ПРОТОКОЛ № 35


ПРОТОКОЛ № 35
засідання постійної комісії обласної ради
з питань екології та раціонального
природокористування

 

13.09.2018 р.

 

Присутні члени комісії:

Андрій Левкович, Олександр Матусевич, Андрій Іваськів, Оксана Тебешевська, Олег Токарчук, Ігор Шевчук, Володимир Магаль, Михайло Якимчук

 

Запрошені:

Михайло Королик – депутат обласної ради

Андрій Пліхтяк – заступник начальника управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації

Юрій Качак – позаштатний радник голови обласної ради з питань екології та раціонального природокористування

Сергій Чирва – громадський активіст

Світлана Хребтик – сільський голова
с. Межигірці

Богдан Гудзак – начальник відділу земресурсів та надрокористування

В. Мушинський – начальник управління надрокористування

 

Головував:

Голова комісії  Андрій Левкович

 

Порядок денний

 

  1. Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 16.02.2018. № 761-20/2018 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2018 році” (зі змінами).
  2. Про проект рішення обласної ради “Про погодження приватному акціонерному товариству “Івано-Франківськцемент” розширення меж ділянки надр та внесення змін до спеціального дозволу на користування надрами”.
  3. Про проект рішення обласної ради “Про звернення обласної ради щодо перевірки дотримання дочірнім підприємством Національної акціонерної компанії “Надра України” “Західукргеологія” вимог законодавства у сфері геологічного вивчення надр”.
  4. Про Програму моніторингу довкілля напрацьовану 26.06.2018 року на зустрічі депутатів обласної ради, членів постійних комісій Івано-Франківської обласної ради з питань екології та раціонального природокористування та з питань європейської інтеграції, міжнародного співробітництва, інвестицій та розвитку туризму, яка відбулась у м. Бурштин.
  5. Різне. Розгляд листів та звернень.

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 16.02.2018. № 761-20/2018 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2018 році” (зі змінами).

Доповідав: Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Андрій Левкович, Михайло Якимчук, Михайло Королик, Ігор Шевчук, Олег Токарчук, Андрій Іваськів

 

Вирішили рекомендувати:

Проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 16.02.2018. № 761-20/2018 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2018 році” (зі змінами) підтримати та рекомендувати внести на розгляд сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 8   Проти –   0  Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про погодження приватному акціонерному товариству “Івано-Франківськцемент” розширення меж ділянки надр та внесення змін до спеціального дозволу на користування надрами”.

Доповідав:  Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Андрій Левкович, Оксана Тебешевська, Богдан Гудзак, Світлана Хребтик, Ігор Шевчук

 

Вирішили рекомендувати:

Проект рішення обласної ради “Про погодження приватному акціонерному товариству “Івано-Франківськцемент” розширення меж ділянки надр та внесення змін до спеціального дозволу на користування надрами” підтримати та рекомендувати внести на розгляд сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 6   Проти –   0  Утримались – 2

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про звернення обласної ради щодо перевірки дотримання дочірнім підприємством Національної акціонерної компанії “Надра України” “Західукргеологія” вимог законодавства у сфері геологічного вивчення надр”.

Доповідав:  Юрій Качак, Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Андрій Левкович

 

Вирішили:

Доповнити звернення наступними пунктами:

Скасувати дію спеціальних дозволів на користування надрами в межах Івано-Франківської області ДП НАК «Надра України» «Західукргеологія», а саме:

  • реєстраційний номер спеціального дозволу 1892 – Старо-Богородчанська площа;
  • реєстраційний номер спеціального дозволу 1910 – Вільхівська площа;

На час розгляду даного питання зупинити дію спеціальних дозволів на використання надр по вказаних родовищах;

Про прийняте Державною службою геології та надр України рішення проінформувати Івано-Франківську обласну раду за фактом прийняття рішення.

Проект рішення обласної ради “Про звернення обласної ради щодо перевірки дотримання дочірнім підприємством Національної акціонерної компанії “Надра України” “Західукргеологія” вимог законодавства у сфері геологічного вивчення надр” підтримати та рекомендувати внести на розгляд сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 8   Проти –   0  Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про Програму моніторингу довкілля напрацьовану 26.06.2018 року на зустрічі депутатів обласної ради, членів постійних комісій Івано-Франківської обласної ради з питань екології та раціонального природокористування та з питань європейської інтеграції, міжнародного співробітництва, інвестицій та розвитку туризму, яка відбулась у м. Бурштин.

Доповідав:  Андрій Іваськів

 

Виступили: Андрій Левкович, Ігор Шевчук, Оксана Тебешевська, Андрій Пліхтяк, Сергій Чирва

 

Вирішили:

  1. Інформацію про проведення зустрічі депутатів обласної ради, членів постійних комісій Івано-Франківської обласної ради з питань екології та раціонального природокористування та з питань європейської інтеграції, міжнародного співробітництва, інвестицій та розвитку туризму взяти до відома.
  2. Скерувати напрацьовані на зустрічі матеріали для опрацювання та підготовки проекту рішення обласної ради.

 

Голосували: За – 8   Проти –   0  Утримались – 0

 

  1. Слухали:

Різне. Розгляд листів та звернень.

 

Голова комісії                                                                              Андрій Левкович 

Секретар комісії                                                                        Андрій Іваськів

 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]