Протокол № 46 засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я  та соціальної політики


від 26.03.2020 року

м. Івано-Франківськ

 

 

Всього членів комісії: 9 чол.

Присутні:

(М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, Н. Іванів, М. Сухоцький)

І. Яремин – п/п, В. Кифорук – п/п, М. Ілюк –п/п

Запрошені:

Гладій Василь Іванович – перший заступник голови обласної ради;

Кобельська Ірина Василівна – в. о. директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації;

Савчук Руслан Миколайович – в. о. головного  державного санітарного лікаря в області.

Брали участь у роботі комісії:

Пеца-Довбуш Віра Іванівна – консультант відділу електронного забезпечення обласної ради та доступу до публічної інформації виконавчого апарату обласної ради.

 

 

Порядок денний засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики

  1. Про ситуацію з поширенням інфекційного захворювання, спричиненого короновірусною хворобою (СOVID-19) в області.
  2. Про стан проведення медичної реформи у закладах охорони здоров’я в умовах пандемії короновірусної хвороби.
  3. Про звернення генерального директора КНП “Івано-Франківський обласний клінічний кардіологічний центр Івано-Франківської обласної ради” В. Якимчука.
  4. Про призначення генерального директора комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради”.
  5. Про рішення Коломийської міської ради ві 24.03.2020 р. № 4554-60/2020 “Про припинення Коломийської районної інфекційної лікарні в результаті її реорганізації шляхом перетворення в Комунальне некомерційне підприємство “Коломийська інфекційна лікарня Коломийської міської ради”.

 

 

  1. Слухали: Р. Савчука та І. Кобельську про ситуацію з поширенням інфекційного захворювання, спричиненого короновірусною хворобою (СOVID-19)
    в області.

Виступили: В. Гладій, М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Кисилиця, Н. Іванів, М. Сухоцький, О. Атаманюк

Вирішили: рекомендувати обласній державній адміністрації:

1) повідомляти обласну раду та постійну комісію обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики про дату і час проведення засідань обласної тимчасової протиепідемічної комісії при обласній державній адміністрації та навчально-тренувальних занять;

2) першочергово спрямувати додатково виділені кошти з обласного бюджету на закупівлю засобів індивідуального захисту та дезінфікуючих засобів для медичних працівників;

3) надати роз’яснення керівникам закладів охорони здоров’я щодо чіткого алгоритму та послідовності дій у наданні відпусток медичним працівникам без збереження заробітної плати та інших проблемних питань оплати праці в умовах карантину;

4) розглянути можливість опрацювати питання щодо резервування номерів у туристично-готельних комплексах області для медичних працівників на випадок ускладнення епідемічної ситуації в області;

5) рекомендувати департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації  передбачити безперебійне постачання кисню для закладів охорони здоров’я та вишукати можливість створення резерву лікарських засобів для функціонування закладів охорони здоров’я у критичних ситуаціях.

Голосували:

“за” – 6

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І. Кобельську про стан проведення медичної реформи у закладах охорони здоров’я в умовах пандемії короновірусної хвороби.

Виступили: В. Гладій, М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Кисилиця, Н. Іванів, М. Сухоцький, О. Атаманюк

Вирішили: 1) інформацію департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації  взяти до відома;

2) рекомендувати т. в. о. голови обласної державної адміністрації
В. Федоріву доручити відповідному структурному підрозділу обласної державної адміністрації підготувати звернення до Міністерства охорони здоров’я України, Національної служби здоров’я України щодо проблемних питань реформування медичної галузі вторинного та третинного рівнів в умовах пандемії короновірусу.

Голосували:

“за” – 6

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Cлухали: М. Піцуряка про придбання апарата штучної вентиляції легень для КНП “Івано-Франківський обласний клінічний кардіологічний центр Івано-Франківської обласної ради”.

Виступили: В. Гладій, М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Кисилиця, Н. Іванів, М. Сухоцький, О. Атаманюк

Вирішили: рекомендувати департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації врахувати потребу КНП “Івано-Франківський обласний клінічний кардіологічний центр Івано-Франківської обласної ради” щодо  придбання апарата штучної вентиляції легень для цього закладу.

Голосували:

“за” – 6
“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І. Кобельську про призначення генерального директора комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради”.

Виступили: М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Кисилиця, Н. Іванів, М. Сухоцький, О. Атаманюк

Вирішили: 1) рекомендувати депутатам обласної ради призначити Мельника Тараса Михайловича генеральним директором комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради” терміном на 5 років;

2) погодити проєкт рішення “Про призначення генерального директора комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради” та рекомендувати для розгляду на президії та сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 6
“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І. Кобельську про рішення Коломийської міської ради
    від 24.03.2020 р. № 4554-60/2020 “Про припинення Коломийської районної інфекційної лікарні в результаті її реорганізації шляхом перетворення в Комунальне некомерційне підприємство “Коломийська інфекційна лікарня Коломийської міської ради”.

Виступили: М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Кисилиця, Н. Іванів, М. Сухоцький, О. Атаманюк

Вирішили: рішення Коломийської міської ради від 24.03.2020 р.
№ 4554-60/2020 “Про припинення Коломийської районної інфекційної лікарні в результаті її реорганізації шляхом перетворення в Комунальне некомерційне підприємство “Коломийська інфекційна лікарня Коломийської міської ради” взяти до відома.

Голосували:

“за” – 6
“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

Голова постійної комісії                                                                    Манолій Піцуряк

Секретар постійної комісії                                                                Оксана Кисилиця

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]