Протокол № 44 засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я  та соціальної політики


від 05.12.2019 року

м. Івано-Франківськ

 

 

 

Всього членів комісії: 9 чол.

Присутні:

(М. Піцуряк, О. Атаманюк, М. Дроняк,
О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів)

І. Яремин – п/п, М. Ілюк – п/п, М. Сухоцький – п/п.

Запрошені:

Федорів Віталій Васильович – заступник голови обласної державної адміністрації;

Онищук Світлана Василівна – заступник голови обласної державної адміністрації;

Кобельська Ірина Василівна – в. о. директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації;

Качур Ганна Мирославівна – заступник директора – начальник управління доходів та фінансів виробничої сфери департаменту фінансів обласної державної адміністрації;

Зікрата Наталія Євгенівна – заступник начальника головного управління ДПС в Івано-Франківській області;

Ульванська Ярослава Степанівна – заступник директора департаменту – начальник управління праці департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації;

Корженьовський Володимир Михайлович – директор департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації;

Бирчак Наталія Василівна – голова обласної організації “Професійна спілка працівників охорони здоров’я України”;

Кузик Ольга Василівна – головний лікар Калуського протитуберкульозного диспансеру;

Малофій Любомир Степанович –  директор КНП “Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр Івано-Франківської обласної ради”;

Толкачова Надія Володимирівна – голова первинної профспілкової організації “Вільна профспілка медичних працівників України”;

засоби масової інформації.

Брали участь у роботі комісії:

Пеца-Довбуш Віра Іванівна – консультант відділу електронного забезпечення обласної ради та доступу до публічної інформації виконавчого апарату обласної ради.

 

 

 

Порядок денний
засідання постійної комісії обласної ради
з питань охорони здоров’я  та соціальної політики

 

  1. Про стан виконання рекомендацій постійної комісії та рішень обласної ради щодо виплати заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я області.
  2. Про проєкт обласного бюджету на 2020 рік.
  3. Про функціонування закладів вторинної та третинної медичної допомоги в умовах впровадження медичної реформи.
  4. Про затвердження Статуту обласного закладу оздоровлення та відпочинку “Карпатські мрії” Івано-Франківської обласної ради в новій редакції.
  5. Про внесення змін до календарного плану заходів обласної програми галузі “Соціальний захист” (лист ОДА від 11.11.2019. №1305/0/2-19/01-132).
  6. Про стан надання допомоги хворим з гострим інфарктом міокарда в області.
  7. Про створення комунального некомерційного підприємства “Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради”.
  8. Про припинення (реорганізацію) комунального закладу “Івано-Франківська станція швидкої медичної допомоги” шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства ”Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради”.
  9. Про передачу нежитлових будівель стаціонарного відділення № 1 Коломийського міжрайонного фтизіопульмонологічного диспансеру.
  10. Про передачу цілісного майнового комплексу Коломийського районної інфекційної лікарні.
  11. Про передачу цілісного майнового комплексу Коломийського міжрайонного онкологічного диспансеру.
  12. Про передачу цілісного майнового комплексу Коломийського міжрайонного фтизіопульмонологічного диспансеру.
  13. Про передачу цілісного майнового комплексу Калуського протитуберкульозного диспансеру.
  14. Про передачу цілісного майнового комплексу комунального некомерційного підприємства “Тисменицький протитуберкульозний диспансер” Тисменицької міської ради.
  15. Про нагородження Грамотою Верховної Ради України Косила Михайла Васильовича.
  16. Про рішення Комітету ВРУ з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування “Про проблеми у сфері організації надання медичної допомоги хворим на рідкісні (орфанні) захворювання та шляхи вирішення”.
  17. Про внесення змін до програми “Покращення діагностики, лікування та профілактики злоякісних новоутворів на 2017-2020 роки”.
  18. Про затвердження регіональної цільової програми соціального захисту працівників, зайнятих на роботах із шкідливими і важкими умовами праці,
    на 2020-2024 роки.
  19. Про передачу цілісного майнового комплексу комунального закладу “Станція швидкої та невідкладної медичної допомоги” Калуської міської ради Івано-Франківської області”.

 

 

 

  1. Слухали: І. Кобельську, Г. Качур, І. Росипайла, Я. Ульванську про стан виплати заробітної плати працівникам, сплати обов’язкових податкових платежів, протермінованої заробітної плати в закладах охорони здоров’я області.

Виступили: М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів,
В. Федорів, Н. Бирчак.

Вирішили: 1) інформацію взяти до відома;

2) рекомендувати департаменту фінансів обласної державної адміністрації та департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації підготувати проєкт рішення “Про стан виконання рекомендацій постійної комісії та рішень обласної ради щодо виплати заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я області”. Подати проєкт рішення до чергової президії та сесії обласної ради.

 Голосували:

“за” – 5 (М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів)

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І. Кобельську, В. Корженьовського, Г. Качур про проєкт обласного бюджету на 2020 рік.

Виступили: : М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів,
В. Федорів

Вирішили: рекомендувати департаменту фінансів обласної державної адміністрації та департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації:

1) збільшити бюджетні призначення департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, передбачених у проєкті обласного бюджету на 2020 рік на виконання заходів Регіональної цільової програми запобігання та лікування серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань на 2016-2020 роки для придбання медичного препарату “Актилізе” в сумі 2 000,0 тис. грн.;

2) вишукати додаткові кошти для комунального некомерційного підприємства “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради” на телемедичне обладнання в сумі 1 000,0 тис. грн.; на капітальний ремонт кисневої станції
в сумі 800,0 тис. грн.;

3) визначити першочергову потребу на придбання комп’ютерної техніки для закладів охорони здоров’я обласного підпорядкування та передбачити відповідні кошти.

Голосували:

“за” – 5 (М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів)

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Cлухали: І. Кобельську про функціонування закладів вторинної та третинної медичної допомоги в умовах впровадження медичної реформи.

Виступили: М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів,
В. Федорів, Н. Толкачова

Вирішили: 1) інформацію взяти до відома;

2) рекомендувати департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації визначити першочергову потребу на придбання комп’ютерної техніки для закладів охорони здоров’я обласного підпорядкування та передбачити відповідні кошти на 2020 рік.

Голосували:

“за” – 5 (М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів)

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: С. Микицея про затвердження Статуту обласного закладу оздоровлення та відпочинку “Карпатські мрії” Івано-Франківської обласної ради в новій редакції.

Виступили: М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів

Вирішили: підтримати поданий проєкт рішення “Про затвердження Статуту обласного закладу оздоровлення та відпочинку “Карпатські мрії” Івано-Франківської обласної ради в новій редакції” та рекомендувати для розгляду на президії та сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 5 (М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів)

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: С. Микицея про внесення змін до календарного плану заходів обласної програми галузі “Соціальний захист” (лист ОДА від 11.11.2019. №1305/0/2-19/01-132).

Виступили: М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів

Вирішили: погодити зміни до календарного плану заходів обласної програми галузі “Соціальний захист” (лист ОДА від 11.11.2019.
№ 1305/0/2-19/01-132), що додається.

Голосували:

“за” – 5 (М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів)

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В. Чемного про стан надання допомоги хворим з гострим інфарктом міокарда в області.

Виступили: М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів Вирішили: інформацію взяти до відома.

Голосували:

“за” – 5 (М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів)

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І. Кобельську про створення комунального некомерційного підприємства “Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради”.

Виступили: М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів     Вирішили: підтримати поданий проєкт рішення “Про створення комунального некомерційного підприємства “Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради” та рекомендувати для розгляду президії та сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 6 (М. Піцуряк, М. Дроняк,  О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук,
Н. Іванів)

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І. Кобельську про припинення (реорганізацію) комунального закладу “Івано-Франківська станція швидкої медичної допомоги” шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства ”Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради”.

Виступили: М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів    Вирішили: підтримати поданий проєкт рішення “Про припинення (реорганізацію) комунального закладу “Івано-Франківська станція швидкої медичної допомоги” шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства ”Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради” та рекомендувати для розгляду на президії та сесії обласної ради (друге пленарне засідання).

Голосували:

“за” – 5 (М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів)

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І. Кобельську про передачу нежитлових будівель стаціонарного відділення № 1 Коломийського міжрайонного фтизіопульмонологічного диспансеру.

Виступили: М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів

Вирішили: підтримати поданий проєкт рішення “Про передачу нежитлових будівель стаціонарного відділення № 1 Коломийського міжрайонного фтизіопульмонологічного диспансеру” та рекомендувати для розгляду на президії та сесії обласної ради.

Голосували:

“за” –  5 (М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів)

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення  прийнято.

  1. Слухали: І. Кобельську про передачу цілісного майнового комплексу Коломийського районної інфекційної лікарні.

Виступили: М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів

Вирішили: підтримати поданий проєкт рішення “Про передачу цілісного майнового комплексу Коломийського районної інфекційної лікарні” та рекомендувати для розгляду на президії та сесії обласної ради.

Голосували:

“за” –  5 (М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів)

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення  прийнято.

 

  1. Слухали: І. Кобельську про передачу цілісного майнового комплексу Коломийського міжрайонного онкологічного диспансеру.

Виступили: М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів

Вирішили: підтримати поданий проєкт рішення “Про передачу цілісного майнового комплексу Коломийського міжрайонного онкологічного диспансеру” та рекомендувати для розгляду на президії та сесії обласної ради.

Голосували:

“за” –  5 (М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів)

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення  прийнято.

 

  1. Слухали: І. Кобельську про передачу цілісного майнового комплексу Коломийського міжрайонного фтизіопульмонологічного диспансеру.

Виступили: М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів

Вирішили: погодити проєкт рішення “Про передачу цілісного майнового комплексу Коломийського міжрайонного фтизіопульмонологічного диспансеру” при умові вирішення питання з нерухомим майном за адресою: м. Коломия,
вул. Замкова, 74 б. Поданий проєкт рішення рекомендувати для розгляду на президії та сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 5 (М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів)

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення  прийнято.

 

  1. Слухали: І. Кобельську про передачу цілісного майнового комплексу Калуського протитуберкульозного диспансеру.

Виступили: М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів

Вирішили: погодити проєкт рішення “Про передачу цілісного майнового комплексу Калуського протитуберкульозного диспансеру” при умові вирішення питання з нерухомим майном за адресою: Калуський район, селище Войнилів, вулиця Богдана Хмельницького, 6. Поданий проєкт рішення рекомендувати для розгляду на президії та сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 5 (М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів)

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення  прийнято.

 

  1. Слухали: І. Кобельську про передачу цілісного майнового комплексу комунального некомерційного підприємства “Тисменицький протитуберкульозний диспансер” Тисменицької міської ради.

Виступили: М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів

Вирішили: підтримати поданий проєкт рішення “Про передачу цілісного майнового комплексу Коломийського міжрайонного онкологічного диспансеру” та рекомендувати для розгляду на президії та сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 5 (М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів)

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення  прийнято.

 

  1. Слухали: І. Кобельську про нагородження Грамотою Верховної Ради України Косила Михайла Васильовича.

Виступили: М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів

Вирішили: погодити клопотання асоціації ортопедів-травматологів Івано-Франківської області щодо нагородження Грамотою Верховної Ради України Косила Михайла Васильовича.

Голосували:

“за” – 5 (М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів)

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення  прийнято.

 

  1. Слухали: М. Піцуряка про рішення Комітету ВРУ з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування “Про проблеми у сфері організації надання медичної допомоги хворим на рідкісні (орфанні) захворювання та шляхи вирішення”.

Виступили: М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів

Вирішили: інформацію взяти до відома.

Голосували:

“за” – 5 (М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів)

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення  прийнято.

 

  1. Слухали: І. Кобельську про внесення змін до програми “Покращення діагностики, лікування та профілактики злоякісних новоутворів на 2017-2020 роки”.

Виступили: М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів

Вирішили: підтримати поданий проєкт рішення “Про внесення змін до програми “Покращення діагностики, лікування та профілактики злоякісних новоутворів на 2017-2020 роки” та рекомендувати для розгляду на президії та сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 5 (М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів)

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення  прийнято.

 

  1. Слухали: Я. Ульванську про затвердження регіональної цільової програми соціального захисту працівників, зайнятих на роботах із шкідливими і важкими умовами праці, на 2020-2024 роки.

Виступили: М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів

Вирішили: підтримати поданий проєкт рішення “Про затвердження регіональної цільової програми соціального захисту працівників, зайнятих на роботах із шкідливими і важкими умовами праці, на 2020-2024 роки” та рекомендувати для розгляду на президії та сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 5 (М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів)

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення  прийнято.

 

  1. Слухали: В. Федоріва про передачу цілісного майнового комплексу комунального закладу “Станція швидкої та невідкладної медичної допомоги” Калуської міської ради Івано-Франківської області”.

Виступили: М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів

Вирішили: підтримати поданий проєкт рішення “Про затвердження регіональної цільової програми соціального захисту працівників, зайнятих на роботах із шкідливими і важкими умовами праці, на 2020-2024 роки” і в установленому порядку рекомендувати для розгляду на президії та сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 5 (М. Піцуряк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, В. Кифорук, Н. Іванів)

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення  прийнято.

 

Голова постійної комісії                                                        Манолій Піцуряк

 

Секретар постійної комісії                                                    Оксана Кисилиця

 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]