Протокол № 3


Протокол № 3

 засідання постійної комісії обласної ради
з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування

 

від 24.02.2016 року
м. Івано-Франківськ

 

Всього членів комісії: 4 чол.

Присутні 3 депутати: В. Мельничук, В. Скрипничук, О. Фрик

 

Запрошені:

Р. Панасюк – директор Офісу реформ в області;

О. Земський – представник громадської спілки “Івано-Франківська обласна організація учасників та ветеранів АТО”;

Ю. Цісарук – голова ініціативної групи жителів села Устеріки Верховинського району;

В. Жиколяк – представник ініціативної групи жителів села Устеріки Верховинського району

 

Брали участь у роботі комісії:

М. Вань – заступник начальника організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради

 

Голова постійної комісії: В. Мельничук

 

Засоби масової інформації

 

Порядок денний:

 

  1. Про звернення ініціативної групи мешканців села Устеріки Верховинського району щодо виборів в Білоберізькій територіальній громаді та припинення виборчого процесу на території села Устеріки.
  2. Про проект рішення обласної ради ”Про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2016-2020 роки”.
  3. Про проект рішення обласної ради “Про Положення про постійні та тимчасові комісії обласної ради”.
  4. Про проект  рішення  обласної  ради  “Про  затвердження  в новій редакції Регламенту Івано-Франківської обласної ради”.
  5. Про план роботи обласної ради сьомого демократичного скликання на 2016 рік.
  6. Про переліки заходів регіональної цільової програми розвитку громадянського суспільства в Івано-Франківській області та програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2016 рік.
  7. Розгляд листів та звернень:

7.1. про лист Секретаріату Кабінету Міністрів України з приводу внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг;

7.2. про лист ректора Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу щодо підвищення кваліфікації депутатів та посадових осіб місцевого самоврядування;

7.3. про лист Української асоціації районних та обласних рад з приводу розгляду Звернення президента Асоціації, голови Харківської обласної ради, Сергія Чернова щодо підтримки проекту Закону України “Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)”;

7.4. про лист Угринівської сільської ради Тисменицького району щодо необхідності внесення змін до чинного законодавства;

7.5. про лист Київської обласної ради щодо розгляду рішення Київської обласної ради “Про звернення до Президента України та Верховної Ради України щодо внесення змін до Конституції України в частині призначення голів місцевих державних адміністрацій”;

7.6. про лист Київської обласної ради щодо розгляду депутатського запиту депутата Київської обласної ради Даниленка А.С. з приводу фінансування видатків на підготовку робітничих кадрів професійно-технічними навчальними закладами.

  1. Різне.

 

  1. Слухали: В. Мельничука про звернення ініціативної групи мешканців села Устеріки Верховинського району щодо виборів в Білоберізькій територіальній громаді та припинення виборчого процесу на території села Устеріки.

Виступили: Ю. Цісарук, Р. Панасюк, В. Скрипничук, О. Земський, О. Фрик.

Вирішили: 1. Рекомендувати обласній державній адміністрації врегулювати питання із Центральною виборчою комісією з приводу проведення виборів у Білоберізькій територіальній громаді з врахуванням громадської думки мешканців села Устеріки та рішення Устеріківської сільської ради щодо виборчого процесу на території цього села.

  1. Рекомендувати представникам ініціативної групи мешканців села Устеріки вирішувати проблемні питання сільської громади цивілізованими методами, опираючись на морально-етичні норми поведінки та культури спілкування.

Голосували:

“за” – 3

“утримались” – 0

“проти” – 0

 

  1. Слухали: В.Скрипничука про проект рішення обласної ради ”Про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2016-2020 роки”.

Виступили: В. Мельничук, О. Фрик, О. Земський.

Вирішили: Підтримати проект рішення обласної ради “Про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2016-2020 роки ” і рекомендувати його на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 3

“утримались” – 0

“проти” – 0

 

  1. Слухали: В.Скрипничука про проект рішення обласної ради ”Про Положення про постійні та тимчасові комісії обласної ради”.

Виступили: В. Мельничук, О. Фрик, О. Земський.

Вирішили: Підтримати проект рішення обласної ради “Про Положення про постійні та тимчасові комісії обласної ради” з врахуванням пропозицій депутатів – членів постійної комісії і рекомендувати його на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 3

“утримались” – 0

“проти” – 0

 

  1. Слухали: В.Скрипничука про проект рішення обласної ради “Про затвердження в новій редакції Регламенту Івано-Франківської обласної ради”.

Виступили: В. Мельничук, О. Фрик, О. Земський.

Вирішили: Підтримати проект рішення обласної ради “Про  затвердження  в новій редакції Регламенту Івано-Франківської обласної ради” з врахуванням пропозицій депутатів – членів постійної комісії і рекомендувати його на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 3

“утримались” – 0

“проти” – 0

 

  1. Слухали: В.Скрипничука про проект рішення обласної ради “Про план роботи обласної ради сьомого демократичного скликання на 2016 рік”.

Виступили: В. Мельничук, О. Фрик, О. Земський.

Вирішили: Підтримати проект рішення обласної ради “Про план роботи обласної ради сьомого демократичного скликання на 2016 рік” і рекомендувати його на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 3

“утримались” – 0

“проти” – 0

  1. Слухали: В.Скрипничука про переліки заходів регіональної цільової програми розвитку громадянського суспільства в Івано-Франківській області та програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2016 рік.

Виступили: В. Мельничук, О. Фрик, О. Земський.

Вирішили: Погодити переліки заходів регіональної цільової програми розвитку громадянського суспільства в Івано-Франківській області та програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2016 рік” відповідно до листа Івано-Франківської обласної ради від 28.01.2016. № 9-182/201-р/095.

Голосували:

“за” – 3

“утримались” – 0

“проти” – 0

 

  1. Розгляд листів та звернень.

7.1. Слухали: В. Мельничука про лист Секретаріату Кабінету Міністрів України з приводу внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг.

Виступили: В. Скрипничук, О. Фрик.

Депутати інформацію з приводу внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг взяли до відома.

 

7.2. Слухали: В. Мельничука про лист ректора Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу щодо підвищення кваліфікації депутатів та посадових осіб місцевого самоврядування.

Виступили: В. Скрипничук, О. Фрик.

Вирішили: Рекомендувати керівництву обласної ради розглянути на сесії обласної ради питання проведення Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу підвищення кваліфікації новообраних депутатів Івано-Франківської обласної, міських та районних рад в межах Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2016-2020 роки.

Голосували:

“за” – 3

“утримались” – 0

“проти” – 0

 

7.3. Слухали: В. Мельничука про лист Української асоціації районних та обласних рад з приводу розгляду Звернення президента Асоціації, голови Харківської обласної ради, Сергія Чернова щодо підтримки проекту Закону України “Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)”.

Виступили: В. Скрипничук, О. Фрик.

Депутати Звернення президента Асоціації, голови Харківської обласної ради, Сергія Чернова щодо підтримки проекту Закону України “Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)” взяли до відома.

 

7.4. Слухали: В. Мельничука про лист Угринівської сільської ради Тисменицького району щодо необхідності внесення змін до чинного законодавства.

Виступили: В. Скрипничук, О. Фрик.

Вирішили: Звернутись до Народного депутата України від Івано-Франківської області М. Довбенка для вирішення питань порушених у листі Угринівського сільського голови.

Голосували:

“за” – 3

“утримались” – 0

“проти” – 0

 

7.5. Слухали: В. Мельничука про лист Київської обласної ради щодо розгляду рішення Київської обласної ради “Про звернення до Президента України та Верховної Ради України щодо внесення змін до Конституції України в частині призначення голів місцевих державних адміністрацій”.

Виступили: В. Скрипничук, О. Фрик.

Депутати звернення Київської обласної ради до Президента України та Верховної Ради України щодо внесення змін до Конституції України в частині призначення голів місцевих державних адміністрацій взяли до відома.

 

7.6. Слухали: В. Мельничука про лист Київської обласної ради щодо розгляду депутатського запиту депутата Київської обласної ради Даниленка А.С. з приводу фінансування видатків на підготовку робітничих кадрів професійно-технічними навчальними закладами.

Виступили: В. Скрипничук, О. Фрик.

Депутати депутатський запит депутата Київської обласної ради Даниленка А.С. з приводу фінансування видатків на підготовку робітничих кадрів професійно-технічними навчальними закладами взяли до відома.

 

 

 

Голова постійної комісії                                                             Василь Мельничук

 

Протокол вела                                                                               М. Вань

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]