ПРОТОКОЛ № 37


ПРОТОКОЛ № 37
засідання постійної комісії обласної ради
з питань екології та раціонального
природокористування

 

30.11.2018 р.

 

Присутні члени комісії:

Андрій Левкович, Андрій Іваськів Оксана Тебешевська, Олег Токарчук, Ігор Шевчук, Олександр Матусевич, Михайло Якимчук

Відсутні:

Володимир Магаль

Запрошені:

Андрій Пліхтяк – заступник начальника управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації

 

 

Головував:

Голова комісії  Андрій Левкович

 

Порядок денний

 

  1. Про проект рішення обласної ради “Про погодження надання у користування ділянки надр з метою геологічного вивчення, нафтогазоносних надр у тому числі дослідно-промислової розробки з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) нафти, газу природного, конденсату Дихтинецької площі, шляхом продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами, що знаходиться в Верховинському районі Івано-Франківській області.
  2. Про проект рішення обласної ради “Про погодження надання у користування ділянок надр з метою геологічного вивчення, нафтогазоносних надр у тому числі дослідно-промислової розробки з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) шляхом продажу на аукціоні спеціальних дозволів на користування надрами, що знаходиться в Івано-Франківській області.
  3. Про проект рішення обласної ради “Про непогодження надання у користування ділянки надр з метою видобування валунно-гравійно-піщаної суміші родовища Підберезьке-ІІ (Північна і Південна ділянки) шляхом продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами, що знаходиться на території Болехівської міської ради Івано-Франківської області.
  4. Про проект рішення обласної ради “Про погодження надання товариству з обмеженою відповідальністю “ДІСАНС” спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки родовищ, з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) нафти, газу природного, конденсату Північно-Татарівської площі, що знаходиться у Надвірнянському районі Івано-Франківської області”.
  5. Про проект рішення обласної ради “Про погодження надання товариству з обмеженою відповідальністю “Кердін Груп” спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку з подальшим видобуванням (промислова розробка) нафти, газу природного, конденсату Південно-Делятинської площі, що знаходиться в Івано-Франківській області”.

Доповідає: Андрій Пліхтяк

  1. Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 16.02.2018. № 761-20/2018 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2018 році” (зі змінами).

Доповідає: Андрій Пліхтяк

  1. 7. Про проект рішення обласної ради “Про звернення обласної ради щодо приведення у відповідність до частини 5 статті 46 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” постанови Кабінету Міністрів України від 30.0.502011. № 615 “Про затвердження Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами” (зі змінами).
  2. Різне. Розгляд листів та звернень.

 

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про погодження надання у користування ділянки надр з метою геологічного вивчення, нафтогазоносних надр у тому числі дослідно-промислової розробки з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) нафти, газу природного, конденсату Дихтинецької площі, шляхом продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами, що знаходиться в Верховинському районі Івано-Франківській області.

Доповідав: Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Андрій Левкович, Ігор Шевчук, Олег Токарчук, Андрій Іваськів

 

Вирішили рекомендувати:

Відмовити у погодженні надання у користування ділянки надр з метою геологічного вивчення, нафтогазоносних надр у тому числі дослідно-промислової розробки з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) нафти, газу природного, конденсату Дихтинецької площі, шляхом продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами та рекомендувати до розгляду на сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 6   Проти –   0  Утримались – 1

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про погодження надання у користування ділянок надр з метою геологічного вивчення, нафтогазоносних надр у тому числі дослідно-промислової розробки з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) шляхом продажу на аукціоні спеціальних дозволів на користування надрами, що знаходяться в Івано-Франківській області (за списком).

Доповідав:  Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Андрій Левкович, Оксана Тебешевська

 

Вирішили:

Відмовити у погодженні надання у користування ділянок надр з метою геологічного вивчення, нафтогазоносних надр у тому числі дослідно-промислової розробки з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) шляхом продажу на аукціоні спеціальних дозволів на користування надрами, що знаходяться в Івано-Франківській області (за списком) та рекомендувати до розгляду на сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 6   Проти –   0  Утримались – 1

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про непогодження надання у користування ділянки надр з метою видобування валунно-гравійно-піщаної суміші родовища Підберезьке-ІІ (Північна і Південна ділянки) шляхом продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами, що знаходиться на території Болехівської міської ради Івано-Франківської області.

Доповідав: Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Андрій Левкович

 

Вирішили:

Погодити проект рішення обласної ради “Про непогодження надання у користування ділянки надр з метою видобування валунно-гравійно-піщаної суміші родовища Підберезьке-ІІ (Північна і Південна ділянки) шляхом продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами” та рекомендувати до розгляду на сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 7   Проти –   0  Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про погодження надання товариству з обмеженою відповідальністю “ДІСАНС” спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки родовищ, з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) нафти, газу природного, конденсату Північно-Татарівської площі, що знаходиться у Надвірнянському районі Івано-Франківської області”.

Доповідав: Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Андрій Левкович, Ігор Шевчук, Оксана Тебешевська

 

Вирішили:

Погодити надання у користування ділянки надр товариству з обмеженою відповідальністю “ДІСАНС” за умови:

  • відсутності в засновниках товариства російських компаній;
  • погодження громади.

Проект рішення  рекомендувати до розгляду на сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 5   Проти –   0  Утримались – 2

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про погодження надання товариству з обмеженою відповідальністю “Кердін Груп” спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку з подальшим видобуванням (промислова розробка) нафти, газу природного, конденсату Південно-Делятинської площі, що знаходиться в Івано-Франківській області”.

Доповідав: Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Андрій Левкович, Ігор Шевчук, Оксана Тебешевська

Вирішили:

Погодити надання у користування ділянки надр товариству з обмеженою відповідальністю “Кердін Груп” за умови:

  • відсутності в засновниках товариства російських компаній;
  • погодження громади.

Проект рішення  рекомендувати до розгляду на сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 5   Проти –   0  Утримались – 2

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 16.02.2018. № 761-20/2018 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2018 році” (зі змінами)”.

Доповідав: Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Андрій Левкович, Ігор Шевчук, Оксана Тебешевська

 

Вирішили:

Погодити проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 16.02.2018. № 761-20/2018 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2018 році” (зі змінами)”.

 

Голосували: За – 7   Проти –   0  Утримались – 0

 

  1. 7. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про звернення обласної ради щодо приведення у відповідність до частини 5 статті 46 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” постанови Кабінету Міністрів України
    від 30.0.502011. № 615 “Про затвердження Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами” (зі змінами).

Доповідав: Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Андрій Левкович, Ігор Шевчук, Оксана Тебешевська

 

Вирішили:

Підтримати проект рішення обласної ради “Про звернення обласної ради щодо приведення у відповідність до частини 5 статті 46 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” постанови Кабінету Міністрів України
від 30.0.502011. № 615 “Про затвердження Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами” (зі змінами).

 

Голосували: За – 7   Проти –   0  Утримались – 0

 

Слухали:

Різне. Розгляд листів та звернень.

 

Голова комісії                                                                              Андрій Левкович

 

Секретар комісії                                                                        Андрій Іваськів


Додаток до протоколу

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]