Протокол № 33


засідання постійної комісії обласної ради
з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій

від 01.07.2022 року
м. Івано-Франківськ

Всього членів комісії: 10 осіб.

Присутні: Н.Іванів, О.Левицький, Д.Грицюк, І.Дебенко, О.Качур, М.Королик, О.Мельниченко, Р.Ткач

Запрошені:

О.Сич – голова обласної ради;

В.Гладій – перший заступник голови обласної ради;

М.Палійчук – заступник голови обласної ради;

І.Мацькевич – директор департаменту фінансів облдержадміністрації;

В.Даниш – начальник управління з питань майна спільної власності територіальних громад області;

Д.Сурело – директор комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “БУДІНВЕСТ”;

І.Дмитренко – директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації;

І.Лакіза – начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації;

В.Попович – заступник директора департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації;

Г.Макота – т.в.о. начальника управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації;

В.Федорак – начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації;

А.Сташків – заступник директора департаменту – начальник управління соціально-економічного розвитку та молодіжної політики департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації;

І.Олесневич – начальник відділу містобудівного кадастру департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації;

Т.Гладенький – начальник управління облдержадміністрації з питань ресурсного забезпечення;

О.Козар – в.о. начальника Дністровського басейнового управління водних ресурсів.

Брали участь у роботі комісії:

Н.Косаревич – начальник відділу з питань бюджету управління з питань бюджету та контролю за виконанням делегованих повноважень виконавчого апарату обласної ради;

Р.Микитин – заступник начальника відділу з питань бюджету управління з питань бюджету та контролю за виконанням делегованих повноважень виконавчого апарату обласної ради;

О.Моргулець – заступник начальника відділу електронного забезпечення виконавчого апарату обласної ради;

Д.Сех – радник голови обласної ради;

Представники засобів масової інформації.

 

Голова постійної комісії: Н.Іванів

Секретар постійної комісії: О.Левицький

 

 

Порядок денний:

  1. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 11.05.2022 № 419-14/2022 “Про програму фінансової підтримки комунальних підприємств для оплати енергоносіїв та комунальних послуг в умовах воєнного стану на 2022 рік”.
  2. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до Методики розрахунку орендної плати за майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області”.
  3. Про проєкт рішення обласної ради “Про виконання комплексної програми розвитку водного господарства на період до 2021 року в області”.
  4. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до регіональної цільової програми діяльності господарського підрозділу управління обласної державної адміністрації з питань ресурсного забезпечення на 2020-2022 роки (зі змінами)”.
  5. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття на 2021-2025 роки”.
  6. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки (зі змінами)”.
  7. Про проєкт рішення обласної ради “Про виконання обласного бюджету за І квартал 2022 року”.
  8. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до обласного бюджету на 2022 рік”.
  9. Про додаткову дотацію з державного бюджету.
  10. Про внесення змін до обласного бюджету на 2022 рік.
  11. Про внесення змін до переліку заходів на 2022 рік регіональної цільової програми розвитку соціальної інфраструктури Івано-Франківської області на 2022-2025 роки.
  12. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до програми фінансової підтримки комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “БУДІНВЕСТ” на 2021-2022 роки”.
  13. Про календарний план заходів на 2022 рік обласної комплексної програми “Відзначення 1125-річчя від часу першої згадки про місто Галич” на 2022-2023 роки.
  14. Про календарний план заходів на 2022 рік регіональної цільової програми розвитку малого та середнього підприємництва в Івано-Франківській області на 2022-2023 роки”.
  15. Про календарний план заходів на 2022 рік регіональної цільової програми ведення містобудівного кадастру Івано-Франківської області на 2020-2025 роки.
  16. Про внесення змін до календарного плану заходів на 2022 рік регіональної цільової програми розвитку міжнародного співробітництва та промоції Івано-Франківської області на 2022-2026 роки.
  17. Про внесення змін до календарного плану заходів на 2022 рік регіональної цільової програми розвитку туризму в Івано-Франківській області на 2022-2026 роки.
  18. Про внесення змін до переліку культурно-мистецьких заходів на 2022 рік.
  19. Різне.

  1. Слухали: В.Гладія про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 11.05.2022 № 419-14/2022 “Про програму фінансової підтримки комунальних підприємств для оплати енергоносіїв та комунальних послуг в умовах воєнного стану на 2022 рік”.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внесення проєкту рішення “Про внесення змін до рішення обласної ради від 11.05.2022 № 419-14/2022 “Про програму фінансової підтримки комунальних підприємств для оплати енергоносіїв та комунальних послуг в умовах воєнного стану на 2022 рік” на розгляд п’ятнадцятої сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 6

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: В.Даниша про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до Методики розрахунку орендної плати за майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області”.

Виступили: О.Левицький, О.Сич,  Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внесення проєкту рішення “Про внесення змін до Методики розрахунку орендної плати за майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області” на розгляд сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 6

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: О.Козара про проєкт рішення обласної ради “Про виконання комплексної програми розвитку водного господарства на період до 2021 року в області”.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внесення проєкту рішення “Про виконання комплексної програми розвитку водного господарства на період до 2021 року в області” на розгляд п’ятнадцятої сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Т.Гладенького про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до регіональної цільової програми діяльності господарського підрозділу управління обласної державної адміністрації з питань ресурсного забезпечення на 2020-2022 роки (зі змінами)”.

Виступили: О.Левицький, Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внесення проєкту рішення “Про внесення змін до регіональної цільової програми діяльності господарського підрозділу управління обласної державної адміністрації з питань ресурсного забезпечення на 2020-2022 роки (зі змінами)” на розгляд п’ятнадцятої сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Дмитренка про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття на 2021-2025 роки”.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внесення проєкту рішення “Про внесення змін до комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття на 2021-2025 роки” на розгляд п’ятнадцятої сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: А.Сташківа про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки (зі змінами)”.

Виступили: О.Левицький, О.Сич, Р.Ткач, Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внесення проєкту рішення “Про внесення змін до Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки (зі змінами)” на розгляд п’ятнадцятої сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: І.Мацькевич про проєкт рішення обласної ради “Про виконання обласного бюджету за І квартал 2022 року”.

Виступили: О.Левицький, М.Палійчук, Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внесення проєкту рішення “Про виконання обласного бюджету за І квартал 2022 року” на розгляд п’ятнадцятої сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Мацькевич про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до обласного бюджету на 2022 рік”.

Виступили: О.Левицький, А.Сташків, Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внесення проєкту рішення “Про внесення змін до обласного бюджету на 2022 рік” на розгляд п’ятнадцятої сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Мацькевич про додаткову дотацію з державного бюджету.

Виступили: О.Левицький, О.Сич, Н.Іванів.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації – обласної військової адміністрації від 30.06.2022 № 615/0/2-22/01-132 врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету додаткову дотацію з державного бюджету місцевим бюджетам за кодом класифікації доходів бюджету 41021300 “Додаткова дотація з державного бюджету місцевим бюджетам для надання компенсації закладам комунальної форми власності, закладам освіти державної форми власності, що передані на фінансування з місцевих бюджетів, закладам спільної власності територіальних громад області, що перебувають в управлінні обласних рад” в сумі 20 233 002 (двадцять мільйонів двісті тридцять три тисячі дві) гривні та спрямувати їх департаменту фінансів Івано-Франківської облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 3719150 “Інші дотації з місцевого бюджету” для надання додаткової дотації місцевим бюджетам для компенсації закладам комунальної форми власності, закладам освіти державної форми власності, що передані на фінансування з місцевих бюджетів, закладам спільної власності територіальних громад області, що перебувають в управлінні обласних рад згідно з додатком 1.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до обласного бюджету на 2022 рік.

Виступили: О.Сич, Н.Іванів.

І.Дебенко з пропозицією:

по бюджету Івано-Франківської міської територіальної громади вилучити позицію “Оплата видатків з благоустрою скверу по вул. Довга у м. Івано-Франківську (біля Івано-Франківської міської поліклініки № 2 Івано-Франківської міської ради) – 800 000 гривень”;

по головному розпоряднику коштів “Обласна рада (для КП “БУДІНВЕСТ”)” на виконання регіональної цільової програми розвитку соціальної інфраструктури Івано-Франківської області на 2022-2025 роки доповнити позиціями:

“Ремонт споруди цивільного захисту – укриття Дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 23 “Дударик” Івано-Франківської міської ради Івано-Франківської області – 200 000 гривень”;

“Ремонт споруди цивільного захисту – укриття Дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 4 “Калинова сопілка” Івано-Франківської міської ради Івано-Франківської області – 200 000 гривень”;

“Ремонт споруди цивільного захисту – укриття Дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 22 “Світанок” Івано-Франківської міської ради Івано-Франківської області – 200 000 гривень”;

“Ремонт споруди цивільного захисту – укриття Дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 6 “Колобок” Івано-Франківської міської ради Івано-Франківської області – 200 000 гривень”.

 

Голосували за пропозицію І.Дебенка:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

І.Мацькевич з пропозицією спрямувати частину вільного залишку коштів загального фонду обласного бюджету, який склався станом на 01.01.2022, в сумі 100 000 (сто тисяч) гривень на об’єкт “Утримання зовнішніх мереж електропостачання Центру Карпатської Культури в м. Косові Косівського району Івано-Франківської області”.

Голосували за пропозицію І.Мацькевич:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації – обласної військової адміністрації від 30.06.2022 № 616/0/2-22/01-132, пропозицій І.Дебенка та І.Мацькевич:

  1. Внести зміни до протоколу постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій від 21.02.2022 № 29, а саме:

пункт 1 виключити;

додаток 1 до протоколу постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій від 21.02.2022 № 29 виключити.

  1. Погодити спрямування вільного залишку коштів загального фонду обласного бюджету, який склався станом на 01.01.2022, в сумі
    121 378 136,84 (сто двадцять один мільйон двісті сімдесят всім тисяч сто тридцять шість) гривень 84 копійки головним розпорядникам коштів обласного бюджету згідно з додатком 2.

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку в сумі 97 654 159,84 (дев’яносто міс мільйонів шістсот п’ятдесят чотири тисячі п’ятдесят дев’ять) гривень 84 копійки.

 

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Д.Сурело про внесення змін до переліку заходів на 2022 рік регіональної цільової програми розвитку соціальної інфраструктури Івано-Франківської області на 2022-2025 роки.

Виступили: Н.Іванів.

Р.Ткач з пропозицією внести зміни у додаток 2, а саме:

по головному розпоряднику коштів “Департамент розвитку громад та територій, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для ДП “Дороги Прикарпаття”)” назву об’єкта “Поточний ремонт дорожнього покриття дороги № О091302, з’їзд з автошляху Н-10 в с. Липівка Тисменицької міської ради” замінити на “Експлуатаційне утримання автомобільної дороги загального користування місцевого значення Івано-Франківського району Івано-Франківської області (автомобільна дорога О091302 Марківці-Назавизів, км 3+000-8+000 (в межах с. Липівка)).

 

Голосували за пропозицію Р.Ткача:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

І.Дебенко з пропозицією внести зміни до переліку заходів на 2022 рік регіональної цільової програми розвитку соціальної інфраструктури Івано-Франківської області на 2022-2025 роки, а саме:

у додатку 2 по бюджету Івано-Франківської міської територіальної громади вилучити позицію “Оплата видатків з благоустрою скверу по вул. Довга у м. Івано-Франківську (біля Івано-Франківської міської поліклініки № 2 Івано-Франківської міської ради) – 1 200 000 гривень”;

у додатку 1 головному розпоряднику коштів “Обласна рада (для КП “БУДІНВЕСТ”)” доповнити позиціями:

“Ремонт споруди цивільного захисту – укриття Крихівецького ліцею Івано-Франківської міської ради Івано-Франківської області – 200 000 гривень”;

“Ремонт споруди цивільного захисту – укриття ліцею № 20 Івано-Франківської міської ради Івано-Франківської області – 290 000 гривень”;

“Ремонт споруди цивільного захисту – укриття ліцею № 19 Івано-Франківської міської ради Івано-Франківської області – 260 000 гривень”;

” Ремонт споруди цивільного захисту – укриття Початкової школи № 26 Івано-Франківської міської ради Івано-Франківської області –
250 000 гривень;

“Ремонт споруди цивільного захисту – укриття дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 17 “Ромашка” Івано-Франківської міської ради Івано-Франківської області – 200 000 гривень”.

Голосували за пропозицію І.Дебенка:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

В.Гладій з пропозицією у додатку 2:

вилучити розпорядник коштів “Бюджету Вигодської селищної територіальної громади” та позицію “Ремонт споруд цивільного захисту укриття (облаштування укриття у Кропивнянській гімназії імені М. Тимочка  Вигодської селищної ради”) – 200 000 гривень;

по розпоряднику коштів “Бюджет Долинської міської територіальної громади” доповнити позицією “Придбання матеріалів, будівельних матеріалів для проведення ремонтних робіт господарським способом для Долинського ліцею № 4 Долинської міської ради – 200 000 гривень”.

Голосували за пропозицію В.Гладія:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

Вирішили:

1) відповідно до листа комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “БУДІНВЕСТ” від 29.06.2022 № 53, пропозицій Д.Сурело, Р.Ткача, І.Дебенка та В.Гладія погодити внесення змін до переліку заходів на 2022 рік регіональної цільової програми розвитку соціальної інфраструктури Івано-Франківської області на 2022-2025 роки (додатки 3, 4);

2) внести зміни до протоколу постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій № 24 від 23.12.2021 року, а саме:

пункти 2 та 3 виключити;

додатки 1 та 2 до протоколу виключити.

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Д.Сурело про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до програми фінансової підтримки комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “БУДІНВЕСТ” на 2021-2022 роки”.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: рекомендувати внесення проєкту рішення “Про внесення змін до програми фінансової підтримки комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “БУДІНВЕСТ” на 2021-2022 роки” на розгляд п’ятнадцятої сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 6

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Лакізу про календарний план заходів на 2022 рік обласної комплексної програми “Відзначення 1125-річчя від часу першої згадки про місто Галич” на 2022-2023 роки.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 15.02.2022 № 96/0/2-22/01-132 погодити календарний план заходів на 2022 рік обласної комплексної програми “Відзначення 1125-річчя від часу першої згадки про місто Галич” на 2022-2023 роки (додаток 5).

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В.Поповича про календарний план заходів на 2022 рік регіональної цільової програми розвитку малого та середнього підприємництва в Івано-Франківській області на 2022-2023 роки.

Виступили: О.Левицький, О.Сич, Н.Іванів.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації – обласної військової адміністрації від 22.06.2022 № 594/0/2-22/01-132 погодити календарний план заходів на 2022 рік регіональної цільової програми розвитку малого та середнього підприємництва в Івано-Франківській області на 2022-2023 роки (додаток 6).

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Олесневича про календарний план заходів на 2022 рік регіональної цільової програми ведення містобудівного кадастру Івано-Франківської області на 2020-2025 роки.

Виступили: О.Левицький, Н.Іванів.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації – обласної військової адміністрації від 20.06.2022 № 9/45/1-22/01-132 погодити календарний план заходів на 2022 рік регіональної цільової програми ведення містобудівного кадастру Івано-Франківської області на 2020-2025 роки (додаток 7).

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Г.Макоту про внесення змін до календарного плану заходів на 2022 рік регіональної цільової програми розвитку міжнародного співробітництва та промоції Івано-Франківської області на 2022-2026 роки.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації – обласної військової адміністрації від 24.06.2022 № 934/1/1-22/01-132 погодити внесення змін до календарного плану заходів на 2022 рік регіональної цільової програми розвитку міжнародного співробітництва та промоції Івано-Франківської області на 2022-2026 роки (додаток 8).

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: Г.Макоту про внесення змін до календарного плану заходів на 2022 рік регіональної цільової програми розвитку туризму в Івано-Франківській області на 2022-2026 роки.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації – обласної військової адміністрації від 24.06.2022 № 934/1/1-22/01-132 погодити внесення змін до календарного плану заходів на 2022 рік регіональної цільової програми розвитку туризму в Івано-Франківській області на 2022-2026 роки (додаток 9).

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В.Федорака про внесення змін до переліку культурно-мистецьких заходів на 2022 рік.

Виступив: Н.Іванів.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації – обласної військової адміністрації від 17.06.2022 № 7220/1/1-21/01-132 погодити внесення змін до переліку культурно-мистецьких заходів на 2022 рік за кодом бюджетної програми 1014020 “Фінансова підтримка філармоній, художніх і музичних колективів, ансамблів, концертних та циркових організацій” на виконання регіональної цільової комплексної програми “Культура Івано-Франківщини” на 2022-2026 роки (додаток 10).

 

Голосували:

“за” – 8

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

 

Голова постійної комісії                                        Назарій Іванів

 

Секретар постійної комісії                                    Олександр Левицький


ДОДАТКИ


 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]