Протокол № 24


 засідання постійної комісії обласної ради
з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій

 

 

від 23.12.2021 року
м. Івано-Франківськ

Всього членів комісії: 10 осіб.

Присутні: Н.Іванів, О.Левицький, В.Кушнір, Д.Грицюк, І.Дебенко, О.Качур, М.Королик, О.Мельниченко, Д.Сіреджук, Р.Ткач

Запрошені:

О.Сич – голова обласної ради;

В.Гладій – перший заступник голови обласної ради;

М.Палійчук – заступник голови обласної ради;

А.Яворський – голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики;

Л.Слободян – депутат обласної ради;

В.Семенюк – депутат обласної ради;

О.Грищук – депутат обласної ради;

Н.Дьоміна – депутатка обласної ради;

Л.Головатюк – депутатка обласної ради;

Б.Пліс – депутат обласної ради;

Л.Сірко – заступниця голови обласної державної адміністрації;

М.Піцуряк – Солотвинський селищний голова;

Г.Качур – в.о. директора департаменту фінансів облдержадміністрації;

Ю.Труханівський – заступник директора департаменту – начальник управління інфраструктури департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації;

А.Пліхтяк – начальник управління екології та природніх ресурсів облдержадміністрації;

В.Федорак – начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації;

І.Дмитренко – директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації;

В.Федорак – начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації;

Д.Сурело – директорка комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “БУДІНВЕСТ”.

Брали участь у роботі комісії:

Н.Косаревич – начальник відділу з питань бюджету управління з питань бюджету та контролю за виконанням делегованих повноважень виконавчого апарату обласної ради;

Р.Микитин – заступник начальника відділу з питань бюджету управління з питань бюджету та контролю за виконанням делегованих повноважень виконавчого апарату обласної ради.

 

Голова постійної комісії: Н.Іванів

Секретар постійної комісії: О.Левицький

 

 

Порядок денний:

  1. Про врахування в обласному бюджеті та розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у сфері охорони здоров’я (на підтримку закладів, які надають первинну, вторинну, третинну та екстрену медичну допомогу).
  2. Про перелік заходів на 2022 рік регіональної цільової програми розвитку соціальної інфраструктури Івано-Франківської області на 2022-2025 роки.
  3. Про спрямування коштів регіональної цільової програми розвитку соціальної інфраструктури Івано-Франківської області на 2022-2025 роки.
  4. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до обласного бюджету на 2022 рік”.
  5. Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік.
  6. Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік.
  7. Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік.
  8. Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік.
  9. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік.
  10. Про проєкт рішення обласної ради “Про звернення обласної ради щодо внесення змін до бюджетного законодавства в частині розподілу екологічного податку”.
  11. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 23.12.2020. № 30-2/2020 “Про Програму охорони навколишнього природного середовища Івано-Франківської області до 2025 року” (зі змінами)”.
  12. Про проєкт рішення обласної ради “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2022 році”.
  13. Про розпорядження облдержадміністрації та обласної ради від 09.12.2021. № 510/929-р “Про внесення змін до розпорядження облдержадміністрації та обласної ради від 17.02.2021. № 43/72-р (зі змінами)”.
  14. Про проєкт рішення обласної ради ” Про регіональну цільову програму “ЕНЕРГОДІМ” для підтримки ОСББ Івано-Франківської області на 2022-2023 роки”.
  15. Про внесення змін до бюджетних призначень по департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.
  16. Про врахування в обласному бюджеті та розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у сфері охорони здоров’я (на забезпечення діагностичним обладнанням).
  17. Різне.

 

  1. Слухали: І.Дмитренка про врахування в обласному бюджеті та розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у сфері охорони здоров’я (на підтримку закладів, які надають первинну, вторинну, третинну та екстрену медичну допомогу).

Виступили: Р.Ткач, М.Палійчук, М.Королик, В.Гладій, М.Піцуряк, І.Дебенко, В.Семенюк, О.Левицький, В.Кушнір, А.Яворський, О.Сич, Н.Іванів.

Вирішили:

1) департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації доопрацювати розподіл коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у сфері охорони здоров’я (на підтримку закладів, які надають первинну, вторинну, третинну та екстрену медичну допомогу);

2) провести чергове засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій щодо розгляду порушеного питання 24 грудня 2021 року о 8 год. 30 хв.

 

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Д.Сурело про перелік заходів на 2022 рік регіональної цільової програми розвитку соціальної інфраструктури Івано-Франківської області на 2022-2025 роки.

Виступили: В.Гладій, О.Левицький, Н.Іванів.

Н.Іванів з пропозицією у додатку 2 головного розпорядника коштів “Департамент економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації” замінити “Департамент розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації ((для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області)”.

 

Голосували за пропозицію Н.Іваніва:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

Вирішили: відповідно до листа комунального підприємства “Івано-Франківської обласної ради “БУДІНВЕСТ” від 20.12.2021 року № 224/01 погодити перелік заходів на 2022 рік регіональної цільової програми розвитку соціальної інфраструктури Івано-Франківської області на 2022-2025 роки (додатки 1, 2).

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Г.Качур про спрямування коштів регіональної цільової програми розвитку соціальної інфраструктури Івано-Франківської області на 2022-2025 роки.

Виступили: О.Левицький, І.Дмитренко, Н.Іванів.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 22.12.2021 року № 1133/0/2-21/01-132 в межах видатків, передбачених на виконання заходів регіональної цільової програми розвитку соціальної інфраструктури Івано-Франківської області на 2022-2025 роки, погодити спрямування видатків департаменту охорони здоров`я облдержадміністрації по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 0712152 “Інші програми та заходи у сфері охорони здоров`я” (на виконання заходів програми розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров`я Івано-Франківської обласної ради на 2022-2023 роки) в сумі 6 000 000 гривень, а саме:

на придбання багатофункціональної системи експертного класу для КНП “Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня Івано-Франківської обласної ради” в сумі 2 750 000 гривень;

на придбання медичного обладнання для КНП “Івано-Франківський обласний перинатальний центр Івано-Франківської обласної ради” в сумі 3 250 000 гривень.

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Г.Качур про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до обласного бюджету на 2022 рік”.

Виступили: О.Левицький, М.Палійчук, В.Гладій, Р.Ткач, О.Сич, Н.Іванів.

О.Левицький з пропозицією в тексті рішення по департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації цифри “100 0000” замінити цифрами “100 000”.

 

Голосували за пропозицію О.Левицького:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

М.Палійчук з пропозицією внести зміни у додаток до проекту рішення, а саме в частині спрямування міжбюджетних трансфертів місцевим бюджетам вказати пооб’єктний розподіл коштів на виконання заходів регіональної цільової програми розвитку соціальної інфраструктури Івано-Франківської області на 2022-2025 роки.

 

Голосували за пропозицію М.Палійчука:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про внесення змін до обласного бюджету на 2022 рік” на розгляд другого пленарного засідання одинадцятої сесії обласної ради з врахуванням пропозицій постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій.

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Г.Качур про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік.

Виступили: О.Левицький, О.Сич, І.Дебенко, І.Дмитренко, М.Королик, Н.Іванів.

Н.Іванів з пропозиціями від постійної комісії:

1) пункт 2.1. листа обласної державної адміністрації від 16.12.2021 року № 1117/0/2-21/01-132 вилучити

2) пункт 5 листа викласти в новій редакції;

3) внести зміни до бюджетних призначень головних розпорядників коштів, а саме:

зменшити бюджетні призначення департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації в сумі 390,493 тис. грн. по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 1917350 “Розроблення схем планування та забудови територій (містобудівної документації)”;

 збільшити бюджетні призначення департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області) в сумі 390,493 тис. грн. по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 2717330 “Будівництво інших об’єктів комунальної власності” для реконструкції приміщення приймального відділення КНП “Бурштинська центральна міська лікарня” під приймальне відділення екстреної (невідкладної допомоги) на вул. Шухевича, 15 в м. Бурштин Івано-Франківської області (додаткові роботи).

 

Голосували за пропозиції постійної комісії:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 16.12.2021 року № 1117/0/2-21/01-132 та пропозицій постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій:

  1. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 09.12.2021. № 1629-р “Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки на 2021 рік, розподіл та перерозподіл освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам”:

1.1. Зменшити обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти “Нова українська школа” за кодом доходів 41037200 в сумі 10 407 100 гривень та відповідно зменшити бюджетні призначення департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за:

кодом бюджетної програми 0611182 “Виконання заходів, спрямованих на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти “Нова українська школа” за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам” в сумі 2 912 300 гривень (в т. ч. оплата праці – 1 662 951 гривень);

кодом бюджетної програми 0619350 “Субвенція з місцевого бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти “Нова українська школа” за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету” в сумі 7 494 800 гривень згідно з додатком 3;

1.2. Зменшити обсяг освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам за кодом доходів 41033900 в сумі 1 721 000 гривень та відповідно зменшити бюджетні призначення департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0611092 “Підготовка кадрів закладами професійної (професійно-технічної) освіти та іншими закладами освіти за рахунок освітньої субвенції” в сумі 1 721 000 гривень (в т.ч. оплата праці – 1 517 000 гривень).

  1. Врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на закупівлю опорними закладами охорони здоров’я послуг щодо проектування та встановлення кисневих станцій за КБКД 41033400 в сумі 6 887 800 гривень та спрямувати її департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації в сумі
    6 887 800 гривень, а саме:

за кодом бюджетної програми 0712152 “Інші програми та заходи у сфері охорони здоров’я” в сумі 3 061 300 гривень, з них по загальному фонду (видатки споживання) – 765 300 гривень та по спеціальному фонду (видатки розвитку) – 2 296 000 гривень. (КНП “Івано-Франківський обласний перинатальний центр Івано-Франківської обласної ради” по спеціальному фонду (видатки розвитку) – 765 300 гривень, КНП “Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр Івано-Франківської обласної ради” по загальному фонду (видатки споживання) – 765 300 гривень, КНП “Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради” по спеціальному фонду (видатки розвитку) – 765 300 гривень, КНП “Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня Івано-Франківської обласної ради” по спеціальному фонду (видатки розвитку) – 765 400 гривень).

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 2 296 000 гривень;

за кодом бюджетної програми 0719415 “Субвенція з місцевого бюджету на закупівлю опорними закладами охорони здоров’я послуг щодо проектування та встановлення кисневих станцій за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету” по загальному фонду (видатки розвитку) на суму 3 826 500 гривень для надання відповідної субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам, а саме:

бюджету Богородчанської селищної територіальної громади –
765 300 гривень (КНП “Богородчанська центральна районна лікарня” Богородчанської селищної ради);

бюджету Долинської міської територіальної громади – 765 300 гривень (КНП “Долинська багатопрофільна лікарня” Долинської міської ради Івано-Франківської області);

бюджету Косівської міської територіальної громади – 765 300 гривень (КНП “Косівська центральна районна лікарня” Косівської міської ради);

бюджету Рожнятівської селищної територіальної громади –
765 300 гривень (КНП “Рожнятівська багатопрофільна лікарня” Рожнятівської селищної ради);

бюджету Калуської міської територіальної громади – 765 300 гривень (КНП “Центральна районна лікарня Калуської міської та районної рад Івано-Франківської області”).

  1. Здійснити перерозподіл бюджетних призначень на 2021 рік передбачених департаменту фінансів Івано-Франківської обласної державної адміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 3719770 “Інші субвенції із місцевого бюджету”, а саме на:

додаткові виплати бійцям-добровольцям, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України, з розрахунку 500 гривень в місяць на одну особу, зменшити призначення бюджету Івано-Франківської міської територіальної громади на суму 9 000 гривень та відповідно збільшити їх бюджету Пасічнянської сільської територіальної громади;

додаткові виплати ветеранам ОУН-УПА зменшити призначення бюджету Галицької міської територіальної громади на суму 9 000 гривень та відповідно збільшити їх бюджету Болехівської міської територіальної громади.

  1. Зменшити обсяг співфінансування з бюджету Верховинської селищної територіальної громади в сумі 1 393 752 гривень, передбачених для співфінансування проєкту “Реконструкція будівлі ЗОШ І-ІІІ ст. з добудовою навчального корпусу та спортивного залу в с. Красноїлля Верховинського району Івано-Франківської області. Коригування кошторису” та відповідно внести зміни до бюджетних призначень, а саме:

зменшити обсяг дохідної частини спеціального фонду обласного бюджету за КБКД 41053900 на 1 393 752 гривень;

зменшити бюджетні призначення департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області) за кодом бюджетної програми 2717361 “Співфінансування інвестиційних проєктів, що реалізуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку” на
1 393 752 гривень.

  1. Внести зміни до рішення обласної ради від 17.12.2021. № 335-11/2021 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік”, а саме:

позицію 4 пункту 3 викласти у новій редакції:

“перерозподіл бюджетних призначень, передбачених департаменту соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації по загальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 0819270 “Субвенція з місцевого бюджету на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету”, а саме: зменшити призначення бюджету Івано-Франківської міської територіальної громади на суму 117 393,9 гривень (виплата грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування) та відповідно збільшити їх бюджету Коломийської міської територіальної громади на суму 117 393,9 гривень (нове будівництво малого групового будинку по вул. Маковея в місті Коломиї)”;

до додатку 1 “Зміни до доходів і видатків обласного бюджету, затверджених рішенням обласної ради від 23.12.2020. № 42-2/2020 “Про обласний бюджет на 2021 рік”:

по управлінню спорту Івано-Франківської обласної державної адміністрації за кодом бюджетної програми 1115062 “Підтримка спорту вищих досягнень та організацій, які здійснюють фізкультурно-спортивну діяльність в регіоні” доповнити словами “(для Федерації баскетболу Івано-Франківської області)”;

по департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської облдержадміністрації зменшити бюджетні призначення по загальному фонду обласного бюджету за кодом бюджетної програми 1917350 на виконання регіональної цільової програми ведення містобудівного кадастру Івано-Франківської області на 2020-2025 роки та відповідно збільшити бюджетні призначення по загальному фонду обласного бюджету за кодом бюджетної програми 1917340 на виконання регіональної цільової програми паспортизації пам’яток містобудування та архітектури Івано-Франківської області на
2021-2025 роки на суму 109 507 гривень.”, а саме:

  1. Зменшити бюджетні призначення департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації в сумі 390,493 тис. грн. по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 1917350 “Розроблення схем планування та забудови територій (містобудівної документації)”.

 Збільшити бюджетні призначення департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області) в сумі 390,493 тис. грн. по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 2717330 “Будівництво інших об’єктів комунальної власності” для реконструкції приміщення приймального відділення КНП “Бурштинська центральна міська лікарня” під приймальне відділення екстреної (невідкладної допомоги) на вул. Шухевича, 15 в м. Бурштин Івано-Франківської області (додаткові роботи).

  1. Погодити зміни до рішень Івано-Франківської обласної ради згідно із додатком 4.

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Г.Качур про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік.

Виступили: О.Левицький, Р.Ткач, Л.Сірко, М.Палійчук, О.Левицький, В.Гладій, Н.Іванів.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 16.12.2021 року № 1118/0/2-21/01-132:

  1. Врахувати в доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах за КБКД 41037300 в сумі 51 668 200 гривень та спрямувати її департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури Івано-Франківської обласної державної адміністрації (для ДП “ДОРОГИ ПРИКАРПАТТЯ”) по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 2717462 “Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок субвенції з державного бюджету”.
  2. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 15.12.2021 № 1662-р “Про розподіл резерву коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2021 році та перерозподіл деяких видатків державного бюджету і надання кредитів з державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки на 2021 рік”:

2.1. Зменшити обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти “Нова українська школа” за кодом доходів 41037200 на суму 979 300 гривень та відповідно зменшити бюджетні призначення департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за:

кодом бюджетної програми 0611182 “Виконання заходів, спрямованих на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти “Нова українська школа” за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам” на суму 115 338 гривень;

кодом бюджетної програми 0619350 “Субвенція з місцевого бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти “Нова українська школа” за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету” на суму 863 962 гривень згідно з додатком 5;

2.2. Врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету освітню субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам за кодом доходів 41033900 в сумі 73 036 100 гривень та спрямувати її департаменту фінансів Івано-Франківської облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 3719310 “Субвенція з місцевого бюджету на здійснення переданих видатків у сфері освіти за рахунок коштів освітньої субвенції” по загальному фонду (видатки розвитку) в сумі 73 036 100 гривень згідно з цільовим призначенням.

  1. Обласній державній адміністрації погоджувати пооб’єктний розподіл коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах за КБКД 41037300 в сумі 51 668 200 гривень з постійними комісіями обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій і з питань промисловості, підприємництва, будівництва та дорожнього господарства.

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Г.Качур про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік.

Виступили: О.Качур, М.Королик, О.Левицький, Р.Ткач, О.Сич, Д.Сіреджук, М.Палійчук, Н.Іванів.

Н.Іванів з пропозицією пункт 1 та додаток 1 до листа обласної державної адміністрації від 17.12.2021 року № 1122/0/2-21/01-132 відправити на доопрацювання.

 

Голосували за пропозицію Н.Іваніва:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 17.12.2021 року № 1122/0/2-21/01-132:

  1. Врахувати в доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення різниці в тарифах, що підлягає урегулюванню згідно із Законом України “Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення” за КБКД 41036600 в сумі 439 625 400 гривень та спрямувати її департаменту фінансів Івано-Франківської обласної державної адміністрації за кодом бюджетної програми 3719610 “Субвенція з місцевого бюджету на погашення заборгованості з різниці в тарифах, що підлягає урегулюванню згідно із Законом України “Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення” за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету” для надання субвенцій місцевим бюджетам згідно з додатком 6.
  2. Зменшити обсяг співфінансування з бюджету Дубовецької сільської територіальної громади в сумі 1 000 000 гривень, передбачених для співфінансування проєкту “Поточний ремонт дорожнього покриття місцевої автомобільної дороги загального користування районного значення С090302 Тустань – Маріямпіль – Довге км 0+000 – 18+867” та відповідно внести зміни до бюджетних призначень, а саме:

зменшити обсяг дохідної частини загального фонду обласного бюджету за КБКД 41053900 на 1 000 000 гривень;

зменшити бюджетні призначення департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації (для ДП “ДОРОГИ ПРИКАРПАТТЯ”) за кодом бюджетної програми 2717461 “Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету” на 1 000 000 гривень.

  1. Врахувати у доходах загального фонду обласного бюджету субвенцію з бюджету Дубовецької сільської територіальної громади в сумі 200 000 гривень за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” та спрямувати її департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації (для ДП “ДОРОГИ ПРИКАРПАТТЯ”) за кодом бюджетної програми 2717461 “Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету” для експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення Івано-Франківської області.

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В.Корженьовського про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 22.12.2021 року № 1131/0/2-21/01-132:

  1. Здійснити перерозподіл бюджетних призначень між головними розпорядниками коштів обласного бюджету на 2021 рік:

1.1. Зменшити бюджетні призначення департаменту фінансів Івано-Франківської облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 3719770 “Інші субвенції із місцевого бюджету” на додаткові виплати бійцям-добровольцям, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України, з розрахунку 500,0 гривень в місяць на одну особу в сумі 60 000 гривень, а саме:

бюджету Новицької сільської територіальної громади в сумі 18 000 гривень;

бюджету Отинійської селищної територіальної громади в сумі 18 000 гривень;

бюджету Косівської міської територіальної громади в сумі 12 000 гривень;

бюджету Снятинської міської територіальної громади в сумі 12 000 гривень.

1.2. Збільшити бюджетні призначення департаменту соціальної політики Івано-Франківської облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0813242 “Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення” на виконання заходів обласної Програми підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення (на надання матеріальної допомоги на лікування учасникам АТО/ООС, членам їх сімей) в сумі 60 000 гривень (шістдесят тисяч гривень);

  1. Здійснити перерозподіл бюджетних призначень на 2021 рік передбачених департаменту фінансів Івано-Франківської обласної державної адміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 3719770 “Інші субвенції із місцевого бюджету” на додаткові виплати ветеранам ОУН-УПА, а саме зменшити призначення бюджету Поляницької сільської територіальної громади на суму 18 000 гривень (вісімнадцять тисяч гривень) та відповідно збільшити їх бюджету Пасічнянської сільської територіальної громади.

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Г.Качур про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік”.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік” на розгляд другого пленарного засідання одинадцятої сесії обласної ради з врахуванням пропозицій постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій.

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: А.Пліхтяка про проєкт рішення обласної ради “Про звернення обласної ради щодо внесення змін до бюджетного законодавства в частині розподілу екологічного податку”.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про звернення обласної ради щодо внесення змін до бюджетного законодавства в частині розподілу екологічного податку” на розгляд другого пленарного засідання одинадцятої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: А.Пліхтяка про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 23.12.2020. № 30-2/2020 “Про Програму охорони навколишнього природного середовища Івано-Франківської області до 2025 року” (зі змінами)”.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 23.12.2020. № 30-2/2020 “Про Програму охорони навколишнього природного середовища Івано-Франківської області до 2025 року” (зі змінами)” на розгляд другого пленарного засідання одинадцятої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: А.Пліхтяка про проєкт рішення обласної ради “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2022 році”.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення проєкт рішення обласної ради “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2022 році” на розгляд другого пленарного засідання одинадцятої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: А.Пліхтяка про розпорядження облдержадміністрації та обласної ради від 09.12.2021. № 510/929-р “Про внесення змін до розпорядження облдержадміністрації та обласної ради від 17.02.2021. № 43/72-р (зі змінами)”.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 17.12.2021 року № 1127/0/2-21/01-132 погодити розпорядження облдержадміністрації та обласної ради від 09.12.2021. № 510/929-р “Про внесення змін до розпорядження облдержадміністрації та обласної ради від 17.02.2021. № 43/72-р (зі змінами)”.

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Ю.Труханівського про проект рішення “Про регіональну цільову програму “ЕНЕРГОДІМ” для підтримки ОСББ Івано-Франківської області на 2022-2023 роки”.

Виступили: О.Левицький, Н.Іванів.

О.Левицький з пропозицією внести зміни до Переліку заходів, обсягів та джерел фінансування регіональної цільової програми “ЕНЕРГОДІМ” для підтримки ОСББ Івано-Франківської області на 2022-2023 роки, а саме:

пункт 1 Переліку заходів викласти в новій редакції:

Компенсація частини відсоткової ставки (10 відсотків) протягом першого року кредитування за кредитами, залученими ОСББ (для ОСББ у сільських та селищних населених пунктах протягом перших двох років), але не більше фактично нарахованих відсотків по кредитній ставці банком-партнером.

Компенсація частини фактично понесених витрат – 10 відсотків (для ОСББ у сільських та селищних населених пунктах – 20 відсотків) на заходи, передбачені Програмою.

Голосували за пропозицію О.Левицького:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

Вирішили:

1) внести зміни до Переліку заходів, обсягів та джерел фінансування регіональної цільової програми “ЕНЕРГОДІМ” для підтримки ОСББ Івано-Франківської області на 2022-2023 роки, а саме:

пункт 1 Переліку заходів викласти в новій редакції:

Компенсація частини відсоткової ставки (10 відсотків) протягом першого року кредитування за кредитами, залученими ОСББ (для ОСББ у сільських та селищних населених пунктах протягом перших двох років), але не більше фактично нарахованих відсотків по кредитній ставці банком-партнером.

Компенсація частини фактично понесених витрат – 10 відсотків (для ОСББ у сільських та селищних населених пунктах – 20 відсотків) на заходи, передбачені Програмою.

2) рекомендувати внести проєкт “Про регіональну цільову програму “ЕНЕРГОДІМ” для підтримки ОСББ Івано-Франківської області на 2022-2023 роки” на розгляд другого пленарного засідання одинадцятої сесії обласної ради з врахуванням пропозиції постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій.

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Дмитренка про внесення змін до бюджетних призначень по департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

Виступили: О.Левицький, Г.Качур, Н.Дьоміна, В.Семенюк, М.Палійчук, О.Сич, В.Гладій, О.Качур, А.Яворський

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 16.12.2021 року № 1116/0/2-21/01-132:

  1. Здійснити перерозподіл обсягу субвенції з державного бюджету обласному бюджету Івано-Франківської області на забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, передбаченої департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації по спеціальному фонду (видатки розвитку) шляхом зменшення бюджетних призначень за кодом бюджетної програми 0712152 “Інші програми та заходи у сфері охорони здоров’я” на суму 526 757 гривень, та відповідного збільшення їх за кодом бюджетної програми 0719414 “Субвенція з місцевого бюджету на забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету” на суму 526 757 гривень для надання субвенції з обласного бюджету, згідно з додатком 7.
  2. Зменшити бюджетні призначення, передбачені департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 0712152 “Інші програми та заходи у сфері охорони здоров’я” на виконання заходів програми розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради на 2020-2021 роки на суму 60 456 гривень та збільшити бюджетні призначення по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 0719770 “Інші субвенції з місцевого бюджету” на суму 60 456 гривень для надання субвенції бюджету Івано-Франківської міської територіальної громади (КНП “Міська клінічна лікарня № 1 Івано-Франківської міської ради”) на забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2.
  3. Здійснити перерозподіл бюджетних призначень, передбачених департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації, а саме:

зменшити бюджетні призначення за кодами бюджетних програм:

0712040 “Санаторно-курортна допомога населенню” на суму 1 049 601 гривня;

0712151 “Забезпечення діяльності інших закладів у сфері охорони здоров’я” на суму 115 000 гривень.

Збільшити бюджетні призначення за кодами бюджетних програм:

0712020 “Спеціалізована стаціонарна медична допомога населенню” на суму 219 100 гривень;

0712100 “Стоматологічна допомога населенню” на суму 145 900 гривень;

0712152 “Інші програми та заходи у сфері охорони здоров’я” на суму 799,601 тис. грн. (сімсот дев’яносто дев’ять тисяч шістсот одна гривня) на виконання заходів програми розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради на 2020-2021 роки.

  1. Внести зміни до календарних планів заходів на 2021 рік регіональних цільових програм, а саме:

– комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття на 2021-2025 роки” (додаток 8);

– програми розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради на 2020-2021 роки (додаток 9).

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Дмитренка про врахування в обласному бюджеті та розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у сфері охорони здоров’я (на забезпечення діагностичним обладнанням).

Виступили: О.Левицький, Н.Іванів.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 16.12.2021 року № 1119/0/2-21/01-132 врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я за КБКД 41033000 в сумі 10 000 000 гривень та спрямувати її департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації по загальному фонду (видатки розвитку) на забезпечення діагностичним обладнанням закладів охорони здоров’я, які залучені до здійснення заходів, пов’язаних з запобіганням поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та боротьбою з її наслідками за кодом бюджетної програми 0719430 “Субвенція з місцевого бюджету на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету” для надання відповідної субвенції з обласного бюджету іншим місцевим бюджетам, а саме:

бюджету Калуської міської територіальної громади (КНП “Калуська міська лікарня Калуської міської ради”) – 2 500 000 гривень;

бюджету Тлумацької міської територіальної громади (КНП “Тлумацька центральна міська лікарня” Тлумацької міської ради) – 2 500 000 гривень;

бюджету Богородчанської селищної територіальної громади (КНП “Богородчанська центральна районна лікарня” Богородчанської селищної ради) – 2 500 000 гривень;

бюджету Надвірнянської міської територіальної громади (КНП “Дитяча лікарня Надвірнянського району” Надвірнянської міської ради – 2 500 000  гривень.

Голова постійної комісії                                                          Назарій Іванів

  

Секретар постійної комісії                                                      Олександр Левицький


Додатки

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]