Протокол № 30


засідання постійної комісії обласної ради
з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій

від 04.05.2022 року
м. Івано-Франківськ

Всього членів комісії: 10 осіб.

Присутні: Н.Іванів, В.Кушнір, Д.Грицюк, І.Дебенко, О.Качур, М.Королик, О.Мельниченко, Д.Сіреджук

Запрошені:

О.Сич – голови обласної ради;

В.Гладій – перший заступник голови обласної ради;

М.Палійчук – заступник голови обласної ради;

В.Ільчишин – заступник голови обласної державної адміністрації;

Л.Сірко – заступник голови обласної державної адміністрації;

І.Мацькевич – директор департаменту фінансів облдержадміністрації;

А.Пліхтяк – начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації;

У.Миронюк – в.о. директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації;

І.Дмитренко – директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації;

В.Стебницький – начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації;

Л.Остап’як – в.о. директора департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації;

А.Сташків – заступник директора департаменту – начальник управління соціально-економічного розвитку та молодіжної політики департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації;

М.Ковтун – директор обласного комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича”.

Брали участь у роботі комісії:

Н.Косаревич – начальник відділу з питань бюджету управління з питань бюджету та контролю за виконанням делегованих повноважень виконавчого апарату обласної ради;

Р.Микитин – заступник начальника відділу з питань бюджету управління з питань бюджету та контролю за виконанням делегованих повноважень виконавчого апарату обласної ради;

Н.Федорчук – заступник начальника відділу з питань делегованих повноважень та обласних програм управління з питань бюджету та контролю за виконанням делегованих повноважень виконавчого апарату обласної ради;

О.Моргулець – заступник начальника відділу електронного забезпечення виконавчого апарату обласної ради;

Д.Сех – радник голови обласної ради;

Представники засобів масової інформації.

 

Голова постійної комісії: Н.Іванів

Порядок денний:

  1. Про проєкт рішення обласної ради “Про Програму фінансової підтримки комунальних підприємств для оплати енергоносіїв та комунальних послуг в умовах воєнного стану на 2022 рік”.
  2. Про проєкт рішення обласної ради “Про затвердження програми удосконалення системи соціального захисту населення в Івано-Франківській області”.
  3. Про проєкт рішення обласної ради “Про обласну програму підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, учасників бойових дій та інших громадян, які залучалися та брали безпосередню участь у бойових діях, здійсненні заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації проти України, починаючи з 20 лютого 2014 року, на 2022-2026 роки”.
  4. Про проєкт рішення обласної ради “Про затвердження Програми підтримки місцевих органів виконавчої влади на 2022 рік”.
  5. Про проєкт рішення обласної ради “Про виконання обласного бюджету за 2021 рік”.
  6. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до обласного бюджету на 2022 рік”.
  7. Про проєкт рішення обласної ради “Про виконання у 2021 році Програми охорони навколишнього природного середовища Івано-Франківської області до 2025 року”.
  8. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 02.03.2018. № 819-20/2018 “Про програму розвитку та оновлення матеріально-технічного забезпечення ОТБ “Галичина” на 2018-2022 роки”.
  9. Про календарний план заходів на 2022 рік обласної програми розвитку та оновлення матеріально-технічного забезпечення ОТБ “Галичина” на 2018-2022 роки.
  10. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до комплексної цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Івано-Франківської області на 2022-2025 роки”.
  11. Про календарний план заходів на 2022 рік комплексної цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Івано-Франківської області на 2022-2025 роки.
  12. Про календарний план заходів на 2022 рік регіональної цільової програми надання шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України, військово-патріотичне виховання молоді на 2021-2025 роки.
  13. Про календарний план заходів на 2022 рік програми розвитку Дністровського регіонального ландшафтного парку на 2021-2025 роки.
  14. Про календарний план заходів на 2022 рік комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття на 2021-2025 роки”.
  15. Про внесення змін до календарного плану заходів на 2022 рік програми розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради на 2022-2023 роки.
  16. Про календарний план заходів на 2022 рік регіональної цільової програми паспортизації пам’яток містобудування та архітектури Івано-Франківської області на 2021-2025 роки.
  17. Про внесення змін до бюджетних призначень департаменту освіти і науки облдержадміністрації.
  18. Про внесення змін до бюджетних призначень департаменту освіти і науки облдержадміністрації.
  19. Різне.

  1. Слухали: В.Гладія про проєкт рішення обласної ради “Про Програму фінансової підтримки комунальних підприємств для оплати енергоносіїв та комунальних послуг в умовах воєнного стану на 2022 рік”.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про Програму фінансової підтримки комунальних підприємств для оплати енергоносіїв та комунальних послуг в умовах воєнного стану на 2022 рік” на розгляд чотирнадцятої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: У.Миронюк про проєкт рішення обласної ради “Про затвердження програми удосконалення системи соціального захисту населення в Івано-Франківській області”.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про затвердження програми удосконалення системи соціального захисту населення в Івано-Франківській області” на розгляд чотирнадцятої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 6

“утримались” – 1

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: У.Миронюк про проєкт рішення обласної ради “Про обласну програму підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, учасників бойових дій та інших громадян, які залучалися та брали безпосередню участь у бойових діях, здійсненні заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації проти України, починаючи з 20 лютого 2014 року, на 2022-2026 роки”.

Виступили: О.Сич, Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про обласну програму підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, учасників бойових дій та інших громадян, які залучалися та брали безпосередню участь у бойових діях, здійсненні заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації проти України, починаючи з 20 лютого 2014 року, на 2022-2026 роки” на розгляд чотирнадцятої сесії обласної ради з врахуванням пропозиції постійної комісії обласної ради з питань захисту прав учасників і ветеранів АТО/ООС та їхніх сімей.

 

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: І.Мацькевич про проєкт рішення обласної ради “Про затвердження Програми підтримки місцевих органів виконавчої влади на 2022 рік”.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про затвердження Програми підтримки місцевих органів виконавчої влади на 2022 рік” на розгляд чотирнадцятої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: І.Мацькевич про проєкт рішення обласної ради “Про виконання обласного бюджету за 2021 рік”.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про виконання обласного бюджету за 2021 рік” на розгляд чотирнадцятої сесії обласної ради.

 

 

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Мацькевич про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до обласного бюджету на 2022 рік”.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили:

1) внести зміни до проєкту рішення, а саме:

  1. Пункт 3 викласти в такій редакції:

“3. Збільшити обсяг доходів загального фонду обласного бюджету на 23 425 000 гривень по коду доходів 11010000 “Податок та збір на доходи фізичних осіб” та спрямувати:

департаменту фінансів Івано-Франківської обласної державної адміністрації по загальному фонду (видатки споживання):

за кодом бюджетної програми 3719810 “Субвенція з місцевого бюджету державному бюджету на виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів” в сумі 5 000 000 гривень;

за кодом бюджетної програми 3718710 “Резервний фонд” –
5 000 000 гривень;

обласній раді по загальному фонду (видатки споживання) (для КП “БУДІНВЕСТ”) за кодом бюджетної програми 0117370 “Реалізація інших заходів щодо соціально-економічного розвитку територій” (Регіональна цільова програма розвитку соціальної інфраструктури Івано-Франківської області на 2022-2025 роки) – 2 675 000 гривень (поточний ремонт приміщень рентгенкабінету КНП “Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр Івано-Франківської обласної ради” (Центр легеневих захворювань) на вул. Івана Франка, 17 в м. Івано-Франківськ – 1 675 000 гривень; поточний ремонт приміщень КНП “Івано-Франківський обласний спеціалізований (спеціальний) кістково-туберкульозний санаторій “Смерічка” Івано-Франківської обласної ради” – 1 000 000 гривень);

департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0712152 “Інші програми та заходи у сфері охорони здоров’я” (на виконання заходів Програми розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради на 2022-2023 роки) – 10 750 000 гривень, в тому числі для КНП “Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради” – 4 750 000 гривень, КНП “Івано-Франківський обласний перинатальний центр Івано-Франківської обласної

ради” – 3 500 000 гривень, КНП “Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня Івано-Франківської обласної ради” 2 500 000 гривень.”

  1. Пункт 5 викласти в такій редакції:

“5. Зменшити бюджетні призначення управлінню культури, національностей та релігій Івано-Франківської облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 1014010 “Фінансова підтримка театрів” на суму 18 889 800 гривень та спрямувати департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання)

за кодом бюджетної програми 0712151 “Забезпечення діяльності інших закладів у сфері охорони здоров’я” – 200 000 гривень;

за кодом бюджетної програми 0712152 “Інші програми та заходи у сфері охорони здоров’я” – 12 189 800 гривень;

за кодом бюджетної програми 0712152 “Інші програми та заходи у сфері охорони здоров’я” (на виконання заходів Програми розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради на 2022-2023 роки) для КНП “Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради” –
6 500 000 гривень.”;

2) рекомендувати внести проєкт рішення “Про внесення змін до обласного бюджету на 2022 рік” на розгляд чотирнадцятої сесії обласної ради з врахуванням пропозицій постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій.

 

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: А.Пліхтяка про проєкт рішення обласної ради “Про виконання у 2021 році Програми охорони навколишнього природного середовища Івано-Франківської області до 2025 року”.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про виконання у 2021 році Програми охорони навколишнього природного середовища Івано-Франківської області до 2025 року” на розгляд чотирнадцятої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Дебенка про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 02.03.2018. № 819-20/2018 “Про програму розвитку та оновлення матеріально-технічного забезпечення ОТБ “Галичина” на 2018-2022 роки”.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про внесення змін до рішення обласної ради від 02.03.2018. № 819-20/2018 “Про програму розвитку та оновлення матеріально-технічного забезпечення ОТБ “Галичина” на 2018-2022 роки” на розгляд чотирнадцятої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 1

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: І.Дебенка про календарний план заходів на 2022 рік обласної програми розвитку та оновлення матеріально-технічного забезпечення ОТБ “Галичина” на 2018-2022 роки.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: відповідно до листа Івано-Франківського обласного телебачення “Галичина” від 02.05.2022 № 56 погодити календарний план заходів на 2022 рік обласної програми розвитку та оновлення матеріально-технічного забезпечення ОТБ “Галичина” на 2018-2022 роки (додаток 1).

 

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 1

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: В.Стебницького про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до комплексної цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Івано-Франківської області на 2022-2025 роки”.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про внесення змін до комплексної цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Івано-Франківської області на 2022-2025 роки” на розгляд чотирнадцятої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: В.Стебницького про календарний план заходів на 2022 рік комплексної цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Івано-Франківської області на 2022-2025 роки.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 23.02.2022 № 131/0/2-22/01-132 погодити календарний план заходів на 2022 рік комплексної цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Івано-Франківської області на 2022-2025 роки (додаток 2).

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: В.Стебницького про календарний план заходів на 2022 рік регіональної цільової програми надання шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України, військово-патріотичне виховання молоді на 2021-2025 роки.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 23.02.2022 № 131/0/2-22/01-132 погодити календарний план заходів на 2022 рік регіональної цільової програми надання шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України, військово-патріотичне виховання молоді на 2021-2025 роки (додаток 3).

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: М.Ковтуна про календарний план заходів на 2022 рік програми розвитку Дністровського регіонального ландшафтного парку на 2021-2025 роки.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: відповідно до листа обласного комунального підприємства Івано-франківської обласної ради “Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича” від 23.02.2022
№ 08-02/2022 погодити календарний план заходів на 2022 рік програми розвитку Дністровського регіонального ландшафтного парку на 2021-2025 роки (додаток 4).

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: І.Дмитренка про календарний план заходів на 2022 рік комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття на 2021-2025 роки.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 18.02.2022 № 116/0/2-22/01-132 погодити календарний план заходів на 2022 рік комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття на 2021-2025 роки (додаток 5).

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: І.Дмитренка про внесення змін до календарного плану заходів на 2022 рік програми розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради на 2022-2023 роки.

Виступили: О.Сич, Л.Сірко, Н.Іванів.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації – обласної військової адміністрації від 08.04.2022 № 406/0/2-22/01-132 погодити внесення змін календарного плану заходів на 2022 рік програми розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради на 2022-2023 роки (додаток 6).

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: Л.Остап’як про календарний план заходів на 2022 рік регіональної цільової програми паспортизації пам’яток містобудування та архітектури Івано-Франківської області на 2021-2025 роки.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації – обласної військової адміністрації від 15.04.2022 № 423/0/2-22/01-132 погодити календарний план заходів на 2022 рік регіональної цільової програми паспортизації пам’яток містобудування та архітектури Івано-Франківської області на 2021-2025 роки (додаток 7).

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: А.Сташківа про внесення змін до бюджетних призначень департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації – обласної військової адміністрації від 03.05.2022 № 2838/2/1-22/01-006:

1.Зменшити обсяг доходів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам за кодом 41033900 на суму 25 294 500 гривень та відповідно зменшити бюджетні призначення департаменту освіти і науки Івано-Франківської облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання), зокрема:

 за кодом бюджетної програми 0611032 “Надання загальної середньої освіти спеціальними закладами загальної середньої освіти для дітей, які потребують корекції фізичного та/або розумового розвитку” на суму 6 210 300 гривень, в т.ч. оплата праці 5 090 700 гривень;

за кодом бюджетної програми 0611033 “Надання загальної середньої освіти спеціалізованими закладами загальної середньої освіти” на суму 3 340 200 гривень, в т. ч. оплата праці 2 737 800 гривень;

за кодом бюджетної програми 0611035 “Надання загальної середньої освіти навчально-реабілітаційними центрами для дітей з особливими освітніми потребами, зумовленими складними порушеннями розвитку” на суму 681 900 гривень, в т. ч. оплата праці 558 900 гривень;

за кодом бюджетної програми 0611092 “Підготовка кадрів закладами професійної (професійно-технічної) освіти та іншими закладами освіти за рахунок освітньої субвенції” на суму 5 328 800 гривень, в т. ч. оплата праці 4 367 900 гривень;

за кодом бюджетної програми 0611102 “Підготовка кадрів закладами фахової передвищої освіти за рахунок освітньої субвенції” на суму 4 144 000 гривень;

за кодом бюджетної програми 0619310 “Субвенція з місцевого бюджету на здійснення переданих видатків у сфері освіти за рахунок коштів освітньої субвенції” на суму 5 589 300 гривень, згідно з додатками 8, 9.

  1. Зменшити обсяг доходів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за кодом 41035400 на суму 2 030 900 гривень та відповідно зменшити бюджетні призначення департаменту освіти і науки Івано-Франківської облдержадміністрації по загальному фонду за кодом бюджетної програми 0619330 “Субвенція з місцевого бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету” на суму 2 030 900 гривень, з них видатки споживання – 1 513 000 гривень, видатки розвитку – 517 900 гривень та здійснити перерозподіл її обсягу між місцевими бюджетами, згідно з додатком 10.

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: А.Сташківа про внесення змін до бюджетних призначень департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації – обласної військової адміністрації від 03.05.2022 № 2838/2/1-22/01-006:

  1. Погодити спрямування залишку коштів освітньої субвенції, який склався станом на 01.01.2022 по загальному фонду обласного бюджету, департаменту освіти і науки Івано-Франківської облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 0611142 “Інші програми та заходи у сфері освіти” по загальному фонду (видатки споживання) на виконання заходів Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки для зміцнення матеріально-технічної бази закладів загальної середньої освіти в сумі 800 000 гривень.
  2. Внести зміни до переліку заходів на 2022 рік Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки (додаток 11).

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

Голова постійної комісії                                        Назарій Іванів


ДОДАТОК


Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]