Протокол № 26


засідання постійної комісії обласної ради
з питань охорони здоров’я та соціальної політики

 

 

8 вересня2022 року                                                     м. Івано-Франківськ

 

 

 

Усього членів комісії– 8:

Присутні– 5

Яворський Андрій Михайлович – голова постійної комісії;

Члени постійної комісії:

Грищук Остап Іванович;

Білик Роман Павлович;

Пліс Богдан Богданович;

Слободян Любомир Ярославович

На комісії присутні:

Гладій Василь Іванович– перший заступник голови обласної ради;

Сірко Людмила Іванівна– заступник  голови обласної державної адміністрації;

Дмитренко Ігор Анатолійович – директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації;

Миронюк Уляна Григорівна – в. о. директора департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації;

Монюк Юлія Вікторівна – головний спеціаліст з організації первинної медико-санітарної допомоги департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації;

Слугоцька Ірина Володимирівна– в. о. директора комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний клінічний центр паліативної допомоги Івано-Франківської обласної ради”;”

ЗМІ.

 

Брали участь у роботі комісії:

Пеца-Довбуш Віра Іванівна – консультант відділу електронного забезпечення виконавчого апарату обласної ради

 

 

 

Порядок денний:

  1. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття
    на 2021-2025 роки”.
  2. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття
    на 2021-2025 роки”.
  3. Про проєкт рішення обласної ради “Про стан надання паліативної допомоги населенню області”.
  4. Про проєкт рішення обласної ради “Про стан надання первинної медичної допомоги населенню в області”.
  5. Про проєкт рішення обласної ради “Про затвердження передавального акта комунального некомерційного підприємства“Івано-Франківський обласний центр громадського здоров’я Івано-Франківської обласної ради” (код ЄДРПОУ 43342809)”.
  6. Про проєкт рішення обласної ради “Про безоплатну передачу іншого окремого індивідуально визначеного рухомого майна комунального некомерційного підприємства “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради”.
  7. Про проєкт рішенняобласної ради “Про надання дозволу комунальному некомерційному підприємству “Прикарпатський клінічний онкологічний центр Івано-Франківської обласної ради” на списання майна”.
  8. Про проєкт рішення обласної ради “Про надання дозволу комунальному некомерційному підприємству “Івано-Франківський спеціальний заклад надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради” на списання транспортних засобів”.
  9. Про проєкт рішення обласної ради “Про надання дозволу комунальному некомерційному підприємству “Івано-Франківський спеціальний заклад надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради” на списання майна”.
  10. Про перерозподіл бюджетних призначень, передбачених департаменту охорони здоров’я на 2022 рік  (лист облдержадміністрації
    від 12.08.2022 року № 4361/3/1-22/01-132).
  11. Про внесення змін до календарного плану заходів обласної комплексної програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2022 рік (лист облдержадміністрації від 22.07.2022
    № 663/0/2-22/01-132)
  12. Про внесення змін до календарного плану заходів обласної комплексної програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2022 рік (лист облдержадміністрації  від 22.07.2022
    № 663/0/2-22/01-132).
  13. Про лист генерального директора комунального некомерційного підприємства “Прикарпатський обласний клінічний центр психічного здоров’я Івано-Франківської обласної ради”  Мирона Мулика щодо відсутності фінансування та припинення функціонування відділення судово-психіатричної допомоги цього закладу.
  14. Про виконання пункту 2 протокольного доручення постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики
    від 13.05.2022 року № 22 щодо потреби закладів охорони здоров’я області у комп’ютерній техніці та програмному забезпеченні.
  15. Про виконання протокольних доручень постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики від 14.07.2022 року № 25 щодо розподілу субвенції з державного бюджету на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я
    на 2022 рік та про забезпечення комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня Івано-Франківської обласної ради” необхідними засобами для запобігання поширеннюінфекційнихзахворювань.
  16. Про перерозподіл бюджетних призначень, передбачених департаменту охорони здоровя обласної державної адміністрації (лист облдержадміністрації від 08.09.2022 № 766/0/2-22/01-132).
  17. Про внесення змін до календарного плану заходів на 2022 рік комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття
    на 2021-2025 роки” (лист облдержадміністрації від 08.09.2022 року
    № 767/0/2-22/01-132).
  18. Про перерозподіл бюджетних призначень, передбачених департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації (лист облдержадміністрації від 08.09.2022 № 7700/0/2-22/01-132).

 

 

  1. Слухали: Дмитренка Ігоря про внесення змін до комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття на 2021-2025 роки.

Виступили: Яворський Андрій

Вирішили: погодити доповнення до додатку 15 Програми “Перелік заходів, обсяги та джерела фінансування розділу “Покращення життя людей, хворих на хронічні вірусні гепатити та ВІЛ-інфекцію/СНІД” пунктом 8 та рекомендувати проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття
на 2021-2025 роки” для розгляду на президії і сесії обласної ради

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 5

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. 2. Слухали: Дмитренка Ігоря про внесення змін до комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття на 2021-2025 роки.

Виступили: Яворський Андрій

Вирішили: погодити доповнення до додатку 15 Програми “Перелік заходів, обсяги та джерела фінансування розділу “Покращення життя людей, хворих на хронічні вірусні гепатити та ВІЛ-інфекцію/СНІД” пунктом 9 та рекомендувати проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття
на 2021-2025 роки” для розгляду на президії і сесії обласної ради.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 5

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Дмитренка Ігоря про стан надання паліативної допомоги населенню області.

Виступили: Яворський Андрій, Слугоцька Ірина

Вирішили:

  1. Пункт 2 проєкту рішення викласти в такій редакції:

“2. Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації провести детальну оцінку фактичної потреби населення Прикарпаття у  паліативній допомозі для дорослих і дітей за групами захворювань, враховуючи рекомендовані ВООЗ та ЮНІСЕФ формули розрахунків та географічні, демографічні, інфраструктурні та інші  особливості області”.

  1. Пункт 3 проєкту рішення викласти в такій редакції:

“3. Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації розглянути потребу розгортання повноцінного стаціонарного відділення (хоспісу) як відокремленого підрозділу комунального некомерційного підприємства  “Івано-Франківський обласний клінічний центр паліативної допомоги Івано-Франківської обласної ради” або як окремої самостійної структури – лікарні для лікування паліативних хворих”.

  1. Пункт 4 проєкту рішення викласти в такій редакції:

“4. Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації запровадити на постійній основі навчання лікарів, які практикують надання паліативної допомоги, з особливим акцентом на лікуванні хронічного больового синдрому та управлінні тяжким болем”.

  1. Пункт 5 проєкту рішення викласти в такій редакції:

“5. Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації запровадити в практику проведення аналізу якості паліативної допомоги та використання ліжкового фонду в установах, які законтрактовані  Національною службою здоров’я України  на надання послуг з паліативної допомоги”.

  1. Пункт 6 проєкту рішення викласти в такій редакції:

“6. Заслухати у ІІІ кварталі  2023 року на сесійному засіданні обласної ради питання “Про стан надання паліативної допомоги населенню області”

  1. Пункт 2 проєкту рішення відповідно вважати пунктом 7.
  2. Погодити проєкт рішення обласної ради “Про стан надання первинної медичної допомоги населенню в області” з врахуванням пропозицій та рекомендувати для розгляду на президії і сесії обласної ради

Голосували: за основу і в цілому з врахуванням пропозицій:
“за” – 5

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Дмитренка Ігоря про стан надання первинної медичної допомоги населенню в області

Виступили: Яворський Андрій, Пліс Богдан, Монюк Юлія

Вирішили:

  1. Пункт 2 проєкту рішення викласти в такій редакції:

“2. Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації:

– спільно з  департаментом розвитку громад, територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури  обласної державної адміністрації вишукати можливість вирішення питання  введення в експлуатацію шести  недобудованих об’єктів для надання первинної медичної допомоги населенню області;

– працювати над питанням щодо збільшення  кількості підписаних населенням декларацій з сімейними лікарями;

– запровадити на постійній основі навчання лікарів з основних медичних підходів (раннє виявлення туберкульозу, онкоскринінг, доказований підхід в лікуванні Covid, гепатиту, вакцинація) та звернутися до Івано-Франківського національного медичного університету з пропозицією провести впродовж року перепідготовку всіх лікарів первинної ланки;

– ввести в практику аналіз роботи лікарів первинної ланки з щомісячними засіданнями та обговоренням основних статистичних показників кожного закладу первинної медичної допомоги;

– відновити профілактичні огляди, диспансеризацію населення;

– залучити  до спільної організаційної діяльності закладів первинної медичної допомоги  приватну сімейну медицину;

– заслухати у ІІ кварталі  2023 року на сесійному засіданні обласної ради питання “Про стан надання первинної медичної допомоги в області”.

  1. 2. Пункт 2 проєкту рішення відповідно вважати пунктом 3.
  2. Погодити проєкт рішення обласної ради “Про стан надання первинної медичної допомоги населенню в області” з врахуванням пропозицій та рекомендувати для розгляду на президії і сесії обласної ради.

Голосували: за основу і в цілому з врахуванням пропозицій:
“за” – 5

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Дмитренка Ігоря про затвердження передавального акта комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний центр громадського здоров’я Івано-Франківської обласної ради” (код ЄДРПОУ 43342809).

Виступили: Яворський Андрій.

Вирішили: погодити проєкт рішення обласної ради “Про затвердження передавального акта комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний центр громадського здоров’я Івано-Франківської обласної ради” (код ЄДРПОУ 43342809)” та рекомендувати для розгляду на президії і сесії обласної ради.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 5

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Дмитренка Ігоря про безоплатну передачу іншого окремого індивідуально визначеного рухомого майна комунального некомерційного підприємства “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради.

Виступили: Яворський Андрій.

Вирішили: погодити проєкт рішення обласної ради “Про безоплатну передачу іншого  окремого індивідуально визначеного рухомого майна комунального  некомерційного підприємства “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради” та рекомендувати для розгляду на президії і сесії обласної ради.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 5

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали:Дмитренка Ігоря про надання дозволу комунальному некомерційному підприємству “Прикарпатський клінічний онкологічний центр Івано-Франківської обласної ради” на списання майна.

Виступили: Яворський Андрій

Вирішили: погодити проєкт рішення обласної ради проєкт рішення обласної ради “Про надання дозволу комунальному некомерційному підприємству “Прикарпатський клінічний онкологічний центр Івано-Франківської обласної ради”на списання майна” та рекомендувати для розгляду на президії і сесії обласної ради

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 5

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Дмитренка Ігоря про надання дозволу комунальному некомерційному підприємству “Івано-Франківський спеціальний заклад надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради” на списання транспортних засобів.

Виступили: Яворський Андрій

Вирішили: погодити проєкт рішення обласної ради “Про надання дозволу комунальному некомерційному підприємству “Прикарпатський клінічний онкологічний центр Івано-Франківської обласної ради”на списання майна” та рекомендувати для розгляду на президії і сесії обласної ради

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 5

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали:Дмитренка Ігоря про надання дозволу комунальному некомерційному підприємству “Івано-Франківський спеціальний заклад надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради” на списання майна.

Виступили:Яворський Андрій.

Вирішили: погодити проєкт рішення обласної ради “Про надання дозволу комунальному некомерційному підприємству “Івано-Франківський спеціальний заклад надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради” на списання майна” та рекомендувати для розгляду на президії і сесії обласної ради

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 5

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Дмитренка Ігоря про перерозподіл бюджетних призначень, передбачених департаменту охорони здоровя на 2022 рік (лист облдержадміністрації від 12.08.2022 року № 4361/3/1-22/01-132).

Виступили:Яворський Андрій.

Вирішили: погодити перерозподіл бюджетних призначень, передбачених департаменту охорони здоров’я на 2022 рік  відповідно до листа обласної державної адміністрації від 12.08.2022 року
№ 4361/3/1-22/01-132 за винятком пункту 1.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 5

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Дмитренка Ігоря про внесення змін до календарного плану заходів на 2022 рік комплексної програми Здоровя населення Прикарпаття на 2021-2025 роки (лист облдержадміністрації
    від 01.09.2022 року № 755/0/2-22/01-132).

Виступили: Яворський Андрій.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації
від 01.09.2022 року № 755/0/2-22/01-132 погодити зміни до календарного плану заходів на 2022 рік комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття на 2021-2025 роки”.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 5

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Миронюк Уляну про внесення змін до календарного плану заходів обласної комплексної програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2022 рік (лист облдержадміністрації від 22.07.2022 № 663/0/2-22/01-132).

Виступили: Яворський Андрій

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації
від 22.07.2022 № 663/0/2-22/01-132 погодити зміни до календарного плану заходів обласної комплексної програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2022 рік та при необхідності викласти  заходи Програми відповідно до вимог чинного законодавства.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 5

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Дмитренка Ігоря про відсутності фінансування та припинення функціонування відділення судово-психіатричної допомоги комунального некомерційного підприємства “Прикарпатський обласний клінічний центр психічного здоров’я Івано-Франківської обласної ради” 

Виступили: Яворський Андрій, Слободян Любомир

Вирішили: звернутися до обласної державної адміністрації щодо :

– нагородження відзнакою обласної державної адміністрації генерального директора комунального некомерційного підприємства “Прикарпатський обласний клінічний центр психічного здоров’я Івано-Франківської обласної ради” Мирона Мулика;

– вжиття дисциплінарних заходів до відповідальних працівників департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації, діяльність яких зумовила припинення функціонування відділення судово-психіатричної допомоги комунального некомерційного підприємства “Прикарпатський обласний клінічний центр психічного здоров’я Івано-Франківської обласної ради”.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 5

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Дмитренка Ігоря про виконання пункту 2 протокольного доручення постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики від 03.05.2022 року № 22 щодо потреби закладів охорони здоров’я області у комп’ютерній техніці та програмному забезпеченні.

Виступили: Яворський Андрій, Слободян Любомир

Вирішили: інформацію взяти до відома

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 5

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Дмитренка Ігоря про виконання протокольних доручень постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики від 14.07.2022 року № 25 щодо розподілу субвенції з державного бюджету на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я на 2022 рік та про забезпечення КНП “Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня Івано-Франківської обласної ради” необхідними засобами для запобігання поширенню інфекційнихзахворювань.

Виступили: Яворський Андрій.

Вирішили: доручити департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації  вишукати кошти для проведення капітальних ремонтів у амбулаторно-поліклінічному відділенні та частині другого відділення, в якому розміщені коксовані палати комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня Івано-Франківської обласної ради” для госпіталізації пацієнтів з особливо небезпечними інфекціями, враховуючи те, що внаслідок пожежі 06.09.2022 року зруйновано частину приміщення амбулаторно-поліклінічного відділення комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня Івано-Франківської обласної ради” та ризики поширення особливо небезпечних інфекцій під час воєнного стану.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 5

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Дмитренка Ігоря про перерозподіл бюджетних призначень, передбачених департаменту охорони здоровя обласної державної адміністрації (лист облдержадміністрації від 08.09.2022
    № 766/0/2-22/01-132).

Виступили: Яворський Андрій.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації
від 08.09.2022 № 766/0/2-22/01-132 погодити  перерозподіл бюджетних призначень, передбачених департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації та відповідні зміни до календарних планів програм.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 5

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Дмитренка Ігоря про внесення змін до календарного плану заходів на 2022 рік комплексної програми Здоровя населення Прикарпаття на 2021-2025 роки (лист облдержадміністрації
    від 08.09.2022 року № 767/0/2-22/01-132)

Виступили: Яворський Андрій

Вирішили: відповідно до листа  обласної державної адміністрації
від 08.09.2022 року № 767/0/2-22/01-132 погодити зміни до календарного плану заходів на 2022 рік комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття на 2021-2025 роки”.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 5

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Миронюк Уляну про перерозподіл бюджетних призначень, передбачених департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації (лист облдержадміністрації від 08.09.2022
    № 7700/0/2-22/01-132).

Виступили: Яворський Андрій.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації
від 08.09.2022 № 7700/0/2-22/01-132 погодити перерозподіл бюджетних призначень, передбачених департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації та відповідні зміни до кандарного плану заходів обласної комплексної програми соціального захисту населення Івано-Франківської області.

Голосували: за основу і в цілому:
“за” – 5

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

 

Голова постійної комісії                                          Андрій ЯВОРСЬКИЙ

 

Секретар комісії                                                      Роман БІЛИК

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]