Протокол № 35


Протокол № 35
виїзного засідання постійної комісій обласної ради
 з питань гуманітарної політики та свободи слова

 

від 28. 11. 2018 р.
м. Івано-Франківськ

 

Всього членів комісії: 8 осіб.

Присутні: 7

Ю. Черневий – голова комісії.

С. Адамович – заступник голови комісії.

І. Оробець – секретар комісії.

Присутні члени комісії: Д. Дзвінчук, І. Тринів
М. Рудик.

Відсутні: А. Мироняк  – п/п, А. Романюк – п/п.

У роботі комісії брали участь:

В. Гладій – перший заступник голови обласної ради;

Б. Медвідь – консультант організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради;

І. Дебенко – – голова постійної комісії обласної ради з питань європейської інтеграції, міжнародного співробітництва, інвестицій та розвитку туризму, генеральний директор обласного телебачення  “Галичина”.

В. Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області;

В. Артим – заступник начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації;

В. Кімакович– директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації;

А. Сташків – заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації;

О. Оклієвич – начальник управління спорту облдержадміністрації;

В. Федорак – начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації;

В. Тимків – директор комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів “Пам’ять”;

Я. Коретчук – директор Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби імені Степана Бандери;

М. Січка – заступник голови Івано-Франківського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства “Просвіта” ім. Т. Шевченка.

 

Вів засідання Ю. Черневий – голова постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова.

Комісія розглянула і затвердила порядок денний:

 

Порядок денний:

  1. Проект рішення обласної ради Про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Івано-Франківської області”.
  2. Проект рішення обласної ради Про обласну Програму пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів на 2019-2021 роки”.
  3. Проект рішення обласної ради Про внесення змін до обласної комплексної програми “Відзначення в області 100-річчя створення Західноукраїнської Народної Республіки і 100-річчя Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки” на 2018-2019 роки (зі змінами)”.
  4. Проект рішення обласної ради Про утворення Івано-Франківської дитячо-юнацької спортивної школи № 1 обласної ради та затвердження її Статуту”.
  5. Проект рішення обласної ради Про утворення Івано-Франківської дитячо-юнацької спортивної школи № 2 обласної ради та затвердження її Статуту”.
  6. Проект рішення обласної ради Про внесення змін до обласної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки”
  7. Проект рішення обласної ради Про надання дозволу на списання транспортних засобів комунального вищого навчального закладу Прикарпатський лісогосподарський коледж”.
  8. Проект рішення обласної ради Про внесення змін та доповнення до Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 09.10.2015. № 1773-39/2015 (зі змінами) ”.
  9. Про концепцію розвитку зимових видів спорту в Івано-Франківській області.
  10. Про календарний план заходів на 2018 рік обласної комплексної програми “Відзначення в області 100-річчя створення Західноукраїнської Народної Республіки і 100-річчя Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки” на 2018-2019 роки (зі змінами)”.
  11. Про внесення змін до календарного плану заходів на 2018 рік щодо реалізації регіональної цільової програми підтримки книговидання на 2016-2020 роки.
  12. Інформація про роботу Івано-Франківського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства Просвіта” ім. Т. Шевченка.
  13. До відома:

– Лист облдержадміністрації від 26.10.2018 року № 249/6/1-16/01-132 про виконання рішень обласної ради:

– Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки;

– обласної програми підтримки сімей загиблих і постраждалих під час масових акцій громадських протесту в період з 21 листопада 2013 року по
21 лютого 2014 року, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення;

– регіональної цільової програми “Духовне життя” на 2016-2020 роки;

– регіональної цільової програми підтримки книговидання на 2016-2020 роки;

– обласної комплексної програми “Відродження Галича як давньої столиці України” на 2018-2021 роки.

  1. Про стан, проблеми та перспективи реформування гірської школи.
  2. Різне.

 

1.Слухали:Проект рішення обласної ради Про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Івано-Франківської області”.
ДоповідавІ. Дебенко – голова постійної комісії обласної ради з питань європейської інтеграції, міжнародного співробітництва, інвестицій та розвитку туризму.
Виступили:І. Тринів, Д. Дзвінчук.
Вирішили:Підтримати проект рішення ради Про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Івано-Франківської області” і внести на розгляд сесії обласної ради.
Голосували:” ЗА” – 5 осіб,“ПРОТИ” – 0 осіб, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.Рішення прийнято.
2Слухали:Проект рішення обласної ради Про обласну Програму пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів на 2019-2021 роки”.
ДоповідавВ. Тимків – директор комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів “Пам’ять”;
Виступили:Ю. Черневий, С.Адамович.
Вирішили:Підтримати проект рішення “Про обласну Програму пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів на 2019-2021 роки” і внести на розгляд сесії обласної ради.
Голосували:” ЗА” – 5 осіб,“ПРОТИ” – 0 осіа, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.Рішення прийнято.
3.Слухали:Проект рішення обласної ради Про внесення змін до обласної комплексної програми “Відзначення в області 100-річчя створення Західноукраїнської Народної Республіки і 100-річчя Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки” на 2018-2019 роки (зі змінами)”.
Доповідав:В. Артим – заступник начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.
Виступили:В. Гладій, С. Адамович, Ю. Черневий, Я. Коретчук.
Вирішили:Проект рішення обласної ради Про внесення змін до обласної комплексної програми “Відзначення в області 100-річчя створення Західноукраїнської Народної Республіки і 100-річчя Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки” на 2018-2019 роки (зі змінами)” і внести на розгляд сесії обласної ради.
Голосували:” ЗА” – 5 осіб,“ПРОТИ” – 0 осіб, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.Рішення прийнято.
4.Слухали:Проект рішення обласної ради Про утворення Івано-Франківської дитячо-юнацької спортивної школи № 1 обласної ради та затвердження  її Статуту”.
Доповідав:О. Оклієвич – начальник управління спорту облдержадміністрації
Виступили:І. Оробець, І Тринів.
Вирішили:Підтримати проект рішення обласної ради Про утворення Івано-Франківської дитячо-юнацької спортивної школи № 1 обласної ради та затвердження її Статуту” і внести на розгляд сесії обласної ради.
Голосували:” ЗА” – 5 осіб,“ПРОТИ” – 0 осіб, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.Рішення прийнято.
5.Слухали:Проект рішення обласної ради Про утворення Івано-Франківської дитячо-юнацької спортивної школи № 2 обласної ради та затвердження  її Статуту”.
Доповідав:О. Оклієвич – начальник управління спорту облдержадміністрації.
Виступили:Д. Дзвінчук, І. Оробець.
Вирішили:Підтримати проект рішення обласної ради Про утворення Івано-Франківської дитячо-юнацької спортивної школи № 2 обласної ради та затвердження  її Статуту” і внести на розгляд сесії обласної ради.
Голосували:” ЗА” – 5 осіб,“ПРОТИ” – 0 осіб, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 особа.Рішення прийнято.
6Слухали:Проект рішення обласної ради Про внесення змін до обласної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки”
Доповідав:О. Оклієвич – начальник управління спорту облдержадміністрації.
Виступили:І. Оробець, Ю. Черневий.
Вирішили:Підтримати проект рішення обласної ради Про внесення змін до обласної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки” і внести на розгляд сесії обласної ради.
Голосували:” ЗА” – 5 осіб,“ПРОТИ” – 0 особа, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.Рішення прийнято
7.Слухали:Проект рішення обласної ради Про надання дозволу на списання транспортних засобів комунального вищого навчального закладу Прикарпатський лісогосподарський коледж”.
Доповідав:В. Кімакович – директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.
Виступили:Ю. Черневий, В. Гладій.
Вирішили:Підтримати проект рішення обласної ради Про надання дозволу на списання транспортних засобів комунального вищого навчального закладу Прикарпатський лісогосподарський коледж” і внести на розгляд сесії обласної ради.
Голосували:” ЗА” – 5 осіб,“ПРОТИ” – 0 особа, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.Рішення прийнято
8.Слухали:Проект рішення обласної ради Про внесення змін та доповнення до Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 09.10.2015. № 1773-39/2015 (зі змінами) ”.
Доповідав:В. Гладій – перший заступник голови обласної ради
Виступили:І. Тринів, Д. Дзвінчук.
Вирішили:Підтримати проект рішення обласної ради Про внесення змін та доповнення до Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 09.10.2015.
№ 1773-39/2015 (зі змінами) ” і внести на розгляд сесії обласної ради.
Голосували:” ЗА” – 5 осіб,“ПРОТИ” – 0 особа, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.Рішення прийнято
9.Слухали:Про концепцію розвитку зимових видів спорту в Івано-Франківській області.
Доповідав:О. Оклієвич – начальник управління спорту облдержадміністрації.
Виступили:І. Оробець, Д. Дзвінчук, І. Тринів.
Вирішили:Взяти до відома інформацію Про концепцію розвитку зимових видів спорту в Івано-Франківській області”.
Голосували:” ЗА” – 6 осіб,“ПРОТИ” – 0 особа, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.Рішення прийнято
10.Слухали:Про календарний план заходів на 2018 рік обласної комплексної програми “Відзначення в області 100-річчя створення Західноукраїнської Народної Республіки і 100-річчя Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки” на 2018-2019 роки (зі змінами)”.
Доповідав:В. Артим – заступник начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.
Виступили:Ю. Черневий, В. Гладій.
Вирішили:Погодити календарний план заходів на 2018 рік обласної комплексної програми “Відзначення в області 100-річчя створення Західноукраїнської Народної Республіки і 100-річчя Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки” на 2018-2019 роки (зі змінами)”.
Голосували:” ЗА” – 6 осіб,“ПРОТИ” – 0 особа, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.Рішення прийнято.
11.Слухали:Про внесення змін до календарного плану заходів на 2018 рік щодо реалізації регіональної цільової програми підтримки книговидання на 2016-2020 роки.
Доповідав:А. Сташків – заступник директора департаментуосвіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.
Виступили:В. Кімакович, Ю. Черневий.
Вирішили:Погодити внесення змін до календарного плану заходів на 2018 рік щодо реалізації регііональної цільової програми підтримки книговидання на 2016-2020 роки.
Голосували:” ЗА” – 6 осіб,“ПРОТИ” – 0 особа, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.Рішення прийнято.
112. Слухали:Інформація про роботу Івано-Франківського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства Просвіта” ім. Т. Шевченка.
Доповідав:М. Січка – заступник голови Івано-Франківського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства “Просвіта”
ім. Т. Шевченка.
Виступили:М. Рудик, Ю. Черневий.
Вирішили:Інформацію про роботу Івано-Франківського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства Просвіта”
ім. Т. Шевченка взяти до відома.
Голосували:” ЗА” – 6 осіб,“ПРОТИ” – 0 особа, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.Рішення прийнято.
13.Слухали:Листи облдержадміністрації:- Лист облдержадміністрації від 26.10.2018 року № 249/6/1-16/01-132 про виконання рішень обласної ради:- Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки;- обласної програми підтримки сімей загиблих і постраждалих під час масових акцій громадських протесту в період з 21 листопада 2013 року по
21 лютого 2014 року, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення;- регіональної цільової програми “Духовне життя” на 2016-2020 роки;- регіональної цільової програми підтримки книговидання на 2016-2020 роки;- обласної комплексної програми “Відродження Галича як давньої столиці України” на 2018-2021 роки.
Вирішили:Листи облдержадміністрації про виконання обласних програм взяти до відома.
Голосували:” ЗА” – 6 осіб,“ПРОТИ” – 0 особа, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.Рішення прийнято.
14.Слухали:Про стан, проблеми та перспективи реформування гірської школи.
Доповідав:Д. Дзвінчук – член постійної комісії, який запропонував створити комісію з числа депутатів обласної ради, працівників департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації та керівників обласних підвідомчих установ для вивчення стану, проблем та перспектив реформування гірської школи.
Вирішили:З метою вивчення стану, проблем та перспектив реформування гірської школи створити робочу комісію у складі:Ю. Черневий – голова постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова;Д. Дзвінчук – член постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова;Р. Зуб’як – ректор Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти;В. Кімакович директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації;Р. Стоцький – начальник відділу освіти Рожнятівської райдержадміністрації.
Голосували:” ЗА” – 6 осіб,“ПРОТИ” – 0 особа, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.Рішення прийнято.
Слухали:Різне:Про внесення змін до обласної комплексної програми “Відзначення в області 100-річчя створення Західноукраїнської Народної Республіки і 100-річчя Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки” на 2018-2019 роки (зі змінами).
Доповідав:В. Федорак – начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації, який запропонував внести зміни до програми, передбачивши кошти на проведення гастролей колективів Івано-Франківської обласної філармонії ім. Іри Маланюк та Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Івана Франка у Східних регіонах України.
Вирішили:Інформацію начальника управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації В. Федорака взяти до відома.
Голосували:” ЗА” – 6 осіб,“ПРОТИ” – 0 особа, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.Рішення прийнято.

 

 

 

Голова постійної комісії                                                           Юрій Черневий

 

Секретар комісії                                                                          Інна Оробець

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]