Протокол № 35


Протокол № 35
засідання постійної комісії обласної ради
з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу

 

13 грудня 2018 року
м. Івано-Франківськ

 

Присутні: Остап Дзеса, Олександр Левицький, Михайло Королик

Запрошені:

Ганна Качур – заступник директора департаменту фінансів обласної державної адміністрації;

Жанна Табанець – директор департаменту економіки, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації

В роботі комісії беруть участь:

Олександра Чорній – начальник відділу документообігу виконавчого апарату обласної ради;

засоби масової інформації

 

Порядок денний:

 

  1. Про обласний бюджет на 2019 рік.

 

Голосували: за порядок денний засідання одноголосно.

 

  1. Слухали: Про обласний бюджет на 2019 рік.

Доповідають: Ганна Качур, Жанна Табанець

Виступили: Олександр Левицький, Михайло Королик, Остап Дзеса

Вирішили:

  1. I. Доповнити проект рішення пунктами:
  2. Обласній державній адміністрації до 15.01.2019 року подати до обласної ради для погодження з постійними комісіями обласної ради:

– з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу, з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства, з питань бюджету, фінансів та податків пропозиції щодо пооб’єктного розподілу бюджету розвитку обласного бюджету;

– з питань екології та раціонального природокористування, з питань бюджету, фінансів та податків пропозиції щодо переліку природоохоронних заходів, що будуть фінансуватися за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища та переліку природоохоронних заходів, що будуть фінансуватися за рахунок залишку коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, що сформується станом на 01.01.2019 року.

  1. Встановити, що розподіл вільного залишку коштів загального фонду та залишку коштів спеціального фонду, які сформуються станом на 01.01.2019 року у міжсесійний період здійснюється розпорядженнями голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради за погодженням з постійною комісією обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків з подальшим затвердженням на сесії обласної ради.
  2. Головним розпорядникам коштів (виконавцям програм) підготувати та подати до обласної ради для розгляду відповідними постійними комісіями обласної ради та постійною комісією обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків переліки заходів щодо реалізації галузевих регіональних цільових програм на 2019 рік, які проводитимуться в межах коштів, передбачених цим рішенням.

Департаменту фінансів обласної державної адміністрації здійснювати фінансування програм, кошти на виконання яких передбачені в обласному бюджеті на 2019 рік, після погодження переліків заходів постійними комісіями обласної ради.

  1. Департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації погодити з постійними комісіями обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова і з питань бюджету, фінансів та податків пооб’єктний розподіл видатків, передбачених на виконання заходів Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки.
  2. Пооб’єктний перелік та розподіл коштів для фінансування видатків за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах здійснювати за погодженням з постійними комісіями обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків, з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства і з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу у визначеному обласною радою порядку.
  3. Подавати на погодження постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу пропозиції щодо пооб’єктного розподілу коштів спеціального фонду обласного бюджету на капітальні видатки для будівництва, капітального ремонту об’єктів та споруд, придбання обладнання і т.п. по головних розпорядниках коштів: департаменту освіти, науки та молодіжної політики; департаменту охорони здоров’я; департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури; департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури; управлінню спорту; управлінню з питань цивільного захисту; управлінню культури, національностей та релігій; управлінню міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій обласної державної адміністрації.

 

  1. II. За результатами виконання обласного бюджету за I квартал 2019 року вишукати можливість для збільшення видатків на будівництво житла для пільгової категорії населення Івано-Франківському регіональному управлінню ДСФУ “Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву”.

 

III. Департаменту фінансів обласної державної адміністрації до сесії обласної ради:

– подати депутатам інформацію про розрахунок обсягу доходів обласного бюджету в частині надходжень від екологічного податку на 2019 рік (оскільки ставка  екологічного  податку  на  2019  рік  підвищена  з  0,41 грн./т  викидів до 10,0 грн./т, тобто майже у 25 разів);

– опрацювати питання щодо необхідності додати до проекту рішення перелік професійно-технічних освітніх закладів, які фінансуватимуться у 2019 році з обласного бюджету;

– звернути увагу на розмір реверсної дотації та розглянути питання виділення додаткової дотації м. Івано-Франківську.

 

  1. Погодити проект рішення “Про обласний бюджет на 2019 рік” з врахуванням всіх пропозицій комісії. Пропонувати проект рішення з доповненнями комісії на розгляд президії та сесії обласної ради.

 

 

Голова постійної комісії                                                                      Остап Дзеса

 

Секретар постійної комісії                                                                  Михайло Королик

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]