ПРОТОКОЛ № 45 засідання постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування


11.09.2019 р.

 

Присутні члени комісії:

Андрій Левкович, Володимир Магаль, Андрій Іваськів, Олег Токарчук, Ігор Шевчук

 

Запрошені:

Андрій Пліхтяк – начальник управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації

 

Присутні:

Оксана Кобрин – представник приватного акціонерного товариства “Газінвест”

Юрій Чорний – представник товариства з додатковою відповідальністю “Рогатинпісок”

 

 

Головував:

Секретар комісії  Андрій Левкович

 

Порядок денний

 

  1. Про проект рішення обласної ради «Про внесення змін до рішення обласної ради від 18.02.2019. 1056-27/2019 «Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2019 році» (зі змінами)».
  2. Про проект рішення обласної ради «Про надання товариству з додатковою відповідальністю «Рогатинпісок» гірничого відводу для розробки Стратинського родовища піску».
  3. Про проект рішення обласної ради «Про погодження надання приватному акціонерному товариству «Газінвест» у користування ділянки надр» (Чеканська площа).
  4. Про проект рішення обласної ради «Про погодження надання приватному акціонерному товариству «Газінвест» у користування ділянки надр» (Ключівська площа).
  5. Про проект рішення обласної ради «Про погодження надання у користування ділянки надр з метою геологічного вивчення нафтогазоносних надр у тому числі дослідно-промислової розробки, з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) нафти, газу природного, конденсату Дихтинецької площі, шляхом продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами».
  6. Про проект рішення обласної ради «Про внесення змін до плану діяльності обласної ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік».
  7. Про розпорядження облдержадміністрації та обласної ради від 24.07.2019 року № 373/443-р «Про внесення змін до розпорядження облдержадміністрації та обласної ради від 27.03.2019 № 111/175-р (зі зінами)».
  8. Різне.

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради «Про проект рішення обласної ради «Про внесення змін до рішення обласної ради від 18.02.2019. 1056-27/2019 «Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2019 році» (зі змінами)».

Доповідав: Андрій Пліхтяк та запропонував додатково внести до запропонованого проекту рішення:

1.5. У пункті 162 Переліку назву природоохоронного заходу “Реконструкція зовнішніх каналізаційних мереж та нове будівництво очисних споруд для очищення господарсько-побутових стічних вод у Цінівській
ЗОШ І-ІІІ ст. в с. Цінева Рожнятівського району Івано-Франківської області (в т. ч. виготовлення проектно-кошторисної документації)” замінити на “Реконструкція зовнішніх каналізаційних мереж у Цінівській ЗОШ І-ІІІ ст. в с. Цінева Рожнятівського району Івано-Франківської області (в т. ч. виготовлення проектно-кошторисної документації)”.

1.6. По субвенціях, передбачених Бурштинському міському бюджету:

– пункт 259 Переліку викласти у новій редакції:

“259 “Заходи з охорони підземних вод та ліквідації джерел їх забруднення по вул. Незалежності в м. Бурштин Івано-Франківської області – 228,0 тис. гривень”;

– доповнити Перелік природоохоронним заходом 264(1) такого змісту:

“264(1) “Заходи з озеленення на території дитячої музичної школи в м. Бурштин Івано-Франківської області” – 70,0 тис. гривень”.

 

Михайло Королик запропонував додатково внести до запропонованого проекту рішення:

1.2. У пункті 46 Переліку назву природоохоронного заходу “Наукові дослідження з розроблення регіонального плану управління відходами до
2030 року в Івано-Франківській області” замінити на “Розроблення регіонального плану управління відходами до 2030 року в Івано-Франківській області (в т. ч. організація проведення стратегічної екологічної оцінки)”.

 

Виступили: Володимир Магаль, Андрій Іваськів

 

Вирішили:

Погодити проект рішення обласної ради «Про проект рішення обласної ради «Про внесення змін до рішення обласної ради від 18.02.2019. 1056-27/2019 «Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2019 році» (зі змінами)» та рекомендувати до розгляду на сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 5   Проти –   0  Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради «Про надання товариству з додатковою відповідальністю «Рогатинпісок» гірничого відводу для розробки Стратинського родовища піску».

Доповідав: Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Олег Токарчук, Ігор шевчук, Юрій Чорний

 

Вирішили:

Погодити проект рішення обласної ради «Про надання товариству з додатковою відповідальністю «Рогатинпісок» гірничого відводу для розробки Стратинського родовища піску» та рекомендувати до розгляду на сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 3   Проти –   0  Утримались – 2

 

Рішення НЕ ПРИЙНЯТО

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради «Про погодження надання приватному акціонерному товариству «Газінвест» у користування ділянки надр» (Чеканська площа).

Доповідав: Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Андрій Іваськів, Ігор Шевчук, Оксана Кобрин

 

Вирішили:

Проект рішення обласної ради «Про погодження надання приватному акціонерному товариству «Газінвест» у користування ділянки надр» (Чеканська площа) рекомендувати до розгляду на сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 5   Проти –   0  Утримались – 0

 

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради «Про погодження надання приватному акціонерному товариству «Газінвест» у користування ділянки надр» (Чеканська площа).

Доповідав: Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Володимир Магаль, Ігор Шевчук, Оксана Кобрин

 

Вирішили:

Проект рішення обласної ради «Про погодження надання приватному акціонерному товариству «Газінвест» у користування ділянки надр» (Ключівська площа) рекомендувати до розгляду на сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 5   Проти –   0  Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради «Про погодження надання у користування ділянки надр з метою геологічного вивчення нафтогазоносних надр у тому числі дослідно-промислової розробки, з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) нафти, газу природного, конденсату Дихтинецької площі, шляхом продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами».

Доповідав: Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Олег Токарчук, Ігор шевчук

 

Вирішили:

Погодити проект рішення обласної ради «Про погодження надання у користування ділянки надр з метою геологічного вивчення нафтогазоносних надр у тому числі дослідно-промислової розробки, з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) нафти, газу природного, конденсату Дихтинецької площі, шляхом продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами» та рекомендувати до розгляду на сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 5   Проти –   0  Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради «Про внесення змін до плану діяльності обласної ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік».

Доповідав: Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Володимир Магаль, Ігор шевчук

 

Вирішили:

Погодити проект рішення обласної ради «Про внесення змін до плану діяльності обласної ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік» та рекомендувати до розгляду на сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 5   Проти –   0  Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про розпорядження облдержадміністрації та обласної ради від 24.07.2019 року № 373/443-р «Про внесення змін до розпорядження облдержадміністрації та обласної ради від 27.03.2019 № 111/175-р (зі зінами)».

Доповідав: Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Андрій Іваськів, Ігор шевчук

 

Вирішили: Погодити розпорядження облдержадміністрації та обласної ради від 24.07.2019 року № 373/443-р «Про внесення змін до розпорядження облдержадміністрації та обласної ради від 27.03.2019 № 111/175-р (зі зінами)».

 

Голосували: За – 5   Проти –   0  Утримались – 0

 

  1. Слухали: Різне.

 

 

 

Голова комісії                                                                             Андрій Левкович

  

Секретар комісії                                                                          Андрій Іваськів

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]