Протокол № 49 засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики


від 22.07.2020 року
м. Івано-Франківськ

 

Всього членів комісії: 9 чол.
Присутні:
(М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, Н. Іванів, М. Ілюк, І. Яремин);
Відсутні: М. Сухоцький, В. Кифорук.
Запрошені:
Гладій Василь Іванович – перший заступник голови обласної ради;
Савка Марія Володимирівна – перший заступник голови обласної державної адміністрації;
Джус Тетяна Богданівна – заступник директора, з питань дослідження біологічних факторів державної установи “Івано-Франківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України”;
Корженьовський Володимир Михайлович – директор департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації;
Кобельська Ірина Василівна – в. о. директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації;
Чомко Степан Степанови – помічник-консультант депутата обласної ради
Н. Чаплинської;
Мельник Тарас Михайлович та трудовий колектив комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради”;
Малофій Любомир Степанович – генеральний директор КНП “Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр Івано-Франківської обласної ради”.
Брали участь у роботі комісії:
Пеца-Довбуш Віра Іванівна – консультант відділу електронного забезпечення обласної ради та доступу до публічної інформації виконавчого апарату обласної ради;
ЗМІ.

 

Порядок денний
засідання постійної комісії обласної ради
з питань охорони здоров’я та соціальної політики

 

1. Про надання Погонянському психоневрологічному інтернату дозволу на списання майна.
2. Про внесення змін до календарного плану заходів обласної комплексної програми соціального захисту населення Івано-Франківської області
у 2017-2021 роках.
3. Про ситуацію з поширенням коронавірусної інфекції СOVID-19 в області.
4. Про стан проведення другого етапу медичної реформи та про стан фінансування закладів охорони здоров’я області.
5. Про виконання висновків та рекомендацій постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики щодо забезпечення імунодепресантами хворих з пересадженими органами.
6. Про виконання висновків та рекомендацій постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики щодо виконання рішення обласної ради від 20.09.2019. № 1225-30/2019 “Про створення комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради”.
7. Про внесення змін до рішення обласної ради від 20.09.2019. № 1242-30/2019 “Про створення комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний центр громадського здоров’я Івано-Франківської обласної ради”.
8. Про внесення змін до рішення обласної ради від 29.05.2020. № 1482-35/2020 “Про затвердження передавального акта комунального закладу “Івано-Франківська станція швидкої медичної допомоги” та статуту КНП “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради” в новій редакції”.
9. Про хід виконання Програми протидії захворювання на туберкульоз в області на 2017-2020 роки.
10. Про звернення депутатів Харківської обласної ради до Президента України стосовно вирішення проблемних питань, пов’язаних із захистом громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.
11. Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо забезпечення соціальних та економічних гарантій медиків та інших працівників, залучених до безпосередньої боротьби з короновірусною хворобою (COVID-19).
12. Про затвердження акта приймання-передачі цілісного майнового комплексу комунального некомерційного підприємства “Долинський протитуберкульозний диспансер” Долинської районної ради, зміну найменування та затвердження статуту комунального некомерційного підприємства “Долинський протитуберкульозний диспансер” Івано-Франківської обласної ради.
13. Про надання комунальному некомерційному підприємству “Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради” дозволу на списання майна.
14. Про внесення змін до календарного плану заходів обласних регіональних цільових програм галузі “Охорона здоров’я”.
15. Про затвердження передавального акта комунального закладу “Калуська станція швидкої та невідкладної медичної допомоги” Івано-Франківської обласної ради та Статуту комунального некомерційного підприємства “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради” в новій редакції.
16. Про звернення Верховинської районної ради щодо включення
КНП “Верховинська районна лікарня” до переліку опорних закладів охорони здоровя Івано-Франківської області.

1. Слухали: В. Корженьовського про надання Погонянському психоневрологічному інтернату дозволу на списання майна.
Виступили: М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, М. Ілюк.
Вирішили: погодити проєкт рішення “Про надання Погонянському психоневрологічному інтернату дозволу на списання майна” та рекомендувати для розгляду на президії та сесії обласної ради.
Голосували:
“за” – 5
“утримались” – 0
“проти” – 0
І. Яремин, Н. Іванів відсутні
Рішення прийнято.

2. Слухали: В. Корженьовського про внесення змін до календарного плану заходів обласної комплексної програми соціального захисту населення Івано-Франківської області у 2017-2021 роках.
Виступили: М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Атаманюк, О. Кисилиця, М. Ілюк.
Вирішили: погодити внесення змін до календарного плану заходів обласної комплексної програми соціального захисту населення Івано-Франківської області у 2017-2021 роках відповідно до листа обласної державної адміністрації
від 9 липня 2020 р. № 847/0/2/-20/01-132.
Голосували:
“за” – 5
“утримались” – 0
“проти” – 0
І. Яремин, Н. Іванів відсутні
Рішення прийнято.

3. Cлухали: Т. Джус про ситуацію з поширенням короновірусної інфекції
СOVID-19 в області.
Виступили: В. Гладій, М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Атаманюк, О. Кисилиця,
М. Ілюк, Н. Іванів, І. Яремин.
Вирішили: членам постійної комісії обласної ради з питань охорон здоров’я та соціальної політики напрацювати звернення щодо ситуації із поширенням коронавірусної інфекції СOVID-19 в області та подати напрацьований проєкт рішення на розгляд пленарного засідання обласної ради.
Голосували:
“за” – 7
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

4. Слухали: І. Кобельську про стан проведення другого етапу медичної реформи та про стан фінансування закладів охорони здоров’я області.
Виступили: В. Гладій, М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Атаманюк, О. Кисилиця,
М. Ілюк, Н. Іванів, І. Яремин.
Вирішили: доручити департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації та департаменту фінансів обласної державної адміністрації підготувати проєкт рішення “Про звернення обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо стану проведення другого етапу медичної реформи та фінансування закладів охорони здоров’я області”. Подати напрацьований проєкт рішення на розгляд чергового засідання президії обласної ради (довідку та проєкт звернення надати до 27 липня 2020 року).
Голосували:
“за” – 7
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

5. Слухали: І. Кобельську про виконання висновків та рекомендацій постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики щодо забезпечення імунодепресантами хворих з пересадженими органами.
Виступили: В. Гладій, М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Атаманюк, О. Кисилиця,
М. Ілюк, Н. Іванів, І. Яремин.
Вирішили: доручити департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації та департаменту фінансів обласної державної адміністрації вишукати можливість забезпечити потребу в лікарських засобах для хворих з пересадженими органами на період проведення тендерних закупівель та отримання відповідних медикаментів з Міністерства охорони здоров’я України.
Голосували:
“за” – 7
“утримались” – 0
“проти” – 0
Рішення прийнято.

6. Слухали: І. Кобельську про виконання висновків та рекомендацій постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики щодо виконання рішення обласної ради від 20.09.2019. № 1225-30/2019 “Про створення комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради”.
Виступили: В. Гладій, М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Атаманюк, О. Кисилиця,
М. Ілюк, І. Яремин, М. Мельник, Н. Митник.
Вирішили: 1) інформацію взяти до відома;
2) враховуючи невиконання висновків та рекомендацій постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики
від 09.06.2020 року щодо повторного внесення на розгляд пленарного засідання обласної ради проєкту рішення “Про призначення генерального директора комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради”, постійній комісії внести на розгляд пленарного засідання обласної ради, яке відбудеться 31 липня 2020 року, проєкт рішення “Про призначення генерального директора комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради”;
3) у зв’язку із систематичним невиконанням висновків та рекомендацій постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики, обласній державній адміністрації внести на пленарне засідання обласної ради, яке відбудеться 31 липня 2020 року, проєкт рішення “Про звіт виконуючого обов’язки директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації в частині делегованих повноважень”.
Голосували:
“за” – 6
“утримались” – 0
“проти” – 0
Н. Іванів відсутній
Рішення прийнято.

7. Слухали: І. Кобельську про внесення змін до рішення обласної ради
від 20.09.2019. № 1242-30/2019 “Про створення комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний центр громадського здоров’я Івано-Франківської обласної ради”.
Виступили: В. Гладій, М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Атаманюк, М. Ілюк, І. Яремин
Вирішили: погодити проєкт рішення “Про внесення змін до рішення обласної ради від 20.09.2019. № 1242-30/2019 “Про створення комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний центр громадського здоров’я Івано-Франківської обласної ради” та рекомендувати для розгляду на президії та сесії обласної ради.
Голосували:
“за” – 5
“утримались” – 0
“проти” – 0
О. Кисилиця, Н. Іванів відсутні
Рішення прийнято.

8. Слухали: І. Кобельську про внесення змін до рішення обласної ради від 29.05.2020. № 1482-35/2020 “Про затвердження передавального акта комунального закладу “Івано-Франківська станція швидкої медичної допомоги” та статуту КНП “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради” в новій редакці”.
Виступили: В. Гладій, М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Атаманюк, М. Ілюк, І. Яремин
Вирішили: погодити проєкт рішення “Про затвердження передавального акта комунального закладу “Івано-Франківська станція швидкої медичної допомоги” та статуту КНП “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради” в новій редакці” та рекомендувати для розгляду на президії та сесії обласної ради.
Голосували:
“за” – 5
“утримались” – 0
“проти” – 0
О. Кисилиця, Н. Іванів відсутні
Рішення прийнято.

9. Слухали: І. Кобельську про хід виконання Програми протидії захворювання на туберкульоз в області на 2017-2020 роки.
Виступили: М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Атаманюк, М. Ілюк, І. Яремин,
Л. Малофій.
Вирішили: погодити проєкт рішення “ про хід виконання Програми протидії захворювання на туберкульоз в області на 2017-2020 роки” та рекомендувати для розгляду на президії та сесії обласної ради.
Голосували:
“за” – 5
“утримались” – 0
“проти” – 0
О. Кисилиця, Н. Іванів відсутні
Рішення прийнято.

10. Слухали: М. Піцуряка про звернення депутатів Харківської обласної ради до Президента України стосовно вирішення проблемних питань, пов’язаних із захистом громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи
Виступили: М. Дроняк, О. Атаманюк, М. Ілюк, І. Яремин.
Вирішили: звернення депутатів Харківської обласної ради до Президента України стосовно вирішення проблемних питань, пов’язаних із захистом громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи взяти до відома.
Голосували:
“за” – 5
“утримались” – 0
“проти” – 0
О. Кисилиця, Н. Іванів відсутні
Рішення прийнято.

11. Слухали: М. Піцуряка про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо забезпечення соціальних та економічних гарантій медиків та інших працівників, залучених до безпосередньої боротьби з коронавірусною хворобою (COVID-19)
Виступили: М. Дроняк, О. Атаманюк, М. Ілюк, І. Яремин.
Вирішили: звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо забезпечення соціальних та економічних гарантій медиків та інших працівників, залучених до безпосередньої боротьби з коронавірусною хворобою (COVID-19) взяти до відома.
Голосували:
“за” – 5
“утримались” – 0
“проти” – 0
О. Кисилиця, Н. Іванів відсутні
Рішення прийнято.

12. Слухали: І. Кобельську про затвердження акта приймання-передачі цілісного майнового комплексу комунального некомерційного підприємства “Долинський протитуберкульозний диспансер” Долинської районної ради, зміну найменування та затвердження статуту комунального некомерційного підприємства “Долинський протитуберкульозний диспансер” Івано-Франківської обласної ради.
Виступили: М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Атаманюк, М. Ілюк, І. Яремин.
Вирішили: погодити проєкт рішення “Про затвердження акта приймання-передачі цілісного майнового комплексу комунального некомерційного підприємства “Долинський протитуберкульозний диспансер” Долинської районної ради, зміну найменування та затвердження статуту комунального некомерційного підприємства “Долинський протитуберкульозний диспансер” Івано-Франківської обласної ради” та рекомендувати для розгляду на президії та сесії обласної ради.
Голосували:
“за” – 5
“утримались” – 0
“проти” – 0
О. Кисилиця, Н. Іванів відсутні
Рішення прийнято.

13. Слухали: І. Кобельську про надання комунальному некомерційному підприємству “Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради” дозволу на списання майна.
Виступили: М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Атаманюк, М. Ілюк, І. Яремин.
Вирішили: погодити проєкт рішення “Про про надання комунальному некомерційному підприємству “Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради” дозволу на списання майна” та рекомендувати для розгляду на президії та сесії обласної ради.
Голосували:
“за” – 5
“утримались” – 0
“проти” – 0
О. Кисилиця, Н. Іванів відсутні
Рішення прийнято.

14. Слухали: І. Кобельську про внесення змін до календарного плану заходів обласних регіональних цільових програм галузі “Охорона здоров’я”.
Виступили: М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Атаманюк, М. Ілюк, І. Яремин.
Вирішили: доручити департаменту охорони здоровя обласної державної адміністрації надати членам постійної комісії обласної ради з питань охорони здоровя та соціальної політики детальну довідку щодо структури розподілу коштів для закладів охорони здоровя області до 30 липня 2020 року, які будуть фінансуватися відповідно до цього розподілу.
Голосували:
“за” – 5
“утримались” – 0
“проти” – 0
О. Кисилиця, Н. Іванів відсутні
Рішення прийнято.

15. Слухали: І. Кобельську про затвердження передавального акта комунального закладу “Калуська станція швидкої та невідкладної медичної допомоги” Івано-Франківської обласної ради та Статуту комунального некомерційного підприємства “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради” в новій редакції.
Виступили: М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Атаманюк, М. Ілюк, І. Яремин.
Вирішили: погодити проєкт рішення “Про затвердження передавального акта комунального закладу “Калуська станція швидкої та невідкладної медичної допомоги” Івано-Франківської обласної ради та Статуту комунального некомерційного підприємства “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради” та рекомендувати для розгляду на президії та сесії обласної ради.
Голосували:
“за” – 5
“утримались” – 0
“проти” – 0
О. Кисилиця, Н. Іванів відсутні
Рішення прийнято.

16. Слухали: І. Кобельську про звернення Верховинської районної ради щодо включення КНП “Верховинська районна лікарня” до переліку опорних закладів охорони здоровя Івано-Франківської області.
Виступили: М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Атаманюк, М. Ілюк, І. Яремин.
Вирішили: інформацію взяти до відома.
Голосували:
“за” – 5
“утримались” – 0
“проти” – 0
О. Кисилиця, Н. Іванів відсутні
Рішення прийнято.

Голова постійної комісії                                                                         Манолій Піцуряк

Секретар постійної комісії                                                                     Оксана Кисилиця

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]