ПРОТОКОЛ № 24


ПРОТОКОЛ № 24

засідання постійної комісії обласної ради

 

18.04.2018 р. м. Івано-Франківськ

 

Всього членів комісії – 7 осіб.

Присутні: Чаплинська Н. Л., Озорович В. В., Марійчин А. А., Сенатович В. Ф.

Відсутні: Дякур Д. Д. – поважна причина, Ткач Р. В. – відрядження,

Коцюр С. П. – відрядження.

 

Запрошені:

Яворський Віталій Львович – заступник директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації;

Купчій Юрій Петрович – голова Івано-Франківської організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів);

Омелько Віктор Петрович – голова Івано-Франківської міської організації ветеранів (воїнів-інтернаціоналістів).

У засіданні комісії взяли участь:

Гладій Василь Іванович – перший заступник голови обласної ради;

Веркалець Володимир Федорович – головний спеціаліст Сектору в Івано-Франківській області Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО;

Парцей Роман Ярославович – голова правління ГО “Івано-Франківське обласне об’єднання воїнів АТО”;

Шпук Тарас Васильович – голова ГО “Обласна асоціація учасників та ветеранів АТО”;

Чомко Степан Степанович – перший заступник голови ГО “Івано-Франківська обласна спілка членів сімей загиблих, померлих та безвісти зниклих в зоні АТО”;

Турусова Олена Валентинівна – заступник голови ГО “Івано-Франківська обласна спілка членів сімей загиблих, померлих та безвісти зниклих в зоні АТО”;

Броніцька Юлія Михайлівна – консультант організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради;

Представники засобів масової інформації.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

  1. Про проект рішення “Про виконання обласної програми підтримки сімей загиблих і постраждалих під час масових акцій громадського протесту в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, уверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення (зі змінами) за 2017 рік”. Про меморандум про взаємодію між Івано-Франківською обласною радою, Івано-Франківською обласною державною адміністрацією, Івано-Франківською міською радою та Івано-Франківською обласною організацією Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), Івано-Франківською міською організацією ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), ГС “Івано- Франківська міська Асоціація учасників АТО”.
  1. Різне.
  2. Про проект рішення “Про виконання обласної програми підтримки сімей загиблих і постраждалих під час масових акцій громадського протесту в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення (зі змінами) за 2017 рік”.

ДОПОВІДАВ: Яворський В. Л.

ВИСТУПИЛИ: Чаплинська Н. Л., Чомко С. С., Шпук Т. В., Гладій В. І., Парцей Р. Я., Турусова О. В.,

ВИРІШИЛИ: підтримати проект рішення “Про виконання обласної програми підтримки сімей загиблих і постраждалих під час масових акцій громадського  протесту в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення (зі змінами) за 2017 рік” та рекомендувати на розгляд сесії обласної ради.

Голосували:

За – 4 (чотири) Проти – 0 (нуль) Утрималось – 0 (нуль).

Рішення прийнято.

  1. Про меморандум про взаємодію між Івано-Франківською обласною радою, Івано-Франківською обласною державною адміністрацією, Івано-Франківською міською радою та Івано-Франківською обласною організацією Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), Івано-Франківською міською організацією ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), ГС “Івано-Франківська міська Асоціація учасників АТО”.

ДОПОВІДАВ: Омелько В. П.

ВИСТУПИЛИ: Чаплинська Н. Л., Веркалець В. Ф.

ВИРІШИЛИ: 1) рекомендувати голові обласної ради підписати меморандум про взаємодію між Івано-Франківською обласною радою, Івано-Франківською обласною державною адміністрацією, Івано-Франківською міською радою та Івано-Франківською обласною організацією Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), Івано-Франківською міською організацією ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), ГС “Івано-Франківська міська Асоціація учасників АТО”;

2) узгодити ГО “Івано-Франківська обласна спілка членів сімей загиблих, померлих та безвісти зниклих в зоні АТО” з підписантами меморандуму про взаємодію між Івано-Франківською обласною радою, Івано-Франківською обласною державною адміністрацією, Івано-Франківською міською радою та Івано- Франківською обласною організацією Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), Івано-Франківською міською організацією ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), ГС “Івано-Франківська міська Асоціація учасників АТО” питання долучення до його підписання.

Голосували:

За – 4 (чотири) Проти – 0 (нуль) Утрималось – 0 (нуль).

Рішення прийнято.

  1. Різне:

1). Вирішили: конкурсній комісії з розгляду проектів соціально-психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції та членів їх сімей виїхати на місце реалізації проектів соціально-психологічної реабілітації учасників бойових дій та бійців-добровольців всіх громадських організацій, які подадуть проекти на наступний конкурс.

Голосували:

За – 4 (чотири) Проти – 0 (нуль) Утрималось – 0 (нуль).

Рішення прийнято.

2). Вирішили: на наступному засіданні комісії розглянути питання про стан надання медичних послуг учасникам АТО та членів їхніх родин.

Голосували:

За – 4 (чотири) Проти – 0 (нуль) Утрималось – 0 (нуль).

Рішення прийнято.

3). Вирішили: департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації надати інформацію у розрізі районів, міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад щодо соціальних виплат учасникам АТО та членам родин загиблих.

Голосували:

За – 4 (чотири) Проти – 0 (нуль) Утрималось – 0 (нуль).

Рішення прийнято.

 

Голова постійної комісії                           Наталія Чаплинська

Секретар постійної комісії                       Василь Озорович

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]