Протокол № 43 засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я  та соціальної політики


 

від 07.11.2019 року

м. Івано-Франківськ

 

 

Всього членів комісії: 9 чол.

Присутні:

(М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Кисилиця,
В. Кифорук, М. Ілюк, М. Сухоцький, Н. Іванів)

І. Яремин – п/п, О. Атаманюк – п/п.

Запрошені:

Федорів Віталій Васильович – заступник голови обласної державної адміністрації;

Кобельська Ірина Василівна – в. о. директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації;

Качур Ганна Мирославівна – заступник директора – начальник управління доходів та фінансів виробничої сфери департаменту фінансів обласної державної адміністрації;

Зікрата Наталія Євгенівна – заступник начальника головного управління ДПС в Івано-Франківській області;

Сухолитка Зіновія Степанівна – заступник начальника головного управління Державної казначейської служби України в Івано-Франківській області;

Ульванська Ярослава Степанівна – заступник директора департаменту – начальник управління праці департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації;

Корженьовський Володимир Михайлович – директор департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації;

Рудко Ігор Васильович – директор КНП “Обласна клінічна  стоматологічна поліклініка”;

Бирчак Наталія Василівна – голова обласної організації “Професійна спілка працівників охорони здоров’я України”;

Засоби масової інформації.

Брали участь у роботі комісії:

Пеца-Довбуш Віра Іванівна – консультант відділу електронного забезпечення обласної ради та доступу до публічної інформації виконавчого апарату обласної ради.

 

 

 

Порядок денний

засідання постійної комісії обласної ради
з питань охорони здоров’я  та соціальної політики

 

  1. Про стан виплати заробітної плати працівникам, сплати обов’язкових податкових платежів, протермінованої заробітної плати в закладах охорони здоров’я області.
  2. Про стан реформування вторинної та третинної медико-санітарної допомоги. Проблемні питання. Шляхи вирішення.
  3. Про стан проведення опалювального сезону в закладах охорони здоров’я області. Проблемні питання.
  4. Про зміну найменування та затвердження Положення про Коломийський психоневрологічний інтернат в новій редакції.
  5. Про внесення змін до календарних планів заходів обласних Програм галузі “Соціальний захист” (листи ОДА: від 19.09.2019. № 997/2/2-19/01-132,
    від 18.10.2019. № 1156/0/2-19/01-132).
  6. Про звіт директора комунального некомерційного підприємства “Обласна клінічна стоматологічна поліклініка Івано-Франківської обласної ради”.
  7. Про продовження терміну дії контракту з директором комунального некомерційного підприємства “Обласна клінічна стоматологічна поліклініка Івано-Франківської обласної ради”.
  8. Про звіт директора комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський спеціальний заклад надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради”.
  9. Про продовження терміну дії контракту з директором комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський спеціальний заклад надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради”.
  10. Про створення комунального некомерційного підприємства “Прикарпатський обласний центр служби крові Івано-Франківської обласної ради”.
  11. Про звільнення директора Івано-Франківської обласної бази спеціального медичного постачання Кліменка Володимира Миколайовича.
  12. Про розподіл субвенції на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості щодо забезпечення службовим автотранспортом медичних працівників комунальних закладів охорони здоров’я, що працюють у сільській місцевості.
  13. Про лист заступника голови Національної служби здоров’я України
    О. Мовчана щодо автономізації закладів охорони здоров’я.
  14. Про звернення голови профспілкової організації працівників комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський спеціальний заклад надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради”
    Р. Шемберка щодо виділення додаткових коштів на встановлення охоронних систем для цього закладу.

 

  1. Слухали: І. Кобельську, Г. Качур, Н. Зікратову, З. Сухолитку,
    Я. Ульванську, Н. Бирчак про стан виплати заробітної плати працівникам, сплати обов’язкових податкових платежів, протермінованої заробітної плати в закладах охорони здоров’я області.

Виступили: М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Кисилиця, В. Кифорук, М. Ілюк,
М. Сухоцький, Н. Іванів, ф. Федорів, Д. Микитюк,

Вирішили: 1) інформацію взяти до відома;

2) доручити департаменту фінансів обласної державної адміністрації та департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації підготувати проєкт рішення “Про звернення обласної ради до Прем’єр-міністра України
О. Гончарука та Голови Верховної Ради України Д. Разумкова щодо забезпечення коштами на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, що фінансуються з місцевих бюджетів області”. Подати проєкт рішення до чергової президії та сесії обласної ради;

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І. Кобельську про стан реформування вторинної та третинної медико-санітарної допомоги. Проблемні питання. Шляхи вирішення.

Виступили: М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Кисилиця, М. Ілюк, М. Сухоцький,
В. Федорів

Вирішили: 1) при формуванні проекту обласного бюджету на 2020 рік департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації врахувати пропозицію профспілкового комітету комунального некомерційного підприємства “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради” щодо виділення коштів в сумі 2,5 млн. гривень для забезпечення функціонування цього лікувального закладу;

2) інформацію взяти до відома.

Голосували:

“за” – 5 (М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Кисилиця, М. Ілюк, М. Сухоцький)

“утримались” – 0

“проти” – 0

Відсутні: В. Кифорук, Н. Іванів

Рішення прийнято.

 

  1. Cлухали: І. Кобельську про стан проведення опалювального сезону в закладах охорони здоров’я області. Проблемні питання.

Виступили: М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Кисилиця, В. Кифорук, М. Ілюк,
М. Сухоцький, Н. Іванів, В. Федорів

Вирішили: інформацію взяти до відома.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В. Корженьовського про зміну найменування та затвердження Положення про Коломийський психоневрологічний інтернат в новій редакції.

Виступили: М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Кисилиця, В. Кифорук, М. Ілюк,
М. Сухоцький, Н. Іванів

Вирішили: підтримати поданий проєкт рішення “Про зміну найменування та затвердження Положення про Коломийський психоневрологічний  інтернат в новій редакції” та рекомендувати для розгляду на сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: М. Піцуряка про внесення змін до календарних планів заходів обласних програм галузі “Соціальний захист” (листи ОДА: від 19.09.2019. № 997/2/2-19/01-132, від 18.10.2019. № 1156/0/2-19/01-132).

Виступили: М. Дроняк, О. Кисилиця, В. Кифорук, М. Ілюк, М. Сухоцький,
Н. Іванів

Вирішили: погодити зміни до календарних планів заходів обласних програм галузі “Соціальний захист” (листи ОДА: від 19.09.2019. № 997/2/2-19/01-132,
від 18.10.2019. № 1156/0/2-19/01-132), що додаються.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І. Рудка про звіт директора комунального некомерційного підприємства “Обласна клінічна стоматологічна поліклініка Івано-Франківської обласної ради”.

Виступили: М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Кисилиця, В. Кифорук, М. Ілюк,
М. Сухоцький, Н. Іванів

Вирішили: підтримати поданий проєкт рішення “Про звіт директора комунального некомерційного підприємства “Обласна клінічна стоматологічна поліклініка Івано-Франківської обласної ради” та рекомендувати для розгляду на сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І. Кобельську про продовження терміну дії контракту з директором комунального некомерційного підприємства “Обласна клінічна стоматологічна поліклініка Івано-Франківської обласної ради”.

Виступили: М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Кисилиця, В. Кифорук, М. Ілюк,
М. Сухоцький, Н. Іванів

Вирішили: 1) пункт 1 проєкту рішення викласти в новій редакції:

   “1. Продовжити термін дії контракту від 01 грудня 2014 року, укладеного з директором комунального некомерційного підприємства “Обласна клінічна стоматологічна поліклініка Івано-Франківської обласної ради” Рудком Ігорем Васильовичем, на п’ять років.”

2) підтримати поданий проєкт рішення “Про продовження терміну дії контракту з директором комунального некомерційного підприємства “Обласна клінічна стоматологічна поліклініка Івано-Франківської обласної ради” та рекомендувати для розгляду на сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” –  0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: М. Клочаного про звіт директора комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський спеціальний заклад надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради”.

Виступили: М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Кисилиця, В. Кифорук, М. Ілюк,
М. Сухоцький, Н. Іванів

Вирішили: підтримати поданий проєкт рішення “Про звіт директора комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський спеціальний заклад надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради” та рекомендувати для розгляду на сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І. Кобельську про продовження терміну дії контракту з директором комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський спеціальний заклад надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради”.

Виступили: М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Кисилиця, В. Кифорук, М. Ілюк,
М. Сухоцький, Н. Іванів

Вирішили: підтримати поданий проєкт рішення “Про продовження терміну дії контракту з директором комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський спеціальний заклад надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради” та рекомендувати для розгляду на сесії обласної ради.

Голосували:

“за” –  7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення  прийнято.

 

  1. Слухали: І. Кобельську про створення комунального некомерційного підприємства “Прикарпатський обласний центр служби крові Івано-Франківської обласної ради”.

Виступили: М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Кисилиця, В. Кифорук, М. Ілюк,
М. Сухоцький, Н. Іванів, І. Дожджанюк

Вирішили: підтримати поданий проєкт рішення “Про комунального некомерційного підприємства “Прикарпатський обласний центр служби крові Івано-Франківської обласної ради” та рекомендувати для розгляду на сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І. Кобельську про звільнення директора Івано-Франківської обласної бази спеціального медичного постачання Кліменка Володимира Миколайовича.

Виступили: М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Кисилиця, В. Кифорук, М. Ілюк,
М. Сухоцький, Н. Іванів

Вирішили: підтримати поданий проєкт рішення “Про звільнення директора Івано-Франківської обласної бази спеціального медичного постачання Кліменка Володимира Миколайовича” та рекомендувати для розгляду на сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І. Кобельську про розподіл субвенції на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості щодо забезпечення службовим автотранспортом медичних працівників комунальних закладів охорони здоров’я, що працюють у сільській місцевості.

Виступили: М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Кисилиця, В. Кифорук, М. Ілюк,
М. Сухоцький, Н. Іванів

Вирішили: погодити  розподіл субвенції на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості щодо забезпечення службовим автотранспортом медичних працівників комунальних закладів охорони здоров’я, що працюють у сільській місцевості відповідно до листа ОДА
від 1 листопада 2019 р. № 1256/0/2-19/01-132.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: М. Піцуряка про лист заступника голови Національної служби здоров’я України О. Мовчана щодо автономізації закладів охорони здоров’я.

Виступили: М. Дроняк, О. Кисилиця, В. Кифорук, М. Ілюк, М. Сухоцький,
Н. Іванів

Вирішили: інформацію взяти до відома

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: М. Піцуряка про звернення голови профспілкової організації працівників комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський спеціальний заклад надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради” Р. Шемберка щодо виділення додаткових коштів на встановлення охоронних систем для цього закладу

Виступили: М. Дроняк, О. Кисилиця, В. Кифорук, М. Ілюк, М. Сухоцький,
Н. Іванів

Вирішили: рекомендувати департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації розглянути можливість виділення додаткових коштів на встановлення охоронних систем для комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський спеціальний заклад надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради”.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

 

Голова постійної комісії                                                        Манолій Піцуряк

 

Секретар постійної комісії                                                    Оксана Кисилиця

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]