслідування групового нещасного випадку, що стався 28 грудня 2021 року у комунальному некомерційному підприємстві “Косівська центральна районна лікарня” Косівської міської ради.
  5. Про виконання пункту 2 протокольного доручення постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики
    від 03.09.2021. №12 щодо облаштування автоматичними протипожежними системами  приміщень закладів охорони здоров’я.
  6. Про виконання пунктів 2.2 та 5 протокольних доручень постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики від 11.2021. №14.
  7. Про виконання пункту 3 протокольного доручення постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики від 11.2021. №14 щодо усунення виявлених недоліків, за результатами моніторингового візиту Представника Уповноваженого Верховної ради з дотримання прав людини в місцях несвободи  Бородич Наталії до КНП “Івано-Франківський спеціальний заклад надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради”.
  8. Про виконання пункту 1 протокольного доручення постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики
    від 09.12.2021. №16 про надання висновків і пропозицій щодо можливості фінансування геріатричних пансіонатів області на умовах співфінансування з територіальними громадами області та оптимізації мережі цих закладів.
  9. Про проєкт рішення обласної ради “Про звіт генерального директора комунального некомерційного підприємства “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф  Івано-Франківської обласної ради” Матейка М. Ф.
  10. Про проєкт рішення обласної ради “Про продовження трудових відносин з генеральним директором комунального некомерційного підприємства “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф  Івано-Франківської обласної ради Матейком М. Ф.”
  11. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до комплексної  програми “Здоров’я населення Прикарпаття на 2021-2025 роки”.
  12. Різне.
  1. Слухали: Слободяна Любомира про виконання пункту 1 протокольного доручення постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики від 24 грудня 2021 року № 19 щодо придбання медичного препарату “Рісдіплам” на лікування Чорнюк Соломії Іванівни, яка має захворювання “Спінальна м’язова атрофія”.

Виступили:  Яворський Андрій, Дмитренко Ігор, Сірко Людмила.

Вирішили: рекомендувати обласній державній адміністрації:

1) провести службове розслідування щодо невиконання протокольного доручення постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики
від 24 грудня 2021 року № 19  департаментом охорони здоров’я обласної державної адміністрації на  придбання медичного препарату “Рісдіплам” для лікування Чорнюк Соломії Іванівни, яка має захворювання “Спінальна м’язова атрофія”;

2) до пленарного засідання сесії обласної ради внести зміни до комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття на 2021-2025 роки” в частині придбання медичного препарату на лікування Чорнюк Соломії Іванівни, яка має захворювання “Спінальна м’язова атрофія” в  сумі 800 тис. грн.;

3) вжити невідкладних заходів щодо придбання та  передачі медичного препарату “Рісдіплам”  для Чорнюк Соломії.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: Слободяна Любомира про виконання пункту 1 протокольного доручення постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики від 09.12.2021.16 щодо надання інформації про початок введення в експлуатацію кисневих ємностей та кисневих генераторів.

Виступили: Яворський Андрій,  Дьоміна Наталія, Дмитренко Ігор, Стовбан Микола.

Вирішили:  рекомендувати обласній державній адміністрації провести службове розслідування  щодо невиконання протокольного доручення постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики від 09.12.2021. № 16 та ненадання департаментом охорони здоров’я обласної державної адміністрації обґрунтованої інформації та копії наказу про створення комісії щодо введення в експлуатацію кисневих ємностей та кисневих генераторів  у медичних закладах області.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Дмитренка Ігоря, Мацькевич Ірину, Сташківа Андрія про лист директора комунального закладу фахової передвищої освіти “Івано-Франківський медичний фаховий коледж” Івано-Франківської обласної ради В. Стасюка щодо бюджетних призначень на утримання зазначеного закладу у 2022 році.

Виступили: Яворський Андрій, Семенюк Володимир, Мальованчук Наталія,  Мельник Наталія

Слободян Любомир з пропозиціями:

1) рекомендувати обласній державній адміністрації звернути увагу на неналежне подання матеріалів на розгляд постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики департаментом охорони здоров’я обласної державної адміністрації;

2) доручити  департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації надати інформацію щодо аналізу фінансового забезпечення усіх медичних закладів області на 2022 рік та джерела їх фінансування.

Вирішили: рекомендувати обласній державній адміністрації та обласній раді вишукати можливість виділення додаткових коштів в сумі 2500,0 тис. грн. і спрямувати їх комунальному закладу фахової передвищої освіти “Івано-Франківський медичний фаховий коледж” Івано-Франківської обласної ради;

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

4. Слухали: Дмитренка Ігоря про проєкт рішення обласної ради “Про призначення на посаду генерального директора комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківська обласна клінічна  інфекційна лікарня Івано-Франківської обласної ради” М. Стовбана:

  • концепція стратегічного розвитку КНП “Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня Івано-Франківської обласної ради”;
  • звернення ГО “Волонтерський Сектор” щодо порушень чинного законодавства при проведенні конкурсу та подання Івано-Франківською ОДА, як органом управління, кандидатури на призначення генеральним директором КНП “Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня” для укладення контракту.

Виступили:  Гадій Василь, Яворський Андрій щодо укладення контракту терміном на три роки, Семенюк Володимир.

Слободян Любомир з пропозиціями:

1) рекомендувати обласній державній адміністрації вжити дисциплінарних заходів до директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації за систематичне неналежне та несвоєчасне  подання проєктів рішень обласної ради, невиконання протокольних доручень постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики;

2) сформувати належним чином матеріали з порушеного питання: довідку юридичного департаменту обласної державної адміністрації щодо відповідності чинному законодавству наявного у М. Стовбана трудового стажу та відсутності порушень чинного законодавства при проведенні конкурсу на призначення на посаду генерального директора комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківська обласна клінічна  інфекційна лікарня Івано-Франківської обласної ради”;  протокол засідання конкурсної комісії департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації на зайняття посади генерального директора комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня Івано-Франківської обласної ради” та концепцію стратегічного розвитку комунального некомерційного підприємства Івано-Франківська обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради на 2022-2027 роки.

Вирішили::

1) рекомендувати обласній державній адміністрації долучити відповідні матеріали  до  проєкту рішення обласної ради “Про призначення на посаду генерального директора комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківська обласна клінічна  інфекційна лікарня Івано-Франківської обласної ради” М. Стовбана;

2) винести кандидатуру на посаду генерального директора комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківська обласна клінічна  інфекційна лікарня Івано-Франківської обласної ради” М. Стовбана  на розгляд  сесії обласної ради без прийняття  висновків та рекомендацій постійної комісії 

 

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 6

“утримались” – 0

“проти” – 0

Дьоміна Наталія оголосила про конфлікт інтересів і не брала участі у голосуванні

Слободян Любомир відсутній

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Поповича Володимира про проєкт рішення обласної ради Про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області за 2021 рік”.

Виступили:  Гладій Василь, Яворський Андрій.

Вирішили: погодити проєкт рішення обласної ради “Про виконання програми  соціально-економічного та культурного розвитку області за 2021 рік” та рекомендувати для розгляду на президії і сесії обласної ради.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Слободян Любомир відсутній

Рішення прийнято.

  1. Слухали: Поповича Володимира про проєкт рішення обласної ради Про програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2022-2024 роки”.

Виступили: Яворський Андрій, Сірко Людмила.

Вирішили: 1) Пункт 3.3. розділу 1  “Охорона здоров’я” Програми викласти в такій редакції:

1. Охорона здоров’я

Головні цілі на 2022-2024 роки

 Забезпечення надання населенню області доступної і якісної медичної допомоги для досягнення максимально можливого рівня здоров’я жителів Івано-Франківської області незалежно від віку, статі, фінансового та соціального статусу.

Збереження і зміцнення здоров’я населення Івано-Франківської області, зниження рівня захворюваності, інвалідності та смертності шляхом визначення комплексу організаційних, освітніх та економічних заходів в медичній системі області.

Розвиток діалогу серед державних, комунальних, приватних та відомчих медичних закладів з метою побудови на території області “єдиного медичного простору” задля ефективного розвитку діючої мережі медичних закладів та забезпечення якості медичних послуг в них.

Формування культури здоров’я в населення.

  Основні завдання та заходи на 2022-2024 роки:

– активна та продуктивна комунікація з Міністерством охорони здоров’я України та Національною службою здоров’я України задля ефективного розвитку мережі медичних закладів та підвищення якості медичних послуг в них;

 – забезпечення керованості процесу реформування і діяльності медичної системи в області;

  • підтримка розвитку системи громадського здоров’я в регіоні з метою продуктивної взаємодії у сфері контролю за хворобами та біобезпеки;
  • активна промоція вакцинальної кампанії проти COVID-19 та інших вакцинокерованих інфекцій;
  • забезпечення якості безперервного професійного розвитку медичних працівників (БПР), посилення комунікації з провайдерами БПР;
  • оновлення медичного обладнання;
  • забезпечення функціонування електронної системи охорони здоров’я в закладах, закупівля медичних інформаційних систем та комп’ютерного обладнання; 

– виконання заходів місцевих програм з питань забезпечення цільових груп населення лікарськими засобами та виробами медичного призначення поза межами Пакетів медичних гарантій;

  • реалізація завдань, визначених регіональними програмами в галузі охорони здоров’я;
  • розвиток мережі закладів, які надають послуги з медичної реабілітації та паліативної допомоги;
  • реформування мережі закладів санаторного типу, в тому числі з пріоритетним розвитком реабілітаційної допомоги окремим категоріям громадян;
  • забезпечення надійності та безпеки експлуатації будівель підприємств;
  • забезпечення функціонування систем пожежної безпеки в медичних закладах області;
  • сприяння формуванню позитивного ставлення населення, медичної спільноти, владних структур різних рівнів до змін у галузі охорони здоров’я. 

Департамент охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації, райдержадміністрації, виконавчі комітети міських, селищних, сільських рад

Очікувані результати у 2022-2024 роках: 

 – підвищення спроможності закладів охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради та забезпечення якості, доступності і своєчасності при наданні медичної допомоги населенню;

– досягнення наступних медичних показників населення в системі охорони здоров’я (шляхом підвищення якості освітніх послуг медичних працівників в системі БПР – особливо працівників первинної ланки та удосконалення механізмів профілактичних оглядів і впровадження інноваційних методів лікування); 

– підвищення показника виявлення захворювання на туберкульоз до 28,0 на 100 тис. населення;

– зменшення кількості випадків ускладнень цукрового діабету, що призводять до інвалідизації, та зниження показника смертності на 5,0 відс.;

– здійснення ранньої реабілітації пацієнтів з перенесеними інсультами (відновлення неврологічних функцій), зменшення рівня смертності та інвалідизації на 2,5 відс., в тому числі за рахунок застосування дороговартісних препаратів (ботуліністичний токсин А, актилізе);

– зменшення частки занедбаних форм онкопатології до 21,0; 

– безперебійне функціонування в закладах, які надають допомогу пацієнтам із коронавірусною хворобою, систем централізованого підведення кисню та забезпечення таких закладів киснем на рівні не менше 80,0 відс. ліжкового фонду, виділеного для госпіталізації пацієнтів із COVID-19;

– розвиток централізованого киснепостачання в закладах охорони здоров’я області (лікарнях/відділеннях), які не входять до закладів, що надають допомогу хворим на COVID-19, за прикладом кращих світових практик;

– забезпечення належних умов надання медичної допомоги в закладах охорони здоров’я області:

– проведення капітальних ремонтів та реконструкції;

– постійне проведення поточних ремонтів приміщень;

– оновлення медичного та діагностичного обладнання відповідно до нових методик в лікуванні чи діагностиці;

  • забезпечення своєчасних розрахунків комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я області з бюджетами всіх рівнів;
  • забезпечення пожежної безпеки будівель, приміщень і споруд закладів охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради.

2) погодити проєкт рішення обласної ради “Про програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2022-2024 роки” з врахуванням пропозицій та рекомендувати для розгляду на президії і сесії обласної ради.

Голосували: за основу і в цілому з врахуванням пропозицій:
“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Слободян Любомир відсутній

Рішення прийнято.

  1. Слухали: Ільчишина Віталія про проєкт рішення обласної ради “Прозвіт голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації щодо здійснення повноважень, делегованих Івано-Франківською обласною радою Івано-Франківській обласній державній адміністрації”.

Виступили: Яворський Андрій.

Вирішили: погодити проєкт рішення обласної ради “Про звіт голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації щодо здійснення повноважень, делегованих Івано-Франківською обласною радою Івано-Франківській обласній державній адміністрації” та рекомендувати для розгляду на президії і сесії обласної ради.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Слободян Любомир відсутній

Рішення прийнято.

  1.  Слухали: Дмитренка Ігоря про проєкт рішення обласної ради “Про стан надання паліативної допомоги населенню області.

Виступили: Яворський Андрій, Андріїшин Людмила, Мельник Тарас, Семенюк Володимир.

Вирішили:

1) погодити проєкт рішення обласної ради “Про стан надання паліативної допомоги населенню області” та рекомендувати для розгляду на президії і сесії обласної ради;

2) у І кварталі 2023 році розглянути питання про стан виконання надання паліативної допомоги населенню області.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Слободян Любомир відсутній

Рішення прийнято.

  1. Слухали: Дмитренка Ігоря про проєкт рішення обласної ради Про стан та перспективи розвитку санаторно-курортного лікування в області.

Виступили:  Яворський Андрій, Головатюк Людмила,  Грищук Остап, Дьоміна Наталія,  Мацькевич Ірина, Мельник Тарас.

Вирішили:  погодити проєкт рішення обласної ради “Про стан та перспективи розвитку санаторно-курортного лікування в області” та рекомендувати для розгляду на президії і сесії обласної ради.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Слободян Любомир відсутній

Рішення прийнято.

  1. Слухали: Сеник Галину про проєкт рішення обласної ради Про виконання обласної програми підтримки осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей на 2019-2021 роки”.

Виступили: Яворський Андрій.

Вирішили: погодити  проєкт рішення обласної ради “Про виконання обласної програми підтримки осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей на 2019-2021 роки” та рекомендувати для розгляду на президії і сесії обласної ради.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Слободян Любомир відсутній

Рішення прийнято.

  1. Слухали: Сеник Галину про проєкт рішення обласної ради Про виконання Програми удосконалення системи соціального захисту населення в Івано-Франківській області на 2021 рік”.

Виступили: Яворський Андрій.

Вирішили: погодити  проєкт рішення обласної ради “Про виконання Програми удосконалення системи соціального захисту населення в Івано-Франківській області
на 2021 рік” та рекомендувати для розгляду на президії і сесії обласної ради.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Слободян Любомир відсутній

Рішення прийнято.

  1. Слухали: Сеник Галину про проєкт рішення обласної ради Про виконання обласної комплексної програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2017-2021 роки”.

Виступили: Яворський Андрій.

Вирішили: погодити  проєкт рішення обласної ради “Про виконання обласної комплексної програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2017-2021 роки” та рекомендувати для розгляду на президії і сесії обласної ради.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Слободян Любомир відсутній

Рішення прийнято.

  1. Слухали: Дмитренка Ігоря про проєкт рішення обласної ради Про хід виконання Програми розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради на 2020-2021 роки”.

Виступили: Яворський Андрій, Грищук Остап.

Вирішили: погодити проєкт рішення обласної ради “Про хід виконання Програми розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради на 2020-2021 роки” та рекомендувати для розгляду на президії і сесії обласної ради.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Слободян Любомир відсутній

Рішення прийнято.

  1. Слухали: Дмитренка Ігоря про проєкт рішення обласної ради Про виконання Програми фінансової підтримки комунального підприємства Обласний аптечний склад на 2020-2021 роки.

Виступили: Яворський Андрій, Грищук Остап.

Вирішили:

1) погодити  проєкт рішення обласної ради “Про виконання Програми фінансової підтримки комунального підприємства “Обласний аптечний склад”
на 2020-2021 роки”  та рекомендувати для розгляду на президії і сесії обласної ради.

2) рекомендувати департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації  розглянути питання щодо розвитку мережі аптечних закладів в області  та можливості  здійснення передачі закупівель ліків  і виробів медичного призначення для закладів охорони здоров’я області на базі комунального підприємства “Обласний аптечний склад”.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Слободян Любомир відсутній

Рішення прийнято.

  1. Слухали: Дмитренка Ігоря про проєкт рішення обласної ради “Про передачу іншого окремого індивідуально визначеного майна комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр Івано-Франківської обласної  ради”.

Виступили: Яворський Андрій.

Вирішили: погодити  проєкт рішення обласної ради “Про передачу  іншого окремого індивідуально визначеного майна комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр  Івано-Франківської обласної  ради” та рекомендувати для розгляду на президії і сесії обласної ради.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Слободян Любомир відсутній

Рішення прийнято.

  1. Слухали: Дмитренка Ігоря про проєкт рішення обласної ради “Про передачу іншого окремого індивідуально визначеного майна комунального некомерційного підприємства “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради” Снятинській міській територіальній громаді”.

Виступили: Яворський Андрій.

Вирішили: погодити  проєкт рішення обласної ради “Про передачу іншого окремого індивідуально визначеного майна комунального некомерційного підприємства “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради” Снятинській міській територіальній громаді” та рекомендувати для розгляду на президії і сесії обласної ради.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Слободян Любомир відсутній

Рішення прийнято.

  1. Слухали: Сеник Галину про календарний план заходів на виконання обласної програми підтримки осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей на 2022 рік.

Виступили: Яворський Андрій.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 26.01.2022
№ 9205/1/1-21/01-132  погодити  календарний план заходів на виконання обласної програми підтримки осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей на 2022 рік.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Слободян Любомир відсутній

Рішення прийнято.

  1. Слухали: Сеник Галину про календарний план заходів на виконання обласної комплексної програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2022 рік.

Виступили: Яворський Андрій, Семенюк Володимир.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації
від 18.01.2022 № 9346/1/1-21/01-132  погодити  календарний план заходів на виконання обласної комплексної програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2022 рік.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Слободян Любомир відсутній

Рішення прийнято.

  1. Слухали: Сеник Галину про календарний план заходів на виконання обласної програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2022 рік.

Виступили: Яворський Андрій.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації
від 20.01.2022 № 69/0/6-22/01-021  погодити  календарний план заходів на виконання обласної програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2022 рік.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Слободян Любомир відсутній

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Сеник Галину про календарний план заходів на виконання регіональної цільової програми соціального захисту працівників, зайнятих на роботах із шкідливими і важкими умовами праці на 2022 рік.

Виступили: Яворський Андрій.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації
від 17.01.2022 № 193/8/1-20/01-132 погодити  календарний план погодити  календарний план заходів на виконання регіональної цільової програми соціального захисту працівників, зайнятих на роботах із шкідливими і важкими умовами праці на 2022 рік.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Слободян Любомир відсутній

Рішення прийнято.

  1. Слухали: Дмитренка Ігоря про погодження календарних планів заходів на 2022 рік галузі Охорона здоровя:
  • програми розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради на 2022-2023 роки (Додаток 1 до листа Івано-Франківської облдержадміністрації від 03.02.2022
    № 58/0/2-22/01-132)
  • регіональної програми розвитку донорства крові, її компонентів та виготовлення препаратів з них на 2021-2025 роки (Додаток 2 до листа Івано-Франківської облдержадміністрації від 03.02.2022 № 58/0/2-22/01-132)
  • обласної програми підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганських областях, забезпеченні їх здійснення на 2022-2026 роки (Додаток 3 до листа Івано-Франківської облдержадміністрації від 03.02.2022 № 58/0/2-22/01-132).

Виступили: Яворський Андрій.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації
від 03.02.2022 № 58/0/2-22/01-132 погодити  календарні плани  на виконання заходів таких програм:

  • програми розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради на 2022-2023 роки  (Додаток 1 до листа Івано-Франківської облдержадміністрації від 03.02.2022 № 58/0/2-22/01-132);
  • регіональної програми розвитку донорства крові, її компонентів та виготовлення препаратів з них на 2021-2025 роки (Додаток 2 до листа Івано-Франківської облдержадміністрації від 03.02.2022 № 58/0/2-22/01-132);
  • обласної програми підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганських областях, забезпеченні їх здійснення на 2022-2026 роки (Додаток 3 до листа Івано-Франківської облдержадміністрації від 03.02.2022 № 58/0/2-22/01-132).

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Слободян Любомир відсутній

Рішення прийнято.

  1. Слухали: Кулайця Михайла про забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю медичними виробами для використання в амбулаторних умовах.

Виступили: Яворський Андрій.

Вирішили: рекомендувати міським, сільським, селищним головам територіальних громад області сприяти у реалізації Постанови Кабінету Міністрів України від 03.12.2009 р. № 1301 із змінами “Про затвердження Порядку забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, інших окремих категорій населення медичними виробами та іншими засобами”, якою визначено механізм безоплатного забезпечення медичними виробами та іншими засобами осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю з метою їх медичної реабілітації.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Слободян Любомир відсутній

Рішення прийнято.

  1. Слухали: Яворського Андрія про звернення Болехівської міської ради про врахування в пакетах медичних послуг на надання вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги коригувального коефіцієнту 1,25 (надбавка за роботу в гірському населеному пункті).

Вирішили: взяти до уваги.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Слободян Любомир відсутній

Рішення прийнято.

  1. Слухали: Дмитренка Ігоря про лист генерального директора комунального некомерційного підприємства Прикарпатський обласний клінічний центр психічного здоровя Івано-Франківської обласної ради Мулика Мирона щодо виділення коштів з обласного бюджету на встановлення протипожежної сигналізації у зазначеному закладі.

Виступили: Яворський Андрій .

Вирішили: рекомендувати департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації вишукати можливість виділити кошти на встановлення  протипожежної сигналізації у комунальному некомерційному підприємстві  “Прикарпатський обласний клінічний центр психічного здоров’я Івано-Франківської обласної ради”.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Слободян Любомир відсутній

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Дмитренка Ігоря про висновки комісії за результатами розслідування групового нещасного випадку, що стався 28 грудня 2021 року у комунальному некомерційному підприємстві Косівська центральна районна лікарня” Косівської міської ради.

Виступили: Яворський Андрій, Дьоміна Наталія.

Вирішили: у найкоротший термін обласній державній адміністрації надати обґрунтовану інформацію щодо роботи комісії за результатами розслідування групового нещасного випадку, що стався 28 грудня 2021 року у комунальному некомерційному підприємстві “Косівська центральна районна лікарня” Косівської міської ради.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Слободян Любомир відсутній

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Дмитренка Ігоря про виконання пункту 2 протокольного доручення постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики від 03.09.2021. №12 щодо облаштування автоматичними протипожежними системами приміщень закладів охорони здоров’я.

Виступили: Яворський Андрій.

Вирішили: взяти до уваги.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Слободян Любомир відсутній

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Дмитренка Ігоря про виконання пунктів 2.2 та 5 протокольних доручень постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики від 15.11.2021.14.

Виступили: Яворський Андрій.

Вирішили: взяти до уваги

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Слободян Любомир відсутній

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Дмитренка Ігоря про виконання пункту 3 протокольного доручення постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики від 15.11.2021.14 щодо усунення виявлених недоліків, за результатами моніторингового візиту Представника Уповноваженого Верховної ради з дотримання прав людини в місцях несвободи Бородич Наталії до КНП “Івано-Франківський спеціальний заклад надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради”.

Виступили: Яворський Андрій.

Вирішили: взяти до уваги.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Слободян Любомир відсутній

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Сеник Галину про виконання пункту 1.1 протокольного доручення постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики від 09.12.2021.16 про надання висновків і пропозицій щодо можливості фінансування геріатричних пансіонатів області на умовах співфінансування з територіальними громадами області та оптимізації мережі цих закладів.

Виступили: Яворський Андрій, Семенюк Володимир.

Вирішили:  взяти до уваги.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Слободян Любомир відсутній

Рішення прийнято.

  1. Слухали: Дмитренка Ігоря про проєкт рішення обласної ради Про звіт генерального директора комунального некомерційного підприємства “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф  Івано-Франківської обласної ради” Матейка М. Ф.

Виступили: Яворський Андрій.

Вирішили:

1) роботу генерального директора комунального некомерційного підприємства “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради” Матейка Мирона Федоровича визнати задовільною; 

2) погодити  проєкт рішення обласної ради “Про звіт генерального директора комунального некомерційного підприємства “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф  Івано-Франківської обласної ради” Матейка М. Ф.” та рекомендувати для розгляду на президії і сесії обласної ради з врахуванням пропозиції.

Голосували: за основу і в цілому з врахуванням пропозиції:
“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Слободян Любомир відсутній

Рішення прийнято.

  1. Слухали: Дмитренка Ігоря про проєкт рішення обласної ради Про продовження трудових відносин з генеральним директором комунального некомерційного підприємства “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф  Івано-Франківської обласної ради
    Матейком М. Ф.
    ”.

Виступили: Яворський Андрій.

Вирішили: погодити  проєкт рішення обласної ради “Про продовження трудових відносин з генеральним директором комунального некомерційного підприємства “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф  Івано-Франківської обласної ради” Матейком М. Ф.” та рекомендувати для розгляду на президії і сесії обласної ради.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Слободян Любомир відсутній

Рішення прийнято.

  1. Слухали: Дмитренка Ігоря про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до комплексної  програми “Здоров’я населення Прикарпаття на 2021-2025 роки”.

Виступили: Яворський Андрій.

Вирішили: погодити  проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до комплексної  програми “Здоров’я населення Прикарпаття на 2021-2025 роки” та рекомендувати для розгляду на президії і сесії обласної ради.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Слободян Любомир відсутній

Рішення прийнято.

  1. Різне.

Виступили: Яворський Андрій, Семенюк Володимир.

 

 

 

 

Голова постійної комісії                                                            Андрій ЯВОРСЬКИЙ

 

Секретар постійної комісії                                                        Роман БІЛИК

 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]