Протокол № 24  засідання постійної комісії обласної ради з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування


 

від 05.11.2019 року

м. Івано-Франківськ

09.30 год., каб. 500

 

Всього членів комісії: 5 чол.

Присутні 3 депутати: Василь Іванович Мельничук, Сергій Петрович Коцюр, Олексій Богданович Фрик.

 

Брали участь у роботі комісії:

Гладій Василь Іванович – перший заступник голови обласної ради;

Басараб Сергій Михайлович – заступник голови обласної ради;

Онищук Світлана Василівна – заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації;

Дем’янчук Микола Петрович – начальник управління з питань децентралізації та регіонального розвитку обласної державної адміністрації;

Дзвінчук Дмитро Іванович – директор інституту гуманітарної підготовки та державного управління Івано-Франківського національного університету нафти і газу, депутат обласної ради;

Стефанчук Юрій Дмитрович – виконавчий директор регіонального відділення Асоціації міст України;

Мельничук Ігор Васильович – радник з питань регіонального розвитку Івано-Франківського центру розвитку місцевого самоврядування;

Ружанський Володимир Васильович – Загвіздянський сільський голова об’єднаної територіальної громади;

Лущак Анатолій Романович – Старолисецький сільський голова Тисменицького району;

Вань Марія Анатоліївна – заступник начальника організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради;

Представники засобів масової інформації.

Голова постійної комісії: В. Мельничук

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

  1. Про інформацію обласної державної адміністрації щодо реформування місцевого самоврядування, децентралізації влади та перспективи завершення процесу об’єднання територіальних громад області.
  2. Про інформацію щодо діяльності Агенції регіонального розвитку Івано-Франківської області.
  3. Про інформацію щодо результатів проведення першої учнівської олімпіади з питань місцевого самоврядування, децентралізації влади та публічного управління.
  4. Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 09.10.2015. № 1773-39/2015, (зі змінами).
  5. Про представлення до нагородження Грамотою Верховної Ради України.
  6. Про план роботи Івано-Франківської обласної ради сьомого демократичного скликання на 2020 рік.
  7. Різне.

 

  1. Слухали: С. Онищук про інформацію обласної державної адміністрації щодо реформування місцевого самоврядування, децентралізації влади та перспективи завершення процесу об’єднання територіальних громад області.

Виступили: М. Дем’янчук, В. Мельничук, С. Коцюр, В. Гладій, Д. Дзвінчук,
Ю. Стефанчук, І. Мельничук, А. Лущак.

Вирішили: 1. Інформацію обласної державної адміністрації щодо реформування місцевого самоврядування, децентралізації влади та перспективи завершення процесу об’єднання територіальних громад області взяти до уваги.

  1. Рекомендувати обласній державній адміністрації контролювати питання проведення органами Державного казначейства України видатків, передбачених розподілом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій (розпорядження КМУ від 10.07.2019. № 500-р).
  2. Обласній державній адміністрації ознайомити депутатів місцевих рад та органи місцевого самоврядування області з пропозиціями щодо нової моделі перспективного плану області.

Голосували:

“за” – 3

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято

 

  1. Слухали: В. Мельничука про інформацію щодо діяльності Агенції регіонального розвитку Івано-Франківської області.

Виступили: С. Коцюр.

Вирішили: 1. Доручити обласній державній адміністрації внести зміни до складу Наглядової ради Агенції регіонального розвитку Івано-Франківської області.

  1. Інформацію щодо діяльності Агенції регіонального розвитку Івано-Франківської області заслухати на одному із чергових засідань комісії.

Голосували:

“за” – 3

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято

  1. Слухали: Д. Дзвінчука про інформацію щодо результатів проведення першої учнівської олімпіади з питань місцевого самоврядування, децентралізації влади та публічного управління.

Виступили: В. Мельничук, В. Гладій, С. Коцюр.

Вирішили: 1. Інформацію щодо результатів проведення першої учнівської олімпіади з питань місцевого самоврядування, децентралізації влади та публічного управління взяти до уваги.

  1. Доручити обласній державній адміністрації внести зміни до Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки в частині виплати з обласного бюджету стипендій переможцям згаданої вище олімпіади, які навчаються в Інституті гуманітарної підготовки та державного управління Івано-Франківського національного університету нафти і газу, а також одноразових грошових премій усім переможцям учнівської олімпіади з питань місцевого самоврядування, децентралізації влади та публічного управління.

Голосували:

“за” – 3

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято

  1. Слухали: В. Мельничука про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 09.10.2015. № 1773-39/2015, (зі змінами)”.

Виступили: В. Гладій, С. Коцюр.

Вирішили: Проект рішення обласної ради “Про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 09.10.2015. № 1773-39/2015, (зі змінами)” підтримати і рекомендувати для розгляду на президії та сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 3

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято

  1. Слухали: В. Мельничука про представлення до нагородження Грамотою Верховної Ради України.

Виступили: В. Гладій.

Вирішили: Рекомендувати обласній раді клопотати перед Верховною Радою України про нагородження Грамотою Верховної Ради України Гоблика Михайла Михайловича – Виноградського сільського голови Городенківського району четвертого – сьомого демократичних скликань, депутата Городенківської районної ради четвертого демократичного скликання, лауреата літературної премії імені Леся Мартовича та розглянути це питання на черговій сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 3

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято

 

  1. Слухали: В. Мельничука про план роботи Івано-Франківської обласної ради сьомого демократичного скликання на 2020 рік.

Виступили: В. Гладій, С. Коцюр, О. Фрик.

Вирішили: Рекомендувати обласній раді включити до плану роботи обласної ради на І квартал 2020 року розгляд питання щодо реформування місцевого самоврядування, децентралізації влади та завершення процесу об’єднання територіальних громад області.

Голосували:

“за” – 3

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято

  1. Різне.

 

 

 

Голова постійної комісії                                                             Василь Мельничук

 

Секретар постійної комісії                                                         Олексій Фрик

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]