ПРОТОКОЛ № 4


Постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, міжрегіонального та міжнародного співробітництва

 

 

Від 02.11.2021 р.
м. Івано-Франківськ

 

Всього членів комісії – 7

Присутні члени комісії – 6

Андрій Іваськів

Наталя Щербій

Дмитро Дзвінчук

Михайло Головчук

Назарій Кизимишин

Антоніна Мірус

Відсутні члени комісії – 1

Сергій Волошин

В роботі комісії брали участь:

– Гладій Василь Іванович – перший заступник голови обласної ради;

– Палійчук Микола Васильович – заступник голови обласної ради;

– Бардяк Євгенія Мар’янівна – депутат обласної ради;

– Цимбалюк Юрій Володимирович – начальник відділу з питань міжнародної, міжрегіональної співпраці та проєктного менеджменту виконавчого апарату обласної ради;

– Романів Любов Василівна – заступник керуючого справами обласної ради, начальник відділу організаційної роботи виконавчого апарату обласної ради;

– Млиниська Лілія Василівна – начальник відділу з питань правового забезпечення та роботи з персоналом виконавчого апарату обласної ради.

 

Запрошені:

– Макота Галина Зенонівна – т.в.о. начальника управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій обласної державної адміністрації.

 

 

Вів засідання Іваськів Андрій Степанович – голова постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, міжрегіонального та міжнародного співробітництва.

 

Запропонований наступний проєкт порядку денного засідання комісії:

 

Порядок денний

  1. Про стан реалізації Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2021 рік за 9 місяців 2021 року.
  2. Про проєкт рішення обласної ради «Про Програму розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2022-2026 роки».
  3. Про представлення до нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України.
  4. Про проєкт рішення обласної ради «Про навчання депутатів та осіб, які працюють або перебувають у кадровому резерві органів місцевого самоврядування».
  5. Про проєкт рішення обласної ради «Про внесення змін до Регламенту Івано-Франківської обласної ради восьмого демократичного скликання, затвердженого рішенням обласної ради від 23.12.2020. № 10-2/2020, (зі змінами)».
  6. Про стан реалізації регіональної цільової програми розвитку міжнародного співробітництва Івано-Франківської області на 2021 рік за 9 місяців 2021 року.
  7. Про проєкт рішення «Про регіональну цільову програму розвитку міжнародного співробітництва та промоції Івано-Франківської області на 2022-2026 роки».
  8. Різне.

Виступив: А. Іваськів, який запропонував, за відсутності пропозицій, схвалити за основу та в цілому запропонований проєкт порядку денного засідання постійної комісії.

Вирішили: Схвалити запропонований проєкт порядку денного засідання постійної комісії.

Голосували: “За” – 6, “Проти” – 0, “Утримались” – 0.

За результатами голосування рішення прийнято.

По п.1.

Слухали: В. Гладія про стан реалізації Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2021 рік за 9 місяців 2021 року.

Виступив: А. Іваськів, який запропонував інформацію про стан реалізації Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2021 рік за 9 місяців 2021 року взяти до відома.

Вирішили: Інформацію про стан реалізації Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2021 рік за 9 місяців 2021 року взяти до відома.

Голосували: “За” – 6, “Проти” – 0, “Утримались” – 0.

За результатами голосування рішення прийнято.

 

По п.2.

Слухали: В. Гладія про проєкт рішення обласної ради «Про Програму розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2022-2026 роки».

Виступив: А. Іваськів, який запропонував схвалити проєкт рішення обласної ради «Про Програму розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2022-2026 роки».

Вирішили: Схвалити проєкт рішення обласної ради «Про Програму розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2022-2026 роки».

Голосували: “За” –  6, “Проти” – 0 , “Утримались” –  0.

За результатами голосування рішення прийнято.

По п.3.

Слухали: М. Палійчука про представлення до нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України.

Виступив: А. Іваськів, який запропонував рекомендувати обласній раді клопотати перед Верховною Радою України про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України:

– Шумка Анатолія Богдановича – Снятинського міського голову шостого-восьмого демократичних скликань;

– Плосконоса Юрія Олександровича – Косівського міського голову сьомого та восьмого демократичних скликань

та розглянути це питання на черговій сесії обласної ради.

Вирішили: Рекомендувати обласній раді клопотати перед Верховною Радою України про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України:

– Шумка Анатолія Богдановича – Снятинського міського голову шостого-восьмого демократичних скликань;

– Плосконоса Юрія Олександровича – Косівського міського голову сьомого та восьмого демократичних скликань

та розглянути це питання на черговій сесії обласної ради.

Голосували: “За” –  6, “Проти” – 0, “Утримались” –  0.

За результатами голосування рішення прийнято.

По п.4.

Слухали: М. Палійчука про проєкт рішення обласної ради «Про навчання депутатів та осіб, які працюють або перебувають у кадровому резерві органів місцевого самоврядування».

Виступили: А. Іваськів, який запропонував схвалити проєкт рішення обласної ради «Про навчання депутатів та осіб, які працюють або перебувають у кадровому резерві органів місцевого самоврядування».

Д. Дзінчук, відповідно до статті 591 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», публічно оголосив про наявність у нього конфлікту інтересів при розгляді зазначеного питання і участі у голосуванні не братиме.

А. Мірус, відповідно до статті 591 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», публічно оголосила про наявність у неї конфлікту інтересів при розгляді зазначеного питання і участі у голосуванні не братиме.

Вирішили: Схвалити проєкт рішення обласної ради «Про навчання депутатів та осіб, які працюють або перебувають у кадровому резерві органів місцевого самоврядування».

Голосували: “За” – 4, “Проти” – 0, “Утримались” –  0.

За результатами голосування рішення прийнято.

 

По п.5.

Слухали: М. Палійчука про проєкт рішення обласної ради «Про внесення змін до Регламенту Івано-Франківської обласної ради восьмого демократичного скликання, затвердженого рішенням обласної ради від 23.12.2020. № 10-2/2020,
(зі змінами)».

Виступили: М. Головчук, А. Іваськів, Ю. Цимбалюк, Л. Романів, Л. Млиниська.

М. Головчук запропонував внести зміни до пункту 1 проєкту рішення обласної ради «Про внесення змін до Регламенту Івано-Франківської обласної ради восьмого демократичного скликання, затвердженого рішенням обласної ради від 23.12.2020. № 10-2/2020, (зі змінами)», вилучивши у пункті 14.11. статті 14 Регламенту Івано-Франківської обласної ради восьмого демократичного скликання після слів «поіменне, рейтингове» слово «таємне».

А. Іваськів запропонував, враховуючи подану М. Головчуком пропозицію, схвалити проєкт рішення обласної ради «Про внесення змін до Регламенту Івано-Франківської обласної ради восьмого демократичного скликання, затвердженого рішенням обласної ради від 23.12.2020. № 10-2/2020, (зі змінами)» за основу.

Вирішили: Схвалити проєкт рішення обласної ради «Про внесення змін до Регламенту Івано-Франківської обласної ради восьмого демократичного скликання, затвердженого рішенням обласної ради від 23.12.2020. № 10-2/2020, (зі змінами)» за основу.

Голосували: “За” –  6, “Проти” – 0, “Утримались” –  0.

За результатами голосування рішення прийнято.

Виступив: А. Іваськів запропонував проголосувати за пропозицію М. Головчука.

Вирішили: Схвалити пропозицію М. Головчука.

Голосували: “За” – 5, “Проти” – 0, “Утримались” – 1.

За результатами голосування рішення прийнято.

 

Виступив: А. Іваськів запропонував схвалити проєкт рішення обласної ради «Про внесення змін до Регламенту Івано-Франківської обласної ради восьмого демократичного скликання, затвердженого рішенням обласної ради від 23.12.2020. № 10-2/2020, (зі змінами)», із врахуванням пропозиції М. Головчука, в цілому.

Голосували: “За” – 6, “Проти” – 0, “Утримались” – 0.

За результатами голосування рішення прийнято.

По п.6.

Слухали: Г. Макоту про стан реалізації регіональної цільової програми розвитку міжнародного співробітництва Івано-Франківської області на 2021 рік за 9 місяців 2021 року.

Виступили: А. Іваськів, Н. Щербій, Н. Кизимишин.

Вирішили: Інформацію про стан реалізації регіональної цільової програми розвитку міжнародного співробітництва Івано-Франківської області на 2021 рік за 9 місяців 2021 року взяти до відома.

Голосували: “За” – 6, “Проти” – 0, “Утримались” –  0.

За результатами голосування рішення прийнято.

По п.7.

Слухали: Г. Макоту про проєкт рішення «Про регіональну цільову програму розвитку міжнародного співробітництва та промоції Івано-Франківської області на 2022-2026 роки».

Виступив: А. Іваськів, Н. Щербій, Н. Кизимишин.

Вирішили: Схвалити проєкт рішення обласної ради «Про регіональну цільову програму розвитку міжнародного співробітництва та промоції Івано-Франківської області на 2022-2026 роки».

Голосували: “За” – 6, “Проти” – 0, “Утримались” –  0.

За результатами голосування рішення прийнято.

Голова комісії                                                                                                    Андрій Іваськів

 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]