ПРОТОКОЛ № 27 виїзного спільного засідання постійних комісій обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова і з питань аграрної політики та земельних відносин


ПРОТОКОЛ № 27
виїзного спільного засідання
постійних комісій обласної ради
з питань гуманітарної політики та свободи слова
і з питань аграрної політики та земельних відносин

 

від 09.11.2018. № 27
м. Городенка

 

Всього членів комісій – 14 чол.

Присутніх членів комісій – 10 чол.

Відсутні: 

Дмитро Дзвінчук – відрядження;

Андрій Мироняк – поважна причина;

Інна Оробець – поважна причина;

Олег Загурський – поважна причина.

Головував – голова постійної комісії з питань гуманітарної політики та свободи слова Юрій Черневий

У засіданні комісії брали участь:

Богданна Медвідь – консультант організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради

Наталія Зорій – консультант організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради

Представники ЗМІ, громадських організацій

Запрошені: список додається.

Порядок денний:

1. Ознайомлення з умовами функціонування державного навчального закладу Городенківський професійний ліцей.

Інформує: Совик Василь Петрович – директор державного навчального закладу “Городенківський професійний ліцей”

2. Специфіка роботи сільських закладів професійно-технічної освіти.

Доповідає: Гаврилюк Ігор Олегович – заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.

3. Про виробничу діяльність професійно-технічних навчальних закладів, які готують фахівців для сільського господарства.

Доповідає: Гаврилюк Ігор Олегович – заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації

4. Вивчення досвіду роботи державного навчального закладу “Городенківський професійний ліцей”.

Доповідає: Совик Василь Петрович – директор державного навчального закладу “Городенківський професійний ліцей”

5. Про стан та перспективи матеріально-технічної бази державного навчального закладу “Городенківський професійний ліцей”.

Доповідає: Совик Василь Петрович – директор державного навчального закладу “Городенківський професійний ліцей”

6. Про стан справ оформлення права на землі закладів професійно-технічної освіти та особливості передачі цілісних майнових комплексів у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Доповідають: Гаврилюк Ігор Олегович – заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації

Собчук Анатолій Володимирович – заступник начальника головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області

Воловець Тарас Васильович – начальник юридичного управління головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області

Прокопів Анатолій Іванович – начальник відділу земельних ресурсів та раціонального природокористування виконавчого апарату обласної ради

7. Різне.

1.СЛУХАЛИ:Ознайомлення з умовами функціонування державного навчального закладу Городенківський професійний ліцей.
Доповідав:Совик Василь Петрович – директор державного навчального закладу “Городенківський професійний ліцей”
Виступили:Ю. Черневий, І. Приймак, С.Никорович, М. Рудик,
Б. Тимофійчук, М. Вітенко, С. Адамович
ВИРІШИЛИ:Інформацію про умови функціонування державного навчального закладу Городенківський професійний ліцей взяти до відома. Голосували:За – 10 , Проти – немає, Утримались – немає .Рішення прийнято.
2.СЛУХАЛИ:Специфіка роботи сільських закладів професійно-технічної освіти.
Доповідав:Гаврилюк Ігор Олегович – заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації
Виступили:І.Приймак, Ю. Черневий, С. Адамович, М. Вітенко,
І. Тринів, М. Рудик, С. Никорович, Б. Тимофійчук
ВИРІШИЛИ:Інформацію про специфіку роботи сільських закладів професійно-технічної освіти взяти до відома.Рекомендувати департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації провести нараду з керівниками закладів профтехосвіти та вивчити досвід діяльності Рогатинського державного аграрного коледжу в сучасних умовах. Голосували:За – 9 , Проти – немає, Утримались – 1 .Рішення прийнято.
3.СЛУХАЛИ:Про виробничу діяльність професійно-технічних навчальних закладів, які готують фахівців для сільського господарства.
Доповідав:Гаврилюк Ігор Олегович – заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації
Виступили:І.Приймак, Ю. Черневий, С. Адамович, М. Вітенко,
С. Никорович, В. Мельничук, Б. Тимофійчук, М. Рудик,
І. Тринів, Микола, Стадник, Віталій Іванків, Оксана Іваночко, Іван Калитчук,
ВИРІШИЛИ:1. Рекомендувати департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації:– продовжити практику впровадження елементів дуальної форми навчання у професійно-технічних навчальних закладах.– активізувати роботу щодо розширенням мережі електронних бібліотек у закладах професійно-технічної освіти.– вивчити можливість придбання транспорту для перевезення учасників навчально-виховного процесу до баз практики.2. Рекомендувати керівникам професійно-технічних закладів: – передбачати у кошторисах витрат потребу в паливно-мастильних матеріалах для підготовки водіїв колісних транспортних засобів, відповідно до навчальних планів та програм;– активніше працювати з керівниками агроформувань щодо вирішення питання проходження учнями оплачуваної виробничої практики.Голосували:За – 9 , Проти – немає, Утримались – 1 .Рішення прийнято.
4.СЛУХАЛИ:Вивчення досвіду роботи державного навчального закладу “Городенківський професійний ліцей”.
Доповідав:Совик Василь Петровичдиректор державного навчального закладу “Городенківський професійний ліцей”
Виступили:І. Приймак, Ю. Черневий, М. Вітенко, С. Никорович,
В. Мельничук, Б. Тимофійчук, М. Рудик
ВИРІШИЛИ:1. Інформацію про досвід роботи державного навчального закладу “Городенківський професійний ліцей” взяти до відома.2. Рекомендувати департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації:– розробити програму розвитку професійно-технічної освіти в області.Голосували:За – 10 , Проти – немає, Утримались – немає .Прийнято.
5.СЛУХАЛИ:Про стан та перспективи матеріально-технічної бази державного навчального закладу “Городенківський професійний ліцей”.
Доповідав:Совик Василь Петровичдиректор державного навчального закладу “Городенківський професійний ліцей”
Виступили:І. Приймак, Ю. Черневий, М. Вітенко, С. Никорович,
В. Мельничук, Б. Тимофійчук, М. Рудик
ВИРІШИЛИ:Рекомендувати департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації:1. Підготувати та подати на розгляд сесії обласної ради:– проект звернення до Кабінету міністрів України про можливість законодавчого врегулювання питання залучення інших суб’єктів господарювання, в тому числі їх матеріально-технічної бази, з метою цільового використання земель сільськогосподарського призначення, закріплених за професійно-технічними навчальними закладами;– проект звернення до Міністерства освіти і науки України щодо прискорення передачі цілісних майнових комплексів професійно-технічних навчальних закладів Івано-Франківської області з державної форми власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області;2. Підготувати звернення від постійних комісій обласної ради до Івано-Франківського обласного військового комісаріату щодо вилучення майна Міністерства оборони України (автотранспортні засоби), яке знаходиться на збереженні у професійно-технічних закладах області. Голосували:За – 10 , Проти – немає, Утримались – немає .Рішення прийнято.
6.СЛУХАЛИ:Про стан справ оформлення права на землі закладів професійно-технічної освіти та особливості передачі цілісних майнових комплексів у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.
Доповідали:Гаврилюк Ігор Олегович – заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністраціїСобчук Анатолій Володимирович – заступник начальника головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській областіВоловець Тарас Васильович – начальник юридичного управління головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській областіПрокопів Анатолій Іванович – начальник відділу земельних ресурсів та раціонального природокористування виконавчого апарату обласної ради
Виступили:І.Приймак, Ю. Черневий, М. Вітенко, С. Никорович,
В. Мельничук, Б. Тимофійчук, М. Рудик, І. Андріїшин,
І. Тринів, Микола, Стадник, Віталій Іванків. Оксана Іваночко, Іван Калитчук,
ВИРІШИЛИ:1. Рекомендувати департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації спільно з головним управлінням Держгеокадастру в Івано-Франківській області:– провести аналіз наявних відомостей про земельні ділянки в Державному земельному кадастрі та вжити відповідні заходи щодо приведення їх у відповідність до наявних правоустановчих документів на землі закладів професійно-технічної освіти. 2. Рекомендувати департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації спільно з керівниками закладів професійно-технічної освіти:

завершити в повному обсязі виготовлення документації на цілісні майнові комплекси та землі закладів освіти;

– звернутися до ДП «Івано-Франківський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» для визначення обсягів фінансування розроблення відповідної документації та вжити передбачені законодавством заходи для оформлення права на землі державної власності, які використовуються навчальними закладами;

– забезпечити внесення відомостей про землі, які перебувають в користуванні закладів професійно-технічної освіти, до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

3. Рекомендувати головному управлінню Держгеокадастру в Івано-Франківській області проаналізувати стан виготовлення документації землеустрою закладами професійно-технічної освіти в області та зобов’язати структурні підрозділи на місцях надавати всебічну допомогу з оформлення права на землі закладів освіти.

Голосували:

За – 10 , Проти – немає, Утримались – немає .

Рішення прийнято.

7.

СЛУХАЛИ:

Різне.

Виступили::

Андріїшин Іван Петрович – директор департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації

Іваночко Оксана Дмитрівна – директор державного навчального закладу “Коршівський професійний аграрний ліцей”

ВИРІШИЛИ:

Рекомендувати департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації:

– після передачі професійно-технічних закладів освіти до комунальної власності всіляко сприяти збереженню їх цілісних матеріально-технічних комплексів та профілю навчання.

– працювати в напрямку популяризації престижу робітничих професій. Систематично висвітлювати порушену проблематику в обласних засобах масової інформації, зокрема ТБ “Галичина”.

Голосували:

За – 10 , Проти – немає, Утримались – немає .

Рішення прийнято.

Голова постійної комісії з питань гуманітарної політики та свободи слова

Голова постійної комісії з питань аграрної політики та земельних відносин

Юрій Черневий

Іван Приймак

Заступник голови постійної комісії з питань гуманітарної політики та свободи слова

Секретар постійної комісії з питань аграрної політики та земельних відносин

Сергій Адамович

Михайло Вітенко

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]