Протокол № 22



 засідання постійної комісії обласної ради
з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій

 

 

від 10.12.2021 року

м. Івано-Франківськ

 

Всього членів комісії: 10 осіб.

Присутні: Н.Іванів, В.Кушнір, О.Левицький, Д.Грицюк, І.Дебенко, О.Качур, М.Королик, О.Мельниченко, Р.Ткач, Д.Сіреджук

 

Запрошені:

О.Сич – голова обласної ради;

В.Гладій – перший заступник голови обласної ради;

М.Палійчук – заступник голови обласної ради;

М.Гринечко – голова постійної комісії обласної ради з питань культури, духовності та інформаційної політики;

А.Яворський – голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики;

Н.Кизимишин – депутат обласної ради;

С.Федорців – депутат обласної ради;

Л.Сірко – заступниця голови облдержадміністрації;

І.Мацькевич – директорка департаменту фінансів облдержадміністрації;

А.Пліхтяк – начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації;

Д.Сурело – директор комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “БУДІНВЕСТ”;

А.Сташків – заступник директора департаменту – начальник управління соціально-економічного розвитку та молодіжної політики департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації;

І.Дмитренко – директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації;

В.Корженьовський – директор департаменту соціальної політики облдержадміністрації;

О.Оклієвич – начальник управління спорту облдержадміністрації;

 Г.Макота – т.в.о. начальника управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації;

С.Вінтонович – заступник директора агропромислового розвитку облдержадміністрації;

М.Ковтун – директор обласного комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича”;

Р.Гурський – начальник головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області:

В.Костишин – генеральний директор комунального підприємства івано-франківської обласної ради з експлуатації майна.

 

Брали участь у роботі комісії:

Н.Косаревич – начальник відділу з питань бюджету управління з питань бюджету та контролю за виконанням делегованих повноважень виконавчого апарату обласної ради;

Р.Микитин – заступник начальника відділу з питань бюджету управління з питань бюджету та контролю за виконанням делегованих повноважень виконавчого апарату обласної ради;

О.Моргулець – заступник начальника відділу електронного забезпечення виконавчого апарату обласної ради;

Д.Сех – радниця голови обласної ради.

Представники засобів масової інформації;

 

Голова постійної комісії: Н. Іванів

 

Секретар постійної комісії: О.Левицький

Порядок денний:

 

  1. Про проєкт рішення обласної ради “Про обласний бюджет на 2022 рік”.
  2. Про проєкт рішення обласної ради “Про регіональну цільову програму розвитку соціальної інфраструктури Івано-Франківської області на 2022-2025 роки”.
  3. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік”.
  4. Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік.

5 Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік.

  1. Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік.
  2. Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік.
  3. Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік.
  4. Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік.
  5. Про проєкт рішення обласної ради “Про затвердження регіональної цільової програми “Відзначення в області 80-річчя створення Української Повстанської Армії” на 2022-2023 роки”.
  6. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 19.02.2021. № 70-4/2021 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2021 році” (зі змінами)”.
  7. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 12.11.2021. № 266-10/2021 “Про фінансування природоохоронних заходів за рахунок понадпланових річних надходжень у 2021 році до обласного фонду охорони навколишнього природного середовища “
  8. Про перерозподіл бюджетних призначень по департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.
  9. Про внесення змін до календарних планів заходів регіональних цільових програм по департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.
  10. Про перерозподіл бюджетних призначень по департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.
  11. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки (зі змінами)”.
  12. Про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.
  13. Про внесення змін до календарного плану заходів на 2021 рік обласної програми підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення.
  14. Про проєкт рішення обласної ради “Про затвердження обласної цільової програми забезпечення житлом працівників Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області на 2022-2026 роки”.
  15. Про розподіл коштів, передбачених управлінню спорту облдержадміністрації.
  16. Про проєкт рішення обласної ради “Про звіт тимчасової контрольної комісії обласної ради щодо діяльності комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна, Івано-Франківського обласного комунального агролісогосподарського підприємства “Івано-Франківськоблагроліс”, комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Централізована закупівельна організація Івано-Франківської обласної ради”.
  17. Про внесення змін до бюджетних призначень по департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.
  18. Про проєкт рішення обласної ради “Про програму розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради на 2022-2025 роки”.
  19. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до Програми розвитку Дністровського регіонального ландшафтного парку на 2021-2025 роки”.
  20. Про проєкт рішення обласної ради “Про Регіональну цільову програму боротьби з карантинним бур’яном – амброзією полинолистою в Івано-Франківській області на 2022-2025 роки.
  21. Про проєкт рішення обласної ради “Про Комплексну програму розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Івано-Франківської області на 2022-2025 роки”.
  22. Про внесення змін до календарного плану заходів на 2021 рік регіональної цільової програми розвитку міжнародного співробітництва Івано-Франківської області на 2021 рік.
  23. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до регіональної цільової програми забезпечення діяльності комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради на 2020-2024 роки”
  24. Різне.

 

  1. Слухали: І.Мацькевич про проєкт рішення обласної ради “Про обласний бюджет на 2022 рік”.

Виступили: О.Левицький, Р.Ткач, О.Сич, А.Яворський, Н.Іванів.

 

Слухали: Про пропозиції постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій до проєкту рішення обласної ради “Про обласний бюджет на 2022 рік”, а саме:

 

І. Викласти в такій редакції:

абзац 2 пункту 3 проєкту рішення:

Надати право обласній державній адміністрації за погодженням з обласною радою та відповідно до рішення постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій у міжсесійний період здійснювати внесення змін до доходів та видатків обласного бюджету за рахунок міжбюджетних трансфертів з державного та інших бюджетів, розподіл і перерозподіл обсягів субвенцій та додаткових дотацій між місцевими бюджетами з подальшим затвердженням на сесії обласної ради.

абзац 3 пункту 3 рішення викласти:

За результатами прийнятих обласною радою рішень про передачу/врахування міжбюджетних трансфертів між обласним бюджетом та іншими місцевими бюджетами, а також у випадках, передбачених абзацом другим цього пункту, уповноважити директора департаменту фінансів облдержадміністрації (І. Мацькевич) укладати угоди про передачу міжбюджетних трансфертів.

підпункт 4 пункту 11 проєкту рішення:

4) в першочерговому порядку потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати; на проведення розрахунків за продукти харчування, придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів, за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом енергоносіїв у межах встановлених відповідним головним розпорядником бюджетних коштів обґрунтованих лімітів споживання.

ІІ. Доповнити проєкт рішення:

пунктом 8 такого змісту:

Обласній державній адміністрації спільно з обласною радою виділяти кошти з резервного фонду обласного бюджету на здійснення заходів згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 29.03.2002 р. № 415 “Про затвердження Порядку використання коштів резервного фонду бюджету”, а у обсягах більше 100,0 тис. гривень – після погодження з постійною комісією обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій, крім заходів, пов’язаних з обороноздатністю держави.

Спрямовувати інші субвенції місцевим бюджетам на такі заходи за погодженням з постійною комісією обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій з подальшим затвердженням на сесії обласної ради.

пунктом 16 такого змісту:

Встановити, що розподіл вільного залишку коштів загального фонду та залишку коштів спеціального фонду, які сформуються станом на 01.01.2022 року у міжсесійний період здійснюється розпорядженнями голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради за погодженням із постійною комісією обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій з подальшим затвердженням на сесії обласної ради.

пунктом 17 такого змісту:

Головним розпорядникам коштів (виконавцям програм) підготувати та подати до обласної ради для розгляду відповідними постійними комісіями обласної ради та постійною комісією обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій переліки заходів щодо реалізації галузевих регіональних цільових програм на 2022 рік, які проводитимуться в межах коштів, передбачених цим рішенням.

Департаменту фінансів обласної державної адміністрації здійснювати фінансування програм, кошти на виконання яких передбачені в обласному бюджеті на 2022 рік, після погодження переліків заходів постійними комісіями обласної ради.

пунктом 18 такого змісту:

Дозволити департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації як головному розпоряднику бюджетних коштів у разі неможливості забезпечення необхідного рівня спеціалізованої медичної допомоги у лікувально-профілактичних закладах області здійснювати видатки на лікування хворих за її межами у рамках бюджетних призначень, передбачених на виконання відповідних регіональних цільових програм.

пунктом 19 такого змісту:

Управлінню спорту та молодіжної політики обласної державної адміністрації погодити з постійними комісіями обласної ради з питань освіти, науки, спорту та молодіжної політики і з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій розподіл видатків, передбачених за кодом бюджетної програми 1115062 “Підтримка спорту вищих досягнень та організацій, які здійснюють фізкультурно-спортивну діяльність в регіоні” для надання фінансової підтримки громадським організаціям фізкультурно-спортивного спрямування.

пунктом 20 такого змісту:

Департаменту освіти і науки облдержадміністрації погодити з постійними комісіями обласної ради з питань освіти, науки, спорту та молодіжної політики і з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій пооб’єктний розподіл видатків, передбачених на виконання заходів Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки.

пунктом 21 такого змісту:

Управлінню культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації погодити з постійними комісіями обласної ради з питань культури, духовності та інформаційної політики і з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій розподіл видатків, передбачених за кодом бюджетної програми 1014020 “Фінансова підтримка філармоній, художніх і музичних колективів, ансамблів, концертних та циркових організацій” на проведення культурно-мистецьких заходів.

пунктом 22 такого змісту:

Головним розпорядникам коштів щотижнево після оплати товарів, робіт і послуг за бюджетні кошти оприлюднювати на офіційних інтернет-сторінках інформацію про постачальника із зазначенням ціни за одиницю товару та вартості робіт і послуг в розрізі підвідомчих закладів та установ.

Рекомендувати підприємствам, які виконують будівельно-монтажні роботи на об’єктах соціально-культурної сфери області, на офіційних інтернет-сторінках оприлюднювати інформацію про детальну калькуляцію витрат таких робіт та ціни на будівельні матеріали, що використані для їх виконання.

пунктом 23 такого змісту:

Департаменту фінансів обласної державної адміністрації після затвердження місцевих бюджетів на 2022 рік провести аналіз їх забезпеченості видатками на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених чинним законодавством умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати; проведення розрахунків за продукти харчування, придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів, за енергоносії, які споживаються

пунктом 24 такого змісту:

Обласній державній адміністрації щоквартально подавати інформацію обласній раді про виконання обласного бюджету у 2022 році за доходами і видатками за формою, встановленою постійною комісією обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій.

У зв’язку з цим пункти 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 проєкту рішення вважати відповідно пунктами 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 25, 26, 27, 28.

 

ІІІ. Внести зміни до проєкту рішення:

  1. По головному розпоряднику коштів “Департамент економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації”:

у додатках 3 та 7:

вилучити позицію за кодом бюджетної програми 2717693 “Інші заходи пов`язані з економічною діяльністю” по загальному фонду (видатки споживання) в сумі 200 000 гривень (програма соціально-економічного та культурного розвитку області на 2022-2024 роки – 100 000 гривень, програма розвитку науково-технічної та інноваційної діяльності області на 2021-2025 роки – 100 000 гривень);

  1. По головному розпоряднику коштів “Департамент розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації”:

у додатках 3 та 7:

зменшити бюджетні призначення по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 1917350 “Розроблення схем планування та забудови територій (містобудівної документації)” (Регіональна цільова програма ведення містобудівного кадастру Івано-Франківської області на 2020-2025 роки) обсяг фінансування “500 000” замінити на “400 000”.

  1. Доручити департаменту фінансів облдержадміністрації передбачити в обласному бюджеті на 2022 рік кошти в сумі 300 000 гривень на виконання обласної цільової соціальної програми “Розвиток пластового руху Прикарпаття” на 2018-2022 роки (на фінансову підтримку комунального закладу “Обласний пластовий вишкільний центр” Івано-Франківської обласної ради).

 

Голосували за пропозиції постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

Вирішили:

1) департаменту фінансів облдержадміністрації внести відповідні зміни до проєкту рішення “Про обласний бюджет на 2022 рік”;

2) рекомендувати внести проєкт рішення “Про обласний бюджет на 2022 рік” на розгляд одинадцятої сесії обласної ради з врахуванням пропозицій постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій.

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Д.Сурело про проєкт рішення обласної ради “Про регіональну цільову програму розвитку соціальної інфраструктури Івано-Франківської області на 2022-2025 роки”.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про регіональну цільову програму розвитку соціальної інфраструктури Івано-Франківської області на 2022-2025 роки” на розгляд одинадцятої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Мацькевич про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік”.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік” на розгляд одинадцятої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік.

Виступили:

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 30.11.2021 року № 1055/0/2-19/01-132:

  1. Здійснити перерозподіл бюджетних призначень між головними розпорядниками коштів обласного бюджету на 2021 рік:

1.1. Зменшити бюджетні призначення департаменту фінансів Івано-Франківської облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 3719770 “Інші субвенції із місцевого бюджету” в сумі 1 253 000 гривень (згідно з додатком 1), а саме на:

поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в сумі 150 500 гривень;

додаткові виплати ветеранам ОУН-УПА в сумі 802 500 гривень;

додаткові виплати бійцям-добровольцям, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України, з розрахунку 500 гривень в місяць на одну особу в сумі 300 000 гривень;

1.2. Збільшити бюджетні призначення департаменту соціальної політики Івано-Франківської облдержадміністрації на суму 1 253 000 гривень, з них:

по загальному фонду (видатки споживання):

за кодом бюджетної програми 0813101 “Забезпечення соціальними послугами стаціонарного догляду з наданням місця для проживання дітей з вадами фізичного та розумового розвитку” в сумі 30 000 гривень на оплату комунальних послуг та енергоносіїв;

за кодом бюджетної програми 0813102 “Забезпечення соціальними послугами стаціонарного догляду з наданням місця для проживання, всебічної підтримки, захисту та безпеки осіб, які не можуть вести самостійний спосіб життя через похилий вік, фізичні та розумові вади, психічні захворювання або інші хвороби” в сумі 260 000 гривень на оплату комунальних послуг та енергоносіїв;

за кодом бюджетної програми 0813242 “Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення” на виконання заходів:

обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2017-2021 роки (на виплату одноразової грошової допомоги на лікування та вирішення невідкладних соціально-побутових питань жителям області) на суму 463 000 гривень;

обласної Програми підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення (на надання матеріальної допомоги на лікування учасникам АТО/ООС, членам їх сімей) в сумі 300 000 гривень;

по спеціальному фонду (видатки розвитку):

за кодом бюджетної програми 0813102 “Забезпечення соціальними послугами стаціонарного догляду з наданням місця для проживання, всебічної підтримки, захисту та безпеки осіб, які не можуть вести самостійний спосіб життя через похилий вік, фізичні та розумові вади, психічні захворювання або інші хвороби” в сумі 200 000 гривень.

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на суму 200 000 гривень.

  1. Здійснити перерозподіл бюджетних призначень передбачених управлінню з питань цивільного захисту облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 2918110 “Заходи із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха”, а саме зменшити бюджетні призначення по загальному фонду (видатки споживання) в сумі 214 000,00 гривень та відповідно збільшити їх по спеціальному фонду (видатки розвитку).

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 214 000,00 гривень.

  1. Погодити зміни до рішення Івано-Франківської обласної ради згідно з додатком 2.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік.

Виступили:

 

Н.Іванів з пропозиціями внести зміни до рішень обласної ради.

 

Голосували за пропозиції Н.Іваніва:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

І.Мацькевич з пропозицією врахувати в обласному бюджеті субвенцію з бюджету Тлумацької міської територіальної громади.

 

Голосували за пропозиції І.Мацькевич:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 30.11.2021 року № 1056/0/2-19/01-132, пропозицій Н.Іваніва та І.Мацькевич:

  1. Врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я за кодом 41033000 в сумі 524 700 гривень та спрямувати її департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 0712020 “Спеціалізована стаціонарна медична допомога населенню” по загальному фонду (видатки споживання) в сумі 524 700 гривень для КНП “Івано-Франківський спеціальний заклад надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради” на застосування примусових заходів медичного характеру.
  2. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 17.11.2021. № 1444-р, врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету за кодом 41030500 субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів, та визнані особами з інвалідністю внаслідок війни ІІІ групи відповідно до пунктів 11-14 частини другої статті 7 або учасниками бойових дій відповідно до пунктів 19-20 частини першої статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, та які потребують поліпшення житлових умов, на 2021 рік в сумі 1 419 075 гривень, та спрямувати її департаменту соціальної політики Івано-Франківської облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0819242 “Субвенція з місцевого бюджету на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів, та визнані особами з інвалідністю внаслідок війни ІІІ групи відповідно до пунктів 11-14 частини другої статті 7 або учасниками бойових дій відповідно до пунктів 19-20 частини першої статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, та які потребують поліпшення житлових умов за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету”.
  3. Врахувати в доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенції з місцевих бюджетів за кодом 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” на суму 2 175 314 гривень, а саме:

з бюджету Тлумацької міської територіальної громади – 65 000 гривень, бюджету Івано-Франківської міської територіальної громади – 1 558 700 гривень та спрямувати їх в сумі 1 623 700 гривень департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 0611181 “Співфінансування заходів, що реалізуються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти “Нова українська школа” (на закупівлю сучасних меблів та комп’ютерного обладнання);

з бюджету Заболотівської селищної територіальної громади в сумі 221 614 гривень та спрямувати її департаменту охорони здоров`я облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області) по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 0717322 “Будівництво медичних установ та закладів” для співфінансування проєкту “Амбулаторія монопрактики сімейної медицини по вул. Шевченка в с. Рудники Снятинського району – нове будівництво”;

з бюджету Спаської сільської територіальної громади в сумі 300 000 гривень та спрямувати її обласній раді (для КП “БУДІНВЕСТ”) по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 0117370 “Реалізація інших заходів щодо соціально-економічного розвитку територій” для співфінансування проєкту “Придбання екскаватора-навантажувача для Спаської сільської об`єднаної територіальної громади с. Спас, вул. Січових Стрільців, 79 Калуського району Івано-Франківської області”;

з бюджету Войнилівської селищної територіальної громади в сумі 30 000 гривень та спрямувати її департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації (для ДП “ДОРОГИ ПРИКАРПАТТЯ”) за кодом бюджетної програми 2717461 “Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету” для коригування робочих проєктів по об`єктах:

 “Будівництво моста на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення О090303 Галич-Цвітова через р. Сівка в с. Мошківці” – 10 000 гривень;

“Будівництво моста на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення С090623 Дубовиця-Войнилів через с. Болохівка в с. Дубовиця” – 10 000 гривень;

“Капітальний ремонт моста на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення С090601 Болохів – Войнилів” – 10 000 гривень.

  1. Здійснити перерозподіл бюджетних призначень, передбачених на 2021 рік по головних розпорядниках коштів обласного бюджету, а саме:

4.1. Управлінню Івано-Франківської облдержадміністрації з питань ресурсного забезпечення по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0210180 “Інша діяльність у сфері державного управління” збільшити видатки на оплату праці з нарахуваннями на суму 117 000 гривень за рахунок зменшення інших видатків.

4.2. Департаменту фінансів Івано-Франківської облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 3719770 “Інші субвенції місцевим бюджетам” на поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни:

4.2.1. Зменшити бюджетні призначення:

бюджету Городенківської міської територіальної громади на суму
23 700 гривень;

бюджету Коломийської міської територіальної громади на суму
35 000 гривень;

бюджету Болехівської міської територіальної громади на суму
14 000 гривень;

4.2.2. Збільшити бюджетні призначення:

бюджету Галицької міської територіальної громади на суму 23 700 гривень;

бюджету Тисменицької міської територіальної громади на суму
35 000 гривень;

бюджету Лисецької селищної територіальної громади на суму
14 000 гривень.

4.3. Здійснити перерозподіл між об`єктами по департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації (по управлінню капітального будівництва в Івано-Франківській області) за кодом бюджетної програми 2717330 “Будівництво інших об`єктів комунальної власності”, а саме:

вилучити позиції:

“Відновлення зруйнованого кріплення лівого берега р. Бистриця Солотвинська біля господарства Лиховидюк Д. Д. в с. Пороги Богородчанського району Івано-Франківської області, пошкодженого внаслідок стихії 12-24 червня 2020 р. Капітальний ремонт” – 5 000 гривень;

“Відновлення лівого берега р. Бистриця Солотвинська по вул. Шевченка біля господарства Луцака В. Д. в с. Раковець Богородчанського району Івано-Франківської області, пошкодженого внаслідок стихії 12-24 червня 2020 р. Капітальний ремонт” – 5 000 гривень;

“Відновлення лівого берега р. Рибниця по вул. Шевченка (територія ліцею імені І. Пелипейка та вул. Тиха 6-14) в м. Косів Косівського району Івано-Франківської області, зруйнованого внаслідок стихії 12-24 червня 2020 р. Капітальний ремонт. Перша черга” – 5 000 гривень;

“Відновлення правого берега р. Дуба із встановленням берегозакріплювальних споруд по вул. М. Заньковецької в смт. Рожнятів Івано-Франківської області (капітальний ремонт)” – 5 000 гривень;

“Відновлення правого берега р. Дуба по вул. І. Франка в с. Дуба Дубівської ОТГ Рожнятівського району Івано-Франківської області, пошкодженого внаслідок стихії 12-24 червня 2020 р. Капітальний ремонт” – 5 000 гривень;

“Відновлення берегоукріплення на потоці Сухий ділянці присілок Центр-Присілок Запотік в селі Білоберізка Білоберізької ОТГ Верховинського району Івано-Франківської області, пошкодженого внаслідок стихії 12-24 червня 2020 р. Капітальний ремонт” – 5 000 гривень;

“Відновлення лівого берега р. Чечва в ур.”Чертіж” в с. Спас Спаської сільської ради ОТГ Рожнятівського району Івано-Франківської області, пошкодженого внаслідок стихії 12-24 червня 2020 р. Капітальний ремонт” – 5 000 гривень;

“Відновлення дамби та берегоукріплення р. Бистриці Надвірнянської м. Івано-Франківськ нижче залізничного моста, правий берег с. Микитинці, пошкодженої стихією 12-25 червня 2020 року (IІ черга) (капітальний ремонт)” – 5 000 гривень.

доповнити позиціями:

“Реконструкція існуючого дитячого садка “Пролісок” з добудовою блоку в с. Тисів Болехівської міської ради Івано-Франківської області. Коригування – 5 000 гривень”;

“Реконструкція приміщень другого поверху адмінбудинку під дошкільний заклад на 20 ммісць на площі Незалежності, 4 в селі Дубівці Дубовецької сільської ради Івано-Франківської області – 5 000 гривень”;

“Реконструкція футбольного стадіону по вул. Галицька 55А в с. Ямниця, Ямницької сільської ради ОТГ, Івано-Франківської області – 5000 гривень”;

 “Реконструкція з добудовою дитячого садочка на вул. Січових Стрільців, 34 в смт. Лисець Тисменицького району Івано-Франківської області (коригування) – 5 000 гривень”;

“Школа І-ІІ ступенів в с. Будзин, Тлумацького району, Івано-Франківської області (реконструкція існуючої будівлі школи під НВК з добудовою школи) (Коригування) – 5 000 гривень”;

“Добудова з реконструкцією школи на 480 місць в с. Битків Надвірнянського району Івано-Франківської області – 5 000 гривень”;

“Нове будівництво критого спортивного залу на території Космацького ліцею імені Омеляна Ковча на вул. Т. Г. Шевченка, 5А в с. Космач, Космацької сільської ради, Косівського району, Івано-Франківської області – 5 000 гривень”;

“Капітальний ремонт спортивних майданчиків (футбольного, баскетбольного, волейбольного) обласного закладу оздоровлення та відпочинку “Карпатські мрії” Івано-Франківської обласної ради в с. Микуличин, Яремчанської міської ради. Коригування – 5 000 гривень”;

“Капітальний ремонт закладу дошкільної освіти (ясел-садка) “Золота рибка” Рожнятівської селищної ради Івано-Франківської області –
5 000 гривень”.

  1. Спрямувати частину залишку коштів спеціального фонду обласного бюджету, який склався за рахунок субвенції з місцевих бюджетів станом на 01.01.2021 по спеціальному фонду (видатки розвитку) в сумі 420 045 гривень департаменту фінансів Івано-Франківської облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 3719770 “Інші субвенції місцевим бюджетам” для надання субвенції бюджету Коломийської міської територіальної громади, а саме для фінансування об’єктів:

“Капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Спортивна в с. Королівка Коломийської ТГ” – 290 000 гривень;

“Капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Молодіжна в с. Королівка Коломийської ТГ” – 130 045 гривень.

  1. Зменшити обсяг співфінансування з бюджету Новицької сільської територіальної громади в сумі 1 509 510 гривень, передбачених для співфінансування проєкту “Прибудова спорткомплексу до школи в с. Новиця Калуського району Івано-Франківської області (коригування кошторисної документації)” та відповідно внести зміни до бюджетних призначень, а саме:

зменшити обсяг дохідної частини спеціального фонду обласного бюджету за КБКД 41053900 на 1 509 510 гривень;

зменшити бюджетні призначення департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області) за кодом бюджетної програми 2717361 “Співфінансування інвестиційних проєктів, що реалізуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку” на 1 509 510 гривень.

  1. Погодити зміни до рішень Івано-Франківської обласної ради згідно з додатком 3.
  2. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 19.02.2021.
    № 68-4/2021 “Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2021 рік” (зі змінами), а саме по головному розпоряднику коштів “Обласна рада (для КП “БУДІНВЕСТ”)” зменшити обсяг фінансування по наступних об’єктах:
  • Капітальний ремонт фасаду Джурівського ліцею Снятинської міської територіальної громади – на 1611,27 гривень;
  • Капітальний ремонт дорожнього покриття вул. Івана Франка в с. Белелуя Снятинської міської територіальної громади – на 5412,54 гривень;
  • Капітальний ремонт спортивного майданчика Задубрівського ліцею імені
    Б. Ступарика Снятинської міської територіальної громади – на
    1299,81 гривень;
  • Капітальний ремонт прилеглої території Балинцівського ліцею імені Ярослава Барнича Заболотівської селищної ради Коломийського району – 21416,71 гривень;
  • Капітальний ремонт приміщення Бурштинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 на
    вул. Січових Стрільців, 18 в м. Бурштині Івано-Франківської області –
    1730 гривень;
  • Капітальний ремонт приміщення Бурштинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 на
    вул. Коновальця, 1 в м. Бурштині Івано-Франківської області –
    2072,05 гривні;
  • Капітальний ремонт приміщення амбулаторії в с. Соколівка Косівської міської територіальної громади – 37185,28 гривень;
  • Капітальний ремонт (облаштування тротуарною плиткою) шкільного подвір’я Делівського ліцею Олешанської сільської ради Івано-Франківської області – 27507,65 гривень;
  • Капітальний ремонт (благоустрій території) ліцею № 5 Івано-Франківської міської ради – 23409 гривень;
  • Капітальний ремонт фельдшерсько-акушерського пункту в селі Узин, вулиця Молодіжна, 12А Івано-Франківської міської територіальної громади – 3856,17 гривень;
  • Капітальний ремонт вуличного освітлення по вул. Франка в смт. Войнилів Войнилівської територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області – 1871,32 гривня;
  • Капітальний ремонт подвір`я (укладання бруківки) Косівського ліцею імені Ігоря Пелипейка Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області – 8311,25 гривень;
  • Капітальний ремонт приміщень ліцею № 18 Івано-Франківської міської
    ради – 4208,2 гривень;
  • Капітальний ремонт приміщень ліцею № 23 імені Романа Гурика Івано-Франківської міської ради – 1129,82 гривень;
  • Капітальний ремонт приміщень Старунського ліцею Богородчанської селищної ради – 1674,82 гривні;
  • Капітальний ремонт приміщень Добровлянського ліцею Новицької сільської ради об’єднаної територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області – 5002,82 гривні;
  • Капітальний ремонт адміністративної будівлі Калуської районної ради по вулиці Шевченка, 6 в місті Калуші Калуської територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області – на 1216,9 гривень;
  • Капітальний ремонт приміщення дитячого садка “Едельвейс” в
    смт. Перегінське Івано-Франківської області – 1073,74 гривень і;
  • Капітальний ремонт вуличного освітлення в с. Добровляни Новицької територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області – 1401,9 грвнень;
  • Капітальний ремонт вуличного освітлення по вул. Л. Українки в с. Діброва Войнилівської територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області – 2818,02 гривень;
  • Капітальний ремонт вуличного освітлення по вул. Котляревського в
    с. Діброва Войнилівської територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області – 1497,22 гривень;
  • Капітальний ремонт вуличного освітлення по вул. Л. Українки в
    смт. Войнилів Войнилівської територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області – 4815,07 гривень;
  • Капітальний ремонт вуличного освітлення по вул. Шевченка в смт. Войнилів Войнилівської територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області – 1640,02 гривень;
  • Капітальний ремонт вуличного освітлення по вул. Перше Травня в
    с. Ріп`янка Калуської територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області – 1341,67 гривень;
  • Капітальний ремонт вуличного освітлення по вул. Каракая в с. Мислів Калуської територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області – 1 272,7 гривні;
  • Капітальний ремонт вуличного освітлення по вул. С. Бандери в с. Мислів Калуської територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області – 1 298,05 гривень;
  • Капітальний ремонт вуличного освітлення по вул. Грушевського,
    вул. Чорновола, вул. Довбуша, вул. Зарічна в с. Бережниця Новицької територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області –
    1 195,47 гривень;
  • Капітальний ремонт дорожнього покриття по вулиці Шевченка в с. Голинь Калуської територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області – 2910,75 гривень;
  • Капітальний ремонт туалету в амбулаторії загальної практики сімейної медицини смт. Букачівці КНП “Рогатинський ЦПСД” – 6254,85 гривні;
  • Капітальний ремонт огорожі на стадіоні у с. Пістинь Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області – 1898,47 гривень;
  • Капітальний ремонт Великорожинського ліцею Косівської районної ради Івано-Франківської області (заміна вікон) – 3005,02 гривень;
  • Капітальний ремонт будинку культури в селі Малий Рожин Косівського району Івано-Франківської області – 3190,09 гривень;
  • Встановлення спортивного майданчика з вуличними тренажерами та спортивним інвентарем для Ставницької гімназії у с. Космач
    вул. Ставницька, 91, Космацької сільської ради Косівського району Івано-Франківської області (капітальний ремонт) – 6588,67 гривень.
  • Капітальний ремонт приміщення Середньоберезівського ліцею у с. Середній Березів Яблунівської селищної ради Косівського району Івано-Франківської області (у тому числі виготовлення ПКД) – 87500,0 гривень;
  • Капітальний ремонт дитячого ігрового майданчика для Кобаківського ЗДО ясла-садок “Малятко” в селі Кобаки вул. Шкільна 4, Рожнівської сільської ради Косівського району Івано-Франківської області – 99800,0 гривень,
  • Будівництво пам`ятника “Пісні “Гуцулко Ксеню” у с. Шешори Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області – 49900,0 гривень;
  • Капітальний ремонт приміщення для дошкільних груп Тужилівського ліцею Калуської міської ради – 11360,40 гривень;

по головному розпоряднику коштів “Обласна рада (для КП “БУДІНВЕСТ”)” збільшити обсяг фінансування по наступних об’єктах:

  • Капітальний ремонт спортивного майданчика на території Топорівської ЗОШ І-ІІІ ст. Городенківської міської ради в селі Топорівці Івано-Франківської області – 70727,66 гривень;
  • Капітальний ремонт спортивного залу Фитьківського ліцею Переріслянської сільської ради Івано-Франківської області – 64914,0 гривень;
  • Капітальний ремонт Фитьківського ліцею Переріслянської сільської ради Івано-Франківської області – 43460,0 гривень;
  • Капітальний ремонт приміщення педіатричного відділення № 7 КНП “ЦПМКДД” на вул. Галицькій, 124а Івано-Франківської міської територіальної громади (в т. ч. виготовлення проєктно-кошторисної документації) –
    13750,81 гривень;
  • Капітальний ремонт приміщень дошкільного навчального закладу (ясел-садка) № 16 “Сонечко” Івано-Франківської міської ради – 9625,25 гривень;
  • Капітальний ремонт приміщення Середньоберезівського ліцею у с. Середній Березів Яблунівської селищної ради Косівського району Івано-Франківської області (у тому числі виготовлення ПКД) – 49 900 гривень;
  • Нове будівництво дитячого дошкільного закладу на 60 місць по вул.Центральній в с.Стопчатів Косівського району Івано-Франківської області – 37600,0 гривень;
  • Капітальний ремонт Рожнівського ліцею “Гуцульщина” імені Федора Погребенника Рожнівської сільської ради Косівського району Івано-Франківської області – 49900,0 гривень
  • по розпоряднику коштів “бюджет Рожнівської сільської територіальної громади” збільшити обсяг фінансування по наступних об’єктах:
  • Капітальний ремонт мережі вуличного освітлення по вул.Галана в с.Кобаки Косівського району Івано-Франківської області – 49 900 гривень;
  • Капітальний ремонт мережі вуличного освітлення по вул.Гушмана в с.Кобаки Косівського району Івано-Франківської області – 49 900 гривень;
  1. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 19.02.2021.
    № 69-4/2021 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік”, а саме:

у додатку 6:

по головному розпоряднику коштів “Обласна рада (для КП “БУДІНВЕСТ”)” зменшити обсяг фінансування по наступних об’єктах:

  • Капітальний ремонт даху спального корпусу Снятинського психоневрологічного інтернату, м. Снятин, вулиця Воєводи Коснятина, 102 – 5899,03 гривень;
  • Капітальний ремонт приміщень пульмонологічного відділення КНП “Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради” – на 6120,12 гривень;
  • Капітальний ремонт читальних залів та коридорів 4-го поверху Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Івана Франка по вул. Чорновола, 22 в м. Івано-Франківську – на 3104,69 гривні;

по головному розпоряднику коштів “Обласна рада (для КП “БУДІНВЕСТ”)” збільшити обсяг фінансування по наступних об’єктах:

Капітальний ремонт спортивного майданчика на території Топорівської ЗОШ І-ІІІ ст. Городенківської міської ради в селі Топорівці Івано-Франківської області – 12019,15 гривень;

Капітальний ремонт приміщень дошкільного навчального закладу (ясел-садка) № 16 “Сонечко” Івано-Франківської міської ради – 3104,69 гривні;

у додаток 7 рішення обласної ради від 09.07.2021. № 179-7/2021 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік”, а саме:

 по розпоряднику коштів “Обласна рада (для КП “БУДІНВЕСТ”)” зменшити обсяг фінансування по наступних об’єктах:

  • Будівництво спортивно-ігрового дитячого майданчика в с. Кулачківці Снятинського району Івано-Франківської області – на 2495,33 гривень;
  • Капітальний ремонт літературно-меморіального музею Василя Стефаника в с. Русів Снятинської міської територіальної громади – на 1187,11 гривень;
  • Капітальний ремонт Калуського ліцею № 3 на вул .Дзвонарська, 4 в
    м. Калуш Івано-Франківської області (в тому числі виготовлення проєктно-кошторисної документації) – на 35510,24 гривень;
  • Капітальний ремонт внутрішніх санвузлів Делятинського ліцею № 2 Делятинської селищної ради Івано-Франківської області – на
    9250,95 гривень;

по розпоряднику коштів “Обласна рада (для КП “БУДІНВЕСТ”)” збільшити обсяг фінансування по наступних об’єктах:

Капітальний ремонт спортивного майданчика на території Топорівської ЗОШ І-ІІІ ст. Городенківської міської ради в селі Топорівці Івано-Франківської області – 3682,44 гривень;

Капітальний ремонт приміщення педіатричного відділення № 7 КНП “ЦПМКДД” на вул. Галицькій, 124а Івано-Франківської міської територіальної громади (в т. ч. виготовлення проєктно-кошторисної документації) – 17491,13 гривень;

Капітальний ремонт приміщень дошкільного навчального закладу (ясел-садка) № 16 “Сонечко” Івано-Франківської міської ради – 27270,06 гривень;

Капітальний ремонт вуличного освітлення в с. Степанівка Калуського району Івано-Франківської області – 30000,0 гривень.

По розпоряднику коштів Департамент економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації (для ДП “ДОРОГИ ПРИКАРПАТТЯ”) вилучити об’єкт “Капітальний ремонт дорожнього покриття автомобільної дороги загального користування С090809 Середній Березів – Вижній Березів на ділянці км 0-000-2+958 в Косівському районі Івано-Франківської області” – 30 000 гривень.

  1. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 12.11.2021. № 272-10/202 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік”,

у додатку 8:

по розпоряднику коштів “Бюджет Городенківської міської територіальної громади” назву позиції “Зміцнення матеріально-технічної бази Городенківської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 (придбання принтера)” замінити на “Зміцнення матеріально-технічної бази Городенківської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2”.

по розпоряднику коштів “Обласна рада (для КП “БУДІНВЕСТ”)”:

назву об’єкта “Капітальний ремонт індивідуального опалення в комунальному приміщенні на вул. В’ячеслава Чорновола, 22 в м. Івано-Франківську (Обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка)” замінити на “Ремонтно-реставраційні роботи системи теплопостачання Обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка на вулиці В’ячеслава Чорновола, 22 в м. Івано-Франківську Івано-Франківської області”.

назву об’єкта “Капітальний ремонт індивідуального опалення в комунальному приміщенні на вул. Незалежності, 10а в м. Івано-Франківську (Обласний театр ляльок ім. М. Підгірянки)” замінити на “Ремонтно-реставраційні роботи системи теплопостачання Обласного театру ляльок ім. М. Підгірянки на вулиці Незалежності, 10а в м. Івано-Франківську Івано-Франківської області”.

  1. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 23.04.2021. № 141-6/2021 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік” згідно з додатком 4.
  2. Врахувати у доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенцію з бюджету Тлумацької міської територіальної громади в сумі
    100 000 гривень за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” та спрямувати її департаменту охорони здоров`я облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області) за кодом бюджетної програми 0717322 “Будівництво медичних установ та закладів” для співфінансування проєкту “Амбулаторія монопрактики сімейної медицини с. Остриня Тлумацької ОТГ Тлумацького району – нове будівництво”.
  3. Погодити перерозподіл бюджетних призначень по департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації, а саме за кодом бюджетної програми 1917350 на виконання регіональної цільової програми ведення містобудівного кадастру Івано-Франківської області на 2020-2025 роки зменшити бюджетні призначення по спеціальному фонду на суму 109 507 гривень та відповідно збільшити бюджетні призначення по загальному фонду на суму 109 507 гривень.

При цьому зменшити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на суму 109 507 гривень.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік.

Виступили:

 

І.Мацькевич з пропозицією залишити без розгляду питання, викладені у лист ОДА від 30.11.2021 року № 1057/0/2-19/01-132 щодо спрямування коштів на оплату комунальних послуг та енергоносіїв.

 

Голосували за пропозиції І.Мацькевич:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 30.11.2021 року № 1057/0/2-19/01-132 та пропозиції І.Мацькевич:

  1. Здійснити перерозподіл бюджетних призначень, передбачених на 2021 рік по головних розпорядниках коштів обласного бюджету, а саме:

1.1 Зменшити бюджетні призначення департаменту фінансів Івано-Франківської обласної державної адміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 3719150 “Інші дотації з місцевого бюджету” на суму 3 300 000 гривень;

1.2. Збільшити бюджетні призначення департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) на суму 3 300 000 гривень, а саме:

за кодом бюджетної програми 0712152 “Інші програми та заходи у сфері охорони здоров’я” – 3 300 000 гривень (на виконання заходів програми розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради на 2020-2021 роки), з них для КНП “Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр Івано-Франківської обласної ради” – 2 500 00 гривень, КНП “Обласна клінічна стоматологічна поліклініка Івано-Франківської обласної ради” – 300 000 гривень, КНП “Івано-Франківський спеціальний заклад з надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради” – 500 000 гривень.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік.

Виступили: О.Левицький, Р.Ткач, О.Сич.

 

О.Левицький з пропозицією у додатку до листа від 08.12.2021 року № 1088/0/2-19/01-132 “Бюджет Отинійської селищної територіальної громади” замінити на “Бюджет Обертинської селищної територіальної громади”.

 

Голосували за пропозицію О.Левицького:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 08.12.2021 року № 1088/0/2-19/01-132 та пропозиції О.Левицького:

  1. Врахувати в доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах за КБКД 41037300 в сумі 50 943 100 гривень та спрямувати її департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури Івано-Франківської обласної державної адміністрації (для ДП “ДОРОГИ ПРИКАРПАТТЯ”) по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 2717462 “Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок субвенції з державного бюджету”.
  2. Здійснити перерозподіл бюджетних призначень, передбачених на 2021 рік по головних розпорядниках коштів обласного бюджету, а саме:

2.1. Департаменту соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації по загальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 0819270 “Субвенція з місцевого бюджету на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету”, а саме зменшити призначення бюджету Івано-Франківської міської територіальної громади на суму 117 393,9 гривень (виплата грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування) та відповідно збільшити їх бюджету Коломийської міської територіальної громади на суму 117 393,9 гривень (нове будівництво приміщення для розміщення малого групового будинку).

2.2. Департаменту фінансів Івано-Франківської обласної державної адміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 3719770 “Інші субвенції із місцевого бюджету” на здійснення щомісячної виплати дітям до 18 років та неповнолітнім братам і сестрам загиблих під час масових акцій громадського протесту в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року в розмірі прожиткового мінімуму, визначеного законом про Державний бюджет України на відповідний рік, а саме зменшити призначення бюджету Коломийської міської територіальної громади на суму 26 997 гривень та відповідно збільшити їх бюджету П’ядицької сільської територіальної громади.

2.3. Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури Івано-Франківської обласної державної адміністрації:

– зменшити бюджетні призначення по загальному фонду (видатки споживання) за кодами бюджетних програм:

2717693 “Інші заходи з економічної діяльності” в сумі 40 000 гривень, передбачених на виконання заходів програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2021 рік;

2717610 “Сприяння розвитку малого та середнього підприємництва” в сумі 50 000 гривень, передбачених на виконання заходів регіональної цільової програми розвитку малого та середнього підприємництва в Івано-Франківській області на 2021 рік;

– збільшити бюджетні призначення по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 2717640 “Заходи з енергозбереження” в сумі 90 000 гривень на виконання заходів регіональної цільової програми енергозбереження для населення Івано-Франківської області на 2021 рік.

  1. Погодити внесення змін до рішень обласної ради згідно з додатком 5.
  2. Обласній державній адміністрації використовувати кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах в сумі 50 943 100 гривень за кодом бюджетної програми 2717462 за умови погодження пооб’єктного розподілу коштів на засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік.

Виступили: Р.Ткач, О.Сич.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 10.12.2021 року № 1097/0/2-19/01-132:

  1. Здійснити перерозподіл бюджетних призначень, передбачених на 2021 рік по головних розпорядниках коштів обласного бюджету, а саме:

1.1. Обласній раді по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0110150 “Організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності обласної ради, районної ради, районної у місті ради (у разі її створення) міської, селищної, сільської ради”:

зменшити бюджетні призначення на суму 384 500 гривень (в тому числі на оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 234 500 гривень);

збільшити бюджетні призначення на оплату праці в сумі 384 500 гривень.

1.2. Департаменту соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації по загальному фонду (видатки споживання), а саме:

зменшити бюджетні призначення за кодом бюджетної програми 0813171 “Компенсаційні виплати особам з інвалідністю на бензин, ремонт, технічне обслуговування автомобілів, мотоколясок і на транспортне обслуговування” на суму 80 000 гривень;

збільшити бюджетні призначення за кодом бюджетної програми 0813102 “Забезпечення соціальними послугами стаціонарного догляду з наданням місця для проживання, всебічної підтримки, захисту та безпеки осіб, які не можуть вести самостійний спосіб життя через похилий вік, фізичні та розумові вади, психічні захворювання або інші хвороби” в сумі 80 000 гривень.

  1. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 23.12.2020.
    № 42-2/2020 “Про обласний бюджет на 2021 рік” (зі змінами від 12.11.2021. № 272-10/2021 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік”), а саме у додатку 8:

по бюджету Матеївецької сільської територіальної громади по об`єкту “Придбання меблів для дитячого садка для Пилипівської гімназії (внутрішній структурний підрозділ с. Кропивище Матеївецької сільської ради) зменшити обсяг фінансування по спеціальному фонду (видатки розвитку) в сумі
120 000 гривень та відповідно збільшити їх по загальному фонду (видатки споживання);

по бюджету Галицької міської територіальної громади по об`єктах “Придбання музичного центру для Вікторівського ліцею в с. Вікторів –
10 000 гривень” та “Зміцнення матеріально-технічної бази (придбання ноутбука) Вікторівського закладу дошкільної освіти (ясла-садочок) “Пролісок” –
15 000 гривень” зменшити обсяг фінансування по загальному фонду (видатки споживання) та відповідно збільшити їх по спеціальному фонду (видатки розвитку).

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік.

Виступили: Р.Ткач, О.Сич.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 10.12.2021 року № 1099/0/2-19/01-132:

  1. Врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій за КБКД 41034500 в сумі 980 634 гривень та спрямувати її департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури Івано-Франківської обласної державної адміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області) по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 2717363 “Виконання інвестиційних проєктів в рамках здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій” в сумі
    980 634 гривень.

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 980 634 гривень.

  1. Врахувати у доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенцію з бюджету Вигодської селищної територіальної громади в сумі
    1 000 000 гривень за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” та спрямувати її департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури Івано-Франківської обласної державної адміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області) за кодом бюджетної програми 2717361 “Співфінансування інвестиційних проєктів, що реалізуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку” для співфінансування проєкту “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня у с. Вишків Долинського району – нове будівництво”.
  2. Зменшити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів обласного бюджету, а саме:

3.1. Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури Івано-Франківської обласної державної адміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 2717693 “Інші заходи, пов`язані з економічною діяльністю” в сумі 3 000 000 гривень.

3.2. Департаменту фінансів Івано-Франківської обласної державної адміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 3719150 “Інші дотації з місцевого бюджету” в сумі 21 067 540 гривень.

  1. Збільшити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів обласного бюджету:

4.1. Департаменту охорони здоров`я Івано-Франківської обласної державної адміністрації по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 0712152 “Інші програми та заходи у сфері охорони здоров`я (на виконання заходів Програми розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров`я Івано-Франківської обласної ради на 2020-2021 роки) на суму 11 264 540 гривень, а саме:

придбання устаткування (медичного обладнання) для операційних хірургічного відділення КНП “Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради” – 986 540 гривень;

придбання медичного обладнання для КНП “Івано-Франківський обласний перинатальний центр Івано-Франківської обласної ради” – 5 478 000 гривень;

придбання діагностичного обладнання для КНП “Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр Івано-Франківської обласної ради” – 4 800 000 гривень.

4.2. Департаменту фінансів Івано-Франківської облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 3719770 “Інші субвенції з місцевого бюджету”:

 по спеціальному фонду (видатки розвитку) на суму 6 550 000 гривень, зокрема;

для надання субвенції бюджету Обертинської селищної територіальної громади для фінансування об’єкту “Спроможна школа для кращих результатів Обертинського ліцею (опорної школи) Обертинської селищної ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області (капітальний ремонт) –
1 500 000 гривень;

для надання субвенції бюджету Заболотівської селищної територіальної громади на придбання діагностичного обладнання для КНП Заболотівської селищної ради “Заболотівська багатопрофільна лікарня” – 4 800 000 гривень;

 для надання субвенції бюджету Верховинської районної ради на будівництво адмінбудівлі фінансового управління Верховинського району на 12 працюючих по вул. Франка в смт. Верховина Івано-Франківської області –
250 000 гривень;

по загальному фонду (видатки споживання) для надання субвенції бюджету Калуської міської територіальної громади для надання матеріальної допомоги на придбання житла – 300 000 гривень.

4.3. Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури Івано-Франківської обласної державної адміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області) по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 2717330 “Будівництво інших об`єктів комунальної власності” для фінансування об`єктів:

“Реконструкція приміщення приймального відділення КНП “Бурштинська центральна міська лікарня” під приймальне відділення екстреної (невідкладної допомоги) на вул. Шухевича, 15 в м.Бурштин Івано-Франківської області (додаткові роботи)” – 1 000 000 гривень;

“Виготовлення і коректура проєктно-кошторисної документації та витрати, пов`язаних із введенням об`єктів в експлуатацію, поновленням технічних умов на об`єкти будівництва тощо” – 2 000 000 гривень;

“Капітальний ремонт даху (існуючої основної покрівлі) лівого та центрального крила будівлі по вул. Тихого, 8 в м. Калуші Івано-Франківської області” – 375 000 гривень;

“Капітальний ремонт приміщення Івано-Франківського учбово-виробничого підприємства Всеукраїнської громадської організації “Українське товариство глухих” – 1 278 000 гривень.

При цьому, здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду обласного бюджету в сумі 22 467 540 гривень.

4.4. Управлінню спорту Івано-Франківської облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 1115062 “Підтримка спорту вищих досягнень та організацій, які здійснюють фізкультурно-спортивну діяльність в регіоні” на суму 150 000 гривень.

4.5. Управлінню культури, національностей та релігій Івано-Франківської облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 1014010 “Фінансова підтримка театрів” на суму
1 150 000 гривень.

  1. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 23.12.2020.
    № 42-2/2020 “Про обласний бюджет на 2021 рік” (зі змінами від 09.07.2021.
    № 179-7/2021 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік”), а саме у додатку 7 по бюджету Коломийської міської територіальної громади:

вилучити позицію “Реконструкція стадіону по вулиці Спортивній в селі Королівка Коломийського району Івано-Франківської області –
5 000 000 гривень”.

доповнити позиціями:

“Капітальний ремонт дорожнього і тротуарного покриття по вул. Винниченка в м. Коломиї Івано-Франківської області – 2 504 000 гривень”;

“Капітальний ремонт дорожнього покриття вул. Тичини в м. Коломиї Івано-Франківської області – 930 000 гривень;

“Капітальний ремонт футбольного поля зі штучним покриттям в с. Воскресинці – 350 000 гривень”;

“Капітальний ремонт спортивного майданчика по вул. Перемоги, 14 в с. Корнич – 770 000 гривень;

“Капітальний ремонт приміщення по вул. Привокзальна, 2 в м. Коломиї – 446 000 гривень”.

  1. Обласній державні адміністрації надати постійній комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій інформацію:

– про обсяги коштів, спрямованих з Івано-Франківського обласного бюджету для співфінансування (дольової участі) будівництва Львівської лікарні відновного лікування № 2 “Центр реабілітації ветеранів ОУН-УПА “Говерла” у м. Моршині;

– як оформлене право власності на частку дольової участі з Івано-Франківського обласного бюджету в будівництві Центру реабілітації ветеранів ОУН-УПА “Говерла” у м. Моршині.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: М.Гринечко про проєкт рішення обласної ради “Про затвердження регіональної цільової програми “Відзначення в області 80-річчя створення Української Повстанської Армії” на 2022-2023 роки”.

Виступили: Р.Ткач, Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про затвердження регіональної цільової програми “Відзначення в області 80-річчя створення Української Повстанської Армії” на 2022-2023 роки” на розгляд одинадцятої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: А.Пліхтяка про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 19.02.2021. № 70-4/2021 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2021 році” (зі змінами)”.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про внесення змін до рішення обласної ради від 19.02.2021. № 70-4/2021 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2021 році” (зі змінами)” на розгляд одинадцятої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: А.Пліхтяка про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 12.11.2021. № 266-10/2021 “Про фінансування природоохоронних заходів за рахунок понадпланових річних надходжень у 2021 році до обласного фонду охорони навколишнього природного середовища”.

Виступили: Р.Ткач, Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про внесення змін до рішення обласної ради від 12.11.2021. № 266-10/2021 “Про фінансування природоохоронних заходів за рахунок понадпланових річних надходжень у 2021 році до обласного фонду охорони навколишнього природного середовища” на розгляд одинадцятої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: А.Сташківа про перерозподіл бюджетних призначень по департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.

Виступили: О.Левицький, О.Сич, Н.Іванів.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 10.12.2021 року № 1099/0/2-19/01-132:

  1. Здійснити у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених у 2021 році департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської облдержадміністрації за рахунок залишку коштів освітньої субвенції, який склався станом на 01.01.2021, перерозподіл видатків шляхом зменшення бюджетних призначень по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0611142 “Інші програми та заходи у сфері освіти” на суму 5 000 000 гривень на виконання заходів Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки (для оснащення закладів загальної середньої освіти шкільними меблями) та відповідно збільшення їх обсягу по спеціальному фонду (видатки розвитку).

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на суму 5 000 000 гривень.

  1. Здійснити у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених у 2021 році департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської облдержадміністрації, перерозподіл видатків шляхом:

зменшення їх обсягу по загальному фонду (видатки споживання) за:

кодом бюджетної програми 0611023 “Надання загальної середньої освіти спеціалізованими закладами загальної середньої освіти” на суму 682 320 гривень;

кодом бюджетної програми 0613131 “Здійснення заходів та реалізація проектів на виконання Державної цільової соціальної програми “Молодь України” на суму 120 000 гривень на виконання заходів Обласної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2021-2025 роки;

кодом бюджетної програми 0613140 “Оздоровлення та відпочинок дітей (крім заходів з оздоровлення дітей, що здійснюються за рахунок коштів на оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи)” на суму 325 180 гривень;

кодом бюджетної програми 0615031 “Утримання та навчально-тренувальна робота комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл” на суму 80 000 гривень;

збільшення їх обсягу по загальному фонду (видатки споживання) за:

кодом бюджетної програми 0611141 “Забезпечення діяльності інших закладів у сфері освіти” на суму 80 000 гривень;

кодом бюджетної програми 0611181 “Співфінансування заходів, що реалізуються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти “Нова українська школа” на суму 29 200 гривень;

кодом бюджетної програми 0615031 “Утримання та навчально-тренувальна робота комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл” на суму 80 000 гривень (вісімдесят тисяч гривень) (оплата комунальних послуг та енергоносіїв);

збільшення їх обсягу по спеціальному фонду (видатки розвитку) за:

кодом бюджетної програми 0611181 “Співфінансування заходів, що реалізуються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти “Нова українська школа” на суму 72 800 гривень;

кодом бюджетної програми 0611191 “Співфінансування заходів, що реалізуються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на боротьбу з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками під час навчального процесу у закладах загальної середньої освіти” на суму 505 500 гривень;

кодом бюджетної програми 0611221 “Співфінансування заходів, що реалізуються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення навчально-практичних центрів сучасної професійної (професійно-технічної) освіти” на суму 440 000 гривень.

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на суму 1 018 300 гривень.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: А.Сташківа про внесення змін до календарних планів заходів регіональних цільових програм по департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 19.11.2021 року № 5354/1/1-21/01-132 погодити внесення змін до календарного плану заходів на 2021 рік:

– Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки (додаток 6);

– обласної програми підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення (додаток 7).

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: А.Сташківа про перерозподіл бюджетних призначень по департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.

Виступили: О.Левицький, Р.Ткач, О.Сич, М.Королик, О.Мельниченко, І.Дебенко, Н.Іванів.

 

О.Левицький з пропозицією передати один шкільний автобус, який буде придбаний за кошти обласного бюджету в сумі 4 000 000 гривень, що спрямовуються на їх закупівлю, для потреб Ліснохлібичинського ліцею Отиніської селищної ради.

 

Голосували за пропозицію О.Левицького:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

О.Мельниченко з пропозицією виділити один повнопривідний (підвищеної прохідності) шкільний автобус для потреб Розтоківського ліцею Кутської селищної ради.

 

Голосували за пропозицію О.Мельниченко:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

І.Дебенко з пропозицією передати один шкільний автобус, який буде придбаний за кошти обласного бюджету в сумі 4 000 000 гривень, що спрямовуються на їх закупівлю, для потреб Гвіздецького ліцею Гвіздецької селищної ради.

 

Голосували за пропозицію І.Дебенка:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 10.12.2021 року № 1098/0/2-21/01-132, пропозицій депутатів обласної ради О.Левицького, О.Мельниченко та І.Дебенка::

  1. Здійснити у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених у 2021 році департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської облдержадміністрації, перерозподіл видатків шляхом:

зменшення їх обсягу по загальному фонду (видатки споживання) за:

кодом бюджетної програми 0611022 “Надання загальної середньої освіти спеціальними закладами загальної середньої освіти для дітей, які потребують корекції фізичного та/або розумового розвитку” на суму 972 800 гривень;

кодом бюджетної програми 0611023 “Надання загальної середньої освіти спеціалізованими закладами загальної середньої освіти” на суму 678 540 гривень;

кодом бюджетної програми 0611025 “Надання загальної середньої освіти навчально-реабілітаційними центрами для дітей з особливими освітніми потребами, зумовленими складними порушеннями розвитку” на суму 270 000 гривень;

кодом бюджетної програми 0611120 “Підвищення кваліфікації, перепідготовка кадрів закладами післядипломної освіти” на суму 1 287 000 гривень (в т. ч. оплата праці – 898 000 гривень);

кодом бюджетної програми 0611142 “Інші програми та заходи у сфері освіти” на суму 1 587 060 гривень (в т. ч. оплата праці – 71 320 гривень), в тому числі:

– Програма розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки – 87 060 гривень;

– регіональна цільова програма протипожежного захисту обласних закладів освіти, охорони здоров’я, культури та соціального захисту на 2018-2021 роки – 1 098 000 гривень;

– обласна цільова соціальна програма “Розвиток пластового руху Прикарпаття” на 2018-2022 роки – 302 000 гривень;

– регіональна цільова програма “Відзначення в області 150-річчя від дня народження Василя Стефаника у 2021 році” на 2018-2021 роки – 100 000 гривень;

кодом бюджетної програми 0615031 “Утримання та навчально-тренувальна робота комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл” на суму 300 000 гривень (оплата комунальних послуг та енергоносіїв);

збільшення їх обсягу по загальному фонду (видатки споживання) за:

кодом бюджетної програми 0611021 “Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти” на суму 56 500 гривень (в т. ч. оплата комунальних послуг та енергоносіїв – 30 700 гривень);

кодом бюджетної програми 0611070 “Надання позашкільної освіти закладами позашкільної освіти, заходи із позашкільної роботи з дітьми” на суму 70 000 гривень (оплата комунальних послуг та енергоносіїв);

кодом бюджетної програми 0611120 “Підвищення кваліфікації, перепідготовка кадрів закладами післядипломної освіти” на суму 302 100 гривень (в т. ч. оплата комунальних послуг та енергоносіїв – 73 100 гривень);

кодом бюджетної програми 0615031 “Утримання та навчально-тренувальна робота комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл” на суму 200 000 гривень;

збільшення їх обсягу по спеціальному фонду (видатки розвитку) за:

кодом бюджетної програми 0611023 “Надання загальної середньої освіти спеціалізованими закладами загальної середньої освіти” на суму 416 800 гривень;

кодом бюджетної програми 0611142 “Інші програми та заходи у сфері освіти” на виконання заходів Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки для придбання шкільних автобусів в сумі 4 000 000 гривень;

кодом бюджетної програми 0615031 “Утримання та навчально-тренувальна робота комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл” на суму 50 000 гривень.

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на суму 4 466 800 гривень.

  1. Здійснити у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених у 2021 році департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської облдержадміністрації за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти “Нова українська школа”, перерозподіл видатків шляхом зменшення бюджетних призначень по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 0611182 “Виконання заходів, спрямованих на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти “Нова українська школа” за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам” на суму 717 214 гривень та відповідно збільшення їх обсягу по загальному фонду (видатки споживання).

При цьому зменшити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на суму 717 214 гривень.

  1. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 12.11.2021. № 272-10/2021 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік”, а саме абзац третій підпункту 1 пункту 4 викласти в новій редакції:

“по спеціальному фонду (видатки розвитку) в сумі 12 173 900 гривень для зміцнення матеріально-технічної бази закладів загальної середньої освіти — 12 173 900 гривень.”

  1. Погодити внесення змін до календарного плану заходів на 2021 рік Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки (додаток 8).
  2. Погодити внесення змін до календарного плану заходів на 2021 рік на виконання обласної цільової соціальної програми “Розвиток пластового руху Прикарпаття” на 2018-2022 роки (додаток 9).
  3. Погодити внесення змін до календарного плану заходів на 2021 рік на виконання регіональної цільової програми “Відзначення в області 150-річчя від дня народження Василя Стефаника у 2021 році” на 2018-2021 роки (додаток 10).
  4. Погодити внесення змін до календарного плану заходів на 2021 рік на виконання регіональної цільової програми протипожежного захисту обласних закладів освіти, охорони здоров’я, культури та соціального захисту на 2018-2021 роки (додаток 11).
  5. Погодити внесення змін до календарного плану заходів на 2021 рік на виконання обласної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2021-2025 роки (додаток 12).
  6. Департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації:

1) передати шкільні автобуси, які будуть придбані за кошти обласного бюджету, для потреб:

– Ліснохлібичинського ліцею Отиніської селищної ради – 1 автобус;

– Гвіздецького ліцею Гвіздецької селищної ради – 1 автобус;

2) виділити (придбати) один повнопривідний (підвищеної прохідності) шкільний автобус для потреб Розтоківського ліцею Кутської селищної ради.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: А.Сташківа про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки (зі змінами)”.

Виступили: О.Сич, Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про внесення змін до Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки (зі змінами)” на розгляд одинадцятої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В.Корженьовського про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Виступили: О.Левицький, Н.Іванів.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 23.11.2021 року № 1037/0/2-19/01-132 погодити розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів, та визнані особами з інвалідністю внаслідок війни III групи відповідно до пунктів 11-14 частини другої статті 7 або учасниками бойових дій відповідно до пунктів 19-20 частини першої статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, та які потребують поліпшення житлових умов, на 2021 рік, за кодом бюджетної програми 0819242, зокрема:

 

№ з/пАдміністративно-територіальна одиницяСума, гривень
1м. Івано-Франківськ1 419 075
Всього:1 419 075

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В.Корженьовського про внесення змін до календарного плану заходів на 2021 рік обласної програми підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 25.11.2021 року № 1045/0/2-19/01-132 погодити внесення змін до календарного плану заходів на 2021 рік обласної програми підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення (додаток 13).

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В.Корженьовського про проєкт рішення обласної ради “Про затвердження обласної цільової програми забезпечення житлом працівників Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області на 2022-2026 роки”.

Виступили: О.Левицький, Р.Ткач, Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про затвердження обласної цільової програми забезпечення житлом працівників Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області на 2022-2026 роки” на розгляд одинадцятої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: О.Оклієвича про розподіл коштів, передбачених управлінню спорту облдержадміністрації.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 10.11.2021 року № 989/0/2-19/01-132 погодити розподіл коштів, передбачених за кодом бюджетної програми 1115062 “Підтримка спорту вищих досягнень та організацій, які здійснюють фізкультурно-спортивну діяльність в регіоні”, на фінансову підтримку громадської спілки “Академія боротьби Прикарпаття імені В. Федоришина” в сумі 190 000 гривень.

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: С.Федорціва про проєкт рішення обласної ради “Про звіт тимчасової контрольної комісії обласної ради щодо діяльності комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна, Івано-Франківського обласного комунального агролісогосподарського підприємства “Івано-Франківськоблагроліс”, комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Централізована закупівельна організація Івано-Франківської обласної ради”.

Виступили: О.Левицький, Р.Ткач, О.Сич, В.Гладій, Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про затвердження обласної цільової програми забезпечення житлом працівників Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області на 2022-2026 роки” на розгляд одинадцятої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 1

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Дмитренка про внесення змін до бюджетних призначень по департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

Виступили: О.Левицький, Р.Ткач, Н.Іванів.

 

Слухали:. Про рішення постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політки (п. 14 протоколу № 16 від 09.12.2021 року) щодо погодження змін до календарних планів заходів на 2021 рік регіональних цільових програм, за винятком коштів, передбачених в сумі 1 200,0 тис. гривень на закупівлю предметів, матеріалів, лікарських засобів та виробів медичного призначення для департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

 

Голосували за пропозицію постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політки:

“за” – 8

“утримались” – 1

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 02.12.2021 року № 1070/0/2-19/01-132 та пропозиції постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політки:

  1. Здійснити перерозподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я, передбаченого департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, за кодом бюджетної програми 0719430 “Субвенція з місцевого бюджету на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету” на забезпечення лікування хворих на цукровий діабет інсуліном та нецукровий діабет – десмопресином між місцевими бюджетами згідно з додатком 14.
  2. Здійснити перерозподіл бюджетних призначень, передбачених департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації, а саме:

– зменшити бюджетні призначення за кодом бюджетної програми 0711120 “Підвищення кваліфікації, перепідготовка кадрів закладами післядипломної освіти” по загальному фонду (видатки споживання) на суму 298 900 гривень, з них на оплату праці 210 500 гривень;

– збільшити бюджетні призначення за кодом бюджетної програми 0711101 “Підготовка кадрів закладами фахової перед вищої освіти за рахунок коштів місцевого бюджету” по загальному фонду (видатки споживання) на суму 298 900 гривень.

  1. Погодити внесення змін до календарних планів заходів на 2021 рік регіональних цільових програм, а саме:

– програми розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради на 2020-
2021 роки (додаток 15);

– комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття на 2021-
2025 роки”, (додаток 16);

– обласної програми підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення (додаток 17).

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Дмитренка про проєкт рішення обласної ради “Про програму розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради на 2022-
    2025 роки”.

Виступили: О.Левицький, Р.Ткач, І,Мацькевич, О.Сич, Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про програму розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради на 2022-2025 роки” на розгляд одинадцятої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: М.Ковтуна про проєкт рішення “Про внесення змін до Програми розвитку Дністровського регіонального ландшафтного парку на 2021-2025 роки”.

Виступив: В.Гладій, Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про внесення змін до Програми розвитку Дністровського регіонального ландшафтного парку на 2021-2025 роки” на розгляд одинадцятої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Р.Гурського про проєкт рішення обласної ради “Про Регіональну цільову програму боротьби з карантинним бур’яном – амброзією полинолистою в Івано-Франківській області на 2022-2025 роки.

Виступили: О.Сич, Р.Ткач, О.Левицький, Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про Регіональну цільову програму боротьби з карантинним бур’яном – амброзією полинолистою в Івано-Франківській області на 2022-2025 роки” на розгляд одинадцятої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: С.Вінтоновича про проєкт рішення обласної ради “Про Комплексну програму розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Івано-Франківської області на 2022-2025 роки”.

Виступили: О.Левицький, Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про Комплексну програму розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Івано-Франківської області на 2022-2025 роки” на розгляд одинадцятої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Г.Макоту про внесення змін до календарного плану заходів на 2021 рік регіональної цільової програми розвитку міжнародного співробітництва Івано-Франківської області на 2021 рік.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 07.12.2021 року № 1085/0/2-19/01-132 погодити внесення змін до календарного плану заходів на 2021 рік регіональної цільової програми розвитку міжнародного співробітництва Івано-Франківської області на 2021 рік (додаток 18).

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В.Костишина про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до регіональної цільової програми забезпечення діяльності комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради на
    2020-2024 роки”.

Виступили: О.Левицький, О.Сич, Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про внесення змін до регіональної цільової програми забезпечення діяльності комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради на 2020-2024 роки” на розгляд одинадцятої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

 

 

Голова постійної комісії                                                          Назарій Іванів

 

 

Секретар постійної комісії                                                      Олександр Левицький

 


ДОДАТОК


 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]