Протокол № 39


Протокол № 39

засідання постійної комісії обласної ради

з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу

 

08 травня 2019 року
м. Івано-Франківськ

 

                                                                      Присутні: Остап Дзеса, Олександр Левицький,

Михайло Королик, Іван Візінський, Богдан         Ленігевич

Запрошені: Володимир Чемний – заступник директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації;

Євгенія Косач – юрист департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації;

Василь Струтинський – начальник відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців управління реєстраційних процедур Івано-Франківської міської ради – державний реєстратор;

Орест Оклієвич – начальник управління спорту обласної державної адміністрації;

Тарас Клим – перший заступник голови громадської спілки “Івано-Франківська обласна федерація футболу”;

Микола Дем’янчук – заступник директора – начальник управління з питань децентралізації та регіонального розвитку департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації;

Олександр Ковальчук – начальник управління з питань підприємництва, регуляторної та торговельної політики департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації;

Володимир Пачків – заступник начальника управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області;

Василь Тимків – директор комунального підприємства обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів “Пам’ять”;

Віктор Кімакович – директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації;

Андрій Стефурак – консультант відділу земельних ресурсів та раціонального природокористування виконавчого апарату обласної ради;

Степан Микицей – заступник директора департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації;

Віталій Костишин – директор комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна;

Василь Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області;

Василь Бегей – начальник обласного комунального підприємства “Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації”;

Валентина Андрусяк – головний бухгалтер обласного комунального підприємства “Коломийське міжрайонне бюро технічної інвентаризації”

В роботі комісії беруть участь:

Василь Гладій – перший заступник голови обласної ради;

Манолій Піцуряк, Ігор Дебенко – депутати обласної ради;

Олександра Чорній – начальник відділу документообігу виконавчого апарату обласної ради

 

Порядок денний:

 

  1. Про припинення (реорганізацію шляхом перетворення) комунальних закладів охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради.
  2. Про утворення обласного комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради ”Хет-трик арена” та затвердження його Статуту.
  3. Про внесення змін до рішення обласної ради від 24.07.2015. № 1722-36/2015 “Про перспективний план формування територій громад області” (зі змінами).
  4. Про внесення змін до плану діяльності обласної ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік.
  5. Про внесення змін до Цільової програми запобігання виникненню надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру та підвищення рівня готовності аварійно-рятувальної служби області до дій за призначенням на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 10.06.2016 № 228-5/2016 (із змінами).
  6. Про затвердження нової редакції Статуту комунального підприємства обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів “Пам’ять”.
  7. Про надання Ворохтянському обласному кістково-туберкульозному санаторію “Смерічка” дозволу на списання майна.
  8. Про надання обласній клінічній лікарні дозволу на списання майна.
  9. Про припинення діяльності Перегінської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради.
  10. Про затвердження Солотвинській загальноосвітній санаторній школі-інтернату I-III ступенів Івано-Франківської обласної ради технічних документацій із землеустрою та надання земельної ділянки у постійне користування.
  11. Про надання Снятинському психоневрологічному інтернату дозволу на списання майна.
  12. Про надання повноважень орендодавця комунальному підприємству Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна.
  13. Про майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області – адміністративну будівлю на вул. Грушевського, 21 у м. Івано-Франківську.
  14. Про затвердження Положення про порядок призначення на посаду та звільнення з посади керівників підприємств, установ, закладів, організацій спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
  15. 15. Про внесення змін до Методики розрахунку орендної плати за майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та пропорції її розподілу.
  16. Про передачу нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на вул. Грюнвальдській, 11 у м. Івано-Франківську.
  17. Про приватизацію нежитлового приміщення першого поверху площею 38,7 кв.м на майдані Шептицького, 3 у м. Івано-Франківську.
  18. Про приватизацію нежитлового приміщення другого поверху площею 62,2 кв.м на майдані Шептицького, 3 у м. Івано-Франківську.
  19. Про приватизацію нежитлового приміщення третього поверху площею 63,0 кв.м на майдані Шептицького, 3 у м. Івано-Франківську.
  20. Про приватизацію нежитлового приміщення першого поверху площею 51,7 кв.м на вул. Тринітарській, 11 у м. Івано-Франківську.
  21. Про виконання фінансового плану обласного комунального підприємства “Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації” за 2018 рік.
  22. Про фінансовий план обласного комунального підприємства “Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації” на 2019 рік.
  23. Звіт про виконання фінансового плану обласного комунального підприємства “Коломийське міжрайонне бюро технічної інвентаризації” за 2018 рік.
  24. Про фінансовий план обласного комунального підприємства “Коломийське міжрайонне бюро технічної інвентаризації” на 2019 рік.
  25. Про службову записку управління об’єктами спільної власності територіальних громад області щодо відключення від мереж централізованого опалення нежитлових будівель на вул. Шевченка, 4 у м. Івано-Франківську і встановлення газових котлів для їх опалення.
  26.  Про оренду майна спільної власності територіальних громад області.

 

Володимир Чемний запропонував зняти з порядку денного питання під № 8.

Степан Микицей запропонував зняти з порядку денного питання під № 11 у зв’язку з необхідністю доопрацювання.

Голосували: За зняття з порядку денного питань під № 8 та 11 – одноголосно.

                        За порядок денний в цілому, за винятком питань 8 та 11 – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про припинення (реорганізацію шляхом перетворення) комунальних закладів охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради.

Доповідав: Володимир Чемний

Виступили: Василь Даниш, Манолій Піцуряк, Василь Струтинський, Василь Гладій, Олександр Левицький, Михайло Королик, Остап Дзеса

Вирішили: доручити департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації спільно з відділом правової та кадрової роботи виконавчого апарату обласної ради привести проект рішення “Про припинення (реорганізацію шляхом перетворення) комунальних закладів охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради” у відповідність до чинного законодавства України.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про утворення обласного комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради ”Хет-трик арена” та затвердження його Статуту.

Доповідає: Орест Оклієвич

Виступили: Василь Гладій, Олександр Левицький, Михайло Королик, Тарас Клим

Вирішили: погодити проект рішення “Про утворення обласного комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради ”Хет-трик арена” та затвердження його Статуту” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – 3; утрималось – 2 (О. Левицький, І. Візінський).

 

  1. Слухали: Про внесення  змін  до  рішення  обласної  ради   від 24.07.2015. № 1722-36/2015 “Про перспективний план формування територій громад області” (зі змінами).

Доповідає: Микола Дем’янчук

Виступили: Михайло Королик, Остап Дзеса

Голосували: по Корницькій ОТГ: за – 3, проти – 2 (О. Дзеса, Б. Ленігевич);

                        по Рожнятівській ОТГ: за – 5;

                        по Дубівській ОТГ: за – 5.

Вирішили: погодити проект рішення “Про внесення змін до рішення обласної ради від 24.07.2015. № 1722-36/2015 “Про перспективний план формування територій громад області” (зі змінами)” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

 

  1. Слухали: Про внесення змін до плану діяльності обласної ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік.

Доповідає: Олександр Ковальчук

Виступили: Олександр Левицький, Василь Гладій

Вирішили:

  1. Доручити департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації додати до проекту рішення пояснюючу записку.
  2. У пункті 1 проекту рішення слова “…пунктом 4…” замінити словами “…пунктами 4, 5…”.
  3. Додаток до проекту рішення доповнити пунктом 5:

 

з/пНазва проекту регуляторного актаЦілі прийняття регуляторного актаСтрок підготов-ки проектуВідповідаль-ні за розроб-лення про-екту регуля-торного акта
5.Про затвердження Порядку розгляду обласною радою питань щодо користування надрами на території Івано-Франківської областіВстановлення процедури здійснення організаційних заходів щодо надання Івано-Франківською обласною радою гірничих відводів (частини надр) користувачам у межах території Івано-Франківської області для розробки родовищ корисних копалин місцевого значенняII кварталУправління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації

Голосували: За – 3, проти 2 (Б. Ленігевич, О. Дзеса).

 

  1. Погодити проект рішення “Про внесення змін до плану діяльності обласної ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік” з врахуванням доповнень і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

 

  1. Слухали: Про внесення змін до Цільової програми запобігання виникненню надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру та підвищення рівня готовності аварійно-рятувальної служби області до дій за призначенням на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 10.06.2016 № 228-5/2016 (із змінами).

Доповідав: Володимир Пачків

Вирішили: погодити проект рішення “Про внесення змін до Цільової програми запобігання виникненню надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру та підвищення рівня готовності аварійно-рятувальної служби області до дій за призначенням на 2016-2020 роки” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про затвердження нової редакції Статуту комунального підприємства обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів “Пам’ять”.

Доповідав: Василь Тимків

Вирішили: погодити проект рішення “Про затвердження нової редакції Статуту комунального підприємства обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів “Пам’ять” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про надання Ворохтянському обласному кістково-туберкульозному санаторію “Смерічка” дозволу на списання майна.

Доповідав: Володимир Чемний

Вирішили: погодити проект рішення “Про надання Ворохтянському обласному кістково-туберкульозному санаторію “Смерічка” дозволу на списання майна” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Про надання обласній клінічній лікарні дозволу на списання майна.

Питання знято з порядку денного.

 

  1. Слухали: Про припинення діяльності Перегінської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради.

Доповідав: Віктор Кімакович

Вирішили: погодити проект рішення “Про припинення діяльності Перегінської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про затвердження Солотвинській загальноосвітній санаторній школі-інтернату I-III ступенів Івано-Франківської обласної ради технічних документацій із землеустрою та надання земельної ділянки у постійне користування.

Доповідав: Андрій Стефурак

Виступив: Олександр Левицький

Вирішили: погодити проект рішення “Про затвердження Солотвинській загальноосвітній санаторній школі-інтернату I-III ступенів Івано-Франківської обласної ради технічних документацій із землеустрою та надання земельної ділянки у постійне користування” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Про надання Снятинському психоневрологічному інтернату дозволу на списання майна.

Питання знято з порядку денного.

 

  1. Слухали: Про надання повноважень орендодавця комунальному підприємству Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна.

Доповідав: Віталій Костишин

Виступив: Олександр Левицький

Вирішили: погодити проект рішення “Про надання повноважень орендодавця комунальному підприємству Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області – адміністративну будівлю на вул. Грушевського, 21 у м. Івано-Франківську.

Доповідав: Віталій Костишин

Виступив: Олександр Левицький

Вирішили: погодити проект рішення “Про майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області – адміністративну будівлю на вул. Грушевського, 21 у м. Івано-Франківську” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про затвердження Положення про порядок призначення на посаду та звільнення з посади керівників підприємств, установ, закладів, організацій спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Доповідав: Василь Даниш

Виступив: Остап Дзеса

Вирішили: погодити проект рішення “Про затвердження Положення про порядок призначення на посаду та звільнення з посади керівників підприємств, установ, закладів, організацій спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Доручити управлінню об’єктами спільної власності територіальних громад області до сесійного засідання погодити з структурними підрозділами обласної державної адміністрації порядок призначення на посаду та звільнення з посади керівників.

Голосували: За – одноголосно.

  1. Слухали: Про внесення змін до Методики розрахунку орендної плати за майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та пропорції її розподілу.

Доповідав: Василь Даниш

Виступили: Олександр Левицький, Василь Гладій, Михайло Королик

Вирішили: погодити проект рішення “Про внесення змін до Методики розрахунку орендної плати за майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та пропорції її розподілу” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про передачу нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на вул. Грюнвальдській, 11 у м. Івано-Франківську.

Доповідав: Василь Даниш

Вирішили: назву проекту рішення викласти в такій редакції “Про передачу на баланс та в оперативне управління нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на вул. Грюнвальдській, 11 у м. Івано-Франківську” і пропонувати проект рішення на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про приватизацію нежитлового приміщення першого поверху площею 38,7 кв.м на майдані Шептицького, 3 у м. Івано-Франківську.

Доповідав: Василь Даниш

Вирішили: погодити проект рішення “Про приватизацію нежитлового приміщення першого поверху площею 38,7 кв.м на майдані Шептицького, 3 у м. Івано-Франківську” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про приватизацію нежитлового приміщення другого поверху площею 62,2 кв.м на майдані Шептицького, 3 у м. Івано-Франківську.

Доповідав: Василь Даниш

Вирішили: погодити проект рішення “Про приватизацію нежитлового приміщення другого поверху площею 62,2 кв.м на майдані Шептицького, 3 у м. Івано-Франківську” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про приватизацію нежитлового приміщення третього поверху площею 63,0 кв.м на майдані Шептицького, 3 у м. Івано-Франківську.

Доповідав: Василь Даниш

Вирішили: погодити проект рішення “Про приватизацію нежитлового приміщення третього поверху площею 63,0 кв.м на майдані Шептицького, 3 у м. Івано-Франківську” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про приватизацію нежитлового приміщення першого поверху площею 51,7 кв.м на вул. Тринітарській, 11 у м. Івано-Франківську.

Доповідав: Василь Даниш

Вирішили: погодити проект рішення “Про приватизацію нежитлового приміщення першого поверху площею 51,7 кв.м на вул. Тринітарській, 11 у м. Івано-Франківську” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про виконання фінансового плану обласного комунального підприємства “Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації” за 2018 рік.

Звітує: Василь Бегей

Вирішили: звіт про виконання фінансового плану обласного комунального підприємства “Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації” за 2018 рік прийняти до відома.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про фінансовий план обласного комунального підприємства “Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації” на 2019 рік.

Доповідав: Василь Бегей

Вирішили: погодити фінансовий план обласного комунального підприємства “Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації” на 2019 рік.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Звіт про виконання фінансового плану обласного комунального підприємства “Коломийське міжрайонне бюро технічної інвентаризації” за 2018 рік.

Звітує: Валентина Андрусяк

Вирішили: звіт про виконання фінансового плану обласного комунального підприємства “Коломийське міжрайонне бюро технічної інвентаризації” за 2018 рік прийняти до відома.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про фінансовий план обласного комунального підприємства “Коломийське міжрайонне бюро технічної інвентаризації” на 2019 рік.

Доповідала: Валентина Андрусяк

Вирішили: погодити фінансовий план обласного комунального підприємства “Коломийське міжрайонне бюро технічної інвентаризації” на 2019 рік.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про службову записку управління об’єктами спільної власності територіальних громад області щодо відключення від мереж централізованого опалення нежитлових будівель на вул. Шевченка, 4 у м. Івано-Франківську і встановлення газових котлів для їх опалення.

Доповідав: Василь Даниш

Вирішили: погодити питання відключення від мереж централізованого опалення нежитлових будівель на вул. Шевченка, 4 у м. Івано-Франківську і встановлення газових котлів для їх опалення при умові проведення цих робіт відповідно до встановленого порядку.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (листи управління об’єктами спільної власності територіальних громад області від 22.04.2019. № 99/08-04/001 та від 07.05.2019. № 117/08-04/001).

Доповідав: Василь Даниш

Вирішили: погодити перелік об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що передаються в оренду:

– згідно з додатком 1. Термін дії оренди об’єктів погодити відповідно до пропозицій балансоутримувачів. Об’єкт, зазначений у п. 2 (укладення додаткової угоди щодо зміни умов договору оренди) – частину приміщень першого поверху загальною площею 51,7 кв.м комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна на вул. Тринітарській, 11 у м. Івано-Франківську (39,0 кв.м – розміщення кафе; 12,7 кв.м. – розміщення перукарні) передати в оренду товариству з обмеженою відповідальністю “Карпатрембудсервіс” до 01.09.2019 р.;

– на умовах конкурсу (аукціону) згідно з додатками 2.

 

 

Голова постійної комісії                                                              Остап Дзеса

 

Секретар постійної комісії                                                                      Михайло Королик

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]