Протокол № 29


Протокол № 29
засідання постійної комісії обласної ради
з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу

 

12 червня 2018 року
м. Івано-Франківськ

 

Присутні: Остап Дзеса, Михайло Королик, Іван Візінський, Богдан Ленігевич

Запрошені: Богдан Кобилянський – заступник голови обласної державної адміністрації;

Василь Бегей – начальник обласного комунального підприємства “Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації”;

Валерій Чорний – начальник обласного комунального підприємства “Коломийське міжрайонне бюро технічної інвентаризації”;

Василь Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області;

Анатолій Прокопів – начальник відділу земельних ресурсів та раціонального природокористування виконавчого апарату обласної ради;

Микола Стовбан – директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації;

Жанна Табанець – директор департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації;

Мирослав Бойчук – представник публічного акціонерного товариства “Державний ощадний банк України”

В роботі комісії беруть участь:

Василь Гладій – перший заступник голови обласної ради;

Сергій Федорців, Ольга Федишина – депутати обласної ради;

сільські голови та представники Калуського району;

Роман Вішка – представник громадських організацій учасників АТО;

Роман Парцей – голова правління громадської організації “Івано-Франківське обласне об’єднання воїнів та інвалідів АТО”;

Олександра Чорній – начальник відділу документообігу виконавчого апарату обласної ради;

орендарі приміщень на вул. Сірика 1а у м. Надвірній;

представник благодійної організації “Фонд “Медгал-ІФ”;

засоби масової інформації

 

Порядок денний:

 

  1. Про внесення змін до рішення обласної ради від 24.07.2015. № 1722-36/2015 “Про перспективний план формування територій громад області” (зі змінами).
  2. 2. Про звіт начальника обласного комунального підприємства “Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації”.
  3. Про продовження трудових відносин з начальником обласного комунального підприємства “Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації” В. Бегеєм.
  4. Про звіт начальника обласного комунального підприємства “Коломийське міжрайонне бюро технічної інвентаризації”.
  5. Про продовження трудових відносин з начальником обласного комунального підприємства “Коломийське міжрайонне бюро технічної інвентаризації” В. Чорним.
  6. Про передачу в оренду земельної ділянки на вул. Гетьмана Мазепи, 14 в м. Івано-Франківську.
  7. Про поділ земельної ділянки на вул. Ломоносова, 7 в м. Надвірній.
  8. Про надання у постійне користування земельної ділянки на вул. Січових Стрільців, 27а в м. Івано-Франківську.
  9. Про надання дозволу Національному музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського на розроблення технічної документації.
  10. Про оренду у 2018 році нерухомого майна на вул. Сірика, 1а у м. Надвірній.
  11. Про укладення з Монастирем Святої Трійці Івано-Франківської Єпархії Української Греко-Католицької Церкви договору на безоплатне користування нерухомим майном.
  12. Про надання товариству з обмеженою відповідальністю “Карпатрембудсервіс” згоди на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна.
  13. Про надання підприємцю Василюк Ірині Степанівні згоди на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна.
  14. Про надання фізичній особі-підприємцю Фреяку Ігорю Володимировичу згоди на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна.
  15. Про укладення з комунальним підприємством обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів “Пам’ять” договору на безоплатне користування нерухомим майном.
  16. Про затвердження у новій редакції Статуту комунального закладу “Прикарпатський клінічний онкологічний центр”.
  17. Про збільшення статутного капіталу та затвердження нової редакції Статуту комунального підприємства “Обласний аптечний склад”.
  18. Про надання дозволу Комунальному підприємству “Обласний аптечний склад” на списання водонагрійних котлів.
  19. Про передачу у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області автомобілів швидкої медичної допомоги.
  20. Про надання експертного висновку на проект регуляторного акту “Про Правила користування водними об’єктами для плавання на маломірних (малих) суднах у Івано-Франківській області”.
  21. Календарний план заходів на 2018 рік на виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2018 рік.
  22. Календарний план заходів на 2018 рік з виконання Програми розвитку науково-технічної та інноваційної діяльності області до 2020 року.
  23. Календарний план заходів на 2018 рік на виконання Регіональної цільової програми розвитку малого та середнього підприємництва в Івано-Франківській області на 2017-2018 роки.
  24. Про звернення Івано-Франківської міської організації Націоналістичного Руху України до голови обласної ради щодо надання дозволу на проведення ремонтних робіт в орендованому приміщенні на вул. Незалежності, 5 у м. Івано-Франківську.
  25. Про оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
  26. Про лист громадської організації “Івано-Франківське обласне об’єднання воїнів та інвалідів АТО” щодо підготовки звернення до Фонду державного майна України з проханням вилучення з переліку об’єктів незавершеного будівництва, які підлягають приватизації у 2018 році, об’єкту в с. Тарасівка Тлумацького району (перепрофілювання лікувально-оздоровчого центру під ендокринологічний санаторій).

 

 

  1. Слухали: Про внесення  змін  до  рішення  обласної  ради   від  24.07.2015. № 1722-36/2015 “Про перспективний план формування територій громад області” (зі змінами).

Доповідає: Богдан Кобилянський

Виступили: Михайло Королик, Василь Гладій, представники сільських рад Калуського району

Вирішили: погодити проект рішення “Про внесення змін до рішення обласної ради від 24.07.2015. № 1722-36/2015 “Про перспективний план формування територій громад області” (зі змінами) при умові його доопрацювання. Підтримати тільки ті населені пункти, включені в додаток до рішення, де є згода громади.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. 2. Слухали: Про звіт начальника обласного комунального підприємства “Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації”.

            Звітує: Василь Бегей

            Вирішили: погодити проект рішення “Про звіт начальника обласного комунального підприємства “Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про продовження трудових відносин з начальником обласного комунального підприємства “Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації” В. Бегеєм.

Доповідає: Василь Даниш

            Вирішили: погодити проект рішення “Про продовження трудових відносин з начальником обласного комунального підприємства “Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації” В. Бегеєм” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про звіт начальника обласного комунального підприємства “Коломийське міжрайонне бюро технічної інвентаризації”.

            Звітує: Валерій Чорний

            Вирішили: погодити проект рішення “Про звіт начальника обласного комунального підприємства “Коломийське міжрайонне бюро технічної інвентаризації” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

            Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про продовження трудових відносин з начальником обласного комунального підприємства  “Коломийське міжрайонне бюро технічної інвентаризації” В. Чорним.

            Доповідає: Василь Даниш

            Виступив: Остап Дзеса

            Голосували: За – 2, проти – 2, утримались: немає.

            За результатами голосування рішення не прийнято.

 

  1. Слухали: Про передачу в оренду земельної ділянки на вул. Гетьмана Мазепи, 14 в м. Івано-Франківську.

Доповідає: Анатолій Прокопів

Виступили: Мирослав Бойчук, Василь Гладій, Михайло Королик

Вирішили:

  1. Підтримати проект рішення “Про передачу в оренду земельної ділянки на вул. Гетьмана Мазепи, 14 у м. Івано-Франківську” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.
  2. Рекомендувати обласній раді надати в оренду ПАТ “Державний ощадний банк України” земельну ділянку площею 0,0834 га, яка розташована на вул. Гетьмана Мазепи, 14 у м. Івано-Франківську строком до трьох років – на термін дії договору оренди майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
  3. Рекомендувати обласній раді встановити річний розмір орендної плати за користування вказаною земельною ділянкою в розмірі 6 відсотків від її нормативної грошової оцінки.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про поділ земельної ділянки на вул. Ломоносова, 7 в м. Надвірній.

Доповідає: Анатолій Прокопів

Вирішили: погодити проект рішення “Про поділ земельної ділянки на вул. Ломоносова, 7 в м. Надвірній” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про надання у постійне користування земельної ділянки на вул. Січових Стрільців, 27а в м. Івано-Франківську.

Доповідає: Анатолій Прокопів

Вирішили: погодити проект рішення “Про надання у постійне користування земельної ділянки на вул. Січових Стрільців, 27а в м. Івано-Франківську” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про надання дозволу Національному музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського на розроблення технічної документації.
Доповідає: Анатолій Прокопів

Вирішили: погодити проект рішення “Про надання дозволу Національному музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського на розроблення технічної документації” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про оренду у 2018 році нерухомого майна на вул. Сірика, 1а у м. Надвірній.

Доповідає: Василь Даниш

Виступили: Ольга Федишина, Іван Візінський, Тарас Юрчило, Остап Дзеса, Сергій Федорців, Михайло Королик

Вирішили:

  1. Доручити управлінню об’єктами спільної власності територіальних громад області опрацювати подані депутатом обласної ради О. Федишиною та підприємцями – орендарями пропозиції щодо орендних відносин по приміщеннях на вул. Сірика, 1а у м. Надвірній і доповісти про результати розгляду.
  2. Погодити проект рішення “Про оренду у 2018 році нерухомого майна на вул. Сірика, 1а у м. Надвірній” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про укладення з Монастирем Святої Трійці Івано-Франківської Єпархії Української Греко-Католицької Церкви договору на безоплатне користування нерухомим майном.

Доповідає: Василь Даниш

Вирішили: погодити проект рішення “Про укладення з Монастирем Святої Трійці Івано-Франківської Єпархії Української Греко-Католицької Церкви договору на безоплатне користування нерухомим майном” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про надання товариству з обмеженою відповідальністю “Карпатрембудсервіс” згоди на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна.

            Доповідає: Василь Даниш

            Вирішили: погодити проект рішення “Про надання товариству з обмеженою відповідальністю “Карпатрембудсервіс” згоди на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

            Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про надання підприємцю Василюк Ірині Степанівні згоди на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна.

            Доповідає: Василь Даниш

            Вирішили: погодити проект рішення “Про надання підприємцю Василюк Ірині Степанівні згоди на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

            Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про надання фізичній особі-підприємцю Фреяку Ігорю Володимировичу згоди на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна.

            Доповідає: Василь Даниш

            Вирішили: погодити проект рішення “Про надання фізичній особі-підприємцю  Фреяку Ігорю Володимировичу згоди на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

            Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про укладення з комунальним підприємством обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів “Пам’ять” договору на безоплатне користування нерухомим майном.

            Доповідає: Василь Даниш

            Вирішили: погодити проект рішення “Про укладення з комунальним підприємством обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів “Пам’ять” договору на безоплатне користування нерухомим майном” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

            Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про затвердження у новій редакції Статуту комунального закладу “Прикарпатський клінічний онкологічний центр”.

Доповідає: Микола Стовбан

            Вирішили: погодити проект рішення “Про затвердження у новій редакції Статуту комунального закладу “Прикарпатський клінічний онкологічний центр” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про збільшення статутного капіталу та затвердження нової редакції Статуту комунального підприємства “Обласний аптечний склад”.

            Доповідає: Микола Стовбан

            Вирішили: погодити проект рішення “Про збільшення статутного капіталу та затвердження нової редакції Статуту комунального підприємства “Обласний аптечний склад” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про надання дозволу Комунальному підприємству “Обласний аптечний склад” на списання водонагрійних котлів.

            Доповідає: Микола Стовбан

            Вирішили: погодити проект рішення “Про надання дозволу Комунальному підприємству “Обласний аптечний склад” на списання водонагрійних котлів” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про передачу у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області автомобілів швидкої медичної допомоги.

Доповідає: Микола Стовбан

            Вирішили: погодити проект рішення “Про передачу у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області автомобілів швидкої медичної допомоги” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про надання експертного висновку на проект регуляторного акту “Про Правила користування водними об’єктами для плавання на маломірних (малих) суднах у Івано-Франківській області”.

            Доповідає: Жанна Табанець

            Вирішили: надати експертний висновок на проект регуляторного акту “Про Правила користування водними об’єктами для плавання на маломірних (малих) суднах у Івано-Франківській області” (додається).

Голосували: За – одноголосно.

  1. Слухали: Календарний план заходів на 2018 рік на виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2018 рік (лист обласної державної адміністрації від 20.04.2018. № 420/0/2-18/01-132 – вхідний обласної ради № 1957/11-166/061).

Доповідає: Жанна Табанець

Вирішили: погодити календарний план заходів на 2018 рік на виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2018 рік.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Календарний план заходів на 2018 рік з виконання Програми розвитку науково-технічної та інноваційної діяльності області до 2020 року (лист обласної державної адміністрації від 20.04.2018. № 419/0/2-18/01-132 – вхідний обласної ради № 1956/11-166/061).

Доповідає: Жанна Табанець

Вирішили: погодити календарний план заходів на 2018 рік з виконання Програми розвитку науково-технічної та інноваційної діяльності області до 2020 року.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Календарний план заходів на 2018 рік на виконання Регіональної цільової програми розвитку малого та середнього підприємництва в Івано-Франківській області на 2017-2018 роки (лист обласної державної   адміністрації   від   20.04.2018. № 421/0/2-18/01-132 – вхідний обласної ради № 1958/11-166/061).

Доповідає: Жанна Табанець

Вирішили: погодити уточнений календарний план заходів на 2018 рік на виконання Регіональної цільової програми розвитку малого та середнього підприємництва в Івано-Франківській області на 2017-2018 роки і доручити департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації подати його обласній раді з врахуванням уточнення.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про звернення Івано-Франківської міської організації Націоналістичного Руху України до голови обласної ради щодо надання їм дозволу на проведення ремонтних робіт в орендованому приміщенні на вул. Незалежності, 5 у м. Івано-Франківську (звернення Івано-Франківської міської організації Націоналістичного Руху України від 12.03.2018. №1/01 – вхідний обласної ради № Н-15/42у від 19.03.2018.)

Доповідає: Василь Даниш

Виступив: Іван Візінський

Вирішили: дозволити Івано-Франківській міській організації Націоналістичного Руху України провести поточні ремонтні роботи в орендованому ними приміщенні на вул. Незалежності, 5 у м. Івано-Франківську.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Доповідає: Василь Даниш

Виступили: Микола Стовбан, Остап Дзеса, Іван Візінський, Михайло Королик, представник благодійної організації “Фонд “Медгал-ІФ”

Вирішили:

  1. I. По листу управління об’єктами спільної власності територіальних громад області від 05.05.2018. № 203/0804/001:

 

  1. а) додаток 1.

Продовження договору оренди:

По пунктах 1; 6; 7; 8; 10; 11; 12; 13; 14; 18; 21; 22; 23; 24; 25; 26; 27; 28; 29; 30; 31; 32; 33; 34; 35; 36; 37; 38; 39 погодити передачу об’єктів в оренду.

Зміна площ об’єкта оренди:

По пунктах 1; 2; 3; 4 погодити передачу об’єктів в оренду.

б) додаток 1.

Продовження договору оренди:

По пунктах 2; 3; 4; 5; 9; 16; 17; 19; 20 погодити передачу об’єктів в оренду терміном один рік.

в) По пунктах 15; 40 додатку 1 відмовити в наданні приміщень в оренду (по пункту  15 – на  підставі висновку департаменту охорони здоров’я ОДА від 20.03.2018. № 919/05-17/32 – відсутність потреби такої організації для лікувального закладу; по пункту 40 – у зв’язку із заборгованістю по орендній платі).

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. передачу на умовах конкурсу (аукціону):

додаток 2:

По пунктах 5; 6; 7; 9; 10 погодити.

Голосували: За – одноголосно.

 

По пунктах 1; 2; 3; 4 рішення комісії не прийнято у зв’язку з відмовою органу управління – департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

Голосували: За – 1; проти – 3.

 

По пункту 8 відкласти розгляд для з’ясування департаментом охорони здоров’я ОДА не вирішених питань.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. погодити передачу в суборенду об’єктів згідно з додатком 3.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. II. По листу управління об’єктами спільної власності територіальних громад області від 07.06.2018. № 237/0804/001:
  2. а) додаток 1.

Продовження договору оренди:

По пунктах 1; 2; 3; 4; 12; 13; 14 погодити передачу об’єктів в оренду.

Зміна площ оренди:

По пунктах 1; 2.погодити передачу об’єктів в оренду.

 

б) додаток 1.

По пунктах 5; 6; 7; 8; 9; 10; 11 погодити передачу об’єктів в оренду терміном один рік.

 

  1. погодити передачу в оренду на умовах конкурсу (аукціону) згідно з додатком 2.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про лист громадської організації “Івано-Франківське обласне об’єднання воїнів та інвалідів АТО” щодо звернення до Фонду державного майна України з проханням вилучення з переліку об’єктів незавершеного будівництва, які підлягають приватизації, об’єкта в с. Тарасівка Тлумацького району (перепрофілювання лікувально-оздоровчого центру під ендокринологічний санаторій) (вхідний обласної ради від 17.05.2018. № 2263/11-182/156).
Доповідає: Василь Даниш

  Виступив: Роман Парцей, Василь Гладій, Остап Дзеса

  Вирішили: доручити управлінню об’єктами спільної власності територіальних громад області підготувати на сесійне засідання обласної ради звернення до Фонду державного майна України щодо вилучення об’єкта незавершеного будівництва (Перепрофілювання лікувально-оздоровчого центру під ендокринологічний санаторій) в с. Тарасівка Тлумацького району з переліку об’єктів малої приватизації, які підлягають приватизації у 2018 році.

Голосували: За – одноголосно.

 

 

Голова постійної комісії                                                              Остап Дзеса

 

Секретар постійної комісії                                                                      Михайло Королик

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]