ПРОТОКОЛ № 34


ПРОТОКОЛ № 34
засідання постійної комісії обласної ради
з питань екології та раціонального
природокористування

07.06.2018 р.

 

Присутні члени комісії:

Андрій Левкович, Олександр Матусевич, Андрій Іваськів Оксана Тебешевська, Олег Токарчук, Ігор Шевчук, Володимир Магаль, Михайло Якимчук

 

Запрошені:

Михайло Королик – депутат обласної ради

Андрій Пліхтяк – заступник начальника управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації

Юрій Качак – позаштатний радник голови обласної ради з питань екології та раціонального природокористування

 

Головував:

Голова комісії  Андрій Левкович

 

Порядок денний

 

  1. Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 16.02.2018. № 761-20/2018 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2018 році” (зі змінами).
  2. Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін і доповнень в мережу територій та об’єктів природно-заповідного фонду області”.
  3. Про проект рішення обласної ради “Про надання товариству з додатковою відповідальністю “Рогатинпісок” гірничого відводу для розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску”.
  4. Про проект рішення обласної ради “Про переоформлення товариству з додатковою відповідальністю “Рогатинпісок” акта про надання гірничого відводу для розробки Стратинського родовища піску”.
  5. Про виконання протокольного доручення наданого на ХХІ сесії обласної ради щодо розроблення переліку питань при проведенні дослідження громадської думки щодо перспектив спорудження каскадів міні-ГЕС уздовж річки Дністер.
  6. Про звернення позаштатного радника Качака Юрія Степановича щодо діяльності ДП НАК “Надра України “ЗАХІДУКРГЕОЛОГІЯ”.
  7. Різне. Розгляд листів та звернень.

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 16.02.2018. № 761-20/2018 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2018 році” (зі змінами).

Доповідав: Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Андрій Левкович, Ігор Шевчук, Олег Токарчук, Андрій Іваськів

 

Вирішили рекомендувати:

Проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 16.02.2018. № 761-20/2018 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2018 році” (зі змінами) підтримати та рекомендувати внести на розгляд сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 8   Проти –   0  Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін і доповнень в мережу територій та об’єктів природно-заповідного фонду області”.

Доповідав:  Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Андрій Левкович, Оксана Тебешевська

 

Вирішили рекомендувати:

Проект рішення обласної ради “Про внесення змін і доповнень в мережу територій та об’єктів природно-заповідного фонду області” підтримати та рекомендувати внести на розгляд сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 8   Проти –   0  Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про надання товариству з додатковою відповідальністю “Рогатинпісок” гірничого відводу для розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску”.

Доповідав:  Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Андрій Левкович, Ігор Шевчук

 

Вирішили:

Проект рішення обласної ради “Про надання товариству з додатковою відповідальністю “Рогатинпісок” гірничого відводу для розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску” підтримати та рекомендувати внести на розгляд сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 0   Проти –   0  Утримались – 8

РІШЕННЯ НЕ ПРИЙНЯТО

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про переоформлення товариству з додатковою відповідальністю “Рогатинпісок” акта про надання гірничого відводу для розробки Стратинського родовища піску”.

Доповідав:  Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Андрій Левкович, Ігор Шевчук, Оксана Тебешевська

 

Вирішили:

Проект рішення обласної ради “Про переоформлення товариству з додатковою відповідальністю “Рогатинпісок” акта про надання гірничого відводу для розробки Стратинського родовища піску” підтримати та рекомендувати внести на розгляд сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 0   Проти –   0  Утримались – 8

РІШЕННЯ НЕ ПРИЙНЯТО

 

  1. Слухали: Про виконання протокольного доручення наданого на ХХІ сесії обласної ради щодо розроблення переліку питань при проведенні дослідження громадської думки щодо перспектив спорудження каскадів міні-ГЕС уздовж річки Дністер.

Доповідав:  Андрій Левкович

 

Виступили: Олександр Матусевич, Ігор Шевчук, Оксана Тебешевська, Олег Токарчук

 

Вирішили:

  1. Рекомендувати голові обласної ради розмістити на офіційному веб-сайті обласної ради інформацію з можливістю подання громадськістю області запитань і обговорення питання перспектив спорудження каскадів міні-ГЕС уздовж річки Дністер.
  2. Членам комісії на чергове засідання запропонувати можливий перелік питань при проведенні дослідження громадської думки щодо перспектив спорудження каскадів міні-ГЕС уздовж річки Дністер.

 

Голосували: За – 8  Проти –   0  Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про звернення позаштатного радника Юрій Качак – позаштатний радник голови обласної ради з питань екології та раціонального природокористування Качака Юрія Степановича щодо діяльності ДП НАК “Надра України “ЗАХІДУКРГЕОЛОГІЯ”.

 

Виступили: Олександр Матусевич, Ігор Шевчук, Оксана Тебешевська, Володимир Магаль, Андрій Левкович

 

Вирішили рекомендувати:

  1. Підтримати звернення Ю.Качака щодо розгляду на сесії обласної ради питання щодо призупинення або припинення дії спеціальних дозволів на використання надр ДП “ЗАХІДУКРГЕОЛОГІЯ” в межах Івано-Франківської області.
  2. Скерувати звернення Ю.Качака в обласну державну адміністрацію для розгляду, аналізу та підготовки проекту рішення в Держгеонадра України щодо перевірки діяльності ДП “ЗАХІДУКРГЕОЛОГІЯ”, як користувача надр в частині виконання програми робіт.

 

Голосували: За – 6  Проти –   0  Утримались – 2

 

  1. Різне. Розгляд листів та звернень.

 

 

Голова комісії                                                                              Андрій Левкович

 

Секретар комісії                                                                        Андрій Іваськів

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]